Νεα μοντελα LCD Samsung για το 2007.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεα μοντελα LCD Samsung για το 2007.

Ακριβως αυτο θα σου ελεγα. Αποφυγε την 37" γιατι συμφωνα με πληροφοριες θα εχει πανελ AU Optronics τα οποια δεν ειναι τοσο καλα σαν τα S-PVA της Samsung.

Επισης αν εχεις χρονο μπορεις να διαβασεις αυτο:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=481233

Ξεκινα απο το τελος προς την αρχη. Εγω το εχω διαβασει ολο και εχω γραψει και ορισμενα πραγματα (Yannis ειναι το username μου).-bye-

Ευχαριστώ Γιάννη -bye-

Απάντηση: Re: Νεα μοντελα LCD Samsung για το 2007.

Ιδου και οι ρυθμισεις (απο calibration απο καποιον επαγγελματια):

Movie Mode
Contrast 95
Brightness 44
Sharpness 26
Color 52 (Normal)
Tint G55
Backlight 4

HDMI Black Low

Detailed Settings
Black Correction Low
Color Wide
Gamma 0
Dynamic Contrast Low

White Balance
RO 15
GO 14
BO 13
RG 10
GG 18
BG 12

These setting were taken from someone who had there set professionally calibrated, the only adjustment that I made was to add Dynamic Contrast (Low) as I felt it brought out great shadow detail. These are the settings for my PS3 through HDMI, my Wii and SD settings differ but these were the basis.

Hope that is of use as the factory settings are awful.

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4655171&postcount=1503

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Νεα μοντελα LCD Samsung για το 2007.

Ακριβως αυτο θα σου ελεγα. Αποφυγε την 37" γιατι συμφωνα με πληροφοριες θα εχει πανελ AU Optronics τα οποια δεν ειναι τοσο καλα σαν τα S-PVA της Samsung.

Επισης αν εχεις χρονο μπορεις να διαβασεις αυτο:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=481233

Ξεκινα απο το τελος προς την αρχη. Εγω το εχω διαβασει ολο και εχω γραψει και ορισμενα πραγματα (Yannis ειναι το username μου).-bye-

Το AU Optronics Πανελ που αναφερουν στο αλλο φορουμ,λενε οτι ειναι ισαξιο αν οχι καλυτρο απ το S-PVA της Samsung....
Τι στο καλο ισχυει και πως θα βρουμε λεπτομερειες με τα πανελ...?

Η ΑUO βγαζει δυο ηδη πανελ τα P-MVA και τα καινουργια Α-ΜVA τα οποια ειναι πιο καλα και σχεδον οσο καλα οσο της Samsung. Αλλωστε η Samsung (οπως και αλλες εταιρειες) τα αγοραζει απο εκει επειδη ειναι πιο φθηνα ωστε να τα τοποθετει στα πιο φθηνα μοντελα. Στα ακριβα μοντελα δεν τα χρησιμοποιει.

παντως αυτη η 37'' tulip που εχει το πλαισιο πρεπει να ειναι η Μ87. Γιατι Μ86 37αρα δεν βλεπω στα site της samsung....

Αλλη ηλιθιοτητα αυτη του πλαισιου να βαφτισουν τις τηλεορασεις με τα υποκοριστικα τους. Τι παει να πει "Tulip"? Και τα windows Vista τα ελεγαν Longhorn πριν βγουν στην παραγωγη , ειδατε πουθενα να διαφημιζουν το περιφημο λετουργικο συστημα "longhorn"? Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.

Μετα απο σημερινη επισκεψη στο Πλαισιο οπου ειδα την καινουρια σειρα εχω να πω οτι και η καινουρια σειρα R8* φοραει διαφορετικα πανελ!!!Αυτη που ειδα εγω LE32 R86B εχει το CMO panel αφου απο πισω στο στικ εγραφε LE32 R86B [R] C κατι που σημαινει πως δεν ειναι το S-PVA που υποτιθεται πως φερουν οι Samsung !!! Δυστυχως.........

Λοιπον διαβαζοντας προσεκτικα το review της LE40M86BD στο hdtvtest κατεληξα στα εξης.
Συνολικα φαινεται να εχει γινει αρκετα καλη δουλεια μ αυτην την τηλεοραση οπως τελικα καταληγει και το review. Ναι είναι αληθεια ότι υπαρχουν σημεια στα οποια η τηλεοραση θα μπορουσε να είναι καλυτερη Το θεμα είναι ποσα από αυτά επηρεαζουν την θεαση μας και αν καποια από αυτά μπορουν να διορθωθουν με καποιο firmware upgrade.
Movie Plus,.... introduces unnatural motion, yet is required for 2:3 pulldown,... not available with Just Scan on (needed for 1:1 mapping),... automatically engaged with each change in source/ resolution/ aspect ratio …….το προβλημα ή μερος του πιθανον θα λυθει σε καποιο firmware upgrade
Less-defined shadow detail due to skewed gamma tracking ……Αντιγραφω από review :most people don't know what they're missing until they see another TV with excellent shadow detail side-by-side. … (αντιληπτο μονο με αντιπαραθεση οθονων (Α-Β)).
Inaccurate colours (saturation is acceptable) ……Αντιγραφω από review :… Unless you're a videophile who demands the absolute best in shadow detail and colour accuracy, I don't think you can go wrong with this LCD TV.
Viewing angle:… Blacks also became lighter with off-axis viewing, which made screen unevenness more obvious. If it was up to me, I'd grab the centre seat every time, or make good use of the swivel stand….πιθανο προβλημα που μπορουμε όμως ευκολα να το τσεκαρουμε σ ενα μαγαζι.
Calibration : While Samsung deserves credit for overloading the user menu with options, it's not easy to get the picture right without the help of light-measuring instruments and/ or professional calibrators... the possible permutations are simply too mind-boggling…..λυση υπαρχει. ( δειτε προηγουμενο post από Rivers..... ή κος Μανωλης)

