Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Σε τι διαφερει μια εξουσια που φορολογει βαρια ενα καταστημα το τσακιζει με προστιμα το φερνει στα προθυρα χρεοκοπιας απο τους αντιεξουσιατες που το κλεινουν μια και καλη;;;;;;;;;

αυτην την απορια εχω τοσες μερες........

δηλ, εναντια σε τι αγωνιστηκαν αυτοι ολοι που σπασαν και καψαν τοσες μερες ;;

:grandpa: Ενάντια στον βασανισμό της ψυχής και υπέρ της ευθανασίας...

Μια ψυχή πούναι να βγει...

"Αρα τι σημαίνει προσαρμογή της Ανώτατης Παιδείας στη σημερινή οικονομία; Είναι απλούστατο, και το βλέπουμε στις προσπάθειες των κυβερνήσεων των καπιταλιστικών χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, κλπ.). Τι σημαίνει απ' αυτή την άποψη εκσυγχρονισμός της παιδείας; Σημαίνει αναμφισβήτητα δρακόντειο περιορισμό του αριθμού των φοιτητών, αύξηση σημαντική των εμποδίων για την εισαγωγή στην Ανώτατη Παιδεία.» Στην ίδια ομιλία, ο Νίκος Πουλαντζάς αμφισβήτησε με προφητικό τρόπο και την πανάκεια του «εκδημοκρατισμού» στην παιδεία: «Ενας εκδημοκρατισμός (της παιδείας) θα οδηγήσει την αστική τάξη να δημιουργήσει, παράλληλα με την ύπαρξη των ΑΕΙ, ιδιωτικές σχολές ελεγχόμενες, άμεσα ή έμμεσα, από τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Αυτών των σχολών οι πτυχιούχοι θα προορίζονται για τις ανώτερες στελεχικές θέσεις.»

προφητικά λόγια του Πουλαντζά από το 1975

"Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα, που -όπως είπε- εμφάνιζε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ της τρομοκρατίας, καλώντας τον κ. Αλαβάνο να το διαψεύσει."

ετσι πληροφοριακα..εχετε υποψιν για πιο δημοσιευμα αναφερεται? το εχει διαβασει καποιος? υπαρχει πουθενα στο διαδυκτιο να το διαβασω?

ΣΥΡΙΖΑ : Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου για το θάνατο του 15χρονου
(7/12/2008 15:25:00)

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο βαθύ πόνο και την οργή της οικογένειας του μαθητή του Λυκείου. Στην απόγνωση και το θυμό όλης της νεολαίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
"Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο 16χρονος είναι πια δίπλα σ´ όλους τους νέους αγωνιστές, τον Πέτρουλα, τον Κομνηνό, τον Κουμή, τη Σωτηροπούλου, τον Καλτεζά, που τους στέρησαν τη ζωή μόνο και μόνο επειδή αγαπούσαν την ελευθερία.
Στην Ελλάδα της Ν.Δ. το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής.
Η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας.
Καλούμε τη μαθητική, τη φοιτητική, την εργαζόμενη νεολαία, όλους τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, μαζικά, ειρηνικά. Δίπλα στο δικαίωμα στην εργασία, δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο να αγωνιστούν για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, για το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.
Όταν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θα έχει τιμηθεί και η μνήμη του συμμαθητή και συνομήλικου τους. Το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι πάλι στην επικαιρότητα.
Τέλος, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να διαλυθούν. Φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την τυχόν συνέχιση της στρατηγικής της έντασης και της βίας", αναφέρει στη δήλωση του ο κ.Αλαβάνος.

ο δικος μου προβληματισμος ειναι ο εξης:
μεχρι τωρα η κοινωνια στο συνολο της κατεκρινε αυταπαγγελτα πραξεις βιας, τις τελευταιες ομως μερες διακρινουμε μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων γυρω μας να αποδεχονται σαν μονοδρομο τα οσα συνεβησαν...

αυτά τα είπε ο πλουσιότερος βουλευτής της Ελλάδας;
σε θέσεις 1-2 παίζει.
κατάργηση των ματ...ενδιαφέρον άποψη.
μήπως εννοούσε επαναπροσδιορισμό και έριξε επίτηδες το κατάργηση γιατί συμφέρει το κόμμα του;

μαλιστα...ωραια αριστερα εκπροσωπει ο κ. Αλαβανος! πως το ειπε ενας συμφορουμιτης μας...αλλο το να εισαι επαναστατης..και αλλο αυτοι που σε ωθουν να επαναστατησεις για να βαλουν μετα αυτον που θελουν να κυβερνησει...

