Νέες Panasonic FZ28 & FX150

ααα μόλις πέτυχα ένα review της DP1
''The Foveon sensor is IMPRESSIVE! Image detail is breathtaking when set at 100%, and clearly a slap in the face of the best reflex! I've never had a camera capable of this level of quality in my hands… The sensor's 3CCD technology is revolutionary. On the stroke we have actual pixels, not the interpolations provided by other sensors.''

Από ποιόν είναι αυτό το review Γιάννη?

Πάντως, ας την πιάσουμε (την LX3) πρώτα στα χέρια μας και μετά την κατατάσσουμε κάπου.
Πιστεύω και εγώ ότι πρέπει να μην την αφορίσουμε πριν την δούμε!

Ακριβώς Jim!
Συνήθως αυτοί που κάνουν δοκιμές και γράφουν διθυραμβικά σχόλια βγάζουν άθλιες φωτογραφίες.
Έχω δεί δοκιμές της κορυφαίας 1DsMkIII και απόρησα πραγματικά όχι για την ποιότητα της μηχανής βέβαια, αλλά για τα κριτήρια των δοκιμαστών!

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέες Panasonic FZ28 & FX150

φίλε Νίκο
για 500 ευρώ ειναι εξαιρετική μάπα !! συγνώμη ξέχασα τα κεφαλαία ΜΑΠΑ !!!
δίνεις κάτι παραπάνω και παίρνεις μια slr ή ακόμα μια sigma DP1 που γράφει σε image quality.

α ξέχασα
οι κόμπακτ της πανασόνικ πάνω απο 200 iso είναι μάπες.... πολύ θόρυβος και πολύ ΝR

'Ημαρτον αν θέλετε μικρό μέγεθος πάρτε μια olympus 420 !

Ας μιλησουμε λοιπον για ΜΑΠΕΣ, αφου επιμενεις.

πρωτα απο ολα ας αφησουμε τις dslr εξω γιατι εδω μιλαμε για compact. Μπορει η 420 να ειναι μικρη αλλα επ ουδενι compact

Μιλαμε δηλ για καποιους που πιθανον εχουν μια dslr κ που θελουν να παρουν μια compact που τραβαει και raw.

Στα 500 δολλ παιρνουν την lx3, στα 560 δολλ την canon G9 και στα 700 δολλ sigma DP1. Αρα το θεμα τιμης που εθεσες δεν στεκει αρχικα.

Η sigma DP1 συμφωνα με dpreview ειναι above average για παρα πολλους λογους οπως " While the DP1 can produce some brilliant results in daylight it is almost completely useless in any low light situations" Αναλυτικα μπορεις να τους δεις εδωhttp://www.dpreview.com/reviews/sigmadp1/page21.asp

Αρα συμφωνα με το συλλογισμο σου για 700 δολλ εχουμε την πρωτη ΜΑΠΑ

η canon G9 Highly Recommended (but only just)
http://www.dpreview.com/reviews/canong9/page20.asp

560 δολ ομως οταν μπορεις να παρεις dslr.??...αρα ΜΑΠΑ κι αυτη

και η πιο φθηνη lx3 500 δολ (αυτην την στολισες νωρις νωρις)

Αρα λοιπον εδω εχουμε να κανουμε με μια ΜΑΠΑ κατηγορια μηχανων γιατι ειναι πολυ ακριβες και η ποιοτητα τους ειναι κατωτερη απο αυτην των εισαγωγικων dslr που ειναι φθηνοτερες.

Αν δεν εχεις καταλαβει ομως το προβλημα της υπερτιμολογησης δεν αφορα μονο μια αλλα ολες. Ο λογος πρεπει να ειναι οτι αυτου του τυπου μηχανες απευθυνονται αρχικα στον ερασιτεχνη ή επαγγελματια φωτογραφο που θα ηθελε να εχει και μια δευτερη μικρη μηχανουλα που να του δινει καλυτερα αποτελεσματα απο τις κλασικες μικρες και ταυτοχρονα την δυνατοτητα, τραβωντας raw να μπορει να επεμβει και να βελτιωσει.

Θα στο πω ξανα. Μπορει να ειναι ακριβες αλλα υπαρχουν για καποιο λογο. Το οτι πιθανον εσυ το λογο αυτο να μην μπορεις να το εκλογικευσεις ειναι αλλο και αλλο ειναι να τις αφοριζεις.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέες Panasonic FZ28 & FX150

Ας μιλησουμε λοιπον για ΜΑΠΕΣ, αφου επιμενεις.

