Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ηταν σωστη εποχη?

Re: Απάντηση: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ηταν σωστη εποχη?

Εχετε δικιο απλα τα οικονομικα ειναι πολυ στενα με 2 μικρα παιδια και η επιλογη μου πιθανον δεν θα ειναι για 2-3-5 χρονια αλλα παλι για αλλα δεκα χρονια , γιαυτο και το ψυριζω τοσο.
Βεβαια ετσι δεν βγαζει πουθενα ειναι αυτονοητο καθως η τεχνολογια τρεχει σαφως πολυ γρηγοροτερα απο την οικονομικη δυνατοτητα του μεσου Ελληνα.Και οταν εχεις την παντοφλα (γυναικα)πανω απο το κεφαλι να στο υπενθυμιζει ειναι λογικο να τρεφεσαι με θελω τα οποια δεν γινονται και τοσο συχνα πραγματικοτητα.Επειδη ομως οντως η τηλεοραση μου εβγαλε πια τα λεφτα της με βλεπω να κινουμαι προς την Η6400,πιθανοτατα την 55αρα μιας και μαλλον θα μου μεινει για καιρο.Παει γυρω στο χιλιαρικο και σκεφτομαι να περιμενω ως τις γιορτες μπας και τυχει καμια καλη προσφορα ειτε σε δοσεις ειτε καποιο δωρο.

Φίλε μου, μπερδεμένος ξεκίνησες αυτό το νήμα, μπερδεμένος παραμένεις. Αφού τα οικονομικά είναι στενά, τι κοιτάς να κάνεις "επένδυση 10τιας" και να σκάσεις 1000 για μια τηλεόραση που σε 5 χρόνια θα έχει ξεπεραστεί πλήρως? θα κυκλοφορούν 4K OLED στα 1000 και όποια και να πάρεις θα δείχνει σα φτωχός συγγενής.
Πάρε την UE50H6200 στα 700 μέ άτοκες δόσεις για να μπορείς να βλέπεις με ανεκτή ποιότητα (που τώρα δεν.. 32" στα 3μ είναι :hanged:) τα επόμενα χρόνια και βλέπουμε.
Επιπλέον: Μικρά παιδάκια έχεις - να σου ζήσουνε - δε θέλει πολύ να γίνει καμιά ζημιά (απο χαρακιές μέχρι πτώση).
Οτι και να πάρεις από 500 μέχρι 5000 υπάρχει (μικρή) περίπτωση να βγάλει προβλήματα. Αλλη η παντόφλα για τα 700 άλλη για τα 1000
Τέλος να σου πώ ότι εκπτώσεις έχει από το Σάββατο 1/11 μέχρι και τις 9/11 και μετά ξεκινάνε μετά τις 15/1/15 οπότε αν θες καινούργια τηλεόραση στις γιορτές κοίτάς την άλλη εβδομάδα τις προσφορές και ψωνίζεις.

Και εγώ πιστεύω ότι με 50άρες στα 700-800 και 55άρες στα 1000 είναι μια καλή ευκαιρία να αναβαθμίσει κάποιος που έχει σφικτό budget και θέλει να πάει σε μεγαλύτερη τηλεόραση. Πριν 2 χρόνια σε τέτοιες τιμές έπαιρνες 42-46 ίντσες και πάλι όχι top σειρά. Τα πράγματα με το 4K είναι πολύ ρευστά ακόμα, δεν υπάρχει υλικό αλλά και αν υπάρξει θα χρειαστεί αλλαγή σε πολλά πράγματα στην αλυσίδα αναπαραγωγής. Είναι πιθανό σε επόμενα lineups να πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές τους, αλλά είναι και πιθανό οι εταιρίες στην προσπάθεια τους να φορτώσουν το 4Κ με το στανιό να αρχίσουν να κόβουν μοντέλα και διαστάσεις από τις σειρές των 2Κ και να αρχίσουν να πλασάρουν 4Κ με αμφίβολη επεξεργασία (λόγω σαφώς περισσότερων pixels) και κουστουρεμένα features. Ήδη έχουμε δεί 4Κ με επεξεργασία 50Hz. Οι oled είναι άλλο καπέλο, για την ώρα κυκλοφορούν σε 55 ίντσες από μια μόνο εταιρία και δεν νομίζω να απασχολήσουν σύντομα κάποιον αγοραστή που έχει να διαθέσει 500-1000 ευρώ για αγορά τηλεόρασης.

