Νέα για τη Nova

Απάντηση: Re: Νέα για τη NOVA

Εξαρτάται από τον όρο ποδοσφαιρόφιλος. Στην Ελλάδα ο όρος δεν είναι διακριτός.

Δεν έχεις άδικο, αλλά πιστεύω πως όλοι ξέρουν λίγο πολύ τι παίζουν οι πλατφόρμες.
Μη ξεχνάς ότι είμαστε και του καφενείου, οπότε βλέπουμε τι παίζει που. :p

Δημήτρη όλες οι εταιρείες διαφημίζουν το προϊόν τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ποστ του φίλου vertical μου θύμισε τις προσφορές πχ, τηλεόραση μπλα μπλα ..... Χ στο κατάστημα Ψ.
Μόλις μπεις μέσα σου λένε ... εεε μόλις εξαντλήθηκε. . άσχετα που εσύ πήγες πρωί πρωί. . :p

Re: Απάντηση: Νέα για τη NOVA

Δηλαδή ο υποψήφιος πελάτης "ποδοσφαιρόφιλος" θα πιστέψει ότι όλη η Ιταλική μπάλα παίζει στη Nova;

Η γυναίκα του ποδοσφαιρόφιλου όμως; :flipout:
"Ανανέωσα στην νόβα, θα δείχνει και το ιταλικό πρωτάθλημα"... :smash:
(Δεν είδα την διαφήμιση, οπότε δεν ξέρω πόσο παραπλανητική μπορεί να είναι...)

Re: Νέα για τη NOVA

Ο φίλος vertical αναφέρεται σ' αυτή την ενημέρωση που ήρθε μέσω e-mail.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ "ψάρωσα" αρχικά όταν διάβασα τον τίτλο που λέει: «Δες, τα αστέρια του Ιταλικού ποδοσφαίρου στα κανάλια Novasports, για τα επόμενα 3 χρόνια», γιατί είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ανανεώθηκαν τα δικαιώματα του Ιταλικού Πρωταθλήματος στον ΟΤΕ, αλλά κοιτάζοντας προσεκτικά την ενημέρωση, εκτός από το λογότυπο του TIM CUP, κάτω δεξιά έχει ενεργό link που λέει "Δες το VIDEO" και παραπέμπει σε διαφημιστικό spot το οποίο είναι ξεκάθαρο: «Τα μεγάλα αστέρια του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζουν μπάλα με Novasports για τα επόμενα τρία χρόνια! Coppa Italia, όλοι οι αγώνες LIVE έως και τον μεγάλο τελικό! Μη χάσετε στις 26 & 27 Ιανουαρίου τους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια Novasports!».

Στο δια ταύτα λοιπόν.
Πρώτα απ' όλα, δεν είναι διαφήμιση. Είναι ενημερωτικό μήνυμα (newsletter) το οποίο πηγαίνει στους εγγεγραμμένους συνδρομητές που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τέτοιου είδους αλληλογραφία από την εταιρεία.
Διαφήμιση είναι το βιντεάκι, το οποίο έχει παίξει ήδη στα διάφορα κανάλια, το οποίο όμως είναι ξεκάθαρο ως προς το περιεχόμενό του.
Επίσης η ενημέρωση δεν έχει "μικρά γράμματα". Έχει το λογότυπο του TIM CUP πάνω - πάνω και συμπεριλαμβάνει και το διαφημιστικό βίντεο που αποσαφηνίζει τα πράγματα.
Σίγουρα, είναι έντεχνα φτιαγμένο ώστε να προκαλεί εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί παραπλανητικό με το γράμμα του νόμου.
Έτσι λειτουργεί το marketing παντού πλέον και γι' αυτό θα πρέπει όλοι εμείς οι καταναλωτές να είμαστε 2 φορές προσεκτικοί!

