Νέα κατηγορία. Σχόλια και Προτάσεις για βελτιωση

Αν πατησεις στον τιτλο σε παει κανονικα στο πρωτο αδιαβαστο.

Τελικα ετσι ειναι, εχεις δικιο!!

Οταν θελεις να πας στο πρωτο αδιαβαστο post, πατας πανω στον τιτλο του νηματος.
Οταν εχεις ολα τα posts διαβασμενα, εαν πατησεις τον τιτλο του νηματος σε παει στο πρωτο πρωτο ποστ.

Οταν θελεις να διαβασεις το τελευταιο post πατας την ημερομηνια στα δεξια του τιτλου του νηματος. Ειτε πατας στον αριθμο της τελευταιας σελιδας, κατω απο στον τιτλο του νηματος.

Τα νηματα που εχουν αδιαβαστα posts ειναι πιο εντονα γραμμενα, εχουν μια πιο εντονη ασπρη αποχρωση.
 
Αυτό είναι Μιχάλη. Όταν πατάς τον τίτλο σε πάει κατευθείαν στα αδιάβαστα. Απλά δεν έχει μεταφερθεί η πληροφορία ποιά είναι τα αδιάβαστα .
Μπορεις να πατησεις το κουμπακι 'mark read' που βρισκεται πανω δεξια στη σελιδα ωστε να αρχισεις να μετρας τα 'αδιαβαστα' απο εδω και περα.

Με την μεταφορα νομιζω οτι ολες οι αναρτησεις ειναι χαρακτηρισμενες ως αδιαβαστες. Αυτο εκανα εγω και δουλευει μια χαρα, πατησα το κουμπακι 'mark read'
 
Ίσως να είναι χρήσιμο να μπεί ενα όριο στο μέγεθος της κάθε φωτογραφίας γιατί με φωτογραφίες 3, 4, 5MB καθυστερεί το άνοιγμα και εαν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τότε... 🥱
 
Υπαρχει οριο το οποιο εχει τεθει στα 4mb.
Αυτο ειναι ενα καλο μαξ. μεγεθος για την κατηγορια των φωτογραφικων μηχανων του Φορουμ -και οχι μονο.

Aυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει η δεν μπορουμε εμεις να κανουμε resize τις φωτογραφιες μας σε οποιο μεγεθος θελουμε, πριν τις επισυναψουμε.

Φωτογραφιες >4mb δεν επισυναπτονται. Το λεω μηπως καποιο μελος νομιζει οτι δεν δουλευει η επισυναψη φωτογραφιων. Απλα οταν η φωτο εχει μεγαλυτερο μεγεθος, δεν φορτωνεται.
 
Γνώμη μου:
4 ΜΒ είναι τεράστιο μέγεθος για την δικιά μας κατηγορία !!!
Για το φωτογραφικό φόρουμ ναι είναι καλό αλλά σε εμάς τι χρειάζεται να ανεβαίνει μια φωτογραφία με ένα τρυπάνι μεγέθους αφίσας δρόμου ??
Εδώ δυστυχώς μπλέξαμε...
Από την άλλη όμως νομίζω ότι στην ανάρτηση μπαίνει μικρή εικόνα και όταν πατήσεις επάνω ανοίγει η κανονική από τον σέρβερ.
Δεν ξέρω ...δεν έχω ανεβάσει ακόμα φωτογραφία για να πω.
 
Last edited:
Υπαρχει η επιλογη στο 'Attach files' (αφου φορτωσει η φωτογραφια), ωστε η επισυναπτομενη φωτογραφια να φαινεται ως thumbnail η ως full size.
Αν καποιος δει στο preview οτι η φωτο ειναι υπερβολικα μεγαλη, επιλεγει ωστε αυτη να εμφανιζεται ως thumbnail.

Πλεον ειναι ευκολο να επεξεργαζομαστε τις φωτογραφιες στον υπολογιστη μας και να τις κανουμε και resize πριν τις φορτωσουμε.
 
Και στο φωτογραφικό τμήμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για JPEG 4MB.
 
Τα attachments και τα όρια αυτών καθορίζονται για όλο το forum. Εάν οι ανάγκες είναι μικρότερες του ορίου, συνεπώς υπερκαλύπτoνται, δεν χρειάζεται να συζητάμε κάτι.
Εάν μπεί μια φωτογραφία με διάσταση πάνω από 900px δεν θα κατέβει ολόκληρη έως ότου πατήσει ο χρήστης πάνω της. Εάν δε, την προσθέσετε από το κουμπί ''attach files'' οπότε δεν μπεί στο σώμα του μηνύματος αλλά ως thumbnail, θα έρθει στα 200px.

