Νέα τηλεόραση μετά από αποτυχημένη απόπειρα με την Lg910v

elmajiko

New member
16 December 2007
60
Θα προβώ σε αγορά τηλεόρασης 55+ ιντσών.

Απόσταση θέασης : ~3 μέτρα
Τεχνικά Χαρακτηριστικά : Με ενδιαφέρει να είναι smart tv, με πολυ καλο upscale και motion, το 3D δεν με πολυενδιαφέρει μιας και δε νομίζω να υπάρχει υλικό πλεον που μπορει να απολαυσει κανεις. Θα ήθελα να ειναι HDR.
Χρήση : Ποδοσφαιρο (nova hd, streaming μεσω vusolo) Ταινίες, θέαση nova

Έξτρα πληροφορίες : Επειδή είμαι των εποχών plasma, και τότε δεν υπήρχε σύγκριση για εμένα μεταξύ plasma και led, θέλω λίγο πιο mild χρώματα. Δηλαδή στην panasonic plasma που έχω δεν υπάρχει αυτό το "τεχνητό" ψηφιακό. Γνωρίζω πως πλεον δεν υπάρχουν plasma, αλλά θέλω μια τηλεόρασή με τέτοια ποιότητα εικόνας.

Eκανα μια απόπειρα με την lg910v αλλα απετυχε και τη πουλησα.( banding,motion issues, bad upscale)

Το Budget είναι 1200+

Last edited by a moderator:
Θα προβώ σε αγορά τηλεόρασης 55+ ιντσών.

Απόσταση θέασης : ~3 μέτρα
Τεχνικά Χαρακτηριστικά : Με ενδιαφέρει να είναι smart tv, με πολυ καλο upscale και motion, το 3D δεν με πολυενδιαφέρει μιας και δε νομίζω να υπάρχει υλικό πλεον που μπορει να απολαυσει κανεις. Θα ήθελα να ειναι HDR.
Χρήση : Ποδοσφαιρο (nova hd, streaming μεσω vusolo) Ταινίες, θέαση nova

Έξτρα πληροφορίες : Επειδή είμαι των εποχών plasma, και τότε δεν υπήρχε σύγκριση για εμένα μεταξύ plasma και led, θέλω λίγο πιο mild χρώματα. Δηλαδή στην panasonic plasma που έχω δεν υπάρχει αυτό το "τεχνητό" ψηφιακό. Γνωρίζω πως πλεον δεν υπάρχουν plasma, αλλά θέλω μια τηλεόρασή με τέτοια ποιότητα εικόνας.

Eκανα μια απόπειρα με την lg910v αλλα απετυχε και τη πουλησα.( banding,motion issues, bad upscale)

Το Budget είναι 1200+
ολοι εδω θα παραξενευτουν ...θα σου προτεινα παλι oled 2016-2017 αλλα ειναι παραπανω απο το budget σου..ειχα και εγω μια πλασμα tx-p50gt30 η οποια ειχα μεινει απο την εικονα απολυτα ευχαριστημενος...δυστυχως το diftering (χωρος των πιξελ) αλλα και το συχνο ir με κουρασαν..εχω αλλαξει απο τοτε 3 τηλεορασεις ue55es7000 ue55h7000 και τωρα εχω την sony kdl-55w808c...σιγουρα την φυσικη χροια των πλασμα δεν την πιανει μια led αλλα η σονυ μου ηταν ποιο κοντα απο ολες στο θεμα εικονας πλασμα...οποτε θα σου προτεινα να ξανασκεφτεις να πας σε oled και αν παλι δεν θες ,να πας σε sony...

Last edited by a moderator:
Να ρωτήσω κάτι και εγώ.... οι νεότερες OLED 2016/2017 λόγο 4K δεν θα έχουν χειρότερο upscale?

ναι αλλα θελει και hdr...οποτε..η ζυγαρια παει 4k hdr..βεβαια δεν ξερω τι επεξεργαστη εχουν οι σειρες 2017..οποτε θα δειξει

Το budget είναι από 1200ευρώ και πρακτικά κάνω σκέψεις και για αρκετά ακριβότερες απλά δε ξέρω εάν κι αξίζει το κόπο!
Οπότε ας πάρουμε ως δεδομένο ότι μπορώ να ξεπεράσω τις 2000ευρω. .. Προτείνετε αναλόγως..

Πολυ σημαντικο αυτο που αναφερεις!! Θελεις να επεκταθεις λιγο περισσοτερο εδω ή στο ποστ της???

Αν δεν κινηθείς για τις LG OLED του 2017 τότε καλύτερες προτάσεις θεωρούνται οι Samsung KS8000 και SONY KD-XE9305

Το budget είναι από 1200ευρώ και πρακτικά κάνω σκέψεις και για αρκετά ακριβότερες απλά δε ξέρω εάν κι αξίζει το κόπο!
Οπότε ας πάρουμε ως δεδομένο ότι μπορώ να ξεπεράσω τις 2000ευρω. .. Προτείνετε αναλόγως..

