Νέα τέλη. Και πάλι θύμα τα δίλιτρα.

@Βλάσης

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να το σκεφτούν κάτι τέτοιο όταν το σκέφτεται ένα απλός αμόρφωτος πολίτης σε πέντε λεπτά???

Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι?
Δεν μπορούμε να κάνουμε μια πρόταση, κάποια βελτιωμένη παραλλαγή αυτού του συστήματος, επίσημα στο υπουργείο, με υπογραφές και ταυτόχρονη κοινοποίηση στα ΜΕ και το e-mail του πρωθυπουργού?
Ή πρέπει να καθόμαστε στη καρέκλα μας και να αμπελοφιλοσοφούμε για 16 σελίδες τώρα "γιατί έτσι"... και "γιατί αλλιώς"...

Προτάσεις έχουμε? Μπορούμε να ενεργήσουμε μια φορά?

Ή μήπως στη πραγματικότητα το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε φτηνή Καγιέν χωρίς να πληρώνουμε δραχμή για τα τέλη???

Last edited:
Δεν επιχείρησα κανένα τσουβάλιασμα. Όπως είδες είπα ότι ναι είναι και μερικοί που ίσως να έχουν την ανάγκη για αυτοκίνητο δίλιτρο+ (όπως εσύ σύμφωνα με αυτά που μας λες). Αλλά και το ξαναλέω. Πες μου μέσα σε μία πόλη σαν την Αθήνα ή τη Θεσ/νίκη, άνθρωποι που ζουν και εργάζονται σε αυτές τις πόλεις τί ανάγκη έχουν για ένα δίλιτρο; Σε πόλεις που έχουν τόση κίνηση στο δρόμο και ξέρουν εκ των προτέρων ότι η βενζίνη που θα ξοδεύουν με 2000 κυβικά θα είναι αρκετή και ακριβή! Τι το χρειάζονται ρε παιδί μου; Δώσε μου έναν λόγο πραγματικό.

Μενω "Αθηνα", αλλα 60 χλμ εκτος κεντρου, η δουλεια μου ειναι στον Πειραια (120 περιπου χλμ την μερα --> 2ωρες+ την μερα μεσα στο αυτοκινητο), συχνα κατεβαινω χωριο (Τριπολη μερια), αρκετα ΣΚ τον χρονο εκδραμω.

Εχω διλιτρο, και θα ηθελα να εχω τριλιτρο, με μια 300αρια αλογα. (καλα να ειμαστε ελπιζω να ειναι το επομενο μου).

Περισυ πληρωσα 671, φετος θα πληρωσω 600, αρα ειμαι απο τους τυχερους.

Αν ζουσα κεντρο, και εργαζομαουν καντρο, θα ειχα μηχανακι.
Και παλι ενα διλιτρο για χρηση εκτος πολης.

Μενω "Αθηνα", αλλα 60 χλμ εκτος κεντρου, η δουλεια μου ειναι στον Πειραια (120 περιπου χλμ την μερα --> 2ωρες+ την μερα μεσα στο αυτοκινητο), συχνα κατεβαινω χωριο (Τριπολη μερια), αρκετα ΣΚ τον χρονο εκδραμω.

Εχω διλιτρο, και θα ηθελα να εχω τριλιτρο, με μια 300αρια αλογα. (καλα να ειμαστε ελπιζω να ειναι το επομενο μου).

Περισυ πληρωσα 671, φετος θα πληρωσω 600, αρα ειμαι απο τους τυχερους.

Αν ζουσα κεντρο, και εργαζομαουν καντρο, θα ειχα μηχανακι.
Και παλι ενα διλιτρο για χρηση εκτος πολης.

Τρίπολη προς τα που είσαι? Μισός από Βυτίνα εγώ! Καταπληκτικά μέρη...

Eddie.....

Μουσική ακούς με ενα συστημα των 300ε
και με 1000 και με 2000 και με 5000 και με 10000 και με 100000

ακους την ιδια ποιότητα??? (δεν με ενδιαφερει αν καποιος τα εχει σταξει και δεν παιζει καλά το συστημα του...)

και εγω τραγουδάω αλλά ο Πάριος πρεπει να τα λέει καλύτερα.