Εχετε δικιο απλα τα οικονομικα ειναι πολυ στενα με 2 μικρα παιδια και η επιλογη μου πιθανον δεν θα ειναι για 2-3-5 χρονια αλλα παλι για αλλα δεκα χρονια , γιαυτο και το ψυριζω τοσο.
Βεβαια ετσι δεν βγαζει πουθενα ειναι αυτονοητο καθως η τεχνολογια τρεχει σαφως πολυ γρηγοροτερα απο την οικονομικη δυνατοτητα του μεσου Ελληνα.Και οταν εχεις την παντοφλα (γυναικα)πανω απο το κεφαλι να στο υπενθυμιζει ειναι λογικο να τρεφεσαι με θελω τα οποια δεν γινονται και τοσο συχνα πραγματικοτητα.Επειδη ομως οντως η τηλεοραση μου εβγαλε πια τα λεφτα της με βλεπω να κινουμαι προς την Η6400,πιθανοτατα την 55αρα μιας και μαλλον θα μου μεινει για καιρο.Παει γυρω στο χιλιαρικο και σκεφτομαι να περιμενω ως τις γιορτες μπας και τυχει καμια καλη προσφορα ειτε σε δοσεις ειτε καποιο δωρο.
δέκα χρόνια αντοχής περιμένεις από

τις νέες τηλεοράσεις; Πολύ αισιόδοξο

Δεν ειναι μονο η εξελιξη της τεχνολογιας.
Το βασικο προσον μιας τηλεορασης θεωρω οτι ειναι η καλη εικονα.
Για καλη εικονα σε τιμη μαζικης προσφορας δεν γινεται.
Για μενα κανει λαθος οποιος αναμενει την εξελιξη της τεχνολογιας.

Ας πουμε μια philips 42αρα smart που ειδα σε φιλο μου
και που αγορασε προσφατα 450 ευρω σε προσφορα του Κωτσοβολου
ειχε παρασαγγες κατωτερη εικονα απο την δικη μου σαμσουνγκ
που πηρα 1150 ευρω πριν 5 χρονια.

Γενικα στα 3 μετρα τα 4Κ για μια 50αρα ειναι υπερβολικα,
ακομα και αν η διαφορα γινεται αντιληπτη στην οραση.
Ακομα και το 3D ειναι μη ανεκτο σε πολλους και γινεται
πολυς λογος οτι ειναι και επιβλαβες για τα οπτικα νευρα.

Εν ολιγοις θεωρω οτι η εξελιξη της τηλεορασης εχει λιγο-πολυ
τελειωσει προς το παρον οπως τελειωσε και η εξελιξη των CPU των PC
παρα τις αρχικες αντιθετες προβλεψεις των κατασκευαστων.

Το επομενο σταδιο τεχνολογικης εξελιξης προβλεπω να γινεται μετα απο παρα πολλα χρονια
οταν ανακαλυφθουν νεες εξελιγμενες μορφες υλικων και τεχνολογιας που θα δοσουν ωθηση
σε δημιουργια νεων φορματ επικοινωνιας σε μαζικη παραγωγη.
(ισως στερεοσκοπικη απεικονιση σε συνδιασμο με λειζερ και υπερεπεξεργαστες)

Πως να έχεις καλή εικόνα χωρίς σωστό μαύρο και με κακή απόδοση της κίνησης? Οι OLED είναι ήδη εδώ και το πρόβλημα του μαύρου έχει λυθεί. Οσο εξελίσεται η τεχνολογία θα βελτιώνονται και σε λίγα χρόνια θα προσφέρουν πολύ καλύτερη εικόνα απο τις LED στην ίδια τιμή.
Ο παραλληλισμός με τις CPU είναι λίγο άστοχος γιατί η εξέλιξη τους έχει επιβραδυνθεί λόγω της στροφής σε φορητές συσκευές και της ανάγκης για για χαμηλή κατανάλωση και απλούστερο software για αυτές

Ελάχιστους, αλλά αυτή μας η συζήτηση γίνεται μέσα σε ένα τέτοιο φόρουμ όπου ο χαρακτηρισμός "καλή εικόνα" καλύπτεται από πιό αυστηρά κριτήρια

Επι του θεματος, η αποψη μου ειναι να παρει ο φιλος μας τωρα μια καλη TV
με αξιοπρεπη εικονα, και σε αλλα 5 χρονια απο σημερα δεν θα ειναι
μετανοιωμενος απο τις εξελιξεις.

