Nεα τηλεόραση max 48-50 ιντσών

sstav

Established Member
23 August 2009
134
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για επιλογη τηλεόρασης που έχουμε στην αγορά της Ελλάδας. Συνοψίζοντας τα επιθυμητά χαρακτηριστικά είναι:

• Να υποστηρίζει ανάλυση 4Κ [με καλό upscaler.]
  • ΔΕΝ θα είναι παραπάνω από 50’’ . Μέγιστο μήκος στους 112-115 πόντους
  • ΔΕΝ θα είναι curved.
  • Να υποστηρίζει 3D [passive καλύτερα]
  • Nα είναι Smart TV
  • Να παίζει ο ενσωματωμένος Player τα πάντα με εξωτερικούς υπότιτλους…
  • Να υποστηρίζει gaming mode (low input lag)
Kοιτάζοντας τι υπάρχει το μάτι μου έπεσε στις παρακάτω: Βέβαια από το site υπάρχει μια πληθώρα τηλεοράσεων αλλάζοντας κάποια νούμερα/γράμματα στο μοντέλο και χωρίς να γνωρίζω επακριβώς τις διαφορές μεταξύτ τους....
Samsung:

• UE48JU7000 @1249 euro
  • UE50JU6800 @ 899 euro σε προσφορά σήμερα (διαφορά με την από πάνω έιναι μόνο το 3δ; )
SONY

• KD-49X8309CB @ 1049 euro

• KDL-49X8309C [HD]
  • KDL-50W809C [HD]
LG

• Lg 49UF850V
Panasonic

• TX-49CX750 @1299 euro
Κλείνω προς την 1η sammy UE48JU7000 (εξετάζω και την 2η summy επειδή είναι σε προσφορά)

Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους αφιέρωσαν χρόνο να διαβάσουν αρχικά και δευτερευόντος να απαντήσουν

Προσωπικά:
ΔΕΝ θα έπαιρνα ακόμη 4Κ. Εκτός και εάν ήταν σε υπερπροσφορά
ΔΕΝ θα έπαιρνα κυρτή
ΔΕΝ θα με ενδιέφερε το 3D. ΜΟΝΟ το passive βλέπεται στα μάτια μου και αυτό σημαίνει LG.
Η σαμσουγκ είναι συνολικά καλύτερη σε HD, και στα επίπεδα του ανταγωνισμού με τις υπόλοιποες σε SD
Η σόνυ είναι καλή σε sd (digea) αλλά κατά τα άλλα προσωπικά βρίσκω στριφνό το σμαρτ και το ιντερφαις της..
Εάν κλείνεις προς σαμυ, πάρε της προσφοράς..
Εάν ΔΕΝ επιλέξεις 4Κ, μπορείς να πάρεις αυτή την περίοδο 48'-50' πολύ καλή με πολύ λιγότερα από 800 ευρώ που θες για μια καλή 4Κ.

Αγόρασα πρόσφατα μια "απλή" 48αρα και αποφάσισα να κρατήσω τα λεφτά μου για μια ηχόμπαρα και για μια μελλοντική αναβάθμιση, δεδομένης της ανυπαρξίας 4Κ υλικού κτλ κτλ
Μια καλή HD δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια 4Κ. Γνώμη μου..

σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...Η έρευνα αγοράς που κάνω θα καταλήξει σε επιλογή με ορίζοντα πενταετίας. Τώρα 4k υλικό δεν υπάρχει... σε 3 χρόνια;
Δεν είμαι αρνητικός αλλά ποια είναι η πρότασή σου; Οι sony που έβαλα ή κάποιες άλλες; το gaming (χαμηλό lag) είναι απαραίτητο.

Last edited:
σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...Η έρευνα αγοράς που κάνω θα καταλήξει σε επιλογή με ορίζοντα πενταετίας. Τώρα 4k υλικό δεν υπάρχει... σε 3 χρόνια;

Σε 3 χρόνια που θα υπάρχει υλικό 4k πάλι θα είναι ανεπαρκής η τηλεόρασή σου λόγω ιντσών ακόμα και αν υποστηρίζει 4k σήμα. Για να έχει νόημα το 4k σε μία λογική απόσταση παρακολούθησης άνω των 2,5 μέτρων χρειάζεσαι τηλεόραση άνω των 80 ιντσών!

