Νεκρά tweeter σε B&W ηχεία

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
479
Καλημέρες.

Συνδεσα πρόσφατα τα ηχεία μου (B&W CDM -1NT) στον ενισχυτή μου, αλλά τα tweeter και των δυο ηχείων, δεν ακούγονται.Επίσης αν βάλω επάνω τους το δάχτυλο, δεν αισθάνομαι κάποια κίνηση.

Για ποιό λόγο (γενικά) μπορεί να μην παίζουν τα tweeter ?
Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να τσεκάρω ?

Στην αρχή τα είχα καλωδιώσει με τον απλό τρόπο και είχα γεφυρώσει τις μπόρνες απο πίσω(τα 2 ζευγάρια για high και low).
Ακόμα κι οταν τα διπλοκαλωδίωσα, δεν άλλαξε κάτι.

Χθες ξαναπροσπάθησα να επιβεβαιώσω οτι όντως δεν δουλεύουν τα tweeter και δυστυχώς έτσι είναι.
Κολλησα το αυτί μου, αλλα είναι νεκρά (η θετική πλευρά είναι οτι δεν εχω κουφαθεί ακόμα).

Αρα με κάποιον τρόπο πρέπει ή να φτιαχτούν ή να πάω για άλλα καινούργια ηχεία.

Εχει κάποιος κάποια άποψη, τι μπορεί να κοστίσει η επισκευή τους στην χειρότερη περίπτωση ?
Επίσης ξέρουμε κάποιον που ασχολείται με τέτοιες επισκευές και κινείται σε λογικές τιμές ?

Η περίπτωση της αντιπροσωπείας με ανησυχεί κάπως, γιατί συνήθως σφάζουν σε αυτές.

Μόνος μου δεν το βλέπω μια και δεν ειμαι πολύ του DIY.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Απάντηση: Νεκρά tweeter σε B&W ηχεία.

Ξέρει κάποιος την αντιπροσωπεία των B&W ?

Εξακολουθεί να είναι ο Σαραβέλος-Τηλεοπτική ?

1)μη βάζεις δάχτυλο στα τουήτερ. Μπορεί να τα χαλάσεις (περισσότερο)

2)Αν βγάλεις τους βραχυκυκλωτήρες απο πίσω από το ηχείο και συνδέσεις τα καλώδια ηχείων κατευθείαν στα τουήτερ δε παίζει τίποτα?

3)μου φαίνεται απίθανο να έκαψες και τα δυο ταυτόχρονα!

Oι βραχυκυκλωτήρες είχαν χαθεί.Οπότε στην αρχή τις γεφύρωσα με καλώδιο ηχείων και τώρα έχω διπλοκαλωδιώσει το ηχείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Την πρώτη φορά που τα σύνδεσα μετά απο χρόνια που τα είχα παροπλισμένα, τα σύνδεσα κατα λάθος στις πάνω μπόρνες (για τα high), αλλά δεν θυμάμαι να βγάζανε ήχο παρα ίσως κάποιο βουητό.Θα το ξαναδοκιμάσω σήμερα να δω πάντως.

Re: Απάντηση: Νεκρά tweeter σε B&W ηχεία.

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα Johnkokk, στο ιδιο μοντέλο.
Εβγαλες άκρη τελικα?

Oχι, θα τα βάλω αποθήκη προς το παρόν μιας κι εχω παραγγείλει κάποια άλλα.
Βέβαια το δικό μου θέμα, μου είπανε οτι μπορεί να προκλήθηκε οταν συνέδεσα απο λάθος μου τα καλώδια στις μπόρνες των high χωρίς να είναι γεφυρωμένες με τις low οπότε και πιθανόν κάνανε μεγάλη διαδρομή και κάηκαν.
Πιθανόν λέμε πάντα.

Εαν βρεις άκρη, ενημέρωσέ με για να ξέρω και τι ήτανε και τι πλήρωσες.
Κρίμα γιατί είναι ωραία ηχεία.

Εστειλα μειλ στο κέντρο μεγαφώνου που αναφέρεται παραπάνω, αλλα δεν απάντησαν.

Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να αποτανθώ αλλου? Επισημο σερβις?

Υπ' όψιν ότι ο ιδιοκτητης τους σχεδον δεν τα δουλεύει, οπότε αν η επίσημη αντιπροσωπεία 'τσιμπάει', αν μπορούσαμε να πάμε σε εξωτερικό προμηθευτή, θα ήταν επιθυμητο.