Εκτός από οτι το αυτοκίνητο ειναι ευχαρίστηση (χωρις να ενοχλεις κατανάγκη κανένα)
Ενα καλό αυτοκίνητο εκτος από οτι σε βάζει σε διαδικασία να γουσταρεις (γιατι το βγαζεις απέξω) σου προσφερει ανεση, ενεργητική ασφαλεια, δυνατότητες....χιλια δυο.

Αν εχεις αλλη αποψη ελα απο εδω να οδηγήσεις από σουιφτακι μεχρι κορβετ....να δω τι θα σου αρεσει μετα στο σουίφτ

Πραγματικά δεν με ενδιαφερει καθόλου αν το ψυγείο του σπιτιου μου ειναι υποπολλαπλασιας αξιας απο του γείτονα
αυτό δεν σημαινει οτι καθε βραδυ θα προσευχομαι να του καει:ernaehrung004:

Εγώ πάντως συνεχίζω να διαφωνώ με τη λογική "επέλεξες να αγοράσεις ακριβό αυτοκίνητο, πλήρωνε τώρα" (υπόψιν οδηγώ απλό 1600άρι). Δε σημαίνει όμως ότι επειδή εγώ δεν μπορώ ν' αγοράσω μια M3 (ακραίο παράδειγμα) συμφωνώ κιόλας να γίνει τόσο ακριβή η συντήρησή της (εννοώ πέραν της μηχανολογικής) έτσι ώστε να μην το σκέφτεται καν αυτός που έχει τα λεφτά να την πάρει.

Καταρχήν ο αγοραστής ενός ακριβού αυτοκινήτου ήδη το πλήρωσε ακριβά κατά την αγορά και συνεχίζει να το πληρώνει σε service, βενζίνες, ανταλλακτικά κτλ. Από 'κει και πέρα για τι ακριβώς πρέπει να τον τιμωρήσουμε; Επειδή πήρε κάτι παραπάνω των απολύτως βασικών μεταφορικών του αναγκών; Ε και; Είχε τα λεφτά ο άνθρωπος, με γεια του με χαρά του, καλά έκανε και το πήρε. Αν είναι έτσι τότε ν' αρχίσουμε να φορολογούμε επιπλέον όσους ντύνονται με ρούχα άνω των 200 ευρώ, όσους ακούν μουσική με σύστημα άνω των 1000 ευρώ, όσους αγοράζουν ψυγεία πάνω από 500 ευρώ και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Στο κάτω κάτω είναι λογαριασμός του καθενός πού ξοδεύει τα λεφτά του. Μπορεί να έχει πόρωση κάποιος με τ' αυτοκίνητα και να δίνει εκεί το υστέρημά του, σε τι είναι διαφορετικό αυτό απ' το να το δίνει σε οποιαδήποτε άλλη ακριβή ενασχόληση;

Μα, θα πει κάποιος, παίρνει ο άλλος το αυτοκίνητο για φιγούρα. Διαφωνώ κι εγώ μ' αυτό, αλλά δεν είναι παράνομο. Νομίζω ελεύθερος είναι ο καθένας να κάνει φιγούρα (ή να νομίζει ότι κάνει τέλοσπάντων) με ό,τι θέλει. Τώρα αν το πήρε για να τρέχει σαν τρελός στο δρόμο ή για να driftάρει όπου θέλει, δε νομίζω να φταίει το αυτοκίνητο γι' αυτό αλλά ο οδηγός του και προφανώς υπάρχουν οι αντίστοιχοι νόμοι που το απαγορεύουν. Θέλει να δώσει στο γιο του ένα αυτοκίνητο 100k χωρίς να'χει δουλέψει ποτέ του; Και πάλι διαφωνώ αλλά δεν είναι δικός μου γιος ούτε δικό μου αυτοκίνητο οπότε ας κάνει ό,τι θέλει. Είναι πολύ γρήγορο ένα τέτοιο αυτοκίνητο για 20χρονο; Μπορεί, αλλά ο νόμος δεν το απαγορεύει.

Για να μη μακρυγορώ, δε νομίζω ότι είναι δουλειά κανενός για ποιο λόγο πήρε κάποιος ακριβό αυτοκίνητο (πέραν του αγοραστή), εφόσον το πήρε νόμιμα. Κατά την ίδια έννοια δεν συμμερίζομαι τη λογική να το πληρώνει συνεχώς τόσο ακριβά.

