Νέα reference ακουστικά κλειστού τύπου από τη Shure: SRH 940

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
srh940.jpg

Η Shure ανακοινωσε πριν απο λιγες μερες ενα νεο ζευγαρι ακουστικων κλειστου τυπου,circumaural,τα SRH 940.Συμφωνα με την ανακοινωση στο επισημο site,τα νεα studio reference ακουστικα θα ειναι διαθεσιμα μετα την Ανοιξη.

Προσωπικα βρηκα ενδιαφερουσα την ανακοινωση αυτη,καθως θεωρω οτι τα εως τωρα ακουστικα αναφορας της εταιριας,τα SRH 840,ειναι αξιολογα.

Εκ πρωτης οψεως οι αλλαγες που φαινεται να εχει το νεο μοντελο,ειναι το νεο χρωμα στο πλαστικο(ασημι),το οτι ειναι κρυμμενα τα καλωδια που περνουσαν απο τα μεγαφωνα στο headband στα 840,τα μαξιλαρακια ειναι πλεον υφασματινα αντι για pleather(απομιμιση δερματος),και καποια διαφορα και στο headband.Επισης αναφερεται οτι στη συσκευασια,εκτος απο ενα ανταλλακτικο ζευγος μαξιλαρακια(κατι το οποιο συνεβαινε και στα 840),θα περιεχεται και ενα καλωδιο κανονικο,εκτος απο το σπιραλ(τυπου τηλεφωνου).Σα μεγεθος και σχεδιασμος,δειχνουν παρομοια με τα 840.

Το οτι αλλαξαν παντως τα μαξιλαρακια σε υφασματινα πιστευω θα ειναι θετικο οσον αφορα την ανεση.Τα μαξιλαρακια των 840(πλαστικο,στυλ δερματινα),δεν ειναι ασχημα,ειναι καλης ποιοτητας,απαλα,αλλα οπως και να'χει,το αυτι μετα απο καποια ωρα θα ιδρωσει λιγο.Επισης μου δινεται η εντυπωση οτι τα νεα μαξιλαρακια θα περιβαλλουν και καλυτερα το αυτι,θα ειναι καλητερα σαν εφαρμογη γενικα.Προφανως θα μπαινουν και στα 840,οποτε ισως κοιταξω στο μελλον μηπως παρω καποιο ζευγαρι,καθως ειχα ενα θεματακι με την ανεση μεχρι τωρα στα 840 που εχω.(αν και εχει σχεδον εξαλειφθει το θεμα αυτο με την παροδο του χρονου και τη χρηση,και τωρα ειναι σχετικα ανετα,ακομη και μετα απο πολυ ωρα χρηση)

Οσον αφορα τον ηχο τωρα,το μονο που καταφερα να βρω στο headfi(απο καποιον που ακουσε μοντελο προπαραγωγης),ειναι οτι υπαρχει μια διαφορα στο ανω μερος του ηχητικου φασματος,με πιο εκτεταμενα πριμα που κανουν και λιγο πιο αισθητη την παρουσια τους,σε σχεση με τα 840.(Αυτος που το ανεφερε αυτο υποστηριζει οτι δεν ευθυνοταν το υλικο των earpads για τη διαφορα αυτη,καθως τα δοκιμασε και με τα μαξιλαρακια των 840,και ειχε παρομοιο αποτελεσμα)

Για την τιμη τους τωρα,το site της εταιριας αναφερει retail price 299$.

Last edited:
Παντως κοιτωντας στο site δε βλεπω καπου τεχνικα χαρακτηριστικα,υποθετω πως θα χρησιμοποιει ισως τις ιδιες/παρομοιες μοναδες με τα 840,ισως με βελτιστοποιημενη η εστω διαφορετικη αποκριση συχνοτητων.

Εδω και η ανακοινωση του νεου μοντελου στο site της Shure,καθως και η σχετικη συζητηση για το νεο μοντελο,στο headfi.org

http://www.shure.com/americas/news-events/press-releases/shure-unveils-new-srh-headphones-namm

http://www.head-fi.org/forum/thread/533716/shure-srh-940

paul,να σου πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει και εγω καλα.Θα συνεχισουν να κυκλοφορουν τα 840 και απλα τα 940 θα ειναι ενα σκαλι πανω,θα αντικατασταθουν...δε ξερω.Δεν εχει και πολλες πληροφοριες η ιστοσελιδα τους.