Νέα παραλία Θεσσαλονίκης

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Δήλωση: Η νέα παραλία που παραδόθηκε πρίν απο λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη, απο το ύψος του ομίλου μέχρι το μέγαρο μουσικής είναι πραγματικό στολίδι...

Πήγα προχθές μετά απο καιρό λόγω τραυματισμού και υποχρεώσεων για τζόκινγκ στην παραλία και έμεινα έκπληκτος. Δεν την παρατήρησα καλά γιατί ήμουν στο τρέξιμο, αλλά πήγα σήμερα και την περπατησα με την κοπελιά μου.

Έπαθα πραγματικά πλάκα. Πέρα απο την αισθητική του όλου έργου δύο πράγματα μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση.
Μία παιδική χαρά που έχει στην αρχή της περίπου (στο ύψος της μπότσαρη) και ένας κήπος λίγο πιό μετά.
Η παιδική χαρά είναι περιφραγμένη με ξύλινα δοκάρια, και μέσα έχει μαλακή άμμο. Ο δέ εξοπλισμός της είναι αποτέλεσμα υψηλού design. Επιβλητικές πυραμίδες, σβούρες που περιστρέφονται μόνες τους απο το βάρος του συμμετέχοντα (αυτό είναι πραγματικό διαμάντι...) και άλλα τέτοια.

Ο κήπος απο την άλλη είναι απίστευτος. Βυθισμένος σε σχέση με το υπόλοιπο, σε ορθογώνιο σχήμα. Η μεγάλη πλευρα κοντά στον δρόμο, είναι ένας μεγάλος καταράκτης ο ήχος του οποίου κρύβει αυτους του δρόμου. Μεγάλες τετράγωνες λίμνες με νούφαρα, λουλούδια και χόρταράκια διαπερνίονται απο διαδρόμους με βυθισμένα σκαλια. Πολλά πουλιά βρίσκουν χώρο και κάθονται εκεί.

Και φαίνεται οτι ακόμα δεν έχει παραδωθεί όλο το έργο αφού οι κατασκευές συνεχίζονται κατα μήκος. Ειδικά για παιδιά είναι υπέροχο μέρος.

Και φυσικά για φωτογραφίες. Τραβηξα μερικές με το το φίλμ που θα ανεβάσω συντόμως ( το δίνω αύριο για εμφάνιση) και θα πάω πάλι με την ψηφιακή να βγάλω να ανεβάσω να δείτε. Άν έχει κανένας άλλος καμία ας την ανεβάσει!

Απο τις λίγες φορές που εντυπωσιάζομαι απο δημόσιο έργο ανάπλασης. Μπράβο στην σχεδιαστική ομάδα.

δεν έχω πάει, αλλά έστω και από μακρυά τα "έτοιμα δένδρα" που μπήξανε εκεί και που έχουν ήδη καεί από την αλμύρα μέχρι τη μέση τους δημιουργούν εξαιρετικά αρνητική εικόνα...

Κάτσαμε πριν 2 εβδομάδες σε ένα από τα τεράστια παγκάκια της, για να φάνε τα σπόρια κάτι Goodys. Μας ενόχλησε με τη σύζυγο τόσο πολύ να βλέπουμε να τους πέφτουν κάτω πατατούλες και χαρτιά, που κάτσαμε και τα μαζέψαμε ένα προς ένα. Μακάρι να τα κρατήσουμε. Δυστυχώς ανάμεσά μας ζουν πολλοί ανεγκέφαλοι βάνδαλοι, περίπου αλλεργικοί στη θέα του ωραίου. Τεσπα....

Εγω δεν καταλαβα γιατι εβαλαν ξυλινο (η ειναι καποιο ειδος πλαστικου??) διαδρομο στην ακρη... δεν εχει προβλημα να φουσκωσει με την υγρασια?

Και με το χαλικι, δεν μπορει καποιος να κανει πατινια....