@nbullamatsis
Αδερφέ έχω γράψει και προηγουμένως...

Τα "ηλεκτρικά" μας δεν απαιτούν δρόμους, φανάρια, συγκοινωνιολόγους, δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα και δεν ενοχλούν κανέναν εργαζόμενο στο δρόμο για την δουλειά του... Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Η καγιέν, η μπέμπα κτλ είναι πολύ καλά και ωραία και τα γουστάρουμε όλοι...
Όσοι μπορούν ας τα αγοράσουν και ας πληρώσουν τη χιλιαρού το χρόνο, αδιαμαρτύρητα!!!

@FSWord

Φίλε μου ότι πληρώνεις παίρνεις...
Τα τέλη όμως αφορούν κάτι άλλο... αφορούν την χρήση και τις χίλιες δυό επιβαρύνσεις που αποφέρει η οποιαδήποτε αγορά μέσου ιδιωτικής χρήσης...

Last edited:
Πιστευω ενα διλιτρο αυτοκίνητο για την Ελλάδα ειναι μικρό

Αν ειστε σαν και αυτούς που εχουν ενα κορολα 1.3
βαζουν 6 ατομα με τις αποσκευες τους
οροφή που περνάει τριαξονικό απο τα μπαγαζια
δυο ποδηλατα να εξέχουν πισω
σκύλο, γατα και δυο καναρίνια.....

i'm sorry χρειαζοσαστε αλλο μεσο ή περισσότερα δρομολόγια

Το γελιο ειναι οτι αυτοί οι ιδιοκτητες βρίζουν τον πίσω που τους κορνάρει με το ΜΒ:flipout::flipout:

Eddie.....

Μουσική ακούς με ενα συστημα των 300ε
και με 1000 και με 2000 και με 5000 και με 10000 και με 100000

ακους την ιδια ποιότητα??? (δεν με ενδιαφερει αν καποιος τα εχει σταξει και δεν παιζει καλά το συστημα του...)

και εγω τραγουδάω αλλά ο Πάριος πρεπει να τα λέει καλύτερα.

Εκτός από οτι το αυτοκίνητο ειναι ευχαρίστηση (χωρις να ενοχλεις κατανάγκη κανένα)
Ενα καλό αυτοκίνητο εκτος από οτι σε βάζει σε διαδικασία να γουσταρεις (γιατι το βγαζεις απέξω) σου προσφερει ανεση, ενεργητική ασφαλεια, δυνατότητες....χιλια δυο.

Αν εχεις αλλη αποψη ελα απο εδω να οδηγήσεις από σουιφτακι μεχρι κορβετ....να δω τι θα σου αρεσει μετα στο σουίφτ

Πραγματικά δεν με ενδιαφερει καθόλου αν το ψυγείο του σπιτιου μου ειναι υποπολλαπλασιας αξιας απο του γείτονα
αυτό δεν σημαινει οτι καθε βραδυ θα προσευχομαι να του καει:ernaehrung004:

Ας μην πιάσουμε τα ηχοσυστήματα. Γιατί πραγματικά θεωρώ τις "διαφορές" που πείθουμε τον εαυτό μας ότι ακούμε από ένα σημείο τιμής και μετά απλά δεν υπάρχουν ή και να υπάρχουν είναι αστείο να πληρώνουμε τέτοια διαφορά τιμής. Δλδ ναι με ένα σύστημα των 20.000 και με ένα των 100.000 δεν νομίζω ότι αυτό που θα ακούσω σαν διαφορά αξίζει 80.000 ευρώ...Όσον αφορά τη διαφορά που λες στα αυτοκίνητα...ναι υπάρχει αλλά για μέσα στην πόλη είναι απλά περιττή πολυτέλεια. Και εφόσον μιλάμε για πολυτέλεια ναι αξίζει να φορολογηθεί. Την δουλειά σου θα την κάνεις και με το swift και με την Corvette. Και μέσα στην πόλη ειδικά θα την κάνεις άνετα και με τα δύο. Απλά με την κορβέτα θα είναι...πιο άνετα. (και πιο ακριβά). Εφόσον λοιπόν δεν με πειράζει για την λίγη παραπάνω άνεση να πληρώνω αρκετά παραπάνω σε βενζίνη τότε γιατί να διαμαρτύρομαι για τα τέλη; Τα καλά αμάξια εγώ τα έχω στις περιττές πολυτέλειες. Ναι προσφέρουν λίγη ευχαρίστηση παραπάνω αλλά ουτοπική.

