Νέα Panasonic DMC-G3

Μίλησα με αθηναϊκό μαγαζί για το πότε θα φέρουν την G3, και μου είπαν οτι είχαν συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Panasonic στην Ελλάδα και τους τα μασούσαν για τα μοντέλα G, πιθανόν λόγω οικονομικής κρίσης. GH2 δεν προτίθενται να φέρουν καθόλου προς το παρόν, ενώ τους τα έλεγαν μπερδεμένα και για τη G3.

Κρίμα, γιατί κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι best seller.

Είμαι ανάμεσα στην G3 και τη Nikon d5100. Αυτό τον καιρό διάβασα διάφορα reviews και συμπέρανα οτι σαν απόλυτη ποιότητα εικόνας η d5100 έχει λίγο καλύτερη, αλλά η διαφορά είναι μικρή. Και η G3 έχει τόσα άλλα πρακτικά πλεονεκτήματα και καλύτερο βίντεο με στερεοφωνικό ήχο.

Αν αποφασίσω για τη G3 πάντως θα την αγοράσω από το Amazon UK, πλέον έχουν αλλάξει πολιτική και στέλνουν ηλεκτρονικά και στην Ελλάδα!! Η τιμή τους είναι καλή για Ευρώπη.

Κι αμα χαλασει τι θα κανεις ?
Τη δεχεται η Ελληνικη αντιπροσωπεια ?

Εγω ηθελα την GH2 , αλλα οπως και την GH1 δεν τη φερνει Ελλαδα...

Αυτό δεν το έχω μελετήσει ιδιαίτερα, ίσως στείλω ένα e-mail στο Amazon να ρωτήσω αν είναι Πανευρωπαϊκή η εγγύηση. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα τη δεχτούν εδώ χωρίς φασαρία. Στη χειρότερη, θα την ταχυδρομήσω σε ένα φίλο στην Αγγλία.

Αυτό είναι ένα άλλο (+) στη Nikon d5100, στη μάχη με τη G3.

Χρησιμοποιώ ψηφιακές από το 1997 και δε μου έχει χαλάσει ποτέ καμία. Λες να είμαι τόσο άτυχος;; Βέβαια, θα είναι η πρώτη μου με εναλλάξιμους φακούς.

Αν τη θες πολυ , παρτην.... !!!

Αν και για βιντεο θα σου συνιστουσα την Σονυ Α35.... πολυ καλη , γρηγορη , και με πολλες επιλογες φακων.
Ειναι και αρκετα μικρη.

Κι αμα χαλασει τι θα κανεις ?
Τη δεχεται η Ελληνικη αντιπροσωπεια ?

Εγω ηθελα την GH2 , αλλα οπως και την GH1 δεν τη φερνει Ελλαδα...

έτσι κι αλλιώς Γιάννη άμα χαλάσει η PANASONIC θα τη στείλει έξω. Δεν επισκευάζει τίποτε στην Ελλάδα.

Το θεμα ειναι να υπηρχε κι εδω για να τη δουμε... γουρουνι στο σακι δε παιρνω.
Αμα δε τη πιασω στα χερια μου , να δω αν με βολευει κλπ ... δεν.

Τη sony νεχ , την ειδα πολλες φορες και τη δουλεψα αρκετα πριν αποφασισω οτι ειναι καλη για μενα.

Αυτο με τη κριση δε το κατλαλαβαινω... ολοκληρη αντιπροσωπεια, τι θα εχανε να εφερνε εστω και λιγα κομματια ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέα Panasonic DMC-G3

Για αγορές από Αγγλία χωρίς χρέωση μεταφορικών και συχνά με πολύ καλές τιμές για Olympus & Panasonic δείτε και στο

www.simplyelectronics.net

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι scam... αν μπείτε και στη σελίδα τους στο facebook έχει πολυ βρισίδι...

scam σίγουρα δεν είναι.
Τώρα για fb δεν ξέρω, γιατί δεν ασχολούμαι με τέτοια αθλήματα...

ειχα παρει ακουστικα απο κει, μια χαρα ειναι, απλα ειναι πολυ γραφειοκρατες, μου ειχαν ζητησει φωτοτιπια της πιστοτικης και λογαριαζμου μεχρι να μου τα στειλουν:)

Μίλησα με αθηναϊκό μαγαζί για το πότε θα φέρουν την G3, και μου είπαν οτι είχαν συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Panasonic στην Ελλάδα και τους τα μασούσαν για τα μοντέλα G, πιθανόν λόγω οικονομικής κρίσης. GH2 δεν προτίθενται να φέρουν καθόλου προς το παρόν, ενώ τους τα έλεγαν μπερδεμένα και για τη G3.