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

ΑΝΤΕ αμα σταματήσανε οι αντιπαραθέσεις να πάμε για μπύρες

ΑΜΣΤΕΛ σε μπουκάλι :flipout::grinning-smiley-043

Δεν πάμε για Vodka καλύτερα

n634447975_1062746_2660.jpg

:flipout::flipout::flipout:

διαβαζοντας τη δηλωση αυτη βλεπω οτι ο αλαβανος επικεντρωνεται στη ν.δ.και οχι γενικα στο δικοματισμο.αρα μαλλον το προβλημα του πρωτιστως ειναι να φυγει η ν.δ. για να κυβερνησει αυτος με το γιωργακη.καπηλευεται το θανατο του παιδιου για να εξασφαλισει θεσεις στη νεα κυβερνηση τωρα που η ν.δ. καταρρεει.αν αυτο δεν ειναι πολιτικος τυχοδιωκτισμος τοτε τι ειναι...απλα μιλω για οσα καταλαβα....

δεν εισαι ο μονος που καταλαβες αυτο...και αν αυτη ειναι η σκεψη ενος πολιτικου..που ηγειται ενα κομμα που δεν ειναι αυτο που λεμε κομμα εξουσιας..τι να περιμενουμε απο ενα αλλο αντιστιχο κομμα εξουσιας..που εκεινο και αν λιγουρευεται..το ποτε θα πεσει η Ν.Δ. !! κατα τα αλλα..θα κανουμε και επανασταση για χαρη τους!!

Kαταγγέλω τα βίαια επεισόδια που γίνονται τη νύχτα.
Δεν είναι δυνατό όλη τη μέρα να πέφτουν λίγες ψιλές και το βράδυ να γίνεται κόλαση.
Δεν είναι δυνατό να μελαγχολώ και να με πιάνει κατάθλιψη που το μαύρο του προβολέα μου , δεν μπορεί να δώσει γλαφυρά τις φασαρίες. Πρέπει να πάω σε dlp.
Και αυτοί οι κουκουλοφόροι τι έχουν πάθει με τα μαύρα. Χάλασε ο κόσμος να βγουν τίποτα κουκούλες μπέρμπερυ.

Επίσης καταγγέλω και τις βομβίδες λάμψης-κρότου γιατί το υπεραναλυτικό μου σύστημα , δεν κατεβαίνει χαμηλά με τα νέα καλώδια των ηχείων μου.

Ευτυχώς με σώζει η τηλεόραση μου. Μπορεί να μην έχω κορυφαία κινηματογραφική αίσθηση αλλά από κοντραστ σκίζω.

Καταγγέλω τα κανάλια που πολύ συχνά δείχνουν εκρήξεις χωρίς προειδοποίηση. Προχθές τρόμαξα και έχυσα τον καφέ μου στο νέο shaggy χαλί μου. Μέχρι μήνυση σηκώνει αυτό.

Βέβαια καμμιά φορά τρομάζω και με κάτι φάτσες πολιτικών που σκάνε ξαφνικά στην οθόνη αλλά αυτό το έχω συνηθίσει.

Δεν είναι δυνατόν κύριοι να καεί ο Zaras. Ποιος θα μας υποστηρίξει τώρα ,μπροστά στις απειλές των γυναικών μας και στις οργισμένες αντιδράσεις τους.

Καταγγέλω την απάραδεκτη επίθεση στο Ναό της Δημοκρατίας ,το Κολωνάκι.
Εκεί που οι ζυμώσεις έχουν σαν μοναδικό στόχο την ευημερία.

Καταγγέλω το κάθισμα της δουλειάς μου αλλά και τον καναπέ του Βαράγκη που ευθύνονται για την αλλαγή της σωματοδομής μου.

Με καταγγέλω γιατί αντιδρώ μέσα μου.
Με καταγγέλω γιατί ντύνομαι δικαστής Ντρεντ, στον ύπνο μου.
Με καταγγέλω γιατί το αίσθημα δικαίου μου περιέχει ψήγματα βίας.