Το γελιο ειναι οτι αυτοί οι ιδιοκτητες βρίζουν τον πίσω που τους κορνάρει με το ΜΒ:flipout::flipout:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν μπορώ να φορτώσω το κορόλα όσο δεν πάει και αυτό να με πηγαίνει εθνική με 120-130 τότε είμαι καλά. Δεν θέλω παραπάνω και δεν πάω παραπάνω. Τόσο δεν είναι άλλωστε το όριο ταχύτητας;

Απάντηση: Re: Νέα τέλη. Και πάλι θύμα τα δίλιτρα.

Βρε φίλε αλήθεια τώρα...

Πιστεύεις ότι κάποιος αγοράζει καγιέν για την ασφάλεια και την ευρυχωρία...

ακόμα και έτσι να ήταν όμως...

Ποιός έχει πιο πολύ ασφάλεια και ευρυχωρία...
Κάποιος με corola 1300, που πηγαίνει αεροπορικώς στο μακρινό προορισμό του και νοικιάζει άλλη μια corola στο προορισμό του και του έχει περισσέψει και μια 50αριά χιλιάρικα ή ο τύπος με το καγιέν που έχει και αυτός φορτώσει τη φαμίλια, τα ποδήλατα και το στρώμα θαλάσσης για τη παραλία... και ογηγάει σα μαλάκας 4,5, 10 ώρες από λακούβα σε λακούβα?

αναπολώ το daihatsu το 500αρακι , και τα μετά το 1000αράκι που στριμωχνόταν όλη η οικογένεια και πηγαίναμε διακοπές , μετά με οικονομία πήραμε το 1400αρι , τώρα η αδελφή μου έχει 2 αυτοκίνητα , εγώ άλλα 2 , και ο πατέρας μου με το 1600αρι το πηγαίνει μπρος πίσω για να "καβατζάρει" τα parking

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν μπορώ να φορτώσω το κορόλα όσο δεν πάει και αυτό να με πηγαίνει εθνική με 120-130 τότε είμαι καλά. Δεν θέλω παραπάνω και δεν πάω παραπάνω. Τόσο δεν είναι άλλωστε το όριο ταχύτητας;

Αν οδηγείς δεξια.....και με λιγότερα
ειναι πολλά τα 120-130 στο τιγκαρισμένο κορόλα

αν δεις ποση διαφορά εχεις στο φρενάρισμα.....δεν θα περναγες τα 100

αυτα ανηκουν στην δεκαετια του '80 που δεν υπάρχαν μερικοί δρόμοι του σημερα και τα αυτοκίνητα ειχαν 4 σχεσεις

Re: Απάντηση: Re: Νέα τέλη. Και πάλι θύμα τα δίλιτρα.

Βρε φίλε αλήθεια τώρα...

Πιστεύεις ότι κάποιος αγοράζει καγιέν για την ασφάλεια και την ευρυχωρία...

ακόμα και έτσι να ήταν όμως...

Ποιός έχει πιο πολύ ασφάλεια και ευρυχωρία...
Κάποιος με corola 1300, που πηγαίνει αεροπορικώς στο μακρινό προορισμό του και νοικιάζει άλλη μια corola στο προορισμό του και του έχει περισσέψει και μια 50αριά χιλιάρικα ή ο τύπος με το καγιέν που έχει και αυτός φορτώσει τη φαμίλια, τα ποδήλατα και το στρώμα θαλάσσης για τη παραλία... και ογηγάει σα μαλάκας 4,5, 10 ώρες από λακούβα σε λακούβα?

