Νέες μορφές "εικαστικής" τέχνης

Εγώ πάλι λέω να :violent-smiley-008::behead::hanged::violent-smiley-030:τον καλλιτέχνη τον ίδιο και

τους ομοϊδεάτες του, για να γνωρίσουν από κοντά τον περίτεχνο θάνατο

και οι ιδιοι αλλά και οι θεατές που δεν θα είναι αλλοι από τα ίδια τα ζωάκια.

Ζήτω ''η φάρμα των ζώων''.

Απάντηση: Re: Νέες μορφές "εικαστικής" τέχνης

Το αδέσποτο μπορεί στατιστικώς να έχει πιθανότητες σε επίπεδο βεβαιότητας ότι θα πεθάνει (δεν είναι απόλυτο, τα αδέσποτα κάτω από το σπίτι των γονιών μου είναι πρακτικώς "οικόσιτα" της γειτονιάς και αυτά που πέθαναν ήταν από φόλες...), όμως παραμένει ελεύθερο. Το να δέσεις ένα σκυλάκι με ένα λουρί μέχρι να πεθάνει, καλείται βασανισμός. Στη χώρα μας έγινε η έκθεση αυτή?

Δυστυχώς, Τάσε, από όσο γνωρίζω το Δίκαιό μας, δεν βασανίζονται τα ''πράγματα''. Μήπως κάνω λάθος και έχει αλλάξει κάτι????? Εύχομαι να μου πεις ναι......

Έκανα ένα λίγο εκτενέστερο ψάξιμο. Δυστυχώς, με την ευρεία διάδοση του θέματος στο 'net, είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς τις πρωτογενείς πηγές - που επιπλέον είναι στα Ισπανικά.

Πάντως η κατάσταση είναι περίεργη. Κυκλοφορούν δηλώσεις ή "δηλώσεις" του Vargas, υποστηρίζοντας διάφορα πράγματα, από το ότι ο σκύλος θα πέθαινε ούτως ή άλλως, μέχρι ότι δεν πέθανε ή ότι δεν ξέρει αν πέθανε.

Σύμφωνα με τον Guardian, η διευθύντρια της (πρώτης) έκθεσης δήλωσε πως ο σκύλος ήταν λυτός και ταϊζόταν από τον ίδιο τον Vargas, εκτός από τις τρεις ώρες που διήρκεσε η έκθεση και μετά το έσκασε.

Ε, καλά, και ο "καλλιτέχνης" θα πεθάνει ούτως ή άλλος.
Αν τον έβγαζε κάποιος από τη μιζέρια του να μη βασανίζεται θα τον χάλαγε ιδιαίτερα; :twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Νέες μορφές "εικαστικής" τέχνης

Δυστυχώς, Τάσε, από όσο γνωρίζω το Δίκαιό μας, δεν βασανίζονται τα ''πράγματα''. Μήπως κάνω λάθος και έχει αλλάξει κάτι????? Εύχομαι να μου πεις ναι......

υπάρχει Γιάννη ο Ν. 1197/1981 περί προστασίας των ζώων, όπου προβλέπεται και τιμωρείται (αρθ. 8 § 1) η κακοποίηση ως πλημμέλημα, φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή/και χρηματική ποινή 1500 ευρώ.

Υπάρχει και ο πιο πρόσφατος Ν. 3170/2003 ειδικώς για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και ένας κυρωτικός νόμος της ευρωπαϊκής σύμβασης για προστασία ζώων συντροφιάς, όπου πάλι γίνεται παραπομπή, για την ποινή, στις κυρωτικές διατάξεις του Ν. 1197/1981.

Re: Απάντηση: Νέες μορφές "εικαστικής" τέχνης

Πάντως η κατάσταση είναι περίεργη. Κυκλοφορούν δηλώσεις ή "δηλώσεις" του Vargas, υποστηρίζοντας διάφορα πράγματα, από το ότι ο σκύλος θα πέθαινε ούτως ή άλλως, μέχρι ότι δεν πέθανε ή ότι δεν ξέρει αν πέθανε.

εάν σκοτώσεις και ετοιμοθάνατο ακόμη τελείς κανονικά ανθρωποκτονία. Δεν υπάρχει εκεί το "θα πέθαινε", γιατί και εάν πέθαινε, πάντως δεν θα πέθαινε όπως πέθανε με την πράξη σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέες μορφές "εικαστικής" τέχνης

υπάρχει Γιάννη ο Ν. 1197/1981 περί προστασίας των ζώων, όπου προβλέπεται και τιμωρείται (αρθ. 8 § 1) η κακοποίηση ως πλημμέλημα, φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή/και χρηματική ποινή 1500 ευρώ.

Υπάρχει και ο πιο πρόσφατος Ν. 3170/2003 ειδικώς για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και ένας κυρωτικός νόμος της ευρωπαϊκής σύμβασης για προστασία ζώων συντροφιάς, όπου πάλι γίνεται παραπομπή, για την ποινή, στις κυρωτικές διατάξεις του Ν. 1197/1981.

Ευχαριστώ αδερφέ........:ernaehrung004::ernaehrung004:

Στο ίδιο συμπέρασμα με εμένα φαίνεται να καταλήγει και η γνωστή και αγαπημένη μου σελίδα snopes.com: Διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για το αν το γεγονός είναι αληθινό και το χαρακτηρίζει "undetermined". Ακόμα και η Παγκόσμια Εταιρία Προστασίας Ζώων (WSPA) δεν έχει εξακριβώσει την αλήθεια. Σε απαντητική επιστολή τους προς το site ξεχωρίζω δύο πράγματα:
Το θέμα άρχισε να αναφέρεται πολύ περιορισμένα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένα μήνα μετά την έκθεση, και ακόμα και τότε, δεν ξεκαθαριζόταν αν ο σκύλος πέθανε ή όχι και πώς αντέδρασαν οι επισκέπτες της έκθεσης.
Στην έκθεση της Ονδούρας δεν θα παρουσιάσει το ίδιο θέμα.

θελω να πιστευω οτι περα απο την παραθεση των αποψεων μεσα στο θρεντ περασαμε ολοι και υπογραψαμε την αιτηση. Τουλαχιστον να εξαντληθουν οι πιθανοτητες (αν υπαρχουν) να μη ξανασυμβει κατι παρομοιο απο τον κακιτεχνη