Νέα ΨΦΜ Canon 40D

Σίγουρα στο τηλε υπερτερεί το μικρότερο φορμά. Όμως για μεσαίες εστιακές αποστάσεις, και για ευρυγώνιες λήψεις, τότε το ΦΦ είναι μονόδρομος.

Εντελώς τυχαία σήμερα το πρωί έβλεπα φωτογραφίες δίοκές μου από την 350Δ στα 1600. Πραγματικά πολύ καλές, και δεν χάνουν λεπτομέρεια μετά από την αποθορυβοποίηση.

Πραγματικά έτσι είναι με την 350D Βλάση.
Αλλά δεν υπάρχει πλέον και ιδιαίτερη διαφορά με τις άλλες μάρκες, νομίζω. Η 400D έχει αυτή τη στιγμή πολύ μα πολύ μικρό προβάδισμα (από άποψη θορύβου και μόνο) από την D40/200. Ούτε 1/3 στοπ. Δεν είναι πλέον σοβαρός λόγος να επιλέξει κανείς τη μία ή την άλλη μηχανή (άλλο το 4/3, εκεί είναι μικρότερο φορμά και φαίνεται κάποια διαφορά).

Αυτό στο οποίο θέλω βελτίωση, είναι στο δυναμικό εύρος. Η 40D λόγω 14bit A/D είναι μία αναβάθμιση, αλλά περιμένω κάτι καλύτερο. Εκεί το FF είναι που υπερτερεί σημαντικά. Γιατί ως προς τους φακούς, υπάρχουν και οι κατασκευασμένοι για APS αισθητήρες. Τι πιο ευρυγώνιο να ζητήσει κανείς από 10mm (x 1.6/1.5 crop factor)? Χώρια που στο FF εμφανίζεται ως σοβαρό πλέον πρόβλημα, και όχι όπως το ξέραμε στο APS, το βινιετάρισμα.

Μην ξεχνάς φίλε μου ότι άλλη η προοπτική σε ένα φακό 10άρη και άλλη σε 16άρη. Το πρώτο φαίνεται αφύσικο, το δεύτερο οριακά φυσιολογικό.

Προωθητικές ενέργειες από την CANON. 100 δολάρια πίσω για αγορά 40d+9000 printer http://www.bobatkins.com/photography/digital/eos_5D_40D_XT_pixma_rebate.html

για μένα όμως το πιο σημαντικό είναι τα 500 δολάρια επιστροφή για τη 5d. Αν σκεφθεί κανείς ότι η τιμή της έπεσε στα 2000 δολάρια περίπου στη Νέα Υόρκη (και πιο κάτω τη βλέπω μέχρι 1890) τότε συμφέρει ειλικρινά να πάει κανείς ένα ταξιδάκι μέχρι το ΝΥ, να φωτογραφίσει, να μείνει σε ξενοδοχείο στην 45η-48η οδό και να γυρίσει με μια 5d + printer 9000 (καλά για το τελευταίο μπορεί και όχι...)

send ετοιμάσου για ff και όχι για 40d. Πούλα και μερικούς φακούς από το κασόνι....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

α πα πα φακούς δεν πουλάω. Τόσο διάβασμα κάναμε για να τους πάρουμε....

Τα rebates που λες πάντως Βλάση είναι για Αμερική. Για Ευρώπη ισχύουν άλλα... νομίζω υπάρχουν κάποιοι όροι σχετικά από την Canon. Για το σώμα της 5D είναι μείον 200 ευρώ πάντως. Και ο 24-105 με μείον 50 ευρώ. Οι δύο μαζί πακέτο (Κατερέλος) 2900 - 250 ευρώ.
Τώρα για το FF, διατηρώ ακόμη τις επιφυλάξεις μου.
Η 5D βγαίνει όσο και η 40D με τους 10-22 και 70-300is να σκεφτείς...

Αμ δεν έχουμε κανέναν να πηγαίνει κατά Αμέρικα αυτόν τον καιρό... δυστυχώς.
Πέρα από αυτό, δεν καταγράφεται τι παίρνεις φεύγοντας και με τι έρχεσαι? Από φωτογραφικές εννοώ.

*1386 ευρώ, για την ακρίβεια... πολύ έχει πέσει, ε?

Αν φύγεις με ένα κασόνι φωτογραφικά ίσως ή ναι, αλλά για μια μηχανή και μάλιστα ανοιχτή, δηλ. χωρίς το κουτί, όχι.... σε καμιά περίπτωση αν τη μεταφορά την κάνεις εσύ.

καλορίζικη!

Ο 17-85 τείνει να γίνει ο καλός φακός κιτ των 30/40D. Κάτι παραμορφώσεις και κάτι χρωματικές εκτροπούλες έχει, αλλά δεν φαίνονται συνήθως στις φωτο, μια χαρά είναι!

Χθες που χάζευα στο ebay, το digitalrev δίνει το παραπάνω πακέτο, με αποστολή από Λονδίνο, στις 819 λίρες (με την αποστολή μέσα). Διορθώστε με, αλλά τόσο που ανέβηκε το ευρώ, 1.150 ευρώ δεν είναι αυτό? Σούπερ! Να έχει και κουπόνια για άλλα 100 ευρά rebate? Αν και προσωπικώς θα την έπαιρνα πακέτο λχ με τον 10-22 (όχι ότι είναι κακός ο 17-85, απλά έχω αρκετούς φακούς στο εύρος που καλύπτει)

ontos katapliktiki mhxanh sigouri, efxaristh kai statherh!
exoun pesei h times pleon kai vgenoun prosfores me 2 fakous (evrygwnio 18-40 kai thlefako 80-200)