Νέα κατάσταση αγορών από το εξωτερικό

Στην Revolut έχει αλλάξει το ετήσιο όριο που ήταν 1500 ; Επίσης υπάρχει κάποιος ασφαλής οδηγός για να κάνουμε verify και να μπορούμε να υπερβούμε αυτό το όριο;

Στην Revolut έχει αλλάξει το ετήσιο όριο που ήταν 1500 ; Επίσης υπάρχει κάποιος ασφαλής οδηγός για να κάνουμε verify και να μπορούμε να υπερβούμε αυτό το όριο;

Όριο αν δεν θες να κάνεις verify είναι.
Πάτα στο verify, βγάλε φωτό και είσαι κομπλέ. Σου έχει αναλυτικές οδηγίες.

Χθες ήθελα να κάνω μια αγορά από το Ebay. Για το φόβο μήπως και δεν δεχθεί τη χρεωστική που έχω συνδεδεμένη, χρησιμοποίησα την εφαρμογή του Paypal (money request). Έβαλα ένα άλλο email μου, το οποίο μάλιστα δεν έχω συνδεδεμένο με λογαριασμό Paypal και ζήτησα από τον "εαυτό μου" 100 ευρώ. Μπαίνοντας σε αυτό το email, είχε έρθει φόρμα όπου ζητούσε στοιχεία, αριθμό κάρτας, κλπ. Βάζοντας αριθμό κάρτας, ποσό και τα υπόλοιπα στοιχεία, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή και εμφανίστηκε στο Balance του Paypal μου το ποσό των 96.25 ευρώ.
Ολοκληρώνοντας την αγορά από το Ebay, στην πληρωμή δεν υπήρχε επιλογή να διαλέξω αν θα πλήρωνα από το Balance ή από την συνδεδεμένη κάρτα μου, παρά πήγε αυτόματα στο Balance, οπού και έγινε η πληρωμή κανονικά. Εγώ όμως θα ήθελα να δοκιμάσω πληρωμή μέσω της συνδεδεμένης κάρτας.
Έκανα κάτι λάθος; δεν κατάλαβα κάτι καλά; δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια επιλογή;

Re: Απάντηση: Νέα κατάσταση αγορών από το εξωτερικό

Χθες ήθελα να κάνω μια αγορά από το Ebay. Για το φόβο μήπως και δεν δεχθεί τη χρεωστική που έχω συνδεδεμένη, χρησιμοποίησα την εφαρμογή του Paypal (money request). Έβαλα ένα άλλο email μου, το οποίο μάλιστα δεν έχω συνδεδεμένο με λογαριασμό Paypal και ζήτησα από τον "εαυτό μου" 100 ευρώ. Μπαίνοντας σε αυτό το email, είχε έρθει φόρμα όπου ζητούσε στοιχεία, αριθμό κάρτας, κλπ. Βάζοντας αριθμό κάρτας, ποσό και τα υπόλοιπα στοιχεία, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή και εμφανίστηκε στο Balance του Paypal μου το ποσό των 96.25 ευρώ.
Ολοκληρώνοντας την αγορά από το Ebay, στην πληρωμή δεν υπήρχε επιλογή να διαλέξω αν θα πλήρωνα από το Balance ή από την συνδεδεμένη κάρτα μου, παρά πήγε αυτόματα στο Balance, οπού και έγινε η πληρωμή κανονικά. Εγώ όμως θα ήθελα να δοκιμάσω πληρωμή μέσω της συνδεδεμένης κάρτας.
Έκανα κάτι λάθος; δεν κατάλαβα κάτι καλά; δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια επιλογή;

Nαι ετσι επρεπε να γινει ,ο τροπος αυτος γεμιζει το balance σου,αν μπορουσε να χρησιμοποιηθει απευθειας καρτα δεν θα χρειαζοταν να τον κανουμε.:)

Όλα καλά Στέλιος.

Με αυτή τη μέθοδο ψωνίζω - εδώ και 10 μήνες περίπου - με μόνο μείον τη προμήθεια μεταφοράς χρημάτων στο balance (3.75%)...

Άκυρο. Χρειάζεται να έχει συνδεθεί με το Paypal το IBAN του λογαριασμού ώστε να γίνει η μεταφορά. Αν αυτό δεν έχει γίνει πριν τα CC τότε μόνο μέσω Customer Support μπορεί να γίνει. Μετά πρέπει να ελεγθεί ξανά για την ακρίβεια των στοιχείων και να μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό του Paypal. Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός αγορών από το εξωτερικό είναι ο παρακάτω, κατατοπιστικότατος και ενημερωμένος.
https://www.angroid.gr/featured/fak...te-apo-to-exoteriko-en-meso-elegchou-kefaleon
Φιλικά,
Γιάννης

Όριο αν δεν θες να κάνεις verify είναι.
Πάτα στο verify, βγάλε φωτό και είσαι κομπλέ. Σου έχει αναλυτικές οδηγίες.

