Nεα Πεντελη η ολοκληρωση μιας Μπιζνας

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,170
Εκεί ψηλά.....
Εδω και μια ωρα απο το παραθυρο του σπιτιου μου φαινεται η πυρκαγια στην Νεα Πεντελη......

ΜΙλαμε για τοπιο αποκαλυψης.

Φαινεται πως η μπιζνα δεν εχει ολοκληρωθει ακομα.

οι λεκεδες στην φωτο ειναι γιατι την εβγαλα μεσα απο το παραθυρο μου.
Φυσικα εξω ειναι αποπνικτικα και για να αναπνευσεις ειναι ενα θεμα......

Μαλλον ειναι τα ρευματα του αερα που το φερνουν απο δω

και είπα ν´ανοίξω εγώ το θέμα...

με πρόλαβε ο havoc...

κι εγώ από το σπίτι μου στα Βριλήσσια βλέπω το ίδιο θέαμα...

πριν μιάμιση ώρα ανέβηκα και με το αμάξι μέχρι τις φλόγες...

τι να πεις...

τοπίο αποκάλυψης...

κουράγιο στους ανθρώπους που έχουν εκεί τα σπίτια τους...

Μπιζνα λετε?

Εμενα γιατι με προβληματιζει το γεγονος οτι πλησιαζουν εκλογες , και η ΝΔ προηγειται ελαχιστα? Ενας καλος τροπος να αντιστραφει η κατασταση ειναι να κανουμε μπου___λο την ελλαδα ωστε να εκθεσουμε την κυβερνηση και να κερδισουμε το χαμενο εδαφος.. Παραλογο?

Re: Απάντηση: Nεα Πεντελη η ολοκληρωση μιας Μπιζνας

κουράγιο στους ανθρώπους που έχουν εκεί τα σπίτια τους...

Απ'τη μια ναι εχεις δικιο, είναι κρίμα να καιγονται οι κοποι σου.
Απ'την άλλη, δε νομίζω πως είναι ιδιαίτερα νόμιμο να χτίζεις μέσα στο δάσος. Κάνοντας το, εκτός από το ότι προφανώς δεν έχεις καμία οικολογική συνείδηση και αγνοείς οποιοδήποτε νόμο του κράτους, παίρνεις και όποια ευθύνη για τέτοια γεγονότα. Δε μας φταίει η πυροσβεστική μονο.

Re: Απάντηση: Nεα Πεντελη η ολοκληρωση μιας Μπιζνας

δεν θέλω να το πιστέψω αυτό που λες...

για μένα παράλογο...και δεν μιλώ κομματικά...

Ουτε κι εγω μιλαω κομματικα. Ομως η συγκυρια είναι πολύ υποπτη για να ειναι τελειως τυχαια... Πολλες πυρκαγιες δε μαζευτηκαν ξαφνικα φετος?

Μπιζνα λετε?

Εμενα γιατι με προβληματιζει το γεγονος οτι πλησιαζουν εκλογες , και η ΝΔ προηγειται ελαχιστα? Ενας καλος τροπος να αντιστραφει η κατασταση ειναι να κανουμε μπου___λο την ελλαδα ωστε να εκθεσουμε την κυβερνηση και να κερδισουμε το χαμενο εδαφος.. Παραλογο?

Maestro ασε τα κομματικα...εκτος αν εχεις αποδειξεις......

Ας περιοριστουμε στην πολιτικη αν θες και οχι κομματικη συζητηση.

μπορεί να μην είναι εμπρησμός....

ίσως είμαι αφελής...

αλλά οι θεωρίες συνομωσίας δεν μου αρέσουν καθόλου...

τώρα περνάν από πάνω και αεροπλάνα...

Εγω από Γέρακα βλέπω προς Πεντέλη ενα μαυρο πραγμα, ενω "βρεχει" κομματια απο σταχτη...
Ωραια πραγματα... Ουτε πολεμο να ειχαμε...