Και τελος κατι το οποιο δεν αλλαζει.
m86-front.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/image/hdtv/Samsung-LE40M86BD/m86-front.jpg

Reflections :…..This panel has a reflective glass panel, so if you're buying it you need to treat it as if you're getting a plasma TV. The reflections are not obvious when there's light output from the TV (i.e. when it's on), but during dark scenes it's not hard to see myself and my surroundings on the screen. People have lived with CRTs for years so what's another reflective TV, but before committing yourself you should have proper TV positioning and ambient light control figured out.

Απο τις αλλες φωτογραφιες που εχω δει παντως δεν υπαρχει προβλημα με ανακλασεις εκτος και αν βαλεις την τηλεοραση απεναντι ακριβως σε ενα παραθυρο. Αλλωστε τι να πουν και οι κατοχοι πλασμα που ζουν με πολυ χειροτερες ανακλασεις απο αυτες.

Αντανακλάσεις υπάρχουν την μέρα…
Αλλά πόσοι βλέπουν τηλεόραση τα πρωινά;
24 ώρες στο χαζοκούτι θα είμαστε;

Διάβασα και'γω προσεκτικά το τεστ.

Κάτι δεν μου αρέσει είναι το θέμα που αναφέρει στη σελίδα :

Video Processing

I didn't expect Samsung LE40M86BD's video processing to set the world alight... not at this price point. What baffled me was Samsung's curious decision to cripple LE40M86BD's 3:2 cadence detection for film mode deinterlacing. Let me explain.

With "Movie Plus" disabled, the Samsung LE40M86BD doesn't detect 3:2 cadence and hence doesn't apply film mode deinterlacing correctly to NTSC, HD DVD and Blu-Ray materials. I confirmed this over component in 480i and 1080i; and over HDMI in 1080i (the LE40M86BD doesn't accept 480i or 576i over HDMI).
...
The issue I have with Movie Plus is that it features Samsung's own frame interpolation technology which was intended to reduce telecine judder but only succeeded in introducing unnatural sped-up motion and erratic lip-synch delay reminiscent of "TruD" on the Sharp LC42XD1E. I suppose some people can get used to it over time, but for me it got rid of the all-important "film-like feel" of movies... it's as if I was watching an amateurish video production instead.

Also, "Movie Plus" cannot be enabled when "Just Scan" mode is on (necessary for 1:1 mapping). So users are forced to decide between a rock and a hard place: should you put up with a blurrier overscanned image to obtain film mode deinterlacing (with its own set of flaws)? Or should you opt for pin-sharp image but know that your NTSC, HD DVD and Blu-ray films are not deinterlaced properly?

Απότι καταλαβαίνω το deinterlacing σε BLUERAY και HDDVD και NTSC (δηλαδή σε 23.96 FPS) έχει πρόβλημα.
Ακόμη και αν το σήμα οδηγείται από HTPC στην TV (just scan για να πετύχουμε 1:1 mapping) υπάρχει το ίδιο θέμα;

Πιο πολύ μπερδεύτηκα, παρά κατατοπίστηκα με το τεστ.
Καλύτερα να μην το ψάχναμε τόσο πολύ, να παίρναμε μια τηλεόραση και να ησυχάζαμε....

Τελος πάντων για πέστε τη γνώμη σας....

Το προβλημα με το movie plus ειναι γνωστο στην Samsung και προφανως θα λυθει μεσω καποιου Firmware Update.

Δειτε και αυτη την μηχανικη βαση τοιχου που εχει βγαλει η Samsung ειδικα για την νεα σειρα LCD και πλασμα:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεα μοντελα LCD Samsung για το 2007.

Εγώ επέλεξα την LE40M86BD.

Τις είδα στο Πλαίσιο (Mall) δίπλα-δίπλα και το μαύρο της Samsung δεν παίζεται.

Προσδίδει στην εικόνα της μία απίστευτη τρισδιάστατη αίσθηση που δεν έχω

ξαναδεί. Πιο Flat η εικόνα της Sony με φτωχότερη αντίθεση και μαύρο.

Οχι ότι πάει πίσω και η W2000, αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση

ότι στις εικόνες που είχαν ανάγλυφη υφή και συγκεκριμένα σε έναν κίωνα

στην Samsung πεταγόταν εντελώς έξω από την οθόνη.

Αφού πήγα να κουτουλήσω σου λέω!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεα μοντελα LCD Samsung για το 2007.

Εισαι ο πρωτος που αγοραζει την συγκεκριμενη οποτε περιμενουμε φωτογραφιες.