Νέα TV χωρίς HT. Τι προτείνετε να κάνω;

Gperd

New member
24 October 2014
28
Καλησπερα παιδια,προσφατα αγορασα την UE55H6400 της Samsung και εχω καποιες αποριες.Ο ηχος της ειναι πολυ μετριος και σκεφτομαι τι μπορω να κανω ωστε να αποκτησω ηχο ανταξιο της τηλεορασης.Κυριως βλεπω Οte TV εχω PS3 και για ταινιες χρησιμοποιω το USB της τηλεορασης.Γινεται βλεπωντας απο το USB της τηλεορασης ταινια Blue Ray Rip 3D me AC3 ηχο να συνδεσω κατι πανω να ενισχυσω τον ηχο?Καποιο στερεοφωνικο η τα ηχεια του PC που ειναι 5,1 creative τα οποια εχω παροπλισμενα?Αν υποθεσουμε οτι δεν γινεται δουλεια με τα παραπανω,και πρεπει να αγορασω ΗΤ η καποιο ενισχυτη τι πρεπει να προσεξω στις εισοδους και εξοδους?ΗΤ η Ενισχυτη πρεπει να παρω?Τα ηχεια μου ειναι τα κλασικα με τα 3 mini jack Creative Inspire T5900.Ευχαριστω.

Re: Νεα TV χωρις HT . Τι προτεινετε να κανω?

Βασικα υπαρχει ανταπτορας να μετατρεπει την οπτικη εξοδο της τηλεορασης σε 3 μινι τζακ?

Δεν υπάρχει τέτοιος αντάπτορας διότι δεν έχει σημασία, δεν χρειάζεσαι μετατροπή βύσματος αλλά μετατροπή σήματος: η οπτική είναι ψηφιακό σήμα για αντίστοιχη είσοδο.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις, αναλόγως πώς θες να κινηθείς. Kατ'αρχάς, υπάρχει στερεοφωνικό ή μόνο τα Creative είναι διαθέσιμα;
H πιο πρόχειρη λύση: χρησιμοποιείς την έξοδο ακουστικών. Τα Creative αν δεν απατώμαι έχουν μια αναλογική είσοδο για στερεοφωνικά σήματα (AUX IN;)

Εφόσον χρησιμοποιείς ΟΤΕ TV μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις εξοδους RCA απευθείας από το δέκτη.

Παίρνεις ένα DAC για να μετατρέψεις ό,τι ηχητικό σήμα δέχεται η τηλεοραση για να το συνδεσεις μετά όπου θες.

Αυτο εδω δεν κανει να συνδεσει την οπτικη της τηλεορασης με τα 3 jack των ηχειων?http://www.ebay.com/itm/151444947643?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Το οτε το εχω συνδεσει με το rca με στερεοφωνικο αλλα εχει μεγαλη διαφορα σε συγχρονισμο ο ηχος της τηλεορασης απο το Hdmi με τον ηχο του στερεοφωνικου.Προσπαθησα να το φτιαξω μεσω της τηλεορασης που εχει επιλογη καθυστερησης ηχου με κλιμακα 0-250 (δεν αναγραφει τι ειναι ms η κατι αλλο)και επισης σε συνδιασμο με τον αποκωδικοποιητη του οτε που επισης εχει 2 επιλογες καθυστερησης ηχου και καθυστερησης ηχου HDMI με κλιμακα απο 20 εως 200 ms.παρολα αυτα δεν καταφερα να το κανω να συγχρονιστει.Θα μου πεις ενταξει τι εγινε κλεισε τον ηχο της τηλεορασης και ακους μονο απο το στερεοφωνικο.
Το κυριο θεμα μου ομως δεν ειναι το οτε που ουτως η αλλως δεν βγαζει κανα τρελλο ηχο αν και εχει επιλογη Dolby / PCM .Το θεμα ειναι οι ταινιες που βλεπω μεσω USB της τηλεορασης.Δοκιμασα να βαλω Jack -> RCA και να συνδεσω την εξοδο ακουστικων της τηλεορασης με το στερεοφωνικο αλλα ο ηχος ειτανε πολυ κακης ποιοτητας απλα με λιγο μπασο.

Διαβασα στην περιγραφη του μετατροπεα που εκανα λινκ παραπανω οτι μετατρεπει το ψηφιακο DTS / AC3 σε αναλογικο Dolby 5,1.Αυτο θα ειτανε τελειο για τα ηχεια μου τα οποια δεν ειναι και κατι σπουδαιο αλλα με 30 ευρω να φτιαξω ενα 5,1 νομιζω αξιζει value for money.Εκτος αν το μαραφετι αυτο ειναι μουφα .Το εχει παρει κανεις?Λειτουργει οντως?Σαν ιδεα στεκει γιατι ειμαι και λιγο ασχετος.Σαν ποιοτητα 5,1 θα ειναι αξιολογο?Ανεξαρτητου δυνατοτητων των ηχειων θα βγαζει οντως 5.1?Δεν θελω να ξεσηκωσω και την γειτονια με τιποτα τρελλα ηχεια ,εχω και μικρα παιδια δεν ειμαστε να κανουμε το σπιτι club .ενα απλο 5.1 να με κανει να νιωθω λιγο καλυτερα την ταινια που απο εικονα τα σπαει.
Thanks.