Νέα τηλεόραση 42''

gosta100

New member
24 July 2007
67
Καλησπέρα σας,

Ψάχνω για τηλεόραση 42'' low-budget δηλαδή 600 . Η χρήση της θα είναι κυρίως nova + dvd. Έχω σχεδόν καταλήξει στην Panasonic 42U10, αλλά όπως καταλαβαίνετε φοβάμαι το burn-in.

Μπορείτε να μου πείτε αφενός τη γνώμη σας και αφετέρου να με παραπέμψετε σε οδηγίες για στρώσιμο;

Σας ευχαριστώ.

Στρωσιμο κατα την γνωμη μου μπορεις να κανεις βλεποντας τις πρωτες 100-200 ωρες με zoom ("μεγεθυνση" το λεει η Panasonic) τηλεοπτικα καναλια και DVD ωστε να μην εχεις λογοτυπα και μαυρες μπαρες , εγω παντως αυτο εκανα...-bye-

Burn in ειναι σχεδον απιθανο να παθεις εκτος και αν ξεχασεις καποια στατικη εικονα επι πολλες ωρες...

Αυτό το "πολλές" είναι 2-3 ώρες ή 24; Έχει σημασία διότι η τηλεόραση δεν είναι για εμένα που είμαι πιο προσεκτικός...

Μην φανταστεις οτι και εγω την προσεχω πολυ , ολοι ανησυχουν για το burn in πριν παρουν πλασμα οπως εχει πει και ο Χρηστος (διαχειριστης)...μετα δεν ασχολειται κανεις...-bye-

Πήγα σήμερα να τη δω Κωτσόβολο και ο πωλητής μου επεσήμανε τη δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών / service μίας τέτοιας τηλεόρασης. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ομολογώ με προβλημάτισε.

Μην φανταστεις οτι και εγω την προσεχω πολυ , ολοι ανησυχουν για το burn in πριν παρουν πλασμα οπως εχει πει και ο Χρηστος (διαχειριστης)...μετα δεν ασχολειται κανεις...-bye-

Για εσένα η για τον πεθερό σου την πήρες τελικά?:flipout:

Πήγα σήμερα να τη δω Κωτσόβολο και ο πωλητής μου επεσήμανε τη δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών / service μίας τέτοιας τηλεόρασης. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ομολογώ με προβλημάτισε.

Ατυχέστατη τοποθέτηση...

Τέτοιο θέμα σαφώς και δεν υφίσταται...

Συνήθως όμως, όταν χαλάει μία μοντέρνα συσκευή τηλεόρασης, είτε Plasma, είτε LCD, το κόστος επισκευής είναι ασύμφορο, πλησιάζοντας έως υπερβαίνοντας την τιμή απόκτησης του αντίστοιχου μελλοντικού μοντέλου, οπότε...

Για εσένα η για τον πεθερό σου την πήρες τελικά?:flipout:

Αν κοιταξεις στην λιστα με τις U10 θα δεις οτι αναγραφεται το ονομα μου 2 φορες , η 42U10 ειναι του πεθερου και η 50U10 δικη μου...-bye-

Μα το θεμα δεν ειναι να παρει καποιος μια τηλεοραση που δεν θα χρειαστει σερβις?

Αν ειναι να αγοραζουμε καινουργια τηλεοραση και να μαθουμε ολα τα σερβις των εταιρειων σωθηκαμε...-bye-

Σκεφτόμουνα την πιθανότητα να χαλάσει εντός εγγύησης. Σε αυτή την περίπτωση χαρακτηριστικά μου είπε : "Για τις πλάσμα μπορείς να περιμένεις και 6 μήνες για να έρθει το ανταλλακτικό από εξωτερικό"...

Να δω τι θα ακούσουμε ακόμα......

Δεν τον ρώτησες γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά; Μια περιέργεια την έχω για την απάντηση που θα έδινε. Αν και υποπτεύομαι ότι θα έκανε λόγο για πεθαμένη - ξεπερασμένη τεχνολογία και πράσινα άλογα. :ridinghorse:

EDIT: Είδα τι σου απάντησε. Μάλλον τα ανταλλακτικά των plasma έρχονται με τραίνο και των LCD με αεροπλάνο....