Μακάρι να τα κρατήσουμε. Δυστυχώς ανάμεσά μας ζουν πολλοί ανεγκέφαλοι βάνδαλοι, περίπου αλλεργικοί στη θέα του ωραίου. Τεσπα....

Το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό.
Είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε έναν ωραίο χώρο ή θα τα σπάσουμε και θα τα βρωμίσουμε όλα και μετά θα μας φταίει η πολιτεία ως συνήθως;
Γιατί είμαστε πολύ κακής νοοτροπίας λαός.

Ίσως όχι σαν σύνολο. Πάντως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι καθόλου σπάνιες, και ακόμη χειρότερο, δεν στιγματίζονται, ούτε και καταγγέλονται από τους λοιπούς. Στους δε πρώτους υπάρχει μία νοοτροπία, κάτι σε "τι σε νοιάζει; δικό σου είναι;". Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ακόμη και όσοι σεβόμαστε το ωραίο, η πρόνοια και η φροντίδα μας σπανίως ξεπερνά τα όρια του αυστηρώς ιδιωτικού. Θα μαζέψουμε τα σκουπίδια μας, αλλά δεν θα παραπονεθούμε στον άλλο που δεν θα σεβαστεί τον χώρο. Ενώ δικά μας είναι και αυτά...

Καλά το ξύλο είναι το πιό ωραίο απο όλα... Τρέχω πάνω σε αυτό γιατί ειναι πιό μαλακό και δεν επιβαρύνει τα γόνατα τόσο!

Τώρα για αντοχές δεν ξέρω αλλα φαντάζομαι οτι δεν θα πήραν ξύλο απο το ξυλουργείο της γειτονιάς (:p :p :p ). Κάποιες προδιαγραφές για έκθεση στην υγρασία θα έχει και όλο με κάτι θα είναι "μαριναρισμένο" για να αυξησει αυτές τις αντοχές. Και σίγουρα θα χρειάζεται συντήρηση.

Έχω και μία που έβγαλα με το κινητό. Της άλλαξα λίγο τα φώτα στο Photoshop γιατί δεν βλεπόταν, οπότε την ανεβάζω με κάθε επιφύλαξη για την ποιότητά της...

3110948905_7ea32eb73f_b.jpg

Δίνω μιά πρόγευση για να αυξήσω την αναμονή. Είναι προχωρημένες τεχνικές μάρκετινγκ.... χεχε. Βασικά αυτήν την πήρα και στην έστειλα MMS στην αδερφή μου που ήθελε μέχρι να έχω κιάλλες. Και μου καθόταν κάπως να ανοιγω θέμα και να μην έχω κάτι να δείξω...

Άσε που μπροστά σε αυτήν ό,τι και να ανεβάσω μετά θα δείχνει φανταστικό!!! Μελετημένα πράματα....

Στις φωτογραφίες που έστειλα από τα τελευταία λυπηρά γεγονότα της Αθήνας χρησιμοποίησα επίσης κινητό για ευνόητους λόγους.
Αλλά εκεί βρε Αλέξανδρε πάρε την Penatx, αξίζει. -bye-

Ίσως όχι σαν σύνολο. Πάντως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι καθόλου σπάνιες, και ακόμη χειρότερο, δεν στιγματίζονται, ούτε και καταγγέλονται από τους λοιπούς. Στους δε πρώτους υπάρχει μία νοοτροπία, κάτι σε "τι σε νοιάζει; δικό σου είναι;". Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ακόμη και όσοι σεβόμαστε το ωραίο, η πρόνοια και η φροντίδα μας σπανίως ξεπερνά τα όρια του αυστηρώς ιδιωτικού. Θα μαζέψουμε τα σκουπίδια μας, αλλά δεν θα παραπονεθούμε στον άλλο που δεν θα σεβαστεί τον χώρο. Ενώ δικά μας είναι και αυτά...

Βέβαια όχι όλοι. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε το δημόσιο χώρο, μόνο το σπίτι μας.
Δε μας αφορά η δημόσια περιουσία, δεν είναι δική μας (νομίζουμε).