Το πρόβλημα είναι ότι τρέχω το πρόγραμμα της Revolut σε ταμπλέτα (η εγκατάσταση έγινε manual με apk, γιατί από Google Play το έβγαζε ασύμβατο γιατί δεν έχει τηλέφωνο) και σαν τηλέφωνο έχω δώσει το νούμερο από ένα HTC που τρέχει android αλλά με version 2,35 που φυσικά είναι ασύμβατο με το πρόγραμμά τους. Σ'αυτή την περίπτωση τι γίνεται;

Έχω και δεύτερο πρόβλημα με την ταυτότητα που έχει εκδοθεί το 76, αλλά αυτό το λύνω βγάζοντας καινούργια. Φυσικά δεν έχω καμία διάθεση και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, ν'αλλάξω τηλέφωνο μόνο και μόνο για να τρέχει το πρόγραμμα της Revolut.

Μπορείς να δοκιμάσεις το support τους μήπως έχουν κάποια λύση.

Ξέρει κανένας τι θα γίνει με τις αλλαγές στα capital controls όσον αφορά τις αγορές με κάρτα & PayPal για εξαρτήματα κατασκευών πχ. πυκνωτές αντιστάσεις λυχνίες κλπ.

Δεν αλλάζει το παραμικρό όσον αφορά το paypal και τις αγορές από το εξωτερικό.

Και ουσιαστικά ούτε για την ανάληψη χρημάτων αλλάζει... τώρα έβγαζες 420 κάθε βδομάδα, τώρα σου λέει αν θες στο 2βδομάδο βγάζεις 840... κοροϊδευόμαστε.

Απάντηση: Re: Νέα κατάσταση αγορών από το εξωτερικό

Δεν αλλάζει το παραμικρό όσον αφορά το paypal και τις αγορές από το εξωτερικό.

Και ουσιαστικά ούτε για την ανάληψη χρημάτων αλλάζει... τώρα έβγαζες 420 κάθε βδομάδα, τώρα σου λέει αν θες στο 2βδομάδο βγάζεις 840... κοροϊδευόμαστε.

Πριν απο λιγες μερες στην προαναγγελια διαβασαμε:

" - Αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό με παράλληλο άνοιγμα, μέσω διαδικτύου, πολλών διεθνών sites του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών, γεγονός που θα διευκολύνει τις συναλλαγές τόσο των νομικών όσο και των φυσικών προσώπων με αντισυμβαλλόμενους του εξωτερικού.

Φυσικα στο ΦΕΚ δεν υπαρχει ουτε για δειγμα αυτο. Δουλεμα κανονικο.
Και οπως ειπες...δεν ανεβηκε το οριο αναληψης, απλα αν δεν βγαλεις τα χρηματα την πρωτη εβδομαδα, μπορεις την δευτερη.

Last edited by a moderator:
Σίγουρα παραπληφορόρηση των σχετικών ειδησεογραφικών ιστότοπων.

Η επίσημη ανακοίνωση πουθενά δεν περιλάμβανε τέτοια φράση.

Δεν ειναι θεμα παραπληροφορησης.
Ηταν στα μετρα που θα προτεινε η Τραπεζα της Ελλαδος στους δανειστες για τη χαλαρωση των CC.
Τωρα, το προτειναν και δεν το δεχτηκαν. ? Δεν το προτειναν καθολου γιατι μετανιωσαν. ? Δεν ξερω. Αλλα τσαμπα η χαρα που πηραμε οταν το διαβασαμε.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=814467

Για το μεγαλύτερο μέρος των διαδικτυακών αγορών έχει ανοίξει η αγορά απο το εξωτερικό.

Απο Ελληνική ένωση τραπεζών

7. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο εξωτερικό ή από το internet;

ΝΑΙ, εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας για αγορές αγαθών και υπηρεσιών:

μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και

εντός του ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
Για αγορές από το internet μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, χωρίς περιορισμούς εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και

εντός του ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
Ωστόσο, δεν επιτρέπονται οι ακόλουθες οκτώ (8) γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού:

1. Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

2. Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.

3. Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια.

4. Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.

5. Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.

6. Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).

7. Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

8. Αγορές υπηρεσιών εστίασης.

Απο προχθες έχω κάνει 3-4 αγορές απο ebay και και κινέζικα καταστήματα χωρίς πρόβλημα, με χρεωστική της Alpha (μέσω paypal βέβαια). Απο οτι διαβάζω και σε άλλες πηγές πάρα πολλοί τα έχουν καταφέρει επίσης.

Παιδιά και εγώ σήμερα με μία Prepaid Πειραιώς ενός φίλου που δεν περνούσε πριν καιρό, πραγματοποίησα 2 αγορές στο ebay απευθείας.

Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι με την χρήση Revolut εξοικονομούμε ακόμα περισσότερα χρήματα λόγω της ευνοϊκής μετατροπής συναλλάγματος.
Για μεγάλες αγορές σε ξένο νόμισμα η τελευταία αξίζει πολύ περισσότερο.