Κρίμα, γιατί κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι best seller.

Είμαι ανάμεσα στην G3 και τη Nikon d5100. Αυτό τον καιρό διάβασα διάφορα reviews και συμπέρανα οτι σαν απόλυτη ποιότητα εικόνας η d5100 έχει λίγο καλύτερη, αλλά η διαφορά είναι μικρή. Και η G3 έχει τόσα άλλα πρακτικά πλεονεκτήματα και καλύτερο βίντεο με στερεοφωνικό ήχο.

Αν αποφασίσω για τη G3 πάντως θα την αγοράσω από το Amazon UK, πλέον έχουν αλλάξει πολιτική και στέλνουν ηλεκτρονικά και στην Ελλάδα!! Η τιμή τους είναι καλή για Ευρώπη.

Κοίτα και στο ebay (Αγγλία). Βρήκα και την G3 αλλά και την GH2 σε πολύ προσιτές τιμές.
Απο Γερμανία τα παρακάτω, αλλά επειδή δεν ξέρω αν στέλνουν Ελλάδα, κάνε πρώτα μια επικοινωνία.
http://www.preissuchmaschine.de/in-Digitalkamera/SLR-10-Megapixel/Panasonic-Lumix-DMC-G3K.html

http://www.preissuchmaschine.de/pre...4-42+schwarz&min=&max=&image1.x=36&image1.y=7

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί ξεθάβω αυτό το θέμα μετά από 2 χρόνια. Γιατί πολλά μαγαζιά της Αθήνας έριξαν την τιμή στα 299(!) ευρώ και αναρωτιέμαι αν αξίζει να την αγοράσει κάποιος που δε θέλει να ξεφύγει πολύ. Προσωπικά μιλώντας, με ενδιαφέρουν οι νυχτερινές λήψεις χωρίς φλας (ήμουν ευχαριστημένος με την προηγούμενή μου E-PL1) και βάζω στα + το articlulated LCD της. Σε σχέση με μια premium compact (Oly XZ1 ή Samsung EX2) να κάνω την κίνηση;

Eιναι πολυ καλυτερη (καμμια σχεση) απο XZ1, απλά καλυτερη απο την E-PL1 αλλά μην περιμενεις θαυματα στα πολυ υψηλα ISO, σημαντικο ειναι το βραδυ χωρις φλας και χωρις τριποδο να την συνδιασεις μελλοντικα με ενα φωτεινο καλο φακο (π.χ. ενα 20αρη/1.7) ωστε να μην καταφυγεις σε ISO>1600, να εχεις παντα κατα νου ότι ολοι οι prime δεν εχουν σταθεροποιηση ενω ο 14-42 του κιτ που την συνοδευει δεν ειναι πολυ καλος φακος παροτι εχει σταθεροποιηση, αν βρεις τον παλιο αλλα ακριβο 14-45 παρτον με κλειστα ματια. Και οι δυο βεβαια κιτ δεν είναι φωτεινοι φακοι.
Η XZ1 εχει πολυ πιο φωτεινο ζουμ φακο αλλα δεν παιρνεις την ιδια οξυτητα και λεπτομερεια λογω μεγεθους αισθητηρα.

Υ.Σ.
Αν θες να κανεις ενα μινι συγκριτικο μεταξυ τους και εχεις διαθεση να ερθεις Πειραια στειλε ενα μυνημα να βρεθουμε, (ωστε να εχω παρει την XZ1 απο την γυναικα μου), την G3 + παλιο 14-45 την εχω standbye για πωληση - δες τις αγγελίες.

υπάρχει κανένα βίντεο (όχι από το youtube) με το bitrate hack?

επειδη δεν ειμαι φιλος του βιντεο δεν μπορω να σε βοηθησω, μια φορα το εβαλα (bitrate hack) για να δω οτι μπαινει και μετα το ξαναγυρισα στο original.

Η Panasonig G3 αν δεν κανω λαθος, πριν απο λιγο καιρο πουλιοταν σε κιτ με τον 14-42, στα 299 .
Τωρα στο skroutz δεν την βρισκω κατω απο 510 .
Προσφορα ηταν και παει ???
Ξεστοκαραν οτι κομματια ειχαν και τωρα που δεν εχουν βαζουν αυτη την εξωπραγματικη τιμη για μηχανουλα 2ετιας???