Νέα τηλεόραση

spy_gr

New member
13 May 2011
3
Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Προσανατολίζομαι να αγοράσω μία 40αρα έως 42αρα LED.

Η κύρια χρήση της θα είναι για τηλεοπτικό σήμα και αθλητικά (nova) και δευτερευόντως Dvd/blueray. Προσωρινά δεν με ενδιαφέρει το 3d.

Είμαι μεταξύ των L42E30 Panasonic, Samsung D6100 (και 6530).

Διάβασα προηγούμενα άρθρα σχετικά με τις samsung και το ότι τα Hz είναι "εικονικά". Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε για την Panasonic (για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για το σέρβις-εξυπηρέτηση αλλά και γενικά για την ποιότητα) αν είναι συγκριτικά καλύτερη σαν εικόνα , αν τα 200 hz είναι πραγματικά και εσείς τι θα αγοράζατε´/προτείνατε. Επίσης λέγοντας High αντίθεση εννοούν 3εκ προς 1?

Ευχαριστώ πολύ.

Αν έχεις απόσταση στα 2,5-3 μέτρα οι 40" - 42" μάλλον είναι ικανοποιητικές, αλλά για μεγαλύτερη απόσταση θέασης θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις σε μεγαλύτερα μεγέθη. Τώρα, η τιμή της Panasonic E30 είναι πολύ κοντά στην Panasonic G30. Θα ήταν καλό να τις δεις και τις δύο από κοντά και να συγκρίνεις την ποιότητα της εικόνας τους. Οι δύο Samsung είναι κάπως ακριβότερες χωρίς να προσφέρουν κάτι περισσότερο από το 3D. Αν αποφασίσεις για κάτι μεγαλύτερο υπάρχει η LG PV350, σε τιμή χαμηλότερη από όλες όσες έχεις αναφέρει.

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη3 για την απάντηση. Η απόσταση είναι λίγο λίγότερο από 3 μέτρα οπότε 40- 42" είναι καλά. Δεν ξέρω για την Panasonic αλλού βλέπω ότι είναι 200HZ αλλού 100hz μήπως του στυλ της Samsung που διαβάζω στο φόρουμ ότι τα 200 crm είναι 100 πραγματικά;

Έχω ηδη μία παλιά Panasonic Viera 100 hz (μικρή όμως αντίθεση 15.000:1) καλή είναι μόνο που σε αθλητικά φαίνεται μερικές φορές να χάνει μερικά καρέ όταν τρέχουν πολύ και τα χρώματα είναι λίγο θαμπά γύρω από τους παίχτες που φορούν έντονα χρώματα, οπότε θέλω να το αποφύγω αυτό γι αυτό σκέφτομαι και την λύση των 400 hz της 6530. Βέβαια αν είναι "μαιμού" και δεν βλέπω διαφορά σε σχέση με τα 200 της Πανασόνικ τότε θα είναι πέταμα χρημάτων για την Samsung 6530.

Επίσης δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιές είναι οι ουσιαστικές διαφορές για τον καταναλωτή μεταξύ της τεχνολογίας Plasma και LCD-LED για να προτιμήσω μία Plasma. Εκτός του θέματος βάρους, πάχους (που οι Led είναι πιο μικρών διαστάσεων όπως βλέπω) και κατανάλωσης ρεύματος (αν διάβασα καλά οι Led έχουν σαφώς μικρότερη). Υπάρχει και κάποια διαφορά που αφορά τον χρόνο ζωής και της ποιότητας της εικόνας;

Αν κάποιος έχει την Led Panasonic E30 και μπορεί να πει μία γνώμη (γιατί δεν είδα κάποια κριτική/άποψη σε άλλα τοπικ) καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ πολύ.

Αυτο το φαινομενο που περιγραφεις εχει να κανει με την κακη ποιοτητα μετάδοσης του καναλιου οποτε και τηλεοραση 1000 hz να παρεις θα το βλεπεις και μαλιστα μπορει να ειναι πιο εντονο απο την παλια σου πλασμα.

στο παλιό mpeg (όχι 4) που δείχνει η κρατική τηλεόραση....ψηφιακό σήμα.