Σεβαστό, κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει το μέλλον, εικασίες κάνουμε. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι εποχή για ακριβές επενδύσεις (από άτομα που δεν τους περισσεύουν) σε LED TV. O φίλος έχει πραγματικά ανάγκη από καινούργια τηλεόραση και η φθηνότερη -ικανοποιητική- λύση είναι η 50Η6200

Φιλε μου Gperd,πριν απο κανα μηνα περιπου ο μικρος γιος του κολλητου μου εσπασε πετωντας ενα κερμα την οθονη της 50'' VT20 που ειχε αγορασει 1600 ευρουλακια 3-3μιση χρονια πριν -και μαλιστα εγω του την ειχα προτεινει τοτε ως "καλη" τηλεοραση- με δεδομενο το μπατζετ που διεθετε τοτε.Η τηλεοραση φυσικα αχρηστευθηκε αφου η επισκευη της ειναι ασυμφερη.Ακομα κι εγω στεναχωρηθηκα οταν μου το ειπε γιατι το πηρα προσωπικα:)))))))))))))))
Βρισκομενος σε αναζητηση τηλεορασης τωρα και με δεδομενο παλι τα χρηματα που διαθετει σημερα,οι προτασεις που του εκανα ηταν:
a)Για να εχει αξιοπρεπη εικονα,αξιοπιστη συσκευη και να μην "κλαιει" τα χρηματα του σε αναλογη περιπτωση με της VT ,την SONY KDL-50W705BB στα 800e,
b)Για λιγο καλυτερη και πιο συγχρονη τεχνολογια εικονας,την SONY KDL-50W805B που ειναι και 3d, στα 900e
c)Για την υπερβαση, τις SONY KDL-55W805B και SAMSUNG UE55H6500 στα 1200e και οι δυο περιπου (τιμες πριν 2 εβδομαδες)
Ακομα δεν εχει καταληξει,αλλα θα σου πω το ιδιο πραγμα που ειπα και σ αυτον:
Οτι η τηλεοραση,αλλα και οποιαδηποτε ηλεκτρονικη συσκευη δεν μπορει να θεωρηθει επενδυση για το μελλον,γιατι ακολουθει κι αυτη τον νομο που λεει οτι καθε 3-4 χρονια η παρεχομενη τεχνολογια διπλασιαζεται και το κοστος των συσκευων υποδιπλασιαζεται.
Οποτε ,αν νομιζεις οτι ηρθε η ωρα να κανεις την αλλαγη που ονειρευεσαι,απλα καντο εφοσον
α)ΔΕΝ εχεις αλλες προτεραιοτητες-αναγκες
β)ΔΕΝ βαλεις ως στοχο την "επενδυση" ,γιατι η λεξη αυτη ειναι ακυρη σε τετοιου ειδους αγορες.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ως εικονα,ποσο μαλλον ως μηχανημα!!!Απο την αλλη παλι οπως εγραψα και στο προηγουμενο post ποιος ξερει,που θα ειμαστε εμεις σε δεκα χρονια?
Μπορει να εχει ερθει η αναπτυξη με τοση φορα,που η Ελλαδα να ειναι ο τεχνολογικος παραδεισος της Ευρωπης και ολες οι μεγαλες εταιρειες ηλεκτρονικων να μας διαθετουν παμφθηνα τα προιοντα τους για δοκιμη ,προτου τα λανσαρουν στην Παγκοσμια αγορα!!
Το παραχεσα λιγο ε??? :))))))))))

Εχω καταληξει στην 6400 η 6500 . Για τις ιντσες δεν εχω αποφασισει.48-50-55.Οτι λετε δικιο εχετε και βοηθαει στην αποφαση.Thanks.

Εχω καταληξει στην 6400 η 6500 . Για τις ιντσες δεν εχω αποφασισει.48-50-55.Οτι λετε δικιο εχετε και βοηθαει στην αποφαση.Thanks.

Εγώ στη θέση σου θα χτυπούσα την Samsung UE50H6400
Πολύ καλή τηλεόραση !
:grandpa:

Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα αναμεσα στις 6400 και 6500?

Εγω τελικα παιδια παρηγγειλα και αυριο θα εχω απο την προσφορα του you την UE55H6400.Ευχαριστω για την βοηθεια.

Εγω τελικα παιδια παρηγγειλα και αυριο θα εχω απο την προσφορα του you την UE55H6400.Ευχαριστω για την βοηθεια.

Gperd σήμερα την παρηγγειλες; ...γιατί φίλος που ήθελε να την αγοράσει πήρε τηλ. σήμερα το μεσημέρι και του είπαν πως είχαν τελειώσει ήδη. Με γεια παντως ;)

Gperd σήμερα την παρηγγειλες; ...γιατί φίλος που ήθελε να την αγοράσει πήρε τηλ. σήμερα το μεσημέρι και του είπαν πως είχαν τελειώσει ήδη. Με γεια παντως ;)

Τριτη βραδυ ειδα την προσφορα Τεταρτη μεσημερι την εκλεισα.Ευχαριστω