Νεες DSLR από την Sony

Εντυπωσιακη τεχνολογια , μενει να δουμε τι καταφερνει στην πραξη.
Αυτο το ηλεκτρονικο 1.1x θα ηθελα να δω κατα ποσο συγκρινεται με το pentaprism .
Viewfinder
• Electronic Viewfinder
• Color LCD Viewfinder
•Field of view 100%
• Eye point 19mm
Magnification 1.1x !
• Dioptre adjustment -4 to +4 dioptre
• 1,440,000 dots
• Field Sequential (RGB)

Γραφει πιο κατω στο συμπερασμα

Because the A55's EVF is so large, it easily matches most optical viewfinders for clarity, and outclasses most of Sony's own Alpha DSLR range. Compared to the A55 the viewfinder of Sony's own Alpha 550, for example, is simply unpleasant - cramped, dim and low in contrast.

Φυσικα οι περισσοτερες μικρες Σονυ ειχαν απαραδεκτα σκοπευτρα.
Παντως ανεβαινει ο ανταγωνισμος και ειμαι περιεργος να δω τι νεο θα φερει η Πενταξ.

Κατάργηση του πρίσματος, κατάργηση των εναλασσόμενων φακών (από άλλο thread για την Canon του μέλλοντος)...Μήπως πάμε για κατάργηση των DSLR σιγά σιγά?

Μήπως τελικά θα καταλήξουμε να έχουμε ένα "σώμα" από DSLR με περασμένη μια μικρή compact μέσα και διάφορα αξεσουάρ όπως GPS, κινητό τηλέφωνο, MP3 player, ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη και άλλα τέτοια "χρήσιμα"???

Το να καταργηθουν οι Dslr δεν θα μου αρεσε καθολου σαν ιδεα , αλλα στην αρχη δεν μου αρεσε και η ψηφιακη εναντι του φιλμ (καθολου αδικα) .
Σιγα σιγα ομως το ξεχασα το φιλμ (οχι αδικα και αυτο και ας εχει μοναδικα χαρισματα ) γιατι η εξελιξη στην ψηφιακη εδωσε εξαιρετικα αποτελεσματα επισης και απιστευτες ευκολιες .
Αυτο που δεν μου αρεσει κυριως ειναι οτι θα χαθει μια εποχη , η εποχη μου , με την ολη διαδικασια των primes ,τα καθαριστικα ,φυσερα κλπ.

Δεν θα ειναι κακο , αν και το ολα σε ενα σημαινε ως τωρα μετριοτητα , να εχει gps,mp3,video,3D και οτι αλλο κινεζικο και μαρκετινιστικο θα επιβληθει στις φωτογραφικες (εγω τις προτιμω μαυρες και σκετες σαν τον καφε μου) , αρκει να ειναι καλες φωτογραφικες με τους επικειμενους και καλα (ιδωμεν) τελειους σουπερζουμ , τα τελεια ηλεκτρονικα 2x σκοπευτρα και αισθητηρες που θα τραβανε χωρις θορυβο οτι βλεπει το ματι.
Μενει να το δουμε ....

Ξέρουμε αν η συγκεκριμένη παίρνει παλιούς φακούς Nicon. Έχω ένα σετ 3 φακών από την φιλμική μου Nikormat και αν μπαίνουν σε αυτήν τότε βρήκα την DSLR που θα πάρω (ας είναι καλά τo external mic).

Ξέρουμε αν η συγκεκριμένη παίρνει παλιούς φακούς Nicon. Έχω ένα σετ 3 φακών από την φιλμική μου Nikormat και αν μπαίνουν σε αυτήν τότε βρήκα την DSLR που θα πάρω (ας είναι καλά τo external mic).

Για Κανον νομιζω βρισκεις σχεδον τα παντα απο ανταπτορες και αξεσουαρ ,για τις αλλες εταιριες δεν γνωριζω.
Κοιτα τι μοντουρα ακριβως ειναι οι φακοι και ψαξε το στο ebay.
Ας πουμε nikon to sony mount adaptor η F to A mount adaptor , F to minolta mount adaptor κλπ.Αν δεν σου βγαλει αποτελεσματα πολυ πιθανο να μην υπαρχει η δυνατοτητα.Αλλα μην απογοητευθεις αν αξιζουν οι φακοι , θα βρεθει και μια καλη dslr . Μονο κοιτα πριν παρεις την αποφαση να ειναι πληρως συμβατοι γιατι δεν ειναι βεβαιο.Πχ καποιοι φακοι με ανταπτορες δεν παρεχουν επιβεβαιωση εστιασης η δεν εστιαζουν στο απειρο και παει λεγοντας.Ψαξιμο πρωτα.