Νέα TV για τη μαμά!

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Λέω να κάνω δώρο στη μητέρα μου μια μεγάλη TV (σε αντικατάσταση μιας CRT 29") για χρήση : τηλεοπτικό σήμα Όοοολη τη μέρα!

Η απόσταση θέασης είναι 3-4 μέτρα. Λέω λοιπόν για 46".

Λόγω μικρότερης διάρκειας ζωής των Plasma, τείνω προς LCD.

Το άνω όριο τιμής λέω να είναι τα 500.

Και επειδή θα είναι εκτός Αθηνών έλεγα να μη χρειαστεί βόλτα στην αντιπροσωπεία λόγω καμμένων pixels ή άλλου προβλήματος (άρα όσο γίνεται (?) πιο αξιόπιστη).

Σύγχρονες δυνατότητες δεν με ενδιαφέρουν αν είναι να αυξάνουν το κόστος! Όμως θάθελα να έχει εικόνα εφάμιλλη με των CRT στο τηλεοπτικό σήμα!

Τί λέτε; (εννοείται πως έχω διαβάσει αρκετά, αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας!!!

Last edited:
46άρα LCD με 500 ευρώ;
Δεν υπάρχει φίλε μου.

Ίσως να βρεις 42άρα πλάσμα με αυτά τα λεφτά.

+1

Κάποια από την σειρά PQ της LG είναι ότι πρέπει:

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=42pq

... και δεν νομίζω πως πρόκειται να βρεις LCD στις 40-42 σε αυτά τα χρήματα που να την κοντράρει σε απόδοση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Άρα δε γίνεται να βρώ φτηνή σκέτη LCD, έτσι;

(επειδή είδα και 47" LG με 900€, στο θέμα μακροζωΐας των plasma έχει αλλάξει κάτι; δε λέει σε τρία-τέσσερα χρόνια να θέλει πέταμα!!)

Αν καταφέρεις να συμπληρώνεις 25.000 ώρες λειτουργίας το χρόνο, τότε, όντως θα θέλει πέταμα σε 3-4 χρόνια...

...λίγο δύσκολο βέβαια γιατί 365 μέρες Χ 24 ώρες = 8.760 ώρες/χρόνο...

...αλλά ποτέ δεν ξέρεις, όλα γίνονται 'την σήμερον'..:a0210:

Σας ευχαριστώ πολύ!

Καλό μήνα!!!!

(νομίζω πως εδώ μέσα το διάβασα, τόσο λάθος είχα καταλάβει για το χρόνο ζωής των plasma?)

Παντως η LG 42PQ6000 στα 560 με 600 ικανοποιει ολη την οικογενεια.
Σου μιλαω εκ πείρας !!!

Επειδή μόλις διάβασα το νήμα των προβληματικών LG7000, μπορεί κάποιος με δυο λόγια να πεί ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των σειρών 2000, 3000, 6000 κλπ;
Ευχαριστώ!

κι εγω τη ίδια απορία είχα (και έχω)
απο το ψάξιμο που έχω κάνει, η μόνη διαφορά που έχω βρει είναι πως η pq6000 παίζει και αρχεία DivX από το USB (η pq2000 & pq3000 παίζουν μόνο JPG/MP3)

αν κάποιος ξέρει άλλη διαφορά, ας βοηθήσει

με βάση τις σελίδες specification της LG
pq3000 pq6000

οι διαφορές που εντοπίζω είναι οι εξείς
pq6000:
USB 2.0: MPEG 2/4 -> SD DivX
Special Features: Picture Still / Freeze -> Yes
Power: Consumption (Typical W) -> 181 (167 η pq3000)
Cabinet Description: Front Cabinet Style -> Glass (High Glossy(H&C) η pq3000)
+ μικροδιαφορές σε διαστάσεις/βάρος

Re: Απάντηση: Νέα TV για τη μαμά!

Παντως η LG 42PQ6000 στα 560 με 600 ικανοποιει ολη την οικογενεια.
Σου μιλαω εκ πείρας !!!
Μιας και θάναι για πολλά χρόνια, να κάνω την υπέρβαση είτε με LG 50PQ6000 (850) είτε με LG 50PS7000 (1.000),

ή είναι υπερβολή για τηλεοπτικό (κυρίως) σήμα; (θα δείχνει πολλές ατέλειες; )

εγω πηρα την 42PQ2000.. απόσταση θέασης 3.50μ
στο επίγειο τηλεοπτικό, με έχει εντυπωσιάσει.. αρκεί να έχεις καλό σήμα.
δεν μιλάω για τίποτα φοβερά πράγματα, αλλά αν το σήμα έχει νερά,είδωλα,κλπ σε κάποια κανάλια, αυτά γίνονται ακόμα πιο έντονα.
Επίσης και σε HD υλικό, είναι απροβλημάτιστη.
Φυσικά χρώματα και κίνηση, που θυμίζουν CRT ποιότητα.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.. η PQ3000 και PQ6000 έχουν και MPEG4 δέκτη, για όταν γίνουν ψηφιακά τα κανάλια μας.

όσο για το μέγεθος, εμένα για SD σήμα, μου αρκεί η 42άρα στην απόσταση που βλέπω.. για HD καταστάσεις, υπάρχει και projectorας, οπότε και θεώρησα αχρείαστο να δώσω +50% για έξτρα 8"

για μένα, οι 42άρες PQ είναι best value for money αυτή τη στιγμή
προσωπικά, την PQ2000 την πήρα 455 από τον Κωτσόβολο με δωρεάν μεταφορικα στη Ρόδο, πριν μία εβδομάδα.. απίστευτη τιμή, για πολύ καλή ποιότητα απεικόνισης :2thumb22sup:

Δηλαδη η PQ2000 δεν εχει mpeg4 eνω η 3000 exei?
KAi κατι αλλο.Στα 2,5 μετρα(κρεβατοκαμαρα)για 90% τηλεοπτικο σημα και 10% dvd κανει η θα μου πεσει μεγαλη?