Οταν δω σε αεροδρόμια οικογένεια με παπου γιαγια, σκυλια, ποδηλατα καναρινια.....:worshippy::worshippy::worshippy:
Ουτε σε Ελληνική ταινία δεν υπάρχει αυτο το σενάριο

Θελω να σας πω οτι αν χαιρεται καποιος που βλέπει να πληρώνει αδικα ποσα εναν συνάθρωπος του ειναι καθαρά κομπλεξισμός

Και εγω παθαινω κατι οταν βλέπω το κοριτσακι με το πορσε...
εδω μια ''συγχωρεμένη'' μου εχει το μονο τριθέσιο SLK (ειναι τοσο μπροστα το καθισμα που χωράει ατομο πίσω)

Δεν σας πειράζει δηλαδή που οι βουλευτές μας εχουν πάνω απο 50 ακίνητα ο καθένας????

Δεν σας πειράζουν δεκάδων μέτρων σκάφη που δεν ειναι καν στο ονομα τους και δεν πληρωνουν μαρινιατικα

Τα διλιτρα ειναι τα μικρότερα σε επάρκεια ολοκληρωμένα αυτοκίνητα
και κατά 99% τετρακύλινδρα

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα τέλη. Και πάλι θύμα τα δίλιτρα.

Οταν δω σε αεροδρόμια οικογένεια με παπου γιαγια, σκυλια, ποδηλατα καναρινια.....:worshippy::worshippy::worshippy:
Ουτε σε Ελληνική ταινία δεν υπάρχει αυτο το σενάριο

το σενάριο έχει παίξει 3 φορές τα τελευταία 4 χρόνια (απο την έλευση του παιδιού και ύστερα...)

Καναρίνια δεν έχουμε, ούτε παππού... Η γιαγιά όμως την καταβρίσκει...

επί της ουσίας ποιό είναι πιο ασφαλές και οικονομικό?

Θελω να σας πω οτι αν χαιρεται καποιος που βλέπει να πληρώνει αδικα ποσα εναν συνάθρωπος του ειναι καθαρά κομπλεξισμός

Πιθανόν να ισχύει...

Το κοριτσάκι με την CLK είναι καθόλου κομπλεξικό? Ο αντίστοιχος πιτσιρικάς?

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό... Πρέπει να πληρώνουν ή όχι? Και γιατί... Αλλιώς μιλάμε για να περνάει η ώρα... νομίζω...

Last edited:
Οπως καταλαβαινεις και μόνος σου....δεν εισαι ο κανόνας με τα αεροπλάνα

Το κοριτσάκι και ο πιτσιρικάς εκεί που μένουν....και να μην ειναι θα γίνουν
δεν θελω να πω παραπάνω

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη ειχε ενα 318 του '85 απο τον μπαμπα και ειμασταν μια χαρα Κρητη
οταν ανεβήκαμε πάνω με το που εβγαινε την δουλευανε οι φιλες και οι φιλοι της
Δεν ειναι η μονη πιστευω

Γενικά υπάρχει κομπλεξισμός και απο τις δύο μεριες

Last edited:
Πάντως εδώ που τα λέμε...για την ποιότητα των δασκάλων και των καθηγητών ας το αφήσουμε καλύτερα...υπάρχουν φυσικά και κάποιοι που έχουν άριστη γνώση του λειτουργήματός τους αλλά τα "σάπια μήλα" σε αυτό το επάγγελμα είναι άπειρα...ειδικότερα κάτι καρεκλοκένταυροι των Πανεπιστημίων...
Στο θέμα μας...καλά κάνει και φορολογεί τα δίλιτρα. Γιατί ρε φίλε να πάρεις δίλιτρο?

1. γιατί μου χρειάζεται και δεν εγκρίνεται επαγγελματικό γιά τη δουλειά μου.

Τα έχεις τα φράγκα και το παίρνεις.

2. Φράγκα? 28000 έκανε το skoda που πήρα. Υπάρχουν 1200άρια πιό ακριβά

Γιατί μην μου πει κανείς ότι με ένα 1600αρι πχ δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Και γενικότερα όποιαδήποτε δουλειά.

3. Όχι. 1600 είχα και το έδωσα στον πατέρα μου μετά από 170000 χιλιόμετρα.

Εφόσον λοιπόν τα έχεις και επιλέγεις το δίλιτρο...πλήρωνε!

