Πολύ σωστά τα λεςΔεν της φταίει κανένας άλλος. Το ζητούμενο των προγραμμάτων της ΕΕΤΤ είναι η γρήγορη κάλυψη της χώρας. Η Forthnet κατέθεσε αίτηση για κάλυψη κέντρων που ήδη έχουν υποδομές από τον ΟΤΕ για να μειώσει τα έξοδα της ή/και να χτυπήσει περιοχές ''φιλέτα''. Όσον αφορά την οικονομική αφερεγγυότητα που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, προφανέστατα έχει να κάνει με την αδυναμία χορήγησης εγγυητικών επιστολών. Εάν θυμάμαι καλά χρειάζονται 3εκ εγγυητική. Επιπλέον παρότι ήταν στο πρόγραμμα του συνεδρίου της ΕΕΤΤ εχθές δεν παρευρέθηκε άνθρωπος από τη Forthnet. Απλά ντροπή.
Για τα δικαιώματα, το Ελληνικό Πρωτάθλημα είναι στα must have της. Είναι ο μοναδικός λόγος που χώροι εστίασης έχουν ακόμη nova, που εκεί είναι μεγάλα τα συμβόλαια. Στα οικιακά της πακέτα, έχω την εντύπωση ότι δίνει περισσότερο το start pack επί της ουσίας free πάνω στο double play.
Δεν μπορείς να πάρεις περιοχή που έχει πάρει άλλος πάροχος. Εκτός του ΟΤΕ που τα KV του παραμένουν και μπορεί να τα αναβαθμίσει αργότερα ακόμα και σε περιοχές που έχουν αναλάβει εναλλακτικοί.
Πως να κάνει FTTH δίκτυο; Πως να επενδύσει στην τηλεόραση με 5εκ ταμειακά διαθέσιμα;
Τώρα που θα βγούν τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου εξαμήνου θα δούμε ακριβώς τι συμβαίνει. Λέγανε για τα 500εκ των Κινέζων, εγώ πιστεύω ότι στα ταμειακά τους διαθέσιμα δεν θα δούμε ούτε 10εκ, όχι 500. Εδώ δεν τους έβγαζαν εγγυητική, τι συζητάμε;
Μπορει να στησει δικο της access δικτυο, αρκει αυτο να ειναι ανεξαρτητο. Να μην χρησιμοποιει το last mile του ΟΤΕ ουτε τα υπαρχωντα καφαο.Δεν κάνω κανένα λάθος. Δεν μπορείς να στήσεις δεύτερο access δίκτυο σε ολόκληρο το Α/Κ μέσω των 3 φάσεων της ΕΕΤΤ. Μπορείς να ξεκινήσεις όπως η Inalan αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις μεγάλη επιτυχία.
Η αποκλειστικη αναθεση γινεται μονο για το Vectoring, για κανενα αλλο λογο.Η αποκλειστική ανάθεση δεν γίνεται μόνο για για το crosstalk αλλά και για προστασία της επένδυσης του εκάστοτε παρόχου. Η Forthnet ζήτησε μέσω της 2ης φάσης της ΕΕΤΤ να στήσει δίκτυο σε ΑΚ που έχει/θα έχει στήσει δίκτυο ο ΟΤΕ. Και FTTH να ζητήσεις να αναπτύξεις απαγορεύεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην επένδυση του άλλου παρόχου.
Σαφως, ομως δεν εξετασα τοσο το τεχνικο κομματι οσο το νομοθετικο.Η Inalan ζητάει άδεια από τον εκάστοτε δήμο για backbone και +-200 μέτρα συνδέει πελάτες. Έχει ελάχιστους πελάτες και το G.PON βολεύει. Εάν αναπτύξεις ολόκληρη περιοχή χρειάζεται να στήσεις καμπίνες και ιδανικά να χρησιμοποιήσεις active ethernet μιας και τα 2,5Gbps ανά splitter δεν φθάνουν. Δεν είναι τόσο απλά λοιπόν.
Πολύ ενδιαφέρονται όσα ειπώθηκαν πιο πάνω.
Ο δικός μου κατανεμητής έχει πάει στον ΟΤΕ και θα δοθεί VDSL Vectoring έως 100Mbps μέχρι τέλος του 2017 (έχει ήδη τοποθετηθεί και η νέα καμπίνα). Αυτό που κατάλαβα είναι ότι εάν θέλω να βάλω VDSL θα πρέπει να πάω στον ΟΤΕ διαφορετικά εάν παραμείνω στη Nova θα 'ξεμείνω' με την απλή adsl σύνδεση......