φίλε Νίκο, συγγνώμη, δεν ήθελα να σε εκνευρίσω, το να τσαντιζόμαστε για τις κωλομηχανές.... είναι ολίγον.... υπάρχουν χειρότερα πράγματα!

συγγνώμη ξανα, αλλά έχω εντελώς διαφορετική γνώμη!

πχ βλέπω το 3d effect του foveon και αυτό μου αρκεί

Σεβαστο! και προς θεου δεν υπαρχει προβλημα! Συζητηση καναμε.

Νομίζω πως οι συγκεκριμένες μηχανές, υπάρχουν για να ικανοποιήσουν συγκεκριμένη μερίδα αγοραστικού κοινού.

Για να υπάρχουν στην αγορά, κάποιους ικανοποιούν.

έχω κάθε δικαίωμα να αφορίζω άλλωστε.... είμαι κληρικός

Attachments

• mitropolitis.jpg
    mitropolitis.jpg
    101.3 KB · Views: 19
Nαι, καλό έιναι να περιμένουμε τη photokina αλλα νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση να αντικαταστήσω την παλιά compact μου. Τα λεφτά όμως είναι πολλά, (πόσο έιπατε? κάπου 500Ε?)

Σε κατάστημα του κέντρου βρήκα την LX2 προσφορά 240Ε ...

Δεν ξερω τι αλλα μοντελα θα παρουσιαστουν στην photokina αλλα δυστυχως το καινουργιο μοντελο της ΝIKON η P600 που βγαινει στην ιδια κατηγορια με G9, LX3 κλπ μαλλον απογοητευει εξ αιτιας μιας πολυ κακης αποφασης της NIKON να υιοθετησει ενα καινουργιο raw format.

http://www.dpnotes.com/nikon/p6000/

αποσπασμα απο thom hogan

Personally, I'm disappointed in Nikon's Coolpix efforts since the 8800, and the P6000 actually increases that disappointment. My advice is to look at the Ricoh GX-200 and the Panasonic LX-3 if you want a quality compact camera in the near term. Both have true raw support. Both are excellent, photographer-centric cameras. And with care using raw conversion, both produce fine results at low ISO values. Looks like I need a new Coolpix bumper sticker to add to my collection: Skip the P6000

http://bythom.com/

Για να επανέρθουμε στην FZ28, διάβαζα το εξής review:
http://www.photographyblog.com/reviews_panasonic_lumix_dmc_fz28_6.php
όπου αναφέρει ότι αλλάζει το ζουμ κατά τη διάρκεια του βίντεο.
Δυστυχώς αφού κατέβασα το manual σε pdf, διάβασα πως δεν το υποστηρίζει (όπως και η FZ18).
Kρίμα, είναι μια πολύ ικανοποιητική μηχανή αλλά αυτό με χαλάει πολύ...:frown:

επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για FZ28, σίγουρα το υποστηρίζει... μάλιστα στο youtube υπάρχουν πολλά videakia που επιδυκνείουν το zoom σε HD.

πχ

http://www.youtube.com/watch?v=lUBxwfPJ9bc

το υποστηρίζει και η TZ7 που άρχισε πλέον να πωλείται στα 350 ευρώ και είναι πιο εύκολη στη χρήση της.

το υποστηρίζει και η TZ7 που άρχισε πλέον να πωλείται στα 350 ευρώ και είναι πιο εύκολη στη χρήση της.

ήμουν έτοιμος να την πάρω μεχρι που ανακάλυψα οχι απουσιάζουν εντελώς τα manual controls....:(

η DMC-LX3 τι λέει? τα αξίζει τα 390 ?

τραβάει και 720p video που θέλω και έχει τρομερό φακό φ2.0

(ζοομ 2.5 μονο ομως, πράγμα το οποίο δεν με χαλάει πολυ)

η DMC-LX3 τι λέει? τα αξίζει τα 390 ?

τραβάει και 720p video που θέλω και έχει τρομερό φακό φ2.0

(ζοομ 2.5 μονο ομως, πράγμα το οποίο δεν με χαλάει πολυ)

Μπορείς να δεις τις εντυπώσεις τουλάχιστον τριών μελών που την πήραν στο αντίστοιχο θέμα.