Απάντηση: Re: Νέα για τη NOVA

Ο φίλος vertical αναφέρεται σ' αυτή την ενημέρωση που ήρθε μέσω e-mail.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ "ψάρωσα" αρχικά όταν διάβασα τον τίτλο που λέει: «Δες, τα αστέρια του Ιταλικού ποδοσφαίρου στα κανάλια Novasports, για τα επόμενα 3 χρόνια», γιατί είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ανανεώθηκαν τα δικαιώματα του Ιταλικού Πρωταθλήματος στον ΟΤΕ, αλλά κοιτάζοντας προσεκτικά την ενημέρωση, εκτός από το λογότυπο του TIM CUP, κάτω δεξιά έχει ενεργό link που λέει "Δες το VIDEO" και παραπέμπει σε διαφημιστικό spot το οποίο είναι ξεκάθαρο: «Τα μεγάλα αστέρια του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζουν μπάλα με Novasports για τα επόμενα τρία χρόνια! Coppa Italia, όλοι οι αγώνες LIVE έως και τον μεγάλο τελικό! Μη χάσετε στις 26 & 27 Ιανουαρίου τους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια Novasports!».

Στο δια ταύτα λοιπόν.
Πρώτα απ' όλα, δεν είναι διαφήμιση. Είναι ενημερωτικό μήνυμα (newsletter) το οποίο πηγαίνει στους εγγεγραμμένους συνδρομητές που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τέτοιου είδους αλληλογραφία από την εταιρεία.
Διαφήμιση είναι το βιντεάκι, το οποίο έχει παίξει ήδη στα διάφορα κανάλια, το οποίο όμως είναι ξεκάθαρο ως προς το περιεχόμενό του.
Επίσης η ενημέρωση δεν έχει "μικρά γράμματα". Έχει το λογότυπο του TIM CUP πάνω - πάνω και συμπεριλαμβάνει και το διαφημιστικό βίντεο που αποσαφηνίζει τα πράγματα.
Σίγουρα, είναι έντεχνα φτιαγμένο ώστε να προκαλεί εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί παραπλανητικό με το γράμμα του νόμου.
Έτσι λειτουργεί το marketing παντού πλέον και γι' αυτό θα πρέπει όλοι εμείς οι καταναλωτές να είμαστε 2 φορές προσεκτικοί!

Αν πληκτρολογήσεις nova.gr σε βγάζει αρχικά στην εικόνα που παρέθεσες και αν πατήσεις πάνω σε αναδρομολογεί στην σελίδα όπου είναι να παραγγείλεις όλα τα novasports (sic), το sports pack δηλαδή, με μικρότερα γράμματα κάπου "δες το video", το οποίο στην δική μου περίπτωση δεν παίζει. Άρα πρόκειται για γενικό προμοτάρισμα, όχι μόνο όσων έχουν εγγραφεί στο newletter κι αλίμονο αν πρέπει να μπούμε σε όλη αυτή την διαδικασία για να καταλάβουμε τι ακριβώς δικαιώματα έχει αποκτήσει.

Αναφορικά με το λογότυπο "tim cup", δεν είναι επιχείρημα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να ξέρει πως το κύπελλο Ιταλίας είναι η tim, εξ ου και το λογότυπο. Κι ας μην κρίνουμε με β´ση τι συζητάμε εδώ μέσα 5, 10, 20 ή τέλος πάντων όσοι ασχολούμαστε εδώ μέσα. Ο αδερφός μου είχε πιστέψει (μέχρι να μιλήσουμε στο τηλέφωνο) πως η Νόβα πήρε την serie A και ως φανατικός Γιουβεντίνος αναρωτιόταν που θα βλέπει την ομάδα του.

Αν είναι εντός νομικού πλαισίου θα το κρίνουν οι εποπτικές αρχές, εμείς απλά συζήτηση κάνουμε.

Απάντηση: Νέα για τη NOVA

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον foufoutos7 για την πολύ εύστοχη τοποθέτησή του.
Ιδιαίτερα μένω στο κομμάτι του "Σίγουρα, είναι έντεχνα φτιαγμένο ώστε να προκαλεί εντυπώσεις με την πρώτη ματιά,
αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί παραπλανητικό με το γράμμα του νόμου.
Έτσι λειτουργεί το marketing παντού πλέον και γι' αυτό θα πρέπει όλοι εμείς οι καταναλωτές να είμαστε 2 φορές προσεκτικοί!"