Αν κοιταξεις στην λιστα με τις U10 θα δεις οτι αναγραφεται το ονομα μου 2 φορες , η 42U10 ειναι του πεθερου και η 50U10 δικη μου...-bye-

Δέν το πρόσεξα...Καλορίζικη λοιπόν!-bye-

Last edited:
Μα το θεμα δεν ειναι να παρει καποιος μια τηλεοραση που δεν θα χρειαστει σερβις?

Αν ειναι να αγοραζουμε καινουργια τηλεοραση και να μαθουμε ολα τα σερβις των εταιρειων σωθηκαμε...-bye-

Επειδή τα ηλεκτρονικά έχουν γίνει πιο αναξιόπιστα, νομίζω είναι μία παράμετρος που πρέπει να εξετάζουμε...

Να δω τι θα ακούσουμε ακόμα......

Δεν τον ρώτησες γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά; Μια περιέργεια την έχω για την απάντηση που θα έδινε. Αν και υποπτεύομαι ότι θα έκανε λόγο για πεθαμένη - ξεπερασμένη τεχνολογία και πράσινα άλογα. :ridinghorse:

EDIT: Είδα τι σου απάντησε. Μάλλον τα ανταλλακτικά των plasma έρχονται με τραίνο και των LCD με αεροπλάνο....

Σωστά μάντεψες: υπονόησε ότι επειδή είναι παρωχημένη τεχνολογία τα ανταλλακτικά εξαντλούνται σιγά-σιγά. Σαν να έχεις αυτοκίνητο αντίκα ένα πράγμα.

Τρεις Sony που ειχα κατα καιρους (και χωρις σερβις στην περιοχη μου) δεν καηκε ποτε ουτε ενα pixel , αντιθετα αλλοι με μαρκες που υπαρχουν παντου σερβις βλεπω οτι τα χρειαστηκαν , τελικα ισως να μην ειναι τυχαιο...

Εργοστάσια συναρμολόγησης με στοκ ανταλλακτικών, οι επώνυμοι έχουν Τσεχία, Σλοβακία και Ισπανία, τα κεντρικά τους είναι Ιαπωνία και Κορέα. Δεν διακρίνω κάποια αξιομνημόνευτη διαφορά απόστασης που να μπορεί να δικαιολογήσει την ηλίθια (sic) παρατήρηση του πωλητή...

Εκτός κι αν ήθελε να σε κατευθύνει σε καμμία λύση του ομίλου arcelic που έχει συναρμολόγηση στην Τουρκία και τα φέρνει από Κίνα. Αυτός, ναι... Πέφτει εγγύτερα, αλλά δεν σε γεμίζει και με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία... :flipout:

Eπίσης, καθώς η ζήτηση για μεγάλες διαστάσεις μεγαλώνει και οι τρεις μεγάλοι παίκτες στην τεχνολογία Plasma (Panasonic, Samsung & LG) έχουν ανακοινώσει αύξηση της παραγωγής για το 2010. Κατά τ' άλλα πεθαίνει... Εδώ και 7 χρόνια... :rofl:

Last edited:
Νομιζω ειναι αναξιο λογου να ασχολουμαστε με τα λεγομενα ενος πωλητη , δουλεια του ειναι να πουλησει το προιον με το μεγαλυτερο κερδος για τον ιδιο (βλεπε bonus εταιρειων) η για το καταστημα που εργαζεται...αλλιως δεν θα λεγοταν πωλητης αλλωστε αλλα ειδικος συμβουλος καταναλωτη σε θεματα εικονας...

Αν ειναι η καλυτερη τηλεοραση αυτη που προτεινει σιγουρα δεν τον απασχολει...

Μου πρότεινε την Samsung 40B530, που ήταν σε "προσφορά".

Αξιοπρεπής συσκευή, που αγορασμένη σε καλή τιμή, μάλλον δεν θα σε απογοητεύσει. Την είχα κι εγώ στις υπό εξέταση για κρεβατοκάμαρας, μέχρι που είδα την U10 από κοντά... -bye-