Στις 2000 μετά πας στις 65 ίντσες. ειναι κριμα να δωσεις τοσα λεφτα για 55ρα εκτός και αν είσαι στα 2-2.5 μέτρα απόσταση.

Αν δεν κινηθείς για τις LG OLED του 2017 τότε καλύτερες προτάσεις θεωρούνται οι Samsung KS8000 και SONY KD-XE9305

Στο post της συγκεκριμένης Lg910v έχω βάλει φωτογραφίες από banding test και είναι ευκρινές ότι το πάνελ δεν είναι σπουδαίο.
Σε καθημερινή θέαση ήταν αμυδρά εμφανές το banding σε ορισμένες γρήγορες εναλλαγές της κίνησης της εικόνας αλλά σε παρακολουθηση ποδοσφαιρικού αγώνα τα πράματα γίνονταν ακόμα χειρότερα!!!
Το θέμα τώρα είναι να κρατήσω την άριστη πλασμα Panasonic p50g30 και να κάνω υπομονή ή να δώσω αρκετά χρήματα να αγοράσω μια άλλη τηλεοραση?

Έχω και εγώ τον ίδιο προβληματισμό.
Χθες πήρα σε ειδική τιμή μια 43LH5100 για το δωμάτιο του γιου μου, μου ήρθε σπίτι την εγκατέστησα στον τοίχο και όταν άναψα έπαθα σοκ .... η εικόνα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ..... το έψαξα λίγο στο internet και είδα ότι τελικά δεν είναι VA panel, δεν ξέρω ποσο καλύτερη θα ήταν αλλα νομίζω ότι όταν το μάτι σου είναι συνηθισμένο σε Plasmaα εικόνα όπως εγώ πολύ δύσκολα θα χωνέψεις εικόνα LCD...

Χθες πήρα σε ειδική τιμή μια 43LH5100 για το δωμάτιο του γιου μου, μου ήρθε σπίτι την εγκατέστησα στον τοίχο και όταν άναψα έπαθα σοκ .... η εικόνα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ..... το έψαξα λίγο στο internet και είδα ότι τελικά δεν είναι VA panel, δεν ξέρω ποσο καλύτερη θα ήταν αλλα νομίζω ότι όταν το μάτι σου είναι συνηθισμένο σε Plasmaα εικόνα όπως εγώ πολύ δύσκολα θα χωνέψεις εικόνα LCD...

Και όμως εδώ την δείχνει με VA panel.
Πάντως συμφωνώ μαζί σου για τις plasma, μόνο σε oled πλέον.

Αυτό νόμιζα και εγώ και την παράγγειλα..... μέχρι που ήρθε σπίτι και το έψαξα ότι υπάρχουν και που δεν είναι...
43LH5100 - ZE.BEEDLJG VA panel

43LH5100 - ZE.BEUWLJG IPS panel

To displayspecifications δεν είναι 100% αξιόπιστο, θέλει προσοχή...

43LH5100 - ZE.BEEDLJG: VA panel

43LH5100 - ZE.BEUWLJG: IPS panel
http://avclub.gr/forum/showthread.p...p-2016?p=1057812721&viewfull=1#post1057812721

Και μία που είχα δει τις προάλλες στα Public Ζωγράφου, ήταν επίσης με IPS.

Γενικά, από τη στιγμή που τα VA έχουν φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονται την τελευταία 5ετία, δεν έχουν θέση τα IPS στην αγορά τηλεόρασης. Οποιοσδήποτε έχει έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον για την ποιότητα της εικόνας, θα έπρεπε να τα αποφεύγει...

Να όμως που μπορείς να την πατήσεις εύκολα.
Οντως τελικά το displayspecifications δεν πρέπει να το πολυεμπιστεύεσαι...

Το αστείο είναι ..... σύνδεσα το Xbox one και ξεκίνησε να παίζει ο γιος μου.
Συζήτηση μαζί του
Σταματα να παίζεις να την κατεβάσω να πάει πίσω.
Γιατί?
Δεν βλέπεις χαλια η εικόνα.
Τι λες μια χαρά είναι.
OK άμα σου αρέσει γλιτώνω και τον κόπο.... :silly:

Η oled c7 εμφανίζεται με πολύ καλές κριτικές αλλά είναι πανάκριβη ακόμα!!!
Επισης υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε πάνελ που να εμφανίσει σχετικό banding ιδιαίτερα σε θέαση ποδοσφαιρικού αγώνα, πράμα το οποίο δεν το αντέχω....

Η oled c7 εμφανίζεται με πολύ καλές κριτικές αλλά είναι πανάκριβη ακόμα!!!
Επισης υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε πάνελ που να εμφανίσει σχετικό banding ιδιαίτερα σε θέαση ποδοσφαιρικού αγώνα, πράμα το οποίο δεν το αντέχω....
Η LG B6V πάντως βλέπω ότι έχει καλές κριτικές από τα παιδιά που την έχουν.