Νέα ΤV KD-49x8307.Aπό τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση ΒΟΗΘΕΙΑ!

7 μέρες...δυστυχώς εχω ξενερώσει απίστευτα...
Βαλτην στο κουτι της και πηγαινε την πισω στο καταστημα απο οπου την πηρες.Δειξτους και της φωτογραφιες κιολας!!! και πες τους οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος καθολου με το συγκεκριμενο μοντελο.Αν σου πανε να στα μασησουνε οτι και καλα θα πρεπει να παει πρωτα στο σερβις της σονυ ,εσυ μην υποχωρησεις και ανεφερε τους αυτα που οριζει ο νομος περι προστασιας του καταναλωτη σε παρομοια συμβαντα.

Όταν έχεις να κάνεις με ασαφείς νόμους, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Κάνε αυτό που γράφουν τα παιδιά παραπάνω. Πάρε την κούτα και πήγαινε στο κατάστημα ζητώντας αντικατάσταση σα να είναι κάτι το αυτονόητο (που θα'πρεπε να είναι εδώ που τα λέμε). Μην πάρεις όχι για απάντηση, και θα σου πρότεινα μάλιστα να πας σε ώρα αιχμής, που δε θα θέλουν να εκτεθούν κιόλας σε επόμενους πελάτες, και αν χρειάζεται να βάλεις τις φωνές, κακό δεν κάνει.

Κακώς έφερες τεχνικό, και κακώς ρωτάς, είναι δικαίωμά σου να πάρεις άλλο κομμάτι, τόσο απλά.

Και εμένα κάνει στο που λες με τους υπότιτλους..Στο κodi το παρατήρησα Αλλά επειδή την έχω στο χωριό δεν πρόλαβα να κάνω δοκιμές να δω τι φταίει. Πάντως τέτοιο bleating δεν έχει η δικιά μου

λοιπόν...την επέστρεψα πίσω ...οι υπάλληλοι με ακουγαν απλά συγκαταβατικά (ήταν αργά και ελειπε ο υπευθυνος) και ειπαν ότι πρέπει να ελεγχθεί από το service κτλ....Την άφησα εκεί...αντικατάσταση με ίδιο προιον δεν πρόκειται να δεχθώ... Διαβάζω τώρα ποστ που την προτείνουν και τρελαίνομαι...μακριά . Θα ζητήσω τα χρήματά μου πίσω...και πιστωτικό να μου δώσουν δεν θέλω να παρω sony. Eίμαι εκνευρισμένος....

Απάντηση: Re: Νέα ΤV KD-49x8307.Aπό τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση ΒΟΗΘΕΙΑ!

Μετα την συνάντηση με τον τεχνικό τα νέα δεν είναι καλά. Ηρθε ο ανθρωπος με ένα blueray player και 2 DVD (όχι blueray) παραμάσκαλα από 2 ταινίες της κακιας ώρας. Ψάχναμε να βρουμε σκοτεινή σκηνή και δεν είχαν μέσα...Τεσπα, τράβηξε ένα βιντεάκι με το κινητό του στο πρόβλημα (το έβλεπε και ο ίδιος) αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Το πρόβλημα είναι ασχέτως ρυθμίσεων και εμφανίζεται όταν πρέπει να φωτίσει η τηλεόραση τους υπότιτλους στην μαύρη περιοχή (μαύρες μπάρες).... Φωτίζεται - ξεπλένεται το μαύρο σε αυτές τις σκηνές ...εξαφανίζεται ο υπότιτλος σκοτεινιάζει η εικόνα...
Η δικια μου εινα Edge LED, του 2010
Αυτο που περιγραφεις το εχω δει μια φορα, και μαλιστα το γυρισα πισω και το ξαναεκανε. Αλλα αυτο που λες να φωτιζει, οταν η ταινια ειναι 2,35/1, δεν το εχει κανει ποτέ.

Για μένα έπρεπε να μη φύγεις απ'το κατάστημα πριν λυθεί το θέμα σου, και να μην επιμείνεις στην επιστροφή χρημάτων αλλά να ζητήσεις άλλη τηλεόραση (όχι το ίδιο μοντέλο). Έτσι ξεπερνάς τον συνήθη σκόπελο των ελληνικών καταστημάτων (συνήθως για κάποιο λόγο έχουν τρομακτικό θέμα να σου επιστρέψουν χρήματα).

