Νεες Nikon DSLR : D300s, D3000 & φακοι

Πάντως όσοι έχουμε σύγχρονες μηχανές με 10-12 μεγα καλό είναι να συγκρατηθούμε. Για καλύτερους φακούς, ναι, να δώσουμε, αλλά και πάλι με μέτρο.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί καλύτερο θα πάρει κάποιος με μια D300S σε σχέσημε την D300 και τον 14-24 σύμφωνα με τα δείγματα που μας έδειξε ο leonkoum και μιλώ για τα πορτρέτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Προσωπικά θα επενδύσω στο εξής σε οθόνη (ακόμη έρχεται) χρωματικά Profiles και μετά όλα τα άλλα.

..........

Προσωπικά θα επενδύσω στο εξής σε οθόνη (ακόμη έρχεται) χρωματικά Profiles και μετά όλα τα άλλα.

Ο Βλασης εχει απολυτο δικαιο εδω.
Εγω εδω και λιγες ωρες ειμαι κατοχος ενος ΕΙΖΟ 2232W. Προς το παρον δεν εχω να γραψω και πολλα αλλα αυτο το μονιτορ (pva panel) δινει αλλη διασταση στις φωτογραφιες. Οταν θα εχω εμπεριστατομενη αποψη τοτε θα πουμε και περισσοτερα.
Προς το παρον διαβασμα και ρυθμισεις....
Σκεφτομαι και την αγορα ενος monitor calibrator ισως συνεταιρικα με κανενα αλλο παιδι για να μοιραστουμε τα εξοδα μια και ειναι μια διαδικασια οπου δεν χρειαζεται να γινεται και καθε μερα.
Θα δουμε..........

και εγω ειμαι της αποψης πρωτα ολα τα αλλα και μετα η μηχανη.
Καλυτερα ενα καινουριο φακο η φλας η κατι αλλο που να δωσει κατι διαφορετικο στις φωτογραφιες

Θα συμφωνήσω με τον Paul. Μηχανή θα αλλάξω όταν έχω βελτιώσει κατα το δυνατόν τα υπόλοιπα. Κάποιο φλάς, ένα wireless trigger, κανέναν καλό φακό... Και αφού βελτιώσω πρώτα την τεχνική μου αρκετά... Το μόνο που μου λείπει είναι το FF, και το μεγάλο του πεδίο. Βλέπω με τους ίδιους φακούς στην φιλμάτη και στην ψηφιακή το τί χάνω και θλίβομαι...

Eγω παντως θα περιμενω να δω τα πρωτα τεστ για dynamic range, noise etc. Και η d90 φοραει τον ιδιο επεξεργαστη αλλα κατα το dxo εχει αλλη συμπεριφορα (καλυτερη).

και οχι δεν ψηνομαι να την παρω. :flipout:

αλλα για τον 70-200 τον καινουργιο εχω παρει :devil-smiley-029:

Ενταξει θα περιμενω να δω τι γινεται αλλα αν το microcontrast κενταει και αν λεω αν, ερχεται κοντα στον 200 φ/2, τοτε....καηκα:flipout:

Και ήρθε και το τεστ του dpreview:
http://www.dpreview.com/reviews/nikond300s/

Σε ποιότητα εικόνας σχεδόν ίδια και απαράλακτη με την D300.
Συγγνώμη, αλλά για 720p βίντεο -η μόνη ουσιαστική διαφορά- δεν θα έδινα τα χρήματα της διαφορά με το "απλό" μοντέλο. Υποτίθεται το βίντεο το δίνουν οι εταιρείες για δωράκι, "τσάμπα" κατά το ελληνικότερον.

Προφανως η τιμη ειναι υπερβολική αλλά ειμαι σιγουρος οτι σε 2-3 μηνες θα εχει πέσει κοντά στα 1200-1300 Ευρώ..

Εντάξει έπεσες λιγάκι έξω αλλά όχι και πολύ:

σχεδόν 4 μήνες από την παραπάνω κουβέντα, η D300s έχει πέσει από τα 1800-1850 ευρώ που είχε κατά την κυκλοφορία της, στα περίπου 1.450 ευρώ. Δεν είναι μεν 1.200-1.300 όπως προέβλεπες, αλλά όχι και τόσο άσχημα τελικά. Έχει πρακτικά ίδια τιμή με τον ανταγωνιστή της, 7D.

Ε ρε τι κάνει ο ανταγωνισμός... :award:

άντε να βλέπουμε πιο χαμηλά πιο χαμηλά πιο χαμηλά

Θα συμφωνήσω με τον Paul. Μηχανή θα αλλάξω όταν έχω βελτιώσει κατα το δυνατόν τα υπόλοιπα. Κάποιο φλάς, ένα wireless trigger, κανέναν καλό φακό... Και αφού βελτιώσω πρώτα την τεχνική μου αρκετά... Το μόνο που μου λείπει είναι το FF, και το μεγάλο του πεδίο. Βλέπω με τους ίδιους φακούς στην φιλμάτη και στην ψηφιακή το τί χάνω και θλίβομαι...

+1000
Και μαλιστα για όσους ειμαστε χομπιστες, επειδή το σπορ ειναι ακριβό καλό θα ήταν να κοιτάμε και τα μεταχειρισμένα ειδικά σε φακους. Με προσοχή και αρκετό ψάξιμο μπορεί να βρεθουν καλές ευκαιρίες.

+1000
Και μαλιστα για όσους ειμαστε χομπιστες, επειδή το σπορ ειναι ακριβό καλό θα ήταν να κοιτάμε και τα μεταχειρισμένα ειδικά σε φακους. Με προσοχή και αρκετό ψάξιμο μπορεί να βρεθουν καλές ευκαιρίες.