Re: Απάντηση: Νεκρά tweeter σε B&W ηχεία

Oχι, θα τα βάλω αποθήκη προς το παρόν μιας κι εχω παραγγείλει κάποια άλλα.
Βέβαια το δικό μου θέμα, μου είπανε οτι μπορεί να προκλήθηκε οταν συνέδεσα απο λάθος μου τα καλώδια στις μπόρνες των high χωρίς να είναι γεφυρωμένες με τις low οπότε και πιθανόν κάνανε μεγάλη διαδρομή και κάηκαν.
Πιθανόν λέμε πάντα.

Εαν βρεις άκρη, ενημέρωσέ με για να ξέρω και τι ήτανε και τι πλήρωσες.
Κρίμα γιατί είναι ωραία ηχεία.

πως δηλαδή θα κάνανε μεγάλες διαδρομές...?

παιδιά δεν καίγονται αλλα στεγνώνει μετά από 10 Χρονια το Λάδι που υπάρχει για Ψύξη μέσα στα Τουΐτερ...Αυτός και ο λόγος που ψοφάνε και μαζί...
Τιμή για Καινούργια 60 το κομμάτι πάνω κάτω.

πως δηλαδή θα κάνανε μεγάλες διαδρομές...?
Θα καταλαβάνε ότι λειπουν τα woofers και θα προσπαθησαν να τα αντικαταστησουν :p

μπορείτε βεβαια να δοκιμάσετε να τα επαναφέρεται τα Τουΐτερ μονοι σας...λίγο λαδάκι η καλύτερα Υγρή σιλικόνη με μπατονετα,στην Χαραμάδα του Τουΐτερ.
Θα πρέπει βεβαια να βγάλετε πρώτα το Τουΐτερ και να το αποσυναρμολογήσετε!
Πολλές Φορες Βοηθάει και απλά να το βγάλετε και να το έχετε εν λειτουργία Αρκετές Ώρες,αλλα σε ΚΑΘΕΤΗ ΘΕΣΗ!
Το Σχέδιο του κάθε Ηχείου υπάρχει στην Σελίδα της B&W.

μπορείτε βεβαια να δοκιμάσετε να τα επαναφέρεται τα Τουΐτερ μονοι σας...λίγο λαδάκι η καλύτερα Υγρή σιλικόνη με μπατονετα,στην Χαραμάδα του Τουΐτερ.
Θα πρέπει βεβαια να βγάλετε πρώτα το Τουΐτερ και να το αποσυναρμολογήσετε!
Πολλές Φορες Βοηθάει και απλά να το βγάλετε και να το έχετε εν λειτουργία Αρκετές Ώρες,αλλα σε ΚΑΘΕΤΗ ΘΕΣΗ!
Το Σχέδιο του κάθε Ηχείου υπάρχει στην Σελίδα της B&W.

????

Aγαπητε Κατσαβιδάκια (!), αν είσαι Αθηνα, να στα φέρω να τα ξεκολήσεις, και αν τα καταφέρεις το 60αρι δικό σου?
Χωρίς πλακα, από να τα πάω εξω και να μου πουν διάφορα και να μην ξέρω αν έχουν δίκιο ή με κοροιδευουν, καλύτερα
Θα έχω και 50% εξοικονομηση, θα πουμε και δυο κουβέντες!

φιλε δυστυχώς είμαι Γερμανία...Ηλεκτρονικός Χρονια,.και στο Μαγαζί που δούλευα μέχρι το 2005 είχαμε B&W .Αν χρειαστείτε κάτι πολύ ευχαρίστως να Βοηθήσω.
Πάντως αυτό με το πρόβλημα στα Τουΐτερ sta B&W είναι πολύ γνωστό,το ξέρει μέχρι και η Κουτσή Μαρία εδώ.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν το γνωρίζετε στην Ελλάδα.
Ίσως επειδή δεν συμφέρει κάποιους...όπως πάντα

προς τι η Απορία ;
Δεν έχεις ακουστά ότι στα B&W ξεραίνεται το Ferrofluid,με αποτέλεσμα να δουλεύουν τα Τουΐτερ από Χαλια,έως Καθόλου;Πρέπει να είναι γνωστό και στην Ελλάδα...
Πάντως η B&W κάνει κάθε χρόνο Παραγωγή τον Τουΐτερ X κομμάτια,για αντικατάσταση,επειδή γνωρίζουν το Πρόβλημα και εκεί.
Πολλές Φορες όμως επανέρχονται με λίγη Δουλίτσα-Λάδωμα της Χαραμάδας των Τουΐτερ.