Πάντως θεωρώ ότι ακόμη κι αν έπαιρνες το ίδιο μοντέλο σε άλλο κομμάτι δε θα είχες τέτοια σοβαρά θέματα. Επίσης, διάβασα μόλις σε κάποιο review ότι ενδέχεται αν αυξήσεις πολύ τη φωτεινότητα να έχεις θέματα bleeding, τα οποία όμως γίνονται ανεπαίσθητα όταν χρησιμοποιείς κάποιο από τα presets. Γενικά θα μου φαινόταν πολύ περίεργο αν όντως όλα τα κομμάτια αυτού του μοντέλου έχουν τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά, θα το ξέραμε αν ήταν, τόσοι χρήστες, τόσα reviews!

Οπωςς ειπα το προβλημα εμφανίζεται ασχέτως ρυθμίσεων -φωτεινότητας. Χθες ηταν αργά και έλειπε ο υπεύθυνος. Τους εκανα παραπονα και για την 5ετη εγγύηση που δεν μου έδωσαν. Να μου δωσουν αλλη...οκ...δεν επιθυμώ ιδιο μοντέλο σίγουρα. Τι .αλλο υπάρχει; μονο σε περισσοτερες ίντσες 55χ8507; οταν υπαρχει προσφορα η 55ju7000;

8d57095ed4268dd838a1f03572be366f.jpg

Όπως βλέπεις Όλες από bleating Μια χαρά πάνε....Και να την γυρίσεις πίσω και πάρεις άλλη πάνω κάτω θα ίδια θα είναι...Αύτο είναι το πρόβλημα των lcd. Οπότε μην τρελαίνεσαι...μονο oled. Οι άλλες ειναι μόνο συμβιβασμός

δεν είναι μόνο το έντονο πρόβλημα αυτό...ε η μεταβαλλόμενη φωτεινότητα στις σκοτεινές σκηνές όταν δείχνει υπότιτλους είναι ακρως ενοχλητική...Η εμπειρία θέασης για μένα είναι άθλια...υποβάθμιση σε σχεση με την Philips που είχα...
τα νέα από το μέτωπο δεν είναι καλά...η τηλεοραση βρίσκεται στo Μαγαζί sony center...οι άνθρωποι της sony με πήραν σήμερα τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι δεν είναι καθαρές οι φωτογραφίες , είναι από κινητό και σίγουρα δεν θα πάρω sony camera 24mpx για να τους δείξω καθαρότερες τις εικόνες...Τι δεν βλέπουν που το βλέπω εγώ-εσεις; Με το ύφος τους (τεχνικοί) πάνε να σου πούν ότι αυτό που βλέπεις είναι εντός προδιαγραφών...Ε τότε να βράσω τις προδιαγραφές ... Αν ήταν έτσι εμενα με την philips μου...Ζήτησα υπαναχώρηση από την σύμβαση και επιστροφή χρήματων αλλά δεν φάνηκε να ιδρώνει κανενός το αυτί...τα τηλέφωνα εκλεισαν απότομα....
...σαν να χάνουμε το νόημα ομως...
1ο πρόβλημα: Εχω εντονο bleeding /clouding/ανομοιομορφία πανελ; Γνώμη μου ΝΑΙ, Γνώμη του τεχνικού : εντός προδιαγραφών, γνώμη σας;; Χρειάζεστε καθαρότερες φωτογραφίες;
2ο πρόβλημα: Μεταβολή φωτεινότητας στις σκοτεινές σκηνές όταν εμφανίζονται/εξαφανίζονται οι υπότιτλοι; Λύνεται με ρυθμίσεις ; ΟΧΙ ...
τι θα κάνατε ; θα την κρατούσατε ; δεν νομίζω Klamia71

sstav θα τη γύριζα πίσω ,γιατί δεν με ικανοποιεί η εικόνα της (λόγω μέτριου panel IPS) και θα πήγαινα ή για KDL-50/55W755C/50/55W756C ή για KD-55X8005C (με VA panel).