το καταλαβαίνω...οκ...συμβιβάζομαι με HD αλλά θα ήθελα γρήγορο panel (gaming) και δυνατότητα 3d... Η σαμμυ παίζει active 3d ενώ lg παίζει passive; Προτάσεις;;;

Αν η απόσταση θέασης είναι τουλάχιστον δύο μέτρα, κοίτα καλύτερα για κάποια full HD στις 50". Μια Sony, από τις περσινές της σειράς 8, θα σε καλύψει εν πολλοίς.

KDL-50w809C ας πούμε; αξίζει το Motionflow 1000HZ vs 900 hz της 807C; Tι σόι πλασματικά hz είναι αυτά σε σχεση με του πανελ ; Πόσα είναι τα πραγματικά;Τι πάνελ φοράνε ; Να μην είναι VA για είναι αργά στο gaming....Καλό upscale και δυντατότητα smart (αν έχω καταλαβει καλά η sony το χάνει το smart)...Μπαίνει στο παιχνίδι και το HDR Support και το πράγμα περιπλέκεται...
Για έναν αδαή σας κι εμένα το Ψαξιμο σε κάτι που είμαι εντελώς εκτός απ'τα νερά μου είναι ένας Γολγοθάς...Link σε λινκ και χάνεσαι...

Last edited:
Οι W8xxC είναι φετινές, με μεγαλύτερο lag από τις περσινές W8xxB. Όλες έχουν VA panels με 100 Hz πραγματικό ρυθμό ανανέωσης.

Σε 3 χρόνια που θα υπάρχει υλικό 4k πάλι θα είναι ανεπαρκής η τηλεόρασή σου λόγω ιντσών ακόμα και αν υποστηρίζει 4k σήμα. Για να έχει νόημα το 4k σε μία λογική απόσταση παρακολούθησης άνω των 2,5 μέτρων χρειάζεσαι τηλεόραση άνω των 80 ιντσών!

Και λιγες λες θελει προτζεκτορα και προβολη σε επιπεδα κινηματογραφου να πιανει ολη την πολυκατοικια

Δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία πυο το ψάχνω κάτι όταν το χρειάζομαι...αυτό έχει ως συνέπεια να "χανομαι" με τις νέες τεχνολογίες που επικρατούν στον χώρο και να παίρνει αρκετό χρόνο να οργανώσω την σκέψη μου και τις απαιτήσεις. Ζητώ την κατανόησή σας γιαυτό...Τώρα....αποδεχομαι ότι 4Κ είναι δώρο άδωρο ...το 3δ Θα εξαφανιστεί; Με έχει φάει η μικρή γιαυτό το ζητάω...ΑΑ....κάτι ακόμα...δεν θέλω να έχει glossy coating!...Ένα ένα μου έρχονται...
Το HDR θα κυριαρχήσει ; έχει νόημα
Ποιά θα ήταν η(οι) επιλογή (ες) σας λοιπόν; link παρακαλώ γιατί ένα σκετο 8xxB series δεν με βοηθάει....

Σε ποιά χαρακτηριστικά είσαι κάθετος και θα ήθελες όπως και δήποτε να έχει η καινούργια σου τηλεόραση?
Διότι με αυτά που ζητάς νομίζω τα έχει κατά 90% η JU7100 που αναφέρεις και εσύ.
Αν όμως κάνεις κάποιες υποχωρήσεις εκτος απο το μέγεθος ας πούμε στο 4κ τότε σε FullHD και με δεδομένο το χαμηλότερο input lag έστω και λίγο θα πρότεινα την w805C η την w755 αν δεν σε ενδιαφέρει το 3D.Μπορείς ακόμα, να πας και στο καλύτερο value for money αυτην τη στιγμή την J6200 και με αυτά που γλιτώνεις να τα δώσεις για την μελλοντική 4κ όπου θα χει βγεί και περισότερο υλικό.

