Φίλε μου ήμουν και γω στο ίδιο δίλημμα με σένα. Και μένα δεν με έκαιγε ούτε το BR ούτε τίποτα. Μόνο τα παιχνίδια.
Μέχρι πριν λίγους μήνες η MS είχε το πάνω χέρι στο θέμα τίτλων και ήμουν 1 βήμα πριν την αγορά του 360. Ευτυχώς το καθυστέρησα λίγο καιρό και μου βγήκε σε καλό.
Δες πλέον τι τίτλοι έρχονται στο PS3...
- Gran Turismo 5
- Metal Gear Solid 4
- Killzone 2
- Resistance: Fall of Man 2
- Final Fantasy
- Haze
- Little Big Planet (αν σου αρεσουν τέτοιου είδους παιχνίδια)
και έχεις ήδη Rasistance: Fall of Man, Uncharted, Gran Turismo Prologue
Ολά αυτά
EXCLUSIVE έτσι... και δεν σου βάζω κάτι TEKKEN, Motorstorm 2, Time Crisis, Wipeout HD και τέτοια
Έχεις και τα multiplatform
- Pro Evolution Soccer
- Grand Theft Auto IV
- Assasin's Creed
- Vegas 2
- DMC 4
- Burnout Paradise
- Army of two
To θέμα είναι ότι όποια κονσόλα και να διαλέξεις θα ευχαριστηθείς gaming. Δε νομίζω να ξεμείνεις από τίτλους, εκτός και είσαι hyper-massive gamer.
Επίσης το 360 έχει κάπως καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα multiplatform παιχνίδια (Army of Two, Assasins, Pro). Ανεπαίσθητη μεν η διαφορά αλλά είναι υπαρκτή. Σε κάποια, λιγότερα μεν, όπως το burnout είναι πανομοιότυπα και ίσως υπερέχει το PS3.
Την κονσόλα όμως την θέλεις για τα exclusive και εκεί είναι ένα γήπεδο στο οποίο κέρδισε η Sony για το 2008.
Οσον αφορά το θέμα κόπιας έχοντας πάρει το μάθημα μου από παλιά είχα πει στον εαυτό μου ότι όποια κονσόλα και να πάρω θα αγοράζω μόνο αυθεντικά games. Αυτό για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον δεν είμαι massive gamer (θέλω το PRO και κάνα Gran Turismo να τα λιώνω σε μόνιμη βάση και από κει και έπειτα παίρνω ότι αξίζει -GTA IV, MGS 4, τέτοια πράγματα-), 2ον όποτε άλλοτε τσίπαρα κονσόλα (PS1, PS2, Xbox) απ'τη στιγμή που την τσίπαρα γέμιζα με ένα σκουπιδαριό παιχνιδιών τα οποία έπαιζα 1-2 φορές και μετά έπαιρναν πούλο. Ετσι κατέληγα να μην παίζω σχεδόν τίποτα (εκτός από PRO).
Τέλος με τις τιμές που βρίσκεις σε eshops του εξωτερικού (35-45 ευρώ το παιχνίδι) ούτε ξεπαραδιάζεσαι ούτε τίποτα. Παίρνεις κάθε 2, 3 βδομάδες το παιχνιδάκι που σου αρέσει και είσαι κύριος.
Τέλος δεν θα έχεις να πληρώνεις ούτε για online. Και γω άκουγα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για το PSN αλλά όσο έχω παίξει με έχει αφήσει υπέρ-ικανοποιημένο.
Και να πω και 2 πραγματάκια που μου έχουν φανεί πολύ βολικά με το PS.
1) Το θέμα της αυτονομίας των χειριστηρίων. Κρατάει πάρα πολλές ώρες και μόλις πάει να τελειώσει η μπαταρία το plugάρεις για λίγο με το καλώδιο και είσαι άρχοντας. Αντίθετα όποτε πάω σε ένα φιλαράκι για 360 ψάχνεται με τις μπαταρίες ώσπου αγανάκτησε και έσκασε 30 ευρώ για να πάρει αυτό το kit που φορτίζει τις μπαταρίες των χειρηστηρίων.
2) Το WiFi. Εγώ που το χω στο σαλόνι με έχει βολέψει αφάνταστα γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να περνάει καλώδιο ethrnet απ'το router μέχρι το PS (έχω περίεργη διαμόρφωση χώρου)
3) Το bluetooth. Όποτε παίζω κάνα online παίρνω το ακουστικό bluetooth του κινητού μου. Το κάνω pair με το Playstation και έχω ακουστικό κ μικρόφωνο για να μιλάω στο game.
Στην αντιπέρα όχθη το 360 έχει πολύ πιο ελκυστική τιμή (280 value pack). Βέβαια δεν προσφέρει ούτε hd player, ούτε wifi, αλλά αν δεν σε πολυ-απασχολούν αυτά είσαι μια χαρά. Στα multiplatform παιχνίδια αποδίδει κάπως καλύτερα. Έχει πιο καλοστημένα live αλλά δυστυχώς επί πληρωμή.
Κάτι ακόμα που με τάραζε, όσον αφορά το 360, ήταν το θέμα failure rate που παρ'όλο το τσιπάκι falcon συνεχίζει να παραμένει υψηλό. Δεν είναι και λίγο πράγμα να ξέρεις ότι έχεις 1 στις 10 πιθανότητες να ψηθεί η κονσόλα σου...
Επίσης με το 360 θα ευχαριστηθείς games όπως HALO, Gears Of War, Alan Wake, Lost Planet, Bioshock. Βεβαια τα περισσότερα βγαίνουν και για το PC, οπότε αν έχεις pc μπορείς να τα παίξεις εκεί (θα τα ευχαριστηθείς και καλύτερα λόγω mouse).
Πωπω... Μυθιστόρημα ολόκληρο έγραψα πάλι. Ελπίζω να μη σε κούρασα απλά ήθελα να σου πω όσα σκεφτόμουν και γω όταν έκανα την επιλογή κονσόλας μήπως και σε βοηθήσω. Ξέρω ότι είναι δύσκολη απόφαση. Εγώ πάντως είμαι, εδω και μία βδομάδα ευτυχισμενος κάτοχος του PS3.
Ααα και κάτι τελευταίο. Οι τίτλοι του PS3 είναι Region Free και έτσι μπορείς να βρεις εύκολα και φτηνά παιχνίδια από eshops. Του 360 είναι region lock, κάτι που δυσκολεύει την εξεύρεση φτηνών παιχνιδιών.