(Για τα κομματικα αν υπηρχαν αποδειξεις, θα επρεπε πολυς κοσμος να τρεξει στη φυλακη αμεσα- Απλα οι δηλωσεις της αντιπολιτευσης, και το timing τους δε σ'αφηνουν να το αποκλεισεις -ωστοσο ας το αφησουμε, δεν ειναι της στιγμης)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nεα Πεντελη η ολοκληρωση μιας Μπιζνας

Απ'τη μια ναι εχεις δικιο, είναι κρίμα να καιγονται οι κοποι σου.
Απ'την άλλη, δε νομίζω πως είναι ιδιαίτερα νόμιμο να χτίζεις μέσα στο δάσος. Κάνοντας το, εκτός από το ότι προφανώς δεν έχεις καμία οικολογική συνείδηση και αγνοείς οποιοδήποτε νόμο του κράτους, παίρνεις και όποια ευθύνη για τέτοια γεγονότα. Δε μας φταίει η πυροσβεστική μονο.

ας δούμε-αυτή την στιγμή-την ανθρώπινη πλευρά το θέματος...

καίγονται περιουσίες...

κουράγιο και στους πυροσβέστες...

Μαλιστα με διαφορα το χειροτερο καλοκαιρι απο αποψης πυρκαγιων μετα το 2000.
Το ιδιο συμβαινει σε ολον τον πλανητη.

Η εκδικηση (του πλανητη ) θα σερβιριστει σε καυτο πιατο κατα τα φαινομενα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nεα Πεντελη η ολοκληρωση μιας Μπιζνας

ας δούμε-αυτή την στιγμή-την ανθρώπινη πλευρά το θέματος...

καίγονται περιουσίες...

κουράγιο και στους πυροσβέστες...

Εχεις δικιο.. Γενικα με συγχωρειτε για τη σκληρη γλωσσα, απλα φετος, πραγματικα λιγο πολυ αποφασισα να παω να μεινω καπου αλλου στον κοσμο. Σιχαθηκα αυτη τη χωρα, το πως την καταντησαμε, το πως την καταστρεφουμε καθημερινα...
Και γενικα αυτο το θεμα της φωτιας με τσαντιζει οσο τιποτα.

Ενα οφ τοπικ.

Στον Σχοινια που οπως ξερετε καποιοι εχει ενα πολυ ομορφο πευκοδασος......εχει τοποθετηθει ενα αυτοματο συστημα πυροσβεσης με πυλωνες και "κανονια" απο την εποχη της Ολυμπιαδας.
Το συστημα χρειαζεται 4 ατομα για να λειτουργησει αλλα θεωρειται πολυτελεια η προσληψη τους με αποτελεσμα το συγχρονο αυτο συστημα να παραμενει σε αχρηστια.

Απο την αλλη με ενοχλουν τοσο οι πολιτικοι και οι οπορτουνιστικες τους αποφασεις.

Η Αγροφυλακη που συσταθηκε για βολεμα καποιων μετατραπηκε μετα τη φωτια της Παρνηθας σε Οικολογικη αστυνομια.....

Μας δουλευουνε ψιλο γαζι......

Ενας Π.....ς πολιτικος να βγει και να πει οτι δεν χρειαζομαστε ρουφιανους να περιφερονται και να χαζευουν αλλα πυροσβεστες μαχιμους να κανουν καμμια δουλεια δεν υπαρχει ?

Δεν το ακουω καθολου και αναρωτιεμαι....περνει κανεις στα σοβαρα τις δηλωσεις της Πυροσβεστικης οτι λειπουν απο τη δυναμη της 4500 ατομα ?

Ρε παλικάρια καλησπέρα και από εμένα.
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν κάνουν μια βόλτα στο google earth το όποιο
Έχει φωτογραφίες τις περιοχής και μάλιστα αρκετά παλιές και να τις συγκρίνουν
Με τωρινές Φώτο και να δουν ποιο είναι αυτοί που έχρισαν σε αναδασωτέες περιοχές???