Η μόνη λύση για το πρόβλημα μου είναι ακουμπισμένη στο συλλογικό ασυνείδητο.

Γι αυτό και 3 μέρες τώρα έχω ανοιχτά τα παράθυρα.

Εγω δεν μπορω και δεν μπορεσα να καταλαβω ποτε ενα πραγμα.

Η βουλη ψηφιζει νομους οι οποιοι οφειλουν να εφαρμοζονται.

Για ποιο λογο πρεπει να δινει γραμμη αντιμετωπισης η κυβερνηση στην αστυνομια, οταν προκειται για καταστασεις οι οποιες εχουν να κανουν με την ευρυθμη λειτουργεια της πολης και της χωρας????

Ειναι και αυτο διαπραγματευσιμο και αξιολογειτε κατα το δοκουν ?

Λαγέ γιατί δε φοράς το καπελάκι σου;
Αν περιφρουρείς τα μπλοκ σου είσαι κακός, αν δεν τα περιφρουρείς είσαι μπάχαλος κ.ο.κ. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.Η Ελευθεροτυπία έχει στήσει μαγαζί μ' αυτή την εργολαβία.Παραπέμπω στα ιδιαίτερα απολαυστικά ρεπορτάζ της τις τελευταίες ημέρες. Καινούριο συκώτι έχω κάνει, πρόκειται για συλλεκτικά κομμάτια, δίπλα σε αυτά που εκπονούν τακτικότατα ο Παπούλιας, ο Ιός και η Τέτα. Επιστημονικά πράγματα-σήμερα γράφει ότι χθες στην πορεία περνώντας από την Κουμουνδούρου το ΠΑΜΕ ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.Μπορεί να ζούμε σε ένα παράλληλο Σύμπαν τελικά. Μεγάλα ταλέντα του ρεπορτάζ.
Κάθε πολιτικός σχηματισμός, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε ομάδα ανθρώπων φέρει αποκλειστική και ακέραιη την ευθύνη για την περιφρούρηση της ασφάλειας των ανθρώπων της (και των διακηρύξεών της) σε κάθε συγκέντρωση ή δραστηριότητα που μετέχει. Επειδή δε, ζούμε στη χώρα της προβοκάτσιας, επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο Ιάκωβος Κουμή δεν ανήκε στο Ρήγα και σκοτώθηκε στο Σύνταγμα όπου τον απομόνωσαν-όχι μέσα στην πορεία και μάλλον με σφαίρα που έκαναν γαργάρα. Το ίδιο συνέβη και με τη Ματίνα Κανελοπούλου την οποία δολοφόνησαν εν ψυχρώ με τα γκλομπς σε στοά στην Πανεπιστημίου και την έσυραν έξω αποχωρώντας οι άνδρες των ΜΑΤ- a contradiction in terms. Είπαν ότι γλύστρησε και χτύπησε, ίσως σε ζαρντινιέρα. Ο διάβολος τα 'φερε ώστε να τύχει να τη συναντήσω ένα μήνα πριν - ένας θείος της ήταν συνεργάτης των δικών μου.
Τους δολοφόνησαν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι και το να ρίχνουμε την ευθύνη σε άλλους επειδή έπραξαν το αυτονόητο -αυτό που άλλοι ανεύθυνοι δεν έκαναν- είναι άσε καλύτερα. Να μέμφεσαι τα ΚΝΑΤ:grinning-smiley-043 επειδή δεν σε πήραν στη σκέπη τους:HTEHEH56: επίσης άστο.Τα ΜΑΤ την έπεσαν-όπως πάντα-εκεί που ήξεραν ότι τους έπαιρνε. Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε σφαγή στη Β. Σοφίας στη συνέχεια. Ευθύνες αλλού δεν εντοπίζονται;
Στα καθ' ημάς, των ημερών μας, επιχειρήθηκε να γίνει ντου από τους γνωστούς κυρίους στην Πανεπιστημίου στην πορεία της Δευτέρας, στα μπλοκ του ΚΚΕ. Οι λαλίστατοι και χυδαιότατοι κύριοι εξορμούσαν από την κεφαλή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ - δεν το λέω εγώ ρωτήστε τον κο Αλαβάνο, εκεί ήταν και δήλωσε ότι η πορεία ήταν ανοικτή σε όλους, δεν έπρεπε να περιφρουρηθεί. Θυμίζει τίποτα