Νέα Pentax K-x

Απλά, το μαρκετιν στις dslr έχει μείνει πολύ πίσω όσον αφορά τον απλό η και πρωτάρη χρήστη. μέχρι πρότινος οι slr και κατόπιν οι dslr απευθύνονταν στον επαγγελματία και στον προχωρημένο χρήστη. Τώρα πιά με 300 Ε απευθύνονται και στις μάζες.... Οτι ακριβώς έγινε με τα κινητά και τις βιντεοκάμερες, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τις dslr... Νόμος....

Re: Απάντηση: Νέα Pentax K-x

Οταν το χρωμα ειναι πανω σε μεταλλο δειχνει αλλιως.Στο πλαστικο της slr ομως ειδες πως δειχνει πχ το κοκκινο?

Σίγουρα είναι μέταλλα στις βιντεοκάμερες ? Αυριο μπορεί να βγεί κόκκινη στο μέταλλο της d5 ΙΙ... Το χρώμα το διαλέγεις... αλλωστε μπορεί να βγει σαν "λάκα', μπορεί να βγεί και σαν "βαμμένο μέταλλο"... όπως θέλει μπορεί να παίξει μια εταιρεία...

Last edited:

Σίγουρα είναι μέταλλα στις βιντεοκάμερες ? Αυριο μπορεί να βγεί κόκκινη στο μέταλλο της d5 ΙΙ... Το χρώμα το διαλέγεις...

Μπορει στις βιντεοκαμερες να ειναι πλαστικο αλλα μοιαζει με μεταλικο το χρωμα,και ετσι εχουν αλλη αισθηση τα χρωματα,πιστευω να καταλαβες πανω κατω τι θελω να πω.

...πιστευω να καταλαβες πανω κατω τι θελω να πω.

ναι και συμπλήρωσα το πόστ μου...
βέβαια το θέμα στην συζήτηση δεν είναι η τεχνοτροπία, αλλά το χρώμα αυτό καθ'αυτό... Δεν έχουμε δει έγχρωμη dslr με καμμία μορφή μέχρι τώρα...

Παντως εμενα μ'αρεσουν καποια χρωματα,πιστευω πως και στην πραγματικοτητα θα ειναι ομορφα.Πιθανως θα ακολουθησουν το παραδειγμα και αλεες εταιριες,ειδικα αν "πιασουν" στην αγορα αυτες...

Απλα μη χαθει το νοημα στις dslr,και γινουν αντικειμενα μοδας.

Περασμένα μεγαλεία...
και διηγώντας τα να κλαις.

attachment.php

H pentax πουλάει το 1/10 απ'ότι πουλάει η canon. Πολύ πιθανόν να μην πιάσει, αν όμως το κάνει και κάποια απο τις 3 μεγάλες, θα ακολουθήσουν όλες, και τότε πιστεύω θα πιάσει - τουλάχιστον σε κάποια βασικά "σοβαρά" χρώματα...

Περασμένα μεγαλεία...
και διηγώντας τα να κλαις.

attachment.php

Η πρώτη μου slr (αγορασμένη 2ο χέρι)...τώρα παροπλισμένη ξεκουράζεται ...
Παρεμπιπτόντως έχω το service manual της σε ηλεκτρονική μορφή αν ενδιαφέρεσαι...

Να με συγχωρείται αλλά η KX δεν μοιάζει για αντεπίθεση της PENTAX . Πρόκειται για μια φθηνή 12άρα κάμερα που έχει ό,τι και ο ανταγωνισμός συν τα παρδαλά χρώματα. Αυτό εσάς σας φαίνεται για κίνηση δημιουργική; Εμένα μου μοιάζει σαν την αποθέωση του μάκετινγκ!

Εκείνο που θα περίμενα από την PENTAX είναι μια FF με καλό αισθητήρα, μικρό, ελαφρύ σώμα, αδιάβροχο (σαν την K-7 που δείχνει όντως καλή μηχανή) έτσι ώστε οι PENTAXάκηδες να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Μάλιστα οι οπαδοί και ιδιοκτήτες των PENTAX δεν έχουν μόνο σύστημα 24Χ36, αλλά και 645 και 6Χ7, άρα υπάρχουν πολλοί που είχαν πλήρη συστήματα, τα οποία τους έμειναν άχρηστα από την ώρα που η PENTAX στο μεσαίο φορμά δεν πέρασε στα ψηφιακά.

Και μην ξεχνούμε ότι η PENTAX έχει εξαιρετικούς φακούς prime (η σειρά Limited έχει τις πιο σύγχρονες σχεδιάσεις με διαφορά) και το απολύτως μεγαλύτερο σύστημα φακών, αφού υπάρχουν αντάπτορες για να προσαρμόσει κανείς τους φακούς από τις PENTAX 645/645N και PENTAX 6x7, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι εξαιρετικοί φακοί.

Μια FF σαν την K7 με 1700-1800 ευρώ θα είχε ίσως τις ίδιες πωλήσεις με αυτές μιας μεσαίας DSLR για να μην πώ ότι θα δημιουργούσε πωλήσεις σε όλο το σύστημα της PENTAX (φακούς, φλας, κλπ.)

Το ότι η Πένταξ πήρε τον 12ρη αισθητήρα από τη Σόνυ, αφήνει κάποιες ελπίδες... μήπως πάρει τον 24ρη ΦΦ αισθητήρα. Ωστόσο στο κεφάλαιο φακοί φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εντελώς το FF.

...Ωστόσο στο κεφάλαιο φακοί φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εντελώς το FF.

Τι εννοείς? Δεν είναι δυνατόν να βγάλει νέους φακούς αν δεν έχει σώμα, όπως και να βγάλει σώμα, αν δεν έχει φακούς... Αν ποτέ βγάλει, θα τα ανακοινώσει μαζί ταυτόχρονα... Λογικό δεν είναι ?

Nα και μια εκδοχή με υψηλό WAF
ή αλλοιώς πως βάζεις την γυναίκα στη μπρίζα
ή αλλοιώς πως αποκτας μια ακόμα μηχανή χωρίς γκρίνιες (αλλά μόνο για μέσα στο σπίτι)...

Attachments

• crystal_stor_svart.jpg
    crystal_stor_svart.jpg
    87.2 KB · Views: 32
Νά'ταν κι αυτός ο 77άρης 1.8 limited αληθεια να κλείσει το καρέ... lol...

Attachments

• 7718ltd.jpg
    7718ltd.jpg
    21.5 KB · Views: 21
συγχωρέστε την άγνοιά μου.. έχω μια πενταξ k100d και της έβαλα έναν φακό sigma 30mm. Μπορώ τον ίδιο φακό να τον βάλω στην νέα πενταχ k-x?

ευχαριστώ