Έχω την εντύπωση ότι έμείς οι Έλληνες δε μάθαμε να ζούμε σε πόλεις. Δεν τις αγαπούμε παρόλο που μένουμε εκεί, είναι παράλογο.

Αντίθετα, ταξιδεύοντας σε μικρά χωριά βλέπεις μια άλλη πλευρά της Ελλάδας.
Οι κάτοικοι με τους εξωραιστικούς συλλόγους κάνουν πραγματικό έργο, φροντίζουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, δείχνουν να νοιάζονται και να την αγαπούν πραγματικά.

Επέστρεψα σήμερα με την pentax και έβγαλα μερικές απο τα κατα την γνώμη μου πιό ενδιαφέροντα μέρη, που σας περιέγραψα και στο πρώτο πόστ.

Αρχίζουμε με την τσουλήθρα σε σχήμα πυραμίδας. Είναι πολύ ψηλή, κάθε ένα απο τα 6 επίπεδα είναι 1.5 μέτρο.
3113181837_f3e3c63ec0.jpg
3114002856_b34cd48cd5.jpg

με pentax smc M 28mm f2.8

Μετά η ενδιαφέρουσα σβούρα. Είναι μόνιμα κεκλιμένη και γυρνάει μόλις ανέβεις επάνω. Υποθέτω οτι λόγω της κλίσης, το βάρος χωρίζεταισε δύο συνιστώσες, η μία εκ των οποιων προκαλεί και την περιστροφή. Πολύ έξυπνο πραγματικά. Και πολύ διασκεδαστικό (την δοκίμασα και εγώ... χεχε)
3113103443_1b07b706b1.jpg

και λήψη κατα την περιστοφή
3113937934_e8e8131b66.jpg

pentax smc M 28mm f2.8

Όλη περιβάλλεται απο ξύλινο ψηλό τείχος.
3113118807_46bc0cb022.jpg

pentax smc M 28mm f2.8

Πάμε μετά στον κήπο που μου έκανε εντύπωση. Βρίσκεται 200 μέτρα ανατολικότερα. Μία γενική άποψη με τον δρόμο στα αριστερά μας. Το μπλέ του ουρανού οφείλεται σε ένα ντεγραντέ φίλτρο που το κράταγα μάλλον λίγο χαμηλά...
3113959596_e74fc2da0a.jpg

pentax smc M 28mm f2.8

Κοντινά απο τις λίμνες
3113966130_2877aff9dc.jpg

pentax smc M 28mm f2.8
3113143105_da42fca4ac.jpg

pentax smc M 28mm f2.8

Και απο λουλούδια σε διάφορα σημεία
3113121621_0d952176cf.jpg

pentax smc M 28mm f2.8

3113979778_4ec1ae5177.jpg

palinar 35mm f3.5

3113157931_665e3bccf7.jpg

palinar 35mm f3.5

Τέλος να αναφέρω την ύπαρξη διαφόρων μικρών δωματίων κατα μήκος που προσφέρονται για ανάπαυση

3113995848_5abef37242.jpg

pentax smc 18-55mm kit lens

Ειναι πραγματικα στολιδι για την πολη μας και μακαρι να παραμεινει ετσι!

Και μιάς και πήρα εμφανισμένο και το slide να ανεβάσω και μιά δυό απο αυτό.
Πάντως κάθε φορά που βλέπω τα slide μέσα στο viewer μένω με το στόμα ανοιχτό... Ακόμα και τώρα που μου τα σκανάραν σε υψηλή ανάλυση (φαρμακείο παρεπιπτώντος...) η οθόνη αδυνατεί να αποδώσει την ζωντάνια τους...

Εγώ μέσα απο την πυραμίδα/τσουλήθρα

3120747669_f3a5fd1eb4.jpg

nikkor 28-70 f3.5-4.5 AFD @ 28mm

και μία απο την παραλία προς τον λευκό πύργο κοντά.
3121664124_d4ccdba2f9.jpg

nikkor 28-70 f3.5-4.5 AFD @ 28mm