Νεα τηλεοραση

splanis

New member
24 October 2011
50
Θελει να αγορασει ο πατερας μου μια νεα τηλεοραση! Εχει κολλησει λιγο με το 3D! Καταρχας θελω να ρωτησω...αξιζει το 3D? Θα βλεπει απλα καναλια , Otetv και αντε και καμια ταινια...αμα δεν αξιζει δωστε επιχειρηματα να τον μεταπισω! Ιντσες θελω 40-42....τι προτεινετε? led η πλασμα? Αξιζει καλυτερα μια 40 led 3D η μια 50αρα lcd για παραδειγμα? λεφτα 800 ευρω στο περιπου...ευχαριστω εκ των προτερων :)

Αν αξιζει ως θεαμα το 3Δ; βεβαιως, ειναι φανταστικο. Αλλα...δεν υπαρχει περιεχομενο. Εκτος κι αν του παρεις δορυφορικο δεκτη με "κολπα" και μοτερ, ωστε να βλεπει μερικα καναλια σε 3Δ. Οπως και να´ναι περιορισου στο οριο που αναφερεις, γιατι πιο πολυ τιβι θα βλεπει!

σαν θεαμα το ξερω οτι αξιζει...ειχα δει μια φορα στο πλαισιο και ηταν γαματο...το θεμα ειναι το περιεχομενο....αρα.....μηπως παει τσαμπα

Γι' αυτά που αναφέρεις δεν αξίζει το 3D ... Για ίντσες και είδος τηλεόρασης νομίζω ότι σε πρώτη φάση τέσσερα βασικά κριτήρια παίζουν ρόλο για να αποφασίσεις.
1) απόσταση θέασης
2) είδος θέασης και χρήσης (τηλεοπτικά κανάλια, dvd, br, χρήση σε σύνδεση με pc, games ...)
3) φωτεινότητα του χώρου και
4) αλλά όχι τελευταίο, ειδικά σήμερα(!), προυπολογισμός
Αν απαντήσεις σε αυτά καταλήγεις λίγο-πολύ στη τηλεόραση που συμφέρει για την περίπτωσή σου ...

Για εμένα δεν αξίζει καθώς θα χρειαστείς μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης για να καταφέρεις να δεις 3D. Καλύτερα να πάρεις μια πολύ καλή 2D τηλεόραση, όπως η Panasonic G30. Αν η απόσταση θέασής σου είναι μεγαλύτερη από 2,5 m καλύτερα να δεις από 46" και πάνω.

Η αποσταση ειναι 2,5 - 3 μετρα....
ειδος θεασης, καναλια αναλογικα-ψηφιακα και καμια ταινια

Και μενα μου φαινεται οτι δεν αξιζει το 3D θα προσπαθησω να τον πισω

Για εμένα δεν υπάρχει καν σύγκριση.

Αν καθίσεις και διαβάσεις τα νήματα των LW4500/5500/680 θα δεις αρκετά παράπονα , ειδικά για την απόδοση σε τηλεοπτικό σήμα.

Αν θέλεις στείλε ένα PM στο μέλος αυτό που έχει τώρα την LW4500 και πιο πριν είχε Panasonic πλάσμα να σου πει εντυπώσεις...

http://www.avclub.gr/forum/member.php/20886-samniotis

Ίσως η LW5400 να είναι βελτιωμένη σε σχέση με όσες LW είχαν προηγηθεί μέσα στη χρονιά... :smile:

Δηλαδή τι βελτίωση να έχει?

Να άλλαξαν το πάνελ για να μην έχει αντίθεση ANSI 1000:1 και μαύρο 0.15 cd/m2?

Nα άλλαξαν τον επεξεργαστή εικόνας για να κάνει καλύτερο scaling?

Να άλλαξαν τον αλγόριθμο trumotion ώστε να έχει καλύτερη κίνηση?

Αυτές οι αλλαγές θα πάρουν χρόνια. Και ειδικά τα πάνελ IPS ποτέ δεν θα ξεπεράσουν την μετριότητα στην αντίθεση και το μαύρο λόγω αρχής λειτουργίας.

τελικα πηρε την 40d6000 700 ευρω με δωρο blueray....ποσο χρονο αποκρισης εχει ξερουμε??? βασικα δεν ξερω τι σημαινει αυτο αλλα εχω δει που το ρωτανε.....