Νέα ηχεία για σαλόνι αντί των dali zensor 1 που έχω

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Valadisphotography

New member
18 November 2013
41
Καλησπερα σε ολους. Ειχα αγορασει πριν λιγο καιρο τον yamaha r-n402d μετα απο τις συμβουλες καποιων απο των παιδιων του avsite.
Τα ηχεια που χρησιμοποιω ειναι τα dali zensor 1 αλλα εχω ενα θεμα. Δεν γεμιζουν τον χωρο και δεν ειμαι ικανοποιημενος. Τουλαχιστον οταν ακουω μουσικη χαμηλοφωνα. Πρεπει να δυναμωσω πανω απο το 50% της συνολικης εντασης τον ενισχυτη για να πω πως ακουω κατι αρκετα καλο! Σκεφτομαι λοιπον να μεταφερω τα dali 1 σε αλλο χωρο και να παω σε καινουρια για το σαλονι.

Γι'αυτο λοιπον επεστρεψα εδω για να σας θεσω το μεγαλο ερωτημα!

CAMBRIDGE AUDIO AEROMAX 2 στα 520 ευρω
ή
Focal Chorus 706 στα 459 ευρω?

Ο χωρος που θα παιζουν ειναι ενα σαλονι 25τμ

*Προτιμω ηχεια bookshelf επειδη λογω... συζύγου (γκρινιαζει και δεν θελει ηχεια με βαση), και επειδη εχω μικρα παιδια και φοβαμαι μην τα ριξουν κατω μαζι με τη βαση.

*Καθε προταση δεκτη, ακομη και αν δεν περιλαμβανει καποιο απο τα 2 αυτα ηχεια.

#1ludvihoscar,

Μιχάλης Κορ. Αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς.

Last edited by a moderator:
To Dali zencor 1 εχει ευαισθησία 86 db σε σύγκριση με το 3 που εχει 88 db .

Η λογική λέει ότι ο ενισχυτής σύμφωνα πάντα με τα specs που μας δίνουν οι κατασκευαστες ο ενισχυτής σου θα γεμίσει το 3 πιο χαμηλόφωνα.
Αυτό όμως εξαρτάται αν ο κατασκευαστης του ενισχυτή δίνει τα ρεύματα του γραμμικά η τα δίνει μπαμ και κάτω προφανώς για να εντυπωσιάσει.

Μου φαίνεται παράξενο όταν λες ότι δεν γεμίζει το ηχείο...Εννοείς με χαμηλό και τι είδος μουσικής ακούς?