Αν και δεν το πολυγουστάρω το Rtings.com παραθετω το λινκ

για να έχεις μια εικόνα το πότε μπορεί να ξεκινήσει να κυκλοφορεί το πρώτο επίσημο υλικό όσων αφορά ταινίες σειρές κλπ.
4k Blu-ray

Last edited:
Δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία πυο το ψάχνω κάτι όταν το χρειάζομαι...αυτό έχει ως συνέπεια να "χανομαι" με τις νέες τεχνολογίες που επικρατούν στον χώρο και να παίρνει αρκετό χρόνο να οργανώσω την σκέψη μου και τις απαιτήσεις. Ζητώ την κατανόησή σας γιαυτό...Τώρα....αποδεχομαι ότι 4Κ είναι δώρο άδωρο ...το 3δ Θα εξαφανιστεί; Με έχει φάει η μικρή γιαυτό το ζητάω...ΑΑ....κάτι ακόμα...δεν θέλω να έχει glossy coating!...Ένα ένα μου έρχονται...
Το HDR θα κυριαρχήσει ; έχει νόημα
Ποιά θα ήταν η(οι) επιλογή (ες) σας λοιπόν; link παρακαλώ γιατί ένα σκετο 8xxB series δεν με βοηθάει....

Ο κύριος λόγος που μπερδεύεσαι είναι ότι έχεις ξεκινήσει στραβά την αναζήτηση.
Αντί να ψάχνεις να δώσεις 1300 και να την κρατήσεις τουλάχιστον 5 χρόνια θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχεις ήδη κλείσει μια 48J6200 στα 529 για να μην χάσεις την ευκαιρία.
Κανένα λίνκ δεν θα σε βοηθήσει γιατί δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τηλεόραση κάτω απο τις 55" και τις 5000 που να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σε 3 χρόνια σε σύγκριση με τη μέση τηλεόραση που θα κυκλοφορεί τότε.
Η συμβουλή λοιπόν που θα σου δωσω είναι ίδια με αυτό που έκανα για τον εαυτό μου πρίν 2 μήνες: Πάρε μια αξιοπρεπή fullhd τηλεόραση όταν την βρείς σε προσφορά και περίμενε τις εξελίξεις της τεχνολογίας τα επόμενα 2-3 χρόνια που θα αλλάξουν τα στάνταρ στην εικόνα των τηλεοράσεων.

σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές προτάσεις σας...ψάχνομαι ακόμα βέβαια...Καλώς πράτω να βάλω στο παιχνίδι και την 50H6400 στα 729 ευρώ? αν και νομίζω ειχε παίξει και 638 και 544 ένα φεγγάρι στο you...

Last edited:
διάβασα ότι η νέες σειρές 6800/7000 δεν είναι τόσο καλές στο τηλεοπτικό σήμα. Ισχύει ; Ισχύει και για τηην 6400 ;
Συμβιβάζομαι με την χαμηλή ανάλυση αλλά κερδίσω 2 ίντσες και 500 ευρώ σε σχεση με τη 48JU7000...
To θέμα είναι ότι αν δεν σου κατεβασουν κανα 100αρικό την τιμή θα αισθάνεσαι κάπως κορόιδο...

πηγα μια βόλτα στα μαγαζιά χθες μιας και ήταν ανοιχτά...
εντυπωσιάστηκα ομολογουμένως από τις OLED...πολλά όμως τα ντουλά...Ποιός είτατε δίνει και 200 ευρώ δωροεπιταγή;

Τι υπάρχει εκεί εξω σε προσφορά στην κατηγορία 800-1000 ευρώ;
που έχω καταλήξει....
Sony50W805/807 στα 849 (τι διαφορά έχουν τα μοντέλα χχ5/xx7/xx8 κτλ?
Sony49Χ8307 στα 999 (επεσε η τιμή της)
Panasonic 49CX740 στα 849 (διαφορά από την ακριβότερη CX700?)
Ποιά θα επιλέγατε; Μπορώ να περιμένω ...δεν βιάζομαι ιδιαίτερα...

για να μην κάνω hijack θέματα άλλων...και επειδή είμαι στην φάση να περιμένω ακόμα
αφήνω την w805/w807 στην άκρη
Διαφορές sony 49x8005 vs 49x830x είναι Μόνο το motionflow?
Aξίζει η 49χ8005 στα 700 ευρώ
Είναι υπέρβαση - αξίζει αν προτιμήσω την panasonic 50cx700 στα 1069 ευρώ (από eshop);

Τελικοί υποψήφιοι Panasonic 50cx700 ή sony 49x8307 ή samsung 50ju6400. Κλίνω προς την panasonic... Πείτε καμμια γνώμη ρε παιδιά...