Όπως και να τα προσθέτετε, ειδικά το σύστημα των attachments είναι εξαιρετικά γρήγορο, λειτουργεί με CDN που έχει παρουσία στην Αθήνα (amazon).
 
  • Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
Παιδια μονο μια προταση (αν δεν ισχυει ηδη).
Επειδη απο κινητο, ισως και στο pc, ειναι φασαρια να αλλαζεις την αναλυση, αν ειναι ευκολο τεχνικα (που πρεπει να ειναι, βλεποντας οτι ισχυει πλεον παντου), θα ηταν χρησιμο ενα αυτοματο resize, οταν το μεγεθος ειναι μεγαλυτερο των 4mb.
Π.χ. εγω τωρα θελω να ποσταρω 5-6 φωτο, απο το κινητο, που ετυχε να ειναι ολες 4,κατιMB. Ειναι πολυ φασαρια να τις αλλαξω ολες, αλλα και ειναι αχρηστες οι αλλαγμενες μετα το ποσταρισμα.
 
ωραιο το νεο φορουμ!
μια παρατηρηση, οτι το παλιο λινκ που εβγαζε στο υποφορουμ των εργαλειων, δεν λειτουργει λογο της αλλαγης.
για αυτο μπορει να αργησουν να ξαναβρουν το δρομο τους για εδω, καποιοι χρηστες
πρεπει να μπουν πρωτα στην αρχικη σελιδα του φορουμ και απο εκει εδω, αλλιως βγαζει μηνυμα οτι δεν υπαρχει
 
Αγγελε θα θεσω το ερωτημα σου υπ'οψιν του τεχνικου τμηματος.
Νικολα, σωστα, τα παλαια bookmarks δεν δουλευαν χτες καθως δεν ειχε ολοκληρωθει το update των διευθυνσεων dsn. Kαι εγω εβαλα καινουρια bookmarks.

Κυριακο, εμενα οταν παταω πανω στον τιτλο του νηματος με παει στο τελευταιο αδιαβαστο απο εμενα ποστ. Και στο κινητο και στον υπολογιστη.
Στο κινητο σου , σε επιπεδο υποκατηγοριας, εμφανιζεται ενα κουτακι που λεει mark read. Πατησε το για να θεωρηθει οτι εχεις διαβασει ολα τα μηνυματα.
Απο εκει και περα, οταν υπαρχουν αδιαβαστα μηνυματα, εαν πατας στον τιτλο, θα σε πηγαινει στο πρωτο αδιαβαστο και οχι στο τελευταιο, ουτε στο πρωτο πρωτο.
 
  • Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Νομιζω ειναι πολυ καλο το νεο φορουμ. Σημαντικοτατη η αλλαγη με τις φωρογραφιες, ωραιο "theme", πολυ πιο γρηγορο και λειτουργικοτατο.
Δεν μπορω να βρω το αντιστοιχο με πριν κουμπι "full site", που σε πηγαινει απο το mobile view στο κανονικο (βολευει καποιες φορες).
Υπαρχει καπου;
 
Yπαρχουν κατω κατω αριστερα σε καθε σελιδα δυο βελακια που αυξομειωνουν το πλατος της σελιδας. Δεν ξερω αν εννοεις αυτο.
Επισης δεν νομιζω να αποθηκευεται (ακομα) η επιλογη σου καθως επανερχεται και παλι το πλατος οταν αλλαζεις σελιδα.
 
Καλημέρα σε ολους.

Οπως θα εχετε ηδη ενημερωθεί με πμ,
αποό τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 αναπροσαρμόζεται η παραγράφος ιγ του άρθρου 2.5 στον κανονισμό λειτουργίας μας, ως κάτωθι:

ιγ) Οι δημοσιεύσεις που ενσωματώνουν περιεχόμενο (π.χ ειδήσεις, άρθρα, παρουσιάσεις, κριτικές κ.λπ.) από ιστοσελίδες τρίτων, θα πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες για την πηγή από την οποία αντλήθηκε το περιεχόμενο αυτό.

Ειδικότερα, δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν παραπομπές σε οπτικοακουστικό υλικό (YouTube, Vimeo κ.λπ.), κρίνεται απαραίτητο να συνοδεύονται κατ' ελάχιστον από ένα τίτλο ή/και μια συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου που παρατίθεται.

Παρακαλώ ολους να το ακουλησετε.