Neil young - πια τα καλυτερα του?

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,657
Εχει τωρα προσφορες στο metropolis για πολλα album του Νειλ, και λεω να παρω 4-5.
Πια θα προτηνατε σαν τα καλυτερα του γιατι στο wiki που κοιταξα πρεπει να εχει βγαλει πανω απο 30.
Το μονο που εχω ακουσει ειναι το ΟΣΤ για το DEADMAN και μαρεσε πολυ (αμα δεν ειχε και διαλογους απο ταινια) και καπια τραγουδια εδω και εκει...

και οι δυο μαλλον:)))
πια ειναι τα καλα δισκακια του ροκ και του φολκ?
το harvest αποτι καταλαβα θεωρείται απο τα καλυτερα του....

... από τα παλιά θα έψαχνα το διπλό λάιβ (αν θυμάμαι λέγεται rust never sleeps) και από την δέυτερη περίοδο το εκπληκτικό ''sleeps with angels'' .... βέβαια υπάρχουν τουλάχιστον δέκα άλμπουμς που αξίζουν να αποκτήσεις ... εγώ σαν γέρικο άλογο, για κάτι παραπάνω θα έδινα έμφαση στην πρώτη περίοδο ...

Decade (συλλογη εκ των ουκ ανευ )

Everybody Knows This Is Nowhere

Harvest

Zuma

Ragged Glory

Harvest Moon

επισης το ομωνυμο με τους Buffalo Springfield

Live δεν ξεχωριζω, τον ειδα μια φορα και ηταν εκπληκτικος, απο τα καλυτερα live που εχω δει
e

Απάντηση: Re: Απάντηση: Neil young - πια τα καλυτερα του?

Δεν υπαρχει se CD αυτο:)
απο wikipedia

Long out of print on vinyl, still unavailable on Compact Disc in the early 21st century and widely pirated, physical copies of the album are considered by some to be the "Holy Grail" of all Neil Young memorabilia.

Το ξέρω ...

... αλλά βάζω φυτίλια :guitarist:

Υπάρχει στο ebay και αλλού και όποτε σε βολέψει παρααξίζει την προσπάσθεια :grinning-smiley-043

Καλό Σ/Κ -bye-

Παύλο έχε υπόψη σου ότι μιλάμε για ένα ζωντανό θρύλο.
Είναι τόσο μεγάλος, τόσο τεράστιος ο Neil Young που δε θα μπορούσε να χωρέσει σε πρότάσεις μερικών δίσκων. Κλασσικές συνταγές εδώ δεν έχουν καμία αξία. Δεν έχω ακούσει κάτι κακό από αυτόν, τίποτα.

Χαίρομαι που σου άρεσε το dead man, αφού έχεις το soundrack η επόμενη κίνηση είναι να ψάξεις για στίχους του william blake, αξίζει -bye-

Ενας δισκος φωτια του Neil και που δεν τον γνωριζουν και πολλοι ειναι το mirrorball.
Ο παππους στα καλυτερα του (ροκ δισκος).Aξιζει με τα χιλια.
Ηarvest/moon all time classic.

Απάντηση: Re: Neil young - πια τα καλυτερα του?

Ενας δισκος φωτια του Neil και που δεν τον γνωριζουν και πολλοι ειναι το mirrorball.
Ο παππους στα καλυτερα του (ροκ δισκος).Aξιζει με τα χιλια.

Σωστος, μαζι με τους Pearl jam.

Ευχαριστω guyz για τις συμβουλες.
Πηρα τελικα τα harvest, tonight is the night , on the beach , kai zuma.
Τα σπαει σε ολα!
Αν και η ηχογραφηση σε καπια δεν ειναι τοσο καλη (πχ tonight is the night)
Θα ψαξω και σε κατι πιο προσφατο (90ς) απο αυτον
Τον blake συγουρα θα τον τσεκαρω , Ηλια!!:)

Paul, πολύ καλές οι εως τώρα επιλογές σου :a0210:
Απλά τα Everybody knows this is nowhere και Rust never sleeps δεν γίνεται να λείπουν, σε καμμία περίπτωση... -bye-

Συμφωνώ με τον Γιώργο για Everybody knows this is nowhere και Rust never sleeps, ειδικά το Rust.. είναι μάλλον ο απόλυτος Neil Young δίσκος για μένα.

Προτείνω επίσης Ragged Glory (1990) και το πολύ καλό Trans (1982) που ανακάλυψα πρόσφατα.

Ευχαριστω guyz, θα τα ακουσω και αυτα συγουρα, to rust ειναι live αποσο ξερω??
και το everybody know this is nowgere ehei to cinnamon girl που το ειχαν κανει διασκευη και οι typeonegative:)

Απάντηση: Re: Neil young - πια τα καλυτερα του?

to rust ειναι live αποσο ξερω??
Κοίτα, μην τα μπερδέψεις...
το Rust never sleeps υβριδικό είναι σίγουρα, αλλά λογαριάζεται σαν studio album με την έννοια οτι όλα τα τραγούδια ήταν καινούργια.
41ayOiDhMhL._SL500_AA240_.jpg

Το Live Rust που ακολούθησε, είναι ηχογραφημένο live, με τραγούδια όμως απο όλη την διαδρομή του μέχρι τότε
414MdcyYwfL._SL500_AA240_.jpg

Ελπίζω να βοήθησα.