Όχι, ο ΟΤΕ υποχρεούται να δώσει χονδρική σε όποιον πάροχο ενδιαφερθεί. Εάν λοιπόν θέλει η Forthnet να αγοράσει χονδρική από τον ΟΤΕ μπορεί να το κάνει. Δεν έχουν όλοι οι πάροχοι την ίδια πολιτική σχετικά με αυτό.
Το document που ενδιαφέρει είναι μόνο αυτό:
http://www.eett.gr/opencms/export/s...ett/kanonistikes_apofaseis_eett/AP792-007.pdf
Είναι επί της ουσίας το κείμενο του διαγωνισμού.
Υπάρχει μια σύγχιση γιατί το ίδιο το document ''φάσκει και αντιφάσκει''.
Αντιγράφω:
''Η πρώτη ανάθεση περιλαµβάνει τρεις φάσεις, στις οποίες η ανάθεση γίνεται
ανά πάροχο (ή κοινοπραξία παρόχων) και ανά Αστικό Κέντρο. Μέχρι τη
δεύτερη ανάθεση (διαδικασία σε ετήσια βάση), σε κάθε ΑΚ του ΟΤΕ θα
δραστηριοποιείται ένας µόνο πάροχος στη διάθεση χονδρικών υπηρεσιών
VDSL vectoring.''
Εδώ καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να δραστηριοποιηθεί ένας πάροχος ανά Α/Κ. Επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι ''οκ, χονδρική διάθεση, μπορούν να μην κάνουν χονδρική διάθεση'', ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προαπαιτεί ότι όλοι οι πάροχοι θα έχουν χονδρική διάθεση των υποδομών τους στους υπόλοιπους.
3-4 παραγράφους παρακάτω, αντιγράφω:
''Ο ΟΤΕ, στις περιοχές που αιτείται ανάπτυξη τεχνολογίας VDSL vectoring
δύναται να αναπτύξει δίκτυο πρόσβασης οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής ή
τεχνολογίας, υπό τον όρο ότι η συγκεκριµένη αρχιτεκτονική/τεχνολογία
προσφέρει ταχύτητα πρόσβασης 100 Mbps ή µεγαλύτερη σε όλους τους
τελικούς χρήστες, οι οποίοι εµπίπτουν στα όρια µίας υπαίθριας καµπίνας
ενεργού εξοπλισµού ή υπαίθριου κατανεµητή καλωδίων. Όταν
ολοκληρωθεί η συγκεκριµένη ανάπτυξη του δικτύου NGA, οι καµπίνες που
δεν χρησιµοποιήθηκαν για την ενεργοποίηση τεχνολογίας VDSL vectoring
ελευθερώνονται και οι πάροχοι, συµπεριλαµβανοµένου του ΟΤΕ, µπορούν να τις αιτηθούν στο πλαίσιο των ετήσιων αναθέσεων, λαµβάνοντας υπόψη
τις προβλέψεις του Κανονισµού ∆ιαχείρισης Φάσµατος και Έγχυσης
Ισχύος όπως εκάστοτε ισχύει.''
Οπότε μας λέει ότι μπορείς επί της ουσίας να αναπτύξεις ό,τι θέλεις αρκεί να παρέχει πάνω από 100Mbps. Μάλιστα, μπορείς να αναπτύξεις και δίκτυα που δεν βασίζονται καν στο VDSL βάση του κανονισμού διαχείρισης φάσματος.
Το ζητούμενο είναι το ότι η ΕΕΤΤ στις 3 αυτές φάσεις δεν αφήνει τους παρόχους να δηλώσουν αίτηση κατασκευής access δικτύου σε περιοχές που έχει ήδη αναλάβει άλλος πάροχος, ανεξαρτήτως πρωτοκόλλου που θα χρησιμοποιηθεί.
Εδώ μπορείτε να δείτε και σε αρθρογραφία το γιατί δεν συμμετέχει η Forthnet.
Καταλαβαίνουμε ότι εάν αναλάβει η Wind μια περιοχή και τη ζήταγε και η Vodafone για FTTH η επένδυση της Wind θα έμενε με την επένδυση στο χέρι. Το ίδιο πράγμα θα συνέβαινε εάν δημιουργούσε κάποιος FTTB υποδομή με G.FAST, πάλι Gbit ταχύτητες σε ενεργό δίκτυο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.