4. Τι λες μωρε... Να πληρώσω. Αναλογικά με ό,τι πληρώνει όλος ο κόσμος.
Μέχρι τα 1900 όλα τα τέλη ανεβαίνουν κατά ένα 20άρικο και στα 1929 ...τσακ, η πύλη της κολάσεως. Οι εγκληματίες. Από τα 270 στα 600.
Να μου το λεγανε αυτό το 2005. Όχι σήμερα. Και εννοείται ότι ένα τετράλιτρο πληρώνει αναλογικά λιγώτερο. Αρα .? μπαρούφα το περί πράσινων κλπ. Με τη λογική αυτή τα 4 λίτρα γιατί να μην έχουν πχ 3000 τέλη κυκλοφορίας?

Γιατί αποφάσισες να αγοράσεις μία άχρηστη πολυτέλεια. Εγώ έχω ένα smart.

5. Ωραία ιδέα. Θα βάλω 3 άτομα και 500 λίτρα εξοπλισμό στο σμάρτ και θα πάω στην Καστοριά και θα επιστρέψω αυθημερόν και θα ανέβω κατά τη διάρκεια της μέρα σε 3 κορυφές απάτητες....
Από που το πουλάνε αυτό εκπλητικό 600αράκι?

Εξακοσαράκι για να κάνω τη δουλειά μου. Αν θέλω να πάω κανά ταξίδι μία στο τόσο παίρνων των γονιών μου.

6. Αυτή αν είναι ιδέα. Να πάρουμε όλοι των γονιών μας. Γιατί τους έχουμε άλλωστε? Να πάρω λοιπόν το 14ετίας αυτοκίνητο με τις 195000 χιλιόμετρα να βάλω την οικογένεια και να πάω μακρυνό ταξίδι.

Πέρισυ πλήρωσα τέλη 23 ευρώ. Βενζίνη γεμίζω με περίπου 30 ευρώ και κάνω πάνω από 350 χιλιόμετρα. Ούτε για τέλη γκρινιάζω, ούτε για βενζίνη. Και δεν τρέχω κιόλας και δεν καίει τίποτα. Αρκετές φορές έχω κάνει με αυτά τα 30 ευρώ και πάνω από 420 χιλιόμετρα. Δεν θα λυπηθώ αυτούς που πήρανε το δίλιτρο για να τρέχουν και για μόστρα (γιατί ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει να πάρεις δίλιτρο) και τους φορολογεί για αυτό.

7. Μάλιστα πανέξυπνε κύριε. Πήρα skoda octavia γιά να τρέχω και να μοστράρω.
Πού ήσουν τόσο καιρό? Μήπως πρέπει να υποβάλεις βιογραφικό γιά να σε προσλάβει η νέα κυβέρνηση?

Το μόνο άδικο είναι ότι θα έπρεπε να βαράνε τα τέλη από 1800 και πάνω και να μην έχει τόσο μεγάλη διαφορά.

8. Προσωπικά πιστεύω ότι πάνω από τα 540 κυβικά έπρεπε τα τέλη να είναι 800 ευρω και πάμε λέγοντας. Αφού η δουλειά μας γίνεται και με παπάκι...

Αγαπητέ φίλε...Ατυχέστατη η τοποθέτησή σου, ατυχέστατα σχόλια, ατυχέστατες γενικεύσεις.
Επίτηδες άφησα ορισμένες "άτυχες" δικές μου εκφράσεις για να καταλάβεις 5 πράγματα.

Θελω να σας πω οτι αν χαιρεται καποιος που βλέπει να πληρώνει αδικα ποσα εναν συνάθρωπος του ειναι καθαρά κομπλεξισμός...

Συμφωνώ απόλυτα.

Νομίζω ότι η συζήτηση έχει πάρει την τροπή του «να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα».

Δεν φταίνε τα αυτοκίνητα αν κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν κόμπλεξ επίδειξης (όταν τα αποκτούν).

Όπως δεν φταίνε τα ηχοσυστήματα όταν κάποιοι ηλίθιοι ακούν μέσα στο αυτοκίνητο 120 db.
Με ένα μαχαίρι κόβεις ένα μήλο / κόβεις και ένα λαρύγγι. Το μαχαίρι φταίει.?

Δηλαδή ιδανική κοινωνία για την Ελλάδα ήταν το 1975 που στην Εθνική έβλεπες Fiat 124 φορτωμένα .?