Νέα στοιχεία για το συνωστισμό στη Σμύρνη

Θα ήμουν ευτυχής αν όλος αυτός ο ντόρος με το βιβλίο της Ρεπούση επεκτείνονταν και στο περιεχόμενο άλλων σχολικων βιβλίων όπως της Φυσικής, των Μαθηματικών, Νέων Ελληνικών κλπ. καθώς και στον τρόπο και τις διαδικασίες που γίνονται οι αναθέσεις συγγραφής των σχολικών βιβλίων.
Δυστυχώς ασχοληθήκαμε μόνο με μια επιφανειακή πλευρά του προβλήματος που φαίνεται "πιασάρικο" και "εύκολο" να εκφράσει άποψη ο κάθε αδαής (ακόμη και άτομα τύπου Ψωμιάδη) και παραβλέψαμε εντελώς τι γίνεται και με τα άλλα βιβλία καθώς και με το χαρακτήρα της γνώσης που παρέχεται στην εκπαίδευση.

Εγω παλι θα ηθελα οσοι σχολιαζουν ειτε θετικα ειτε αρνητικα το συγκεκριμενο βιβλιο να αναφερουν αν το εχουν διαβασει ή απλα αναπαραγουν ο,τι ακουν απο διαφορες πηγες.

Επισης θα ηταν χρησιμο να μας αναφερουν τις αλλες πηγες με τις οποιες το συγκρινουν πχ αλλα βιβλια ιστοριας ή συγγραφεις, ιστοριες αλλων εθνων, λαικα ακουσματα κλπ.

φιλικα
Βασιλης

Απορώ γιατί τόσο μεγάλη βαρύτητα γι´ αυτό το βιβλίο. Τα προηγούμενα ήταν καλλιτερα? Αν θέλει κανείς να διαβάσει Ιστορία θα τη μάθει απο τα σχολικά? Κάηκε! Και όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα. Σ¨ όλο το κόσμο να πάει να διαβάσει τα αντίχστοιχα σχολικά, θα φρίξει. Το Χόλυγουντ είναι πιο αντικειμενικό!

Τα σχολικά της Τουρκίας γράφουν για την Επανάσταση ότι : Οι αχάριστοι Ρωμιοί, που τόσα δικαιώματα και προνόμια τους έδωσαν οι Οθωμανοί, θέλησαν να κάνουν δικό τους κράτος... κ.α.

Σε πολλές χώρες της Δύσης οι μαθητές δεν έχουν κοινό βιβλίο Ιστορίας σ´ όλα τα σχολεία. Κάθε σχολείο επιλέγει ποιό βιβλίο θα πάρουν οι μαθητές! Και απο την άλλη πόσοι νομίζεται ότι θυμούνται τί έγραφαν τα σχολικά τους βιβλία? Πολλοί λίγοι. Το μόνο που μένει συνήθως είναι η προπαγάνδα. Οι κακοί, οι καλοί και άλλα στερεότυπα.

Εγώ αυτό το θεωρώ προδωσία.
είναι τα λιθαράκια που βάζουνε στις νέες γενειές που έρχοντε να τα βλέπουν όλα απλα, προοδευτικά και τρεις λαλούν κ δυο χορέυουν.

Τι είχε παι ο κισιγκερ κάποτε οτι οι έλληνες χρειάζοντε προσοχη στο χειρισμό για να τους σπάσεις τα πιστεύω τους κ τις ιδεολογίες που έχουν,τον θεσμό της οικογένειας που κρατούν κλπ κλπ για να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο που θέλουμε για να εξυπηρετούν πιο ευκολα τα συμφέροντά μας?

Κρίμα γιατί υπάρχουν καθηγητές αξιότιμοι κ τέτοιο τύπου στιλ 'ακατανόμαστης' τους παίρνει όλους ο γκρεμός.
Πολύ θα ήθελα να ξερα πως κάποιοι καθηγητές ιστοριας διδάσκουν μέσα στο μάθημα αυτά τα γεγονότα στα παιδιά.

Τιμά την "ιστορία του" όποιος τουλάχιστον στοιχειωδώς γνωρίζει τη μητρική του γλώσσα. Φορέας της ένδοξης ελληνοφαντασιακής δόξας με 300 λέξεις λεξιλόγιο κι εκείνες ανορθόγραφες, δε λέει.

Να εκτελεστούν οι προδότες!! Άντε να το κάνω ισόβια, για λόγους χριστιανικής αγάπης (βλέπε Μ. Θεοδόσιο, Υπατία στην Αλεξάνδρεια, κ.τ.λ)

Περαστικά μας,
Κωνσταντίνος

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Νέα στοιχεία για το συνωστισμό στη Σμύρνη

Εγω παλι θα ηθελα οσοι σχολιαζουν ειτε θετικα ειτε αρνητικα το συγκεκριμενο βιβλιο να αναφερουν αν το εχουν διαβασει ή απλα αναπαραγουν ο,τι ακουν απο διαφορες πηγες.

Επισης θα ηταν χρησιμο να μας αναφερουν τις αλλες πηγες με τις οποιες το συγκρινουν πχ αλλα βιβλια ιστοριας ή συγγραφεις, ιστοριες αλλων εθνων, λαικα ακουσματα κλπ.

φιλικα
Βασιλης

Προσωπικά δε χρειάζεται να το διαβάσω. Τα γεγονότα όλα μου τα αφηγήθηκαν επανειλημμένα οι δυο παππούδες μου που έζησαν απο πρώτο χέρι το συνωστισμό στη Σμύρνη.
Ο ένας πολέμησε εκεί, ο άλλος γεννήθηκε εκεί...

Re: Απάντηση: Re: Νέα στοιχεία για το συνωστισμό στη Σμύρνη

Προσωπικά δε χρειάζεται να το διαβάσω. Τα γεγονότα όλα μου τα αφηγήθηκαν επανειλημμένα οι δυο παππούδες μου που έζησαν απο πρώτο χέρι το συνωστισμό στη Σμύρνη.
Ο ένας πολέμησε εκεί, ο άλλος γεννήθηκε εκεί...

same goes here...+1

Billy the Kid & spycon69 είστε οι τυχεροι κ μακάρι να το συνεχίσετε σε πολλές γενιες ακόμη :a0210:

όσο αφορα για την ακατανόμαστη που έχει γράψει και άλλα βιβλία αν είναι καλή να αφήσει την ιστορία γιατι εκει δεν είναι.

Δυστηχός, πως να το κάνουμε, έχουμε ιστορία. Εχει χυθεί αίμα για αυτή.Λίγο σεβασμός. Εχουν γραφτεί απο πολλούς βιβλία. Κάποιοι περιγράφουν διακομοδιστικά τα γεγονότα, χωρίς να κρύβουν τον πόνο των συμπατριοτών μας που πέρασαν, απλά διαβάζοντε πιο ευχάριστα.

Και η προπαγάνδα χρειάζεται εν καιρό ειρήνης.είναι η τροφή του έθνους για να συνεχίσει να υπάρχει