Νεα τηλεόραση.... και πάλι!!!

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Και μετά από ενάμιση χρόνο.. να μαστε ξανά σε αναζήτηση τηλεόρασης, σε αντικατάσταση της LG47 Lm670 που μας υπηρέτησε και ακόμη υπηρετεί καλά..

Σε αναζητηση λοιπόν με τα εξής χαρακτηριστικά
50'' (το λιγότερο και πάλι 47)
Passive 3d
Οχι πλάσμα
Θέαση digea και HD κυρίως

Τιμή κοντά στα 1200...

Προτάσεις από την νέα φουρνιά?

Αν δε βλέπεις αθλητικά κοίτα την Sony W685. Επίσης, για τρία μέτρα απόσταση θέασης και πάνω κοίτα καλύτερα για 55"...

Ευχαριστώ Μιχάλη..
Είμαι κάτω από τα 3 μέτρα..
Και αθλητικά βλέπω.. αρκετά μπορώ να πω..
Τώρα το ψάχνω το θέμα, γιατί νόμιζα ότι για 2-3 χρόνια θα έμενα εκτός αγοράς..
Αλλα!!!
Δεν ξέρω για παράδειγμα καν εάν και άλλες (εκτός από lg) έχουν κάνει βήμα με τις passive 3d...
Και δεν ξέρω αν αξίζουν τεχνολογικά και ως αίσθηση οι κυρτές και από ποιές τιμές ξεκινάνε..
Ιδωμεν...

Σε σύγκριση με αυτήν που έχεις τώρα, η πιο πάνω έχει παρόμοια κίνηση, καλύτερο μαύρο και αντίθεση, αλλά υστερεί σε γωνίες θέασης. Αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος αλλαγής της υφιστάμενης τηλεόρασης, μείνει με αυτήν που έχεις τώρα...

Σοβαρός λόγος; Οχι.
Απλά οταν μετά από 1 1/2 χρόνο έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις την τηλεόραση σου και να πάρεις με τα λεφτά ο,τι θέλεις, δεν θα το έψαχνες;; Στην τελική ακόμη και εάν ήταν να προσθέσεις και κάτι ακόμη ως προς το κόστος.. Θέλω να πω, θα μπορούσα να τσιμπήσω την τιμή προς τα πάνω, εάν άξιζε..
Βλέπεις, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μετά από δύο φουρνιές τηλεοράσεων, η δική μου παραμένει η καλύτερη επιλογή αυτών των χαρακτηριστικών (εάν ήταν και ποτέ καλύτερη, μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε τώρα)

Σοβαρός λόγος; Οχι.
Απλά οταν μετά από 1 1/2 χρόνο έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις την τηλεόραση σου και να πάρεις με τα λεφτά ο,τι θέλεις, δεν θα το έψαχνες;; Στην τελική ακόμη και εάν ήταν να προσθέσεις και κάτι ακόμη ως προς το κόστος.. Θέλω να πω, θα μπορούσα να τσιμπήσω την τιμή προς τα πάνω, εάν άξιζε..
Βλέπεις, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μετά από δύο φουρνιές τηλεοράσεων, η δική μου παραμένει η καλύτερη επιλογή αυτών των χαρακτηριστικών (εάν ήταν και ποτέ καλύτερη, μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε τώρα)
Πραγματικά πολύ μεγάλη κουβέντα είπες, αλλά και ανοίγεις..... Άστο καλύτερα.
Πάντως αφού είσαι τόσο ικανοποιημένος με αυτή, ή μένεις στην ίδια εταιρεία και πας σε κάτι καλύτερο που έχει τώρα, ή αν ξεπερνάς το θέμα του παθητικού 3d, υπάρχουν άλλες πραγματικά πολύ καλύτερες στα χρήματα που διαθέτεις και από αυτή που έχεις.
Μία επιλογή είναι η σόνυ 805Β ή 829Β που νομίζω ότι βγαίνουν και οι δύο σε 50αρες, ίσως και 55αρες, με λιγότερα από τα 1200 ευρώ και δείχνουν παθητικό 3d, ενώ είναι ενεργό. Δε ξέρω να σου πω το κέρδος από αυτό μιας και το 3d δε με απασχολεί και πολύ ( μου αρέσει βέβαια ) αφού άντε να δω 1 με 2 ταινίες το μήνα. Άλλες πρωταιρεότητες βάζω, όπως το καλό μαύρο και την καλή αντίθεση που σίγουρα αυτές οι δύο σονυ έχουν σε πολύ πολύ μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε Lg των 2 τελευταίων χρόνων τουλάχιστον.