Πάντως αν είσαι πολύ του ψειρίσματος, ατέλειες θα βρεις μάλλον σε όλες τις παραπάνω. Μόνο σε OLED δε θα έχεις περιοχές πιο ανοιχτές. Αυτό που θα αλλάξει αν ανέβεις λίγο κατηγορία (Πχ 8005) θα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα το βλέπεις σε κανονική θέαση. Αλλά σε τελείως μαύρο background, όλο και κάποια ανομοιομορφία θα υπάρχει.

Έκανα τη ρύθμιση για τη δυναμική αντίθεση στο off και το πρόβλημα με τους υπότιτλους διορθώθηκε...! Για την ομοιομορφία..Όχι..δε θα τη γύριζα πίσω γιατί και άλλη να πάρω το ίδιο θα έχει..Έτσι ειναι αυτή η τεχνολογία...με 600 ευρώ δεν μπορείς να έχεις και σούπερ φως και απόλυτο μαύρο...αν δώσεις κανένα 4χιλαρο...Μπορεί... Η κουρο τόσο έκανε Τότε..

αυτή η ανομοιομορφία που παραθέτεις maestro είναι ανεκτή...ο παράδεισος για τα μάτια μου σε σχέση με της δικιάς μου
Η οθόνη μου έιναι εντονα φωτεινή πάνω δεξιά και κάτω αριστέρα...

Χθες εβαλα πίσω στην θέση της την philips και εκλαψα βλέποντας τα ίδια πράγματα από την όποια ποιότητά της σε σχεση με την sony που είχα για λίγες μέρες...
Χθες πάντως δεν είχα νέα ούτε από σονυ ούτε από κατάστημα...ετοιμάζομαι για ΓΓΚ...
Παραθέτω κάποιες φωτό που είναι μεν από κινητό (χαμηλής ποιόητητας όπως είπαν από την SONY, ναι ) αλλά το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατο. ή εντός προδιαγραφών!!!!!

Attachments

• 20160213_002113.jpg
    20160213_002113.jpg
    54.2 KB · Views: 177
  • 20160214_085947.jpg
    20160214_085947.jpg
    59.4 KB · Views: 176
  • 20160213_002239.jpg
    20160213_002239.jpg
    61.2 KB · Views: 176
  • 20160214_084911.jpg
    20160214_084911.jpg
    81.2 KB · Views: 177
Με edge le δεν μπορείς να περιμένεις πολύ καλύτερο. Κρίμα που δεν υπάρχουν πια plasma. Ούτε καν back light με local dimming και RGB led. Μας έφαγε πιος θα την κάνει πιο λεπτή.

εχει σχέση αυτό εδώ (που το κρίνω αποδεκτό) http://i.rtings.com/images/reviews/x810c/x810c-uniformity-large.jpg με το δικό μου; μη τρελαθούμε...είναι η νύχτα με την μέρα...
οι φωτό από το media player αναδεικνύουν το πρόβλημα καθώς και στην σκηνή του bond (που είναι κουνημένη -θολή) φαίνονται φανερά πάνω δεξιά και κάτω αριστερά πόσο χάλια είναι το πανελ...
εγώ έχω χάσει τον ύπνο μου, δεν έχω τηλεόραση για την οποία τα έσκασα, δε είδα την ποιότητα που διαφημίζουν και δεν μου έδωσαν την 5ετή εγγύηση λέγοντας ότι δεν ισχύει στα προιόντα προσφορών όταν την ίδια στιγμή για την ίδια τηλεόραση ο sakellaris (sonycenter και αυτός) δίνει την 5ετή εγγύηση... Τι αλλο πια;
Στην αρχή ζητούσα αντικατάσταση ...τώρα θέλω επιστροφή χρημάτων....