Προκαλεί εντυπώσεις αφού αναφέρεται στα "αστέρια του Ιταλικού ποδοσφαίρου",ενώ παράλληλα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι
παραπλανεί,αφού δεν αναφέρει για "αστέρια του Ιταλικού πρωταθλήματος",ή "αστέρια της Serie A",ούτε αναφέρει γενικά
"το Ιταλικό ποδόσφαιρο στα κανάλια novasports",που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι παραπλανεί.Συμφωνώ ότι είναι σωστά
διατυπωμένο γραπτά,όντως προκαλώντας εντυπώσεις,χωρίς όμως να αναφέρει τις λέξεις Serie A,ή πρωτάθλημα.

Όταν θέλει κάποιος να διαφημίσει το κύπελλο μιας προηγμένης ποδοσφαιρικά χώρας,δεν είναι παραπλανητικό να επικεντρώνεται
στα αστέρια του ποδοσφαίρου της.

Re: Απάντηση: Re: Νέα για τη NOVA

Αν πληκτρολογήσεις nova.gr σε βγάζει αρχικά στην εικόνα που παρέθεσες και αν πατήσεις πάνω σε αναδρομολογεί στην σελίδα όπου είναι να παραγγείλεις όλα τα novasports (sic), το sports pack δηλαδή, με μικρότερα γράμματα κάπου "δες το video", το οποίο στην δική μου περίπτωση δεν παίζει. Άρα πρόκειται για γενικό προμοτάρισμα, όχι μόνο όσων έχουν εγγραφεί στο newletter κι αλίμονο αν πρέπει να μπούμε σε όλη αυτή την διαδικασία για να καταλάβουμε τι ακριβώς δικαιώματα έχει αποκτήσει.
Νομίζω ότι χρειάζεται μια διευκρίνηση για να μην υπάρχει παρανόηση. Εγώ στάθηκα στο σχόλιο του vertical που αναφερόταν αποκλειστικά στο ενημερωτικό e-mail (newsletter), το οποίο παρέθεσα κιόλας και πάνω σε αυτό απάντησα και κατέθεσα τα επιχειρήματά μου.
Δεν έψαξα να δω στο nova.gr ή οπουδήποτε αλλού τι γίνεται με το γενικό προμοτάρισμα της εταιρείας πάνω σε αυτό το θέμα και δεν μου χρειάστηκε κιόλας, γιατί τσεκάροντας προσεκτικότερα το newsletter (όπως ήδη εξήγησα χθες), πήρα τις απαντήσεις που αναζητούσα από την συγκεχυμένη εντύπωση που μου προκάλεσε η πρώτη ματιά στα γρήγορα.
Αναφορικά με το λογότυπο "tim cup", δεν είναι επιχείρημα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να ξέρει πως το κύπελλο Ιταλίας είναι η tim, εξ ου και το λογότυπο. Κι ας μην κρίνουμε με β´ση τι συζητάμε εδώ μέσα 5, 10, 20 ή τέλος πάντων όσοι ασχολούμαστε εδώ μέσα. Ο αδερφός μου είχε πιστέψει (μέχρι να μιλήσουμε στο τηλέφωνο) πως η Νόβα πήρε την serie A και ως φανατικός Γιουβεντίνος αναρωτιόταν που θα βλέπει την ομάδα του.
Προφανώς και δεν είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να ξέρει ότι χορηγός του κυπέλλου Ιταλίας είναι η Tim και άρα αυτό έχει βαφτιστεί Tim Cup, αλλά το "Cup" παγκοσμίως είναι γνωστό ότι προσδιορίζει το κύπελλο.
Αντίστοιχα, στο διαφημιστικό σποτάκι που το λένε ξεκάθαρα, αναφέρουν τον όρο Coppa Italia, όπου Coppa είναι το Cup στα Ιταλικά.
Αν κάποιος λοιπόν δεν γνωρίζει τι σημαίνει Cup ή Coppa και γενικά δεν τα πάει καλά με τους όρους από ξένες γλώσσες, τότε πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικός όταν θέλει να αγοράσει μια υπηρεσία και να ρωτάει εκ των προτέρων για να μάθει με ακρίβεια τι θα του προσφέρει αυτή!