H sony έχει παθητική ποιότητα με ενεργή τεχνολογία.. Διάλεξε το χειρότερο μέσο. ως προς το 3d εννοώ..
Το θεμα είναι πως σε sd (digea) και σε hd που βλέπω κυρίως, η lG ηταν καλή. η σαμυ που είχα δει (νομίζω την 55 8000 συγκεκριμένα) ήταν ένα σκαλί παραπάνω
σε αναλογικό σήμα (οχι digea) όμως η σαμι είχε πολύ καλύτερη εικόνα...
Πρέπει να συνεκτιμήσω πολλα...

Αφαiρoυμένου του κόστους του BD, κοντά στα 300 ευρώ, βγαίνει ως τηλεόραση κοντά στα 1500...
Λογικά ΔΕΝ θα είναι καλύτερη από την όποια σειρά LB;;;;

Ναι...
Λόγω passive 3D
Θεωρώ ότι σε επίπεδο HD δεν θα έχει διαφορές μεγάλες με πχ σαμυ...
Τι διάολο, ultrahd θα είναι...

Ναι...
Λόγω passive 3D
Θεωρώ ότι σε επίπεδο HD δεν θα έχει διαφορές μεγάλες με πχ σαμυ...
Τι διάολο, ultrahd θα είναι...

ε και? το πανελ ips δεν αλλαζει...εαν το θεωρεις λογικο να παιζει καλυτερα επειδη ειναι νεο μοντελο και τεχνολογια τοτε γιατι εχουν καλυτερη εικονα μοντελα του 2008 απο οτι σημερα?

Ε, αρα να πάρουμε καμία του 2008;;;;
Εχω δει καλύτερη εικόνα από σαμι 2ετίας, αλλά μια τόσο φρέσκια τηλεόραση θα είναι χειρότερη?

Η αλήθεια είναι πως η 470 έπασχε στο φως γιατί ο χώρος μου είναι ΠΑΡΑ πολύ φωτισμένος την ημέρα. Στο σκοτάδι, ήταν μια χαρα...
Και βέβαια, το ζήτημα είναι που να την δω και να την δοκιμάσω αυτή που σας ανέφερα. Εχει 2 εβδομάδες που βγήκε το μοντέλο..

Ε, αρα να πάρουμε καμία του 2008;;;;
Εχω δει καλύτερη εικόνα από σαμι 2ετίας, αλλά μια τόσο φρέσκια τηλεόραση θα είναι χειρότερη?
Ναι φίλε μου, δυστυχώς θα είναι χειρότερη. Αυτό γιατί όπως σου είπαν το πάνελ είναι ips, και ότι και να γίνει τα προβλήματα που έχουν αυτά τα πάνελ δε φτιάχνουν.
Τώρα βέβαια ότι και να λέμε εμείς, άμα εσένα δε σε ενοχλεί το όχι καλό μαύρο της και ή όχι καλή αντίθεση και τα υπόλοιπα που έχει σε υπερκαλύπτουν, τότε βουρ και μην ακούς κανένα, εσύ μπορεί να θες άλλα πράγματα από αυτά που εμείς λέμε και καλά κάνεις, μη προβληματίζεσαι.

Αρα να πάω σε μια σαμι. Να ξεχασω το 3d, και να έχω καλύτερη τηλεόραση στο γενικότερο (μαύρο, αντίθεση).
Σας ποιά προτείνετε δηλαδή στα 1200-1400???

Αρα να πάω σε μια σαμι. Να ξεχασω το 3d, και να έχω καλύτερη τηλεόραση στο γενικότερο (μαύρο, αντίθεση).
Σας ποιά προτείνετε δηλαδή στα 1200-1400???
Να πας σε αυτό που πραγματικά εσένα σου αρέσει και επιθυμείς, και που βλέπεις ότι η τσέπη σου αντέχει, μη το ξεχνάς και αυτό στην εποχή που ζούμε.
Αν εσένα δε σε ενοχλεί ( όπως και πολλοί άλλο κόσμο ) το να μην έχει το καλύτερο δυνατό μαύρο και αντίθεση, αλλά θέλεις να έχει το 3D της και άλλα καλούδια, αυτό να επιλέξεις, γιατί αν δε το κάνεις και πας με τα κριτήρια τα δικά μας , που από ότι φαίνεται τα αποδέχεσαι αλλά δε σε καλύπτουν πλήρως, μπορεί να το μετανιώσεις. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα, θα επέλεγα αφού πρώτα άκουγα, όπως και εσύ έκανες, αυτό που πραγματικά επιθυμώ και ας μην είναι το περισσότερο για κάποιους κοινώς αποδεκτό, αλλά να ξέρω όμως τι παίρνω.
Ταπεινή μου άποψη, ελπίζω να σε κάλυψα.

Leo έχεις δικιο..
ψαχνομαι.. φυσικά πάντα με τα δικά μου κριτήρια..
εδώ στην 670 δεν με ενοχλούν οι κάθετες γραμμές που βλέπω.. σκέψου δηλαδή..