Τα πράγματα όπως είπα δεν πάνε καλά ... Σε επικοινωνία με την sony λένε ότι παίζει άψογα σε ότι έχουν δοκιμάσει ως τώρα... Είπαν μάλιστα ότι δεν εμφανίζει backlight bleeding [τράβαγα τα μαλλιά μου] και ότι το πρόβλημα των υποτίτλων είναι λόγω των .Srt. Η τηλεόραση, είπαν, ότι πρέπει να παίζει "το περιεχόμενο που προβλέπεται από τον κατασκευαστή με τις προδιαγραφές που ορίζει αυτός και όχι μέσω του κινέζικου media player που χρησιμοποιώ.
Του μίλησα για το ψηφιακό περιεχόμενο που δεν αλλοιώνεται και ότι το προβλημα δεν είναι περιεχομένου-πηγής και αρχισαν τα κλασσικά εικονογραφημένα για το παράνομα κατεβασμένο περιεχόμενο που δεν είναι εντός προδιαγραφών.
Θα αφήσουν την τηλεόραση ως δευτέρα/τρίτη στο lab να την τεστάρουν.

ειπώθηκαν πολλά και ενβρασμώ ψυχής απ'την πλευρά μου... όμως εγώ πλήρωσα και τηλεοραση δεν έχω...ακους εκει δεν έχει bleeding.....
ετοιμάζω καταγγελία στην ΓΓΚ και τον συνήγορο του καταναλωτή...Θα μεταφράσω και θα στείλω και στην sony europe/japan ....
Λυπάμαι ειλικρινά. (το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αποτρέπει η εμπειρία μου χρήστες να αγοράζουν sony)

τι γίνεται με αυτήν την ASTRA SERVICE δεν μπορώ να καταλάβω...
είδα παλαιότερα θεματα από άλλους που είχαν προβλήματα...
Μονη μου ελπίδα η ΓΓΚ...πόσο χρόνο τους παίρνει να αποφανθούν ; τι ορίζει ο νόμος;

Απ'οσα διαβάζω μάλλον το λάθος σου ήταν ότι διάλεξες να την αγοράσεις απευθείας απ'την Sony. Πέρσι αγοράσαμε σπίτι μια 32αρα Philips απ'το MM που ήταν τραγική σε εικόνα, τη γυρίσαμε την επόμενη μέρα λέγοντας αυτό ακριβώς, ότι είναι τραγική και δε μας κάνει. Ούτε χαλασμένη, ούτε τίποτα. Απλά δε μας κάνει. Και μας την αλλάξανε άμεσα με άλλο μοντέλο.

λύση ψάχνω...το λάθος είναι λάθος...

τώρα οποιος προτείνει sony στα θέματα των τηλεοράσεων εγώ γελάω γιατί κλαίω εδώ και 2 εβδομάδες (συμπληρώθηκαν σήμερα.)
Ψάχνω email υπευθύνων σε sony εξωτερικού, για να διαμαρτυρηθώ κι εκεί...Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Last edited:
λύση ψάχνω...το λάθος είναι λάθος...

τώρα οποιος προτείνει sony στα θέματα των τηλεοράσεων εγώ γελάω γιατί κλαίω εδώ και 2 εβδομάδες (συμπληρώθηκαν σήμερα.)
Ψάχνω email υπευθύνων σε sony εξωτερικού, για να διαμαρτυρηθώ κι εκεί...Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
κάνε καταγγελία χθες, είναι δικαίωμα σου να μην σου αρέσει και να την επιστρέψεις. Προφανώς καθυστέρηση στην καθυστέρηση προσπαθούν να το γλυτώσουν όλο το θέμα κι άντε στο τέλος να σου που ότι φταίει κι ο χώρος που την έχεις..... Κάνε ερωτήσεις γενικά πχ στο κινέζικο Player.εσάς που φτιάχνονται τα προϊόντα σας? Μου στέλνετε εγγράφως αυτά που λέτε να τα στείλω στην εταιρεία του player? H tv σας δεν παίζει mkv κατεβασμένα? Όταν μιλατε για αντίθεση στην κούτα λέτε για όλο το πάνελ κι πως? κλπ Η σόνυ γενικά έχει θέματα από εποχής ps3 με τον 1 χρόνο εγγύησης, διάβαζα τότε για παρόμοιες καταστάσεις του στυλ "εμείς δίνουμε 1 χρόνο άμα θες να σου πουλήσουμε ένα ανακατασκευασμένο" με περίσσιο θράσος.