Επειδή, μάλλον δεν σε κάλυψε αυτό που έγραψα, ότι δηλαδή "είναι έντεχνα φτιαγμένο ώστε να προκαλεί εντυπώσεις με την πρώτη ματιά...", θα το πάω ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι πράγματι κινείται στα όρια του παραπλανητικού, αλλά το έχουν "δέσει" από όλες τις πλευρές, ώστε να είναι καλυμμένοι με το γράμμα του νόμου. Και σε σχέση πάντα με το newsletter, το "δέσιμο" αυτό έχει να κάνει με το λογότυπο του Tim Cup, με το ξεκάθαρο βίντεο, με την ονομασία του ενημερωτικού ως "newsletter-coppaitalia" και με την επικεφαλίδα (header) της καρτέλας (tab) που ανοίγει στον browser ως "Coppa Italia".

Παρεμπιπτόντως, για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση η ανάλυσή μου δεν αποτελεί μομφή προς τον αδερφό σου ή οποιοδήποτε άλλο συμφορουμίτη. Άλλωστε κι εγώ "τσίμπησα" και απλά είχα το χρόνο/υπομονή να ψαχτώ λίγο παραπάνω για να καταλάβω τι γίνεται. Οπότε, εξηγώ (σε σχέση πάντα με το newsletter) τα πραγματικά δεδομένα.
Αν είναι εντός νομικού πλαισίου θα το κρίνουν οι εποπτικές αρχές, εμείς απλά συζήτηση κάνουμε.
Πολύ σωστά! Εμείς απλά συζήτηση κάνουμε και ας κρίνουν οι αρμόδιοι αν το γενικότερο προμοτάρισμα είναι εκτός ορίων ;)

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Nova κάνει ευφάνταστο προμοτάρισμα στις δορυφορικές υπηρεσίες της. Αν κάποιος ακούσει τα σποτάκια της κατά καιρούς, θα νομίζει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαγαλαξιακού επιπέδου και κάτι άλλα τριτοτέταρτα που έχει μαζέψει κατά καιρούς (Πορτογαλλικά, Ρώσικα κτλ.) ότι είναι επιπέδου Champions' League! Αρκεί να μένει μόνο στο ευφάνταστο στοιχείο και να μην ξεπερνάει τα εσκαμμένα!

Last edited:

http://www.verimatrix.com/press-releases/verimatrix-secures-greece-s-largest-pay-tv-service

...the solution fully leverages enhanced HTTP Live Streaming (HLS) security for catch-up/on-demand and unicast linear services to hybrid STBs, mobile devices and smart TVs. Integrating VCAS for Internet TV with Huawei’s Hybrid Video platform enables Forthnet to easily extend its OTT service to existing and new set-top boxes..

αρα λογικα παμε σε κατι αντοιστιχο με αυτο που ανακοινωσε ο οτετβ

λέτε να δούμε κάτι σαν την εφαρμογή NOVAGO σε Smart TV; θα βοηθήσει όμως το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά smart TV OS; android, lg webOS, samsung tizenOS κλπ.

Απάντηση: Νέα για τη NOVA

Δεν νομίζω ότι θα είχε νόημα κάτι τέτοιο,καθώς ο σκοπός ύπαρξης της εφαρμογής είναι η θέαση προγραμμάτων NOVA,όταν ένας συνδρομητής δεν βρίσκεται στο σπίτι του,όπου εκεί υπάρχει και ο δέκτης που απολαμβάνει την συνδρομή του.Γι αυτό άλλωστε λέγεται και GO.Όπου πάει,να μπορεί να το έχει.Η θέαση σε smart TV θα ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον,αλλά το αντικείμενό της δεν έχει να κάνει με την υπηρεσία GO.

Λέω "σαν", δεν εννοώ την ίδια. Θα ήταν μια καλή εναλλακτική του multiview σε συνδρομητές που δεν το έχουν, γι'αυτό και δεν πιστεύω ότι θα δώσει κάτι τέτοιο η ΝΟΒΑ, μακάρι να βγω ψεύτης! :flipout:

Ετσί ειναι... ολοκληρο το FA CUP και φέτος μόνο τον τελικο του αλλου (ούτως η άλλως μόνο ο τελικος εχει μεινει για φετος...)