Νέα ΨΦΜ Canon 40D

Η 30D πήγαινε 850ευρώ (στον Κατερέλο), λογικώς θα ξεστοκαριστεί. Είναι καλή περίπτωση αυτή τη στιγμή, εκτός εάν τα 10mp τελικώς είναι καθαρά ψηλά, ως ευαγγελίζεται η Canon. Βέβαια περιέχει μεγάλες αλλαγές στο AF, από ό,τι βλέπω

αυτά που συγκράτησα είναι:

-αισθητήρας APS-C 10mp, αλλά από ό,τι κατάλαβα όχι ο ίδιος με την 400D (μπορεί να έχω και λάθος, διορθώστε με), και υπόσχεται επίπεδα θορύβου τουλάχιστον ίδια με τα (πολύ καλά) της 30D.
- πιο φωτεινό οφθαλμοσκόπιο και μεγαλύτερης μεγέθυνσης (0.95x)
- διαφορετικό σύστημα AF, σταυρός με κάποια ιδιαιτερότητα του κεντρικού σημείου που δεν πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής
- 3'' οθόνη
- lifeview με στιγμιαίο κατέβασμα του καθρέφτη για autofocus (πάει χάλασε και η Canon...)
- εναλλάξιμες οθόνες εστίασης (3 μοντέλα)
- το κραδασμικό σύστημα για τη σκόνη
- κάτι ψιλοβελτιώσεις (όπως τις θεωρώ εγώ τουλάχιστον), αδιαβροχοποίηση σημείων κλπ

Από τη Δευτέρα ξεκίνησε η διάθεσή της στα καταστήματα. Μπορεί να τη δει κανείς στα 3 μεγάλα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, το ίδιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Απάντηση: Re: Νέα ΨΦΜ Canon 40D

O Ken Rockwell έχει εδώ μια σύγκριση θυρύβου σε ψηλά iso στις Canon 400/40/5D και στις Nikon D40/200. Μέχρι iso3200 το πηγαίνει.

η 5D δεν πιάνεται από ότι φένεται σε ψηλά iso :worshippy:, και γενικώς η canon διατηρεί ένα πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα. :firstprize:
Σε λίγα χρόνια που μάλλον όλα τα μοντέλα θα είναι ff τότε πιστέυω θα έχουμε τρομερές βελτιώσεις σε όλα τα μοντέλα nikon-canon :ernaehrung004:

Το λέει αυτό, ότι έχει πλεονέκτημα λόγω διαφορετικού φορμά.

Από την άλλη πάλι, βλέπω στην 40D ένα απολύτως, μα απολύτως, αξιοποιήσιμο αρχείο 1600iso. Θα περιμέναμε από φιλμ 1600 τέτοια ευκρίνεια? Ακόμη και σε εκτύπωση 10x15 θα μετρούσαμε τους κόκκους με το χέρι.

Δεν είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το FF είναι ο δρόμος. Τουλάχιστον για όσους χρησιμοποιούν πολύ τηλεφακό, δεν είναι.