Νεά Macbook!

Απάντηση: Re: Νεά Macbook!

Γεια σας παιδες!Ποτε δεν περιμενα να γραψω εδω αλλα μολις σημερα μου παρουσιαστηκε μια αρκετα καλη ευκαιρια να τσιμπησω ενα Macbook pro στο 1000 περιπου!

Οποτε εχω καποιες ερωτησεις!
1.Στην παρουσα φαση ειμαι χρηστης PC.Η μεταβαση θα μου φανει βουνο?
2.Ειμαι φοιτητης στατιστικης και εχω αρκετα προγραμματα σχετικα με το αντικειμενο μου.Υπαρχει ποικιλια προγραμματων σε torrent και γενικα εξειδικευμενου υλικου,θα πρεπει να τα σκαω χοντρα??
3.Πως γινεται στην αρχη να εχω και Windows και Mac στο Macbook?Yπαρχει καποιο λογισμικο ή παμε για partition?(για αρχη θα παιζω σε διπλο ταμπλο,μεχρι να μαθω,μετα μονο Mac!)

καλως ηρθες καταρχας και μεγια την "ευκερια" τελειο το 1000arikaki :grinning-smiley-043

1. Οχι δεν θα σου φανει καθολου βουνο αρκει να σκεφτεσε οσο ποιο απλα γινετε, τι ενοω? αν στο πισι εχεις συνηθησει για να κανεις κατι με 30 κινησεις μεσω λαμιας ..στο mac απλα σκεψου την ποιο ευκολη λυση και ως διαμαγιας θα ειναι εκει να σε περιμενει και θα δουλευει! (απλα ξεκινα να ψαχουλευεις γυρω γυρω το Mac OsX να δεις πως "γινονται" τα πραματα
2. Θα υποθεσω οτι λες για τον θειο απο την αμερικη που θα στα αγορασει και θα στα στειλει :slapface: (μην μας πιασουν κιωλας) καθε προγραμμα μπορει να "σπασει" (αν το πεταξεις κατω) αρκει να ψαχνεις στα σωστα μερη πχ Google κλπ συγκεκριμενα για την στατιστικη τωρα δεν ξερω θα σε γελασω...οποτε καλητερα να Google-areis πχ" mac statistic software" ή κατι αναλογο εσυ ξερεις καλητερα τον τομεα σου!
3. Πολυ απλα κατεβάζοντας το BootCamp της Apple απο το apple.com
χωρις να χρειαστει να σβησεις κατι ..κανεις εγκατασταση το λογισμικο και αυτοματα επιλεγεις ποσα γιγα θες να δημιουργησεις νεο partition για τα Windows και αυτο ηταν ολα τα αλλα γινοντε με Next Next και OK ηστερα απλα κανεις install τα windows ..και το bootcamp σου παρεχει ολα τα drivers που χρειαζεσε!

Μα εννοειται οτι θα μιλησω με το θειο απο Αμερικη για να μου τα φερει γιατι με αγαπαει...αλλα φοβαμαι μη γινει καμια στραβη και χαθουν...:silly:Μωρε τα εψαξα στο νετ και δεν ειδα ενθαρρυντικα αποτελεσματα...για αυτο κοιτω για διπλο λειτουργικο..Να κανω τη δουλεια μου,εχω εργασιες για σχολη..
Η ευκαιρια ειναι μια εκπτωση που εχω και δωσιμο το παλιο λαπ...

Γεια σας παιδες!Ποτε δεν περιμενα να γραψω εδω αλλα μολις σημερα μου παρουσιαστηκε μια αρκετα καλη ευκαιρια να τσιμπησω ενα Macbook pro στο 1000 περιπου!

Οποτε εχω καποιες ερωτησεις!
1.Στην παρουσα φαση ειμαι χρηστης PC.Η μεταβαση θα μου φανει βουνο?

Κ εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα. Από τα pc σε mac με ένα μικρό μοντέλο, όχι φορητό όμως, το mac mini. Την εμπειρία μου από την μετάβαση την έγραψα κ είναι εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7928
Θα πάρεις μια ιδέα κ θα σου φύγει το άγχος.