+1000!:)
εγω βρηκα ενα μεταχειρισμενο olympus 11-22 f2.8-3,5 στα μισα λεφτα (απο 700 και κατι ευρω που εχει καινουριος στα 350)

Τελευταία έχουν αρχίσει και μου λείπουν και τα περισσότερα ΜΡ είναι η αλήθεια. Τα 6.1ΜΡ της K100D έχουν αρχίσει να δείχνουν τα όρια τους, στην οθόνη τουλάχιστον...

Τελευταία έχουν αρχίσει και μου λείπουν και τα περισσότερα ΜΡ είναι η αλήθεια. Τα 6.1ΜΡ της K100D έχουν αρχίσει να δείχνουν τα όρια τους, στην οθόνη τουλάχιστον...

Ε μια αναβάθμιση μάλλον τη χρειάζεσαι... αν και πρέπει να παίζει ρόλο και το ΑΑ φίλτρο της Κ100D.

Ωστόσο μετά τα 10mp αρχίζουν τα ζόρια, αρχίζουν και σου ξινίζουν οι φακοί.

Σκεφτόμουν μήπως βρώ καμία Κ200D τώρα που παίζει αρκετά χαμηλά, ή κάπου είχα δεί ενα στοκ απο Κ10D σε τιμές στα 400 κοντά. Αλλά εχω άλλη αγορά προγραμματισμένη στο άμεσο μέλλον (ηλεκτρική κιθάρα για όσους δεν παρακολουθούν το σχετικό νήμα... :p ) και θα πάει πίσω.
Όχι οτι την νιώθω ιδιέτερα έντονα την ανάγκη. Έτσι κιαλλιώς δεν τραβάω πολύ συχνά με την ψηφιακή τελευταία και καλύπτομαι. Αλλά σίγουρα τα 6ΜΡ είναι λίγα μόλις αρχίσεις να εξελίσεσαι.
Αλλά σκέφτομαι να περιμένω λίγους μήνες που λόγω δουλειάς θα μπορώ να πάω κατευθείαν στο FF και να σταματήσω να ασχολούμαι...

Χεχε, αναβολή άλλη για σπουδές δεν μου δίνουν πάντως...
Ή θα τους πώ να με πάρουν απο Φεβρουάριο αμέσως μετά το πτυχίο ή θα πιέσω να πάρω θέση έξω πριν τον Μάιο. Εσύ αμέσως να μου το χαλάσεις.... χεχε

Εισαι πολυ νεος για να σκεφτεσαι FF...

Παντως ο στρατος ειναι ο παραδεισος του φωτογραφου. Οταν φυγεις απο το κεντρο, που ειναι πιο δυσκινητα τα πραγματα, να εχεις παντα μηχανη μαζι σου.

Ο στρατος εχει συνολικα φωτογραφικες ευκαιριες, σχεδον για ολες τις κατηγοριες.

Εχει ωραια τοπια (αναλογα που θα εισαι), ακομα και ωραια κτιρια.

Και φυσικα, πανω απο ολα, εχει ανθρωπους και καταστασεις που δεν θα ξαναβρεις πουθενα.

Εγω ημουνα χαιβανι τοτε δεν ειχα μηχανη και τωρα σκεφτομαι τι εχω χασει.

Τη θεα απο τα παρατηρητηρια του Εβρου, με το ποταμι μπροστα και την Τουρκια στο βαθος, με magic light, που θα την ξαναβρω?

YΓ. Δεν πας για καμια LX3 ή G11? Βαλτη στη λιστα με τις προμηθειες (καλτσες, σωβρακα κτλ)

Last edited:
Το adorama εδώ και 5-6 μέρες έχει βγάλει την D300 από τη γκάμα του!

Ή δεν έχουν στοκ διαθέσιμο αυτή την εποχή ή ετοιμαστείτε για ξεστοκάρισμα...

H D300 δεν υπάρχει πλεον σχεδον πουθενά καινούργια.. αρα λογικό μου φαίνεται...
Αν αναφέρεσαι στην D300s τοτε απλά δεν εχουν παραλάβει νεα κομμάτια.. Η μηχανη ειναι πολύ καινουργια για να παιζει κατι άλλο...

Last edited:
H D300 δεν υπάρχει πλεον σχεδον πουθενά καινούργια.. αρα λογικό μου φαίνεται...
Αν αναφέρεσαι στην D300s τοτε απλά δεν εχουν παραλάβει νεα κομμάτια.. Η μηχανη ειναι πολύ καινουργια για να παιζει κατι άλλο...

Όχι στην s.

Kαι οι υπόλοιποι την έβγαλαν από τα sites τους (Παπαδάκης, Φωτοδεσμός κλπ).

Τέλος εποχής για την D300.........................................:grandpa:

E . καλά κράτησε.. Για 2+ χρόνια ηταν μια από τις χρυσές αγελάδες της Nikon. Βλέπω ομως οτι περνανε αρκετές μεταχειρισμενες σε καλή κατάσταση από τις αγγελίες του dpgr.. (εαν ενδιαφέρεσαι..)

E . καλά κράτησε.. Για 2+ χρόνια ηταν μια από τις χρυσές αγελάδες της Nikon. Βλέπω ομως οτι περνανε αρκετές μεταχειρισμενες σε καλή κατάσταση από τις αγγελίες του dpgr.. (εαν ενδιαφέρεσαι..)

No George.

Το plan A λέει να πάρω την D90 σε κάνα μήνα.-bye-

Είμαι (όποτε μπορώ) του καινούριου...