νεα TV 40 OR 46

λένε. αν δεν δούμε reviews και αν οι χρήστες δεν ανακαλύψουν τα όποια κουσούρια τους δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα.

για το μοντελο της tv διαλεξε οτι σου αρεσει αλλα για τις ιντσες ειχα 32' εβαλα 42 ' και ανετα εβαζα 46' ή και 55' κοιταω.μην τις φοβασε καθολου. εξαλου οτι σουπερ τεχνολογια παρεις και οσο φορτομενη ειναι μια 42' σε ενα δυο χρονια κατι θα της λειπει . βλεπε mpeg4 . αυτο που μενει ομως ειναι η επιφανεια της εικονας.

πάντως θα αργήσουν να έρθουν και η gt και η vt.στο τηλέφωνο μου είπαν μέσα Απρίλη με μέσα Μάιου.εσύ τελικά τη θα κάνεις 46gt?

πάντως θα αργήσουν να έρθουν και η gt και η vt.στο τηλέφωνο μου είπαν μέσα Απρίλη με μέσα Μάιου.εσύ τελικά τη θα κάνεις 46gt?

αν απευθύνεις την ερώτηση σε μένα ενδιαφέρομαι κυρίως για 2d οπότε σε πρώτη φάση κοιτάω 42ή 46 ή 50 g30. βέβαια θα αργήσω στην αγορά (καλοκαίρι??) γιατί επίκεινται κάποιες μαγιάτικες τράμπες επίπλων μεταξύ καθιστικού και σαλονιού και θέλω να κάνω ένα provision για μελλοντική αγορά προβολέα. έχω ανώμαλη γυναίκα που οι 50 τις φαίνονται μικρές. θέλει προβόλι αλλά εκει που είμαστε τώρα δεν υπάρχει τοίχος. αν αποτύχουν οι τράμπες τότε και μείνουν όπως έχουν μπορεί να πάω σε κάποιο μοντέλο 3d. την 42vt30 γιαυτή την περίπτωση την σκεφτόμουν.

αν απευθύνεις την ερώτηση σε μένα ενδιαφέρομαι κυρίως για 2d οπότε σε πρώτη φάση κοιτάω 42ή 46 ή 50 g30. βέβαια θα αργήσω στην αγορά (καλοκαίρι??) γιατί επίκεινται κάποιες μαγιάτικες τράμπες επίπλων μεταξύ καθιστικού και σαλονιού και θέλω να κάνω ένα provision για μελλοντική αγορά προβολέα. έχω ανώμαλη γυναίκα που οι 50 τις φαίνονται μικρές. θέλει προβόλι αλλά εκει που είμαστε τώρα δεν υπάρχει τοίχος. αν αποτύχουν οι τράμπες τότε και μείνουν όπως έχουν μπορεί να πάω σε κάποιο μοντέλο 3d. την 42vt30 γιαυτή την περίπτωση την σκεφτόμουν.
Φιλε μου μια χαρα ειναι η γυναικα σου!!!:smash::smash:
Η δικη μου μετα βιας πεισθηκε για 42 απο 32 που εχουμε τωρα στο σαλονι. Εχω θεσει και το επιχειρημα οτι αν μπορουσε να μπει σε τοιχο ακομη και οι 55 δεν θα δειχνουν ασχημα, και ευτυχως το εχει δεχθει. Αλλα αυτο αφορα μελλοντικη χρηση, καθως ετσι οπως ειναι δομημενο το σαλονι δεν μπορω να βαλω την ΤΒ σε τοιχο. Απλα καβατζωνομαι για το μελλον σε ενδεχομενο μετακομοισης. -bye--bye-
Τωρα εντος θεματος ανυπομονω και εγω να δω απο κοντα τα νεα μοντελα της Panny καθως ψαχνομαι για καινουρια τηλεοραση. Θα παιξω μεταξυ U,S και G (στις 42'' παντα). Και η επιλογη θα ειναι αρκετα δυσκολη καθως παιζει ρολλο και το οικονομικο δυστυχως.. Δεν ξερω αν αξιζει να δωσω +250 για να παω απο την U στην G...