2.Ειμαι φοιτητης στατιστικης και εχω αρκετα προγραμματα σχετικα με το αντικειμενο μου.Υπαρχει ποικιλια προγραμματων σε torrent και γενικα εξειδικευμενου υλικου,θα πρεπει να τα σκαω χοντρα??

Ότι προγράμματα θες θα τα βρεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν τελικά δεν σε καλύψουν τότε είτε με διπλό partition είτε με δυνατότητα εκτέλεσης του windows προγράμματος μέσα από το mac os x, θα είσαι οκ.

3.Πως γινεται στην αρχη να εχω και Windows και Mac στο Macbook?Yπαρχει καποιο λογισμικο ή παμε για partition?(για αρχη θα παιζω σε διπλο ταμπλο,μεχρι να μαθω,μετα μονο Mac!)

Η ίδια η Apple στο νέο της λειτουργικό (Leopard), παρέχει την δυνατότητα εγκατάστασης windows xp/vista, με πλήρη υποστήριξη. Στο προηγούμενο λειτουργικό (Tiger) μπορείς να τα βάλεις επίσης αλλά με μια μικρή πατέντα, αφού σου λέει ότι η δυνατότητα έχει λήξη εδώ κ ένα μήνα, αλλά γίνεται μόλις γυρίσεις την ημερομηνία του υπολογιστή πιο πίσω κ αφού τα βάλεις την ξαναγυρίσεις μπροστά.

Για ότι θες ρωτάς κ εμείς εδώ είμαστε να βοηθήσουμε για ότι έχεις απορία. -bye-

Μιχαλη διαβασα χθες το review σου χθες και οφειλω να πω οτι ηταν λεπτομερεστατο και κατατοπιστικο!Η μεταβαση μου σε Μac ειναι πλεον δεδομενη,το μονο που με προβληματιζει ειναι η καρτα γραφικων που εχει στα Macbook Pro 2.2Ghz που ειναι στα 128mb σε αντιθεση με το iMac 2.4Ghz που ειναι στα 256mb.Το laptop θα το θελω και για παιχνιδια και ειναι χαζομαρα να μη μου τα τρεχει...Η καρτα γραφικων που εχει το Macbook το απλο ειναι καλυτερη επειδη παει μεχρι 384mb? και ας μην ειναι αυτονομη...?Sorry που ρωταω τα τετοια απλα πραματα απλα μου εχουν πει οτι αν και οι ονομαστικες τιμες τους ειναι μικρες,αποδιδουν σα μεγαλυτερης χωρητικοτητας λογω αρχιτεκτονικης του συστηματος.
Τελευταια ερωτηση,εχω ασυρματο router το Sagem Fast 1150 και Isp την Οtenet.Παιζει να χω προβλημα με τη δικτυωση?
Αυτο εχει μεγαλη σημασια γιατι αν δεν εχω νετ-δε θα εχω τη βοηθεια σας την οποια εκτιμω ως υπερπολυτιμη!

.
Τελευταια ερωτηση,εχω ασυρματο router το Sagem Fast 1150 και Isp την Οtenet.Παιζει να χω προβλημα με τη δικτυωση?
Αυτο εχει μεγαλη σημασια γιατι αν δεν εχω νετ-δε θα εχω τη βοηθεια σας την οποια εκτιμω ως υπερπολυτιμη!

Εχω το macbook pro 2.2 αλλά δεν παίζω παιχνίδια. Σε HD λίγες δοκιμές πρόλαβα να κάνω αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Το Sagem αυτό έχει και έθερνετ έτσι? δεν θα έχεις πρόβλημα είτε ενσύρματα είτε ασύρματα..

Εγώ τελικά πήρα το 2.4 macbookpro κ στα παιχνίδια, είτε από mac os x είτε από windows, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι αρκετά δυνατός ο επεξεργαστής κ σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών των 256mb τα πάει πολύ καλά.
Με το ίντερνετ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ειδικά αν έχει ethernet θύρα.

ερωτηση εγκυκλοπαιδικη
Aν βαλεις windows χρειαζεσαι antivirus?

ps
ΔΕΝ θα βαλω ΠΟΤΕ win στον imac μου!