Νέα μοντέλα slr από Canon-Pentax

Άκουσα καλά λόγια για την Ε3, μακάρι.
Τα σημερινά σώματα παίρνουν τους παλιούς zuiko; Ήταν καταπληκτικοί φακοί,
έχω τρεις από αυτούς που τους έβαζα στην ΟΜ10 και έχω εξαιρετικές εντυπώσεις.

Αχχχχ τι ανοίγετε τέτοια θέματα και μας βάζετε στην μπρίζα;......

Αξίζει να το upgrade από την 20D στην 40D κυρίως λόγω των 3" της LCD οθόνης; (εννοείται με τιμές αμερικής κανά 1000άρι δολλάρια).

Άκουσα καλά λόγια για την Ε3, μακάρι.
Τα σημερινά σώματα παίρνουν τους παλιούς zuiko; Ήταν καταπληκτικοί φακοί,
έχω τρεις από αυτούς που τους έβαζα στην ΟΜ10 και έχω εξαιρετικές εντυπώσεις.

ναι, υπάρχει αντάπτορας από OM σε 4/3, και φυσικά σε Canon. Νομίζω υπάρχει και για Νίκον, αλλά δεν είμαι και απολύτως σίγουρος...

ναι, υπάρχει αντάπτορας από OM σε 4/3, και φυσικά σε Canon. Νομίζω υπάρχει και για Νίκον, αλλά δεν είμαι και απολύτως σίγουρος...

Ναι, αυτό το ξέρω. Εννοούσα αν η olympus έχει κρατήσει την παλιά μοντούρα...

όχι φυσικά, έχει πάει εδώ και καιρό στα 4/3. Καμία σχέση μεταξύ τους, και τεράστια διαφορά στην απόσταση μοντούρας-αισθητήρα.

Τασο δεν εχει μεγαλες διαφορες στη τελικη ποιοτητα... μονο το life view σε macro αξιζει και ισως το dust removal για τη σκονη.
Εγω τη συγκρινα με τη δικια μου D30 και δεν μου εκανε κατι για να την αλλαξω.

Και 1000 $ , δεν υπολογιζεις τελωνεια ?

Τασο δεν εχει μεγαλες διαφορες στη τελικη ποιοτητα... μονο το life view σε macro αξιζει και ισως το dust removal για τη σκονη.
Εγω τη συγκρινα με τη δικια μου D30 και δεν μου εκανε κατι για να την αλλαξω.

Και 1000 $ , δεν υπολογιζεις τελωνεια ?

Αν θα κάνεις απαιτητικά πορτρέτα ανθρώπων που αγαπάς και ρυθμίζεις σωστά το wb τότε ναι, αξίζει. Διότι η 40d ελέγχει το χρώμα και τον κορεσμό του χρώματος πολύ πολύ καλύτερα από ότι οι 20d/30d. Ειδικά αν κάνεις μεγεθύνσεις 30Χ50 εκ. εκεί η διαφορά θα είναι μεγάλη. Φυσικα όμως θα πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι το φλας άψογα και όχι στο auto.

Re: Απάντηση: Νέα μοντέλα slr από Canon-Pentax

Ποιό φλας και ποιό wb ρε παιδιά;; Η 3" οθόνη δεν σας λέει τίποτα;;;

Τάσο να μου έλεγες για την οθόνη της ΝΙΚΟΝ D300 να το δεχθώ. Αλλά όχι για την οθόνη της 40D. Η 40D έχει οθόνη λίγο μεγαλύτερη από της 30d με ίδια ανάλυση (περίπου 300.000 dots). Η d300 έχει οθόνη κανονική VGA στην ίδια διάσταση, καθώς έχει 300.000 πίξελς, άρα 920.000 dots καθώς 1 πίξελ είναι 3 dots.

Τα άλλα όμως είναι πολύ σημαντικά. Η βελτίωση στην οθόνη είναι μετρήσιμο μέγεθος και γι αυτό προβάλλεται. Όμως η πραγματική βελτίωση είναι σε μη μετρήσιμο μέγεθος στο προσπέκτους, δηλ. στην ποιότητα της έκθεσης, και στγην ακρίβεια των χρωμάτων. Αυτή δεν εμφανίζεται στα προσπέκτους, αλλά θα τη δεις και εσύ και οι άλλοι όταν θα κάνεις μεγάλες εκτυπώσεις.

Είναι πολύ καλή μηχανή, πολύ ώριμη. Αν είναι να την πάρεις για την οθόνη άστην. Πάρτην για τα άλλα χαρακτηριστικά της.

Οπως αυτά ;)

όχι που θα έμενε απόξω η Nikon... καλωσορίσατε τη νέα D60 κυρίες και κύριοι

με
- σύστημα κατά της σκόνης στον αισθητήρα
- οθόνη 2.5''
- 10.2 mp, όπως και η D40x δηλαδή
- με τον νέο 18-55VR σε μορφή κιτ, όπως και η αντίστοιχη Canon 450D
- δίχως AF motor
- με μία σειρά αλλαγές στα μενού, λειτουργία d-lighting κλπ κλπ

Η διαφορές σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά είναι, νομίζω, πολύ πιο επουσιώδεις από την αντίστοιχη αλλαγή της Canon. Αυτή την αύξηση σε 12mp νομίζω δεν την περίμεναν γενικώς οι ανταγωνιστές για την εισαγωγική κατηγορία... τους ξεγέλασε η Canon που έβγαλε την 40D με 10 mp φαίνεται...

αντίθετα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μου φαίνεται η παρουσίαση του νέου AF-S DX 16-85VR από τη Nikon, ενός φακού με κάλυψη 24-127,5mm, δηλαδή από ευρυγώνιο στα όρια του υπερευρυγωνίου κάδρου, μέχρι κοντό τηλεφακό, πραγματικός all around εν ολίγοις... Ο μόνος αντίστοιχος που γνωρίζω είναι ο Zeiss 16-80 για τις Sony. Να παρουσιάσει έναν αντίστοιχο 15-80is η Canon, λέτε;

Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση....

δεν βλεπω την nikon d60 να μπορει να σταθει απεναντι στην canon 450.
Με 10mp, 2.5" οθονη, 3 focus points, no live view...που παει ετσι απεναντι στον ανταγωνισμο?(μονος του ο καινουργιος επεξεργαστης expeed, δεν πουλαει ). Και με διαφορα μονο 150$ δεν εχει τυχη.

Η η nikon θα ριξει αρκετα την τιμη της ή σε 5-6 μηνες θα ανακοινωσει την d60x με ολα οσα πρεπει στα πακετο.

Πρώτες εντυπώσεις από την PENTAX K20 http://www.popphoto.com/cameras/5112/camera-test-pentax-k20d.html

H Pentax είναι αναγκασμένη να βγάλει ότι καλύτερο μπορεί και μάλιστα στην χαμηλότερη τιμή που αντέχει, γιατί διαφορετικά βγαίνει εκτός αγοράς... Ας ελπίσουμε ότι η Samsung και η Hoya μπορούν να της προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια και δεν σχεδιάζουν τον διαμελισμό της. Η Samsung ήδη εξέλιξε νέο cmos αισθητήρα και η Hoya προφανώς βοηθάει στους νέους ultrasonic φακούς που αρχίζει να υποστηρίζει.

Με ουσιαστικά μόνο 2 dSLR μοντέλα στην γκάμα της, και η Κ200 αλλά και ιδιαίτερα η Κ20 μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, με αναγκαστικά πολύ καλή σχέση τιμής προς απόδοση.