παιδια καλησπερα. Νεος στο φορουμ. Θελω να μου πειτε την αποψη σας. Οι ατελειες που φαινονται περισσοτερο σε μια 40 in η σε 46in; λεγοντας ατελειες εννοω μικροκοκους σε μπλουρει και καναλια. Θα εχω καλυτερη ποιοτητα η ειναι ανεξαρτητη η ποιοτητα εικονας με τη διαγωνιο;παντα μιλαμε στο ιδιο μοντελο εταιριας π.χ. c8000 της samsung

Επισης ξερετε καποιον προσεγγιστικο μαθηματικο τυπο που υπολογιζει τη διαγωνιο της τηλεορασης σε συναρτηση με την αποσταση απο την οθονη;

χωρίς να είμαι ειδικός και αν λέω μπαρούφα ας με διορθώσει κάποιος από τα τζιμάνια. εξαρτάται από το πόσο καλό scaler έχει η τηλεόραση. για παράδειγμα στις panasonic 50v20 και vt20 έχω παρακολουθήσει digea από το 1 μέτρο και δεν παρατήρησα ούτε κόκκους ούτε πιξελιάσματα ουτε καμμία ατέλεια. το ίδιο λογικά θα συμβαίνει και στην c8000 που έχει πολύ καλό scaler.

για το δεύτερο που ζητάς εδώ

hdtv-viewing-distance.png

Ευχαριστω πολυ φιλε μου. Ωραιο το γραφημα. Εψαχνα κατι λιγο πιο πρακτικο

Last edited:
είναι σε πόδια η απόσταση. ότι διαβάζεις σε πόδια το πολλαπλασίαζεις χ 0.3048 για να το κάνεις μέτρα. δηλαδή τα 10 πόδια είναι περίπου 3 μέτρα. επίσης όπως θα κατάλαβες από το διάγραμμα η απόσταση vs ιντσες έχει σχέση και με το περιεχόμενο που βλέπεις.

παιδια καλησπερα. Νεος στο φορουμ. Θελω να μου πειτε την αποψη σας. Οι ατελειες που φαινονται περισσοτερο σε μια 40 in η σε 46in; λεγοντας ατελειες εννοω μικροκοκους σε μπλουρει και καναλια.

Στις 46" θα φαινονται περισσοτερο οι ατελειες του κακου σηματος αλλα οι 40" θα σου φαινονται τραγικα λιγες για θεαση HD.

Για τηλεοπτικο σημα στην θεση σου θα σκεφτομουν και την λυση των πλασμα που δεν εχουν το γνωστο "πιξελιασμα" (η "ψηφιακιλα") των LCD/LED.

Για του λογου το αληθες απο αλλο μελος με LED LCD και πλασμα....

Λοιπόν χτες βράδυ μετά από λίγες μικρορυθμίσεις σε φωτεινότητα κλπ (παρεμπιπτώντως εδώ θα χρειαστώ κάποιον ειδικό), έβαλα να ξαναδώ το avatar σε full blue ray. Άκουγα για ευκρίνεια, κίνηση, μαύρο..... αλλά αν δεν το δεις δεν μπορείς να καταλάβεις! Τέλεωσε η ταινία και στο καπάκι λέω δεν βάζεις και το toy story 3 να δούμε πως το δείχνει; Το είδαμε όλο βέβαια!
Στο ψηφιακό σήμα, ακόμα και αν συνδέθηκε μέσω scart, χάθηκαν τα "μπιμπίκια" που έβλεπα στη philips, λες και καθάρισε η εικόνα!
Σε αναλογικό σήμα αναμενόμενα όχι και τόσο καλό το αποτέλεσμα (λογω κεραίας), αλλά παρόλο την μεγαλύτερη οθόνη (50 vs 32) πάλι η g20 κέρδισε τις εντυπώσεις σε σχέση με την 5605.
Για να μην πολυλογώ, τα έχουν πει άλλοι πολλοί, αυτό που κράτησα από όλο το βράδυ ήταν το χαμόγελο της γυναίκας μου, που μετά την γκρίνια για τα 800 δεν περίμενα να έχει!!!:flipout:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58830&page=173

χωρίς να είμαι ειδικός και αν λέω μπαρούφα ας με διορθώσει κάποιος από τα τζιμάνια. εξαρτάται από το πόσο καλό scaler έχει η τηλεόραση. για παράδειγμα στις panasonic 50v20 και vt20 έχω παρακολουθήσει digea από το 1 μέτρο και δεν παρατήρησα ούτε κόκκους ούτε πιξελιάσματα ουτε καμμία ατέλεια. το ίδιο λογικά θα συμβαίνει και στην c8000 που έχει πολύ καλό scaler.

Όσον αφορά τον κόκκο τότε αναλαμβάνει δράση το ''d. noise cancelation''.Η Sam. έχει από τους καλύτερους Scalers οπότε πολύ αποδοτικά ''εκμηδενίζει'' αυτό το φαινόμενο.Η V/VT 20 ως plasma έχει πρωτέρημα στο τηλεοπτικό μιας και το ''υαλί'' μπροστά κρύβει την όποια ατέλεια.Όσον αφορά την απόσταση θέασης συμφωνώ απόλυτα και παρουσιάζεται επιτυχώς θα μπορούσα να πω στην παραπάνω εικόνα.

Σας ευχαριστω πολυ ολους.

Την θελω για να την λιωσω...ταινιες, playstation και ειμαι αρκετα της λεπτομερειας. Αρα καλυτερα σε 46in αλλα μαλλον πρεπει να περιμενω τις νεες που πιθανοτατα θα εχουν καλυτερο scale. οχι οτι δεν ειναι καλες αυτες που υπαρχουν. Απλα επειτα απο μια βολτα σε ενα απο τα μεγαλα καταστηματα της συγγρου δεν με εκανε καποια να νιωσω πως αξιζει 2000 ευρω. Ισως δεν εκαναν τις απαραιτητες ρυθμισεις. Εβλεπα κουκιδες σε μπλουρεη του τζεημς μποντ.

Για πλασμα δεν το πολυ σκεφτομαι γιατι δεν θα χω τη φωτεινοτητα και τη ζωντανια της εικονας των led

Ο κόκκος σε ταινείες BD είναι θεμιτός ερκετές φορές και υπάρχει επειδή ο σκηνοθέτης το επέλεξε.Σε σκοτεινές κυρίως σκηνές το παρατηρείς.Σε HD υλικό το noise reducion είναι κλειστό.

είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν bluray???? ή μήπως είναι κάτι κακοριπαρισμένα κλιπάκια προσεχώς τα οποία πιξελιάζουν και σε crt??? επίσης αν κάτι δε σου πάει καλά αν είναι εφικτό κοίτα και πως έχουν συνδέσει και την πηγή. εγω δει bluray στα μαγαζιά να παίζουν από rca. επίσης στα καταστήματα λόγω φωτισμού και για να τονίζουν τα ζωντανά χρώματα ειδικά των led τις βάζουν σε dynamic mode που δεν συνίσταται για θέαση ταινιών.

σε αυτό που λέει ο ανδρέας παραπάνω για σκοτεινές σκηνές χαρακτηριστικό παράδειγμα το opening screen του green zone.

Σε μια τηλεοραση πρωταρχικο ρολο παιζει η αντιθεση.

Scaling ετσι και αλλιως πλεον ολες οι επωνυμες τηλεορασεις εχουν πολυ καλο πλεον.

Βασικα η αφαιρεση του κοκκου σημαινει και αφαιρεση και πληροφοριας μαζι οποτε γινεται η ταινια πιο "επιπεδη" αλλα ειναι αληθεια οτι σε ορισμενες ταινιες ειδικα παλιοτερες οτι ειναι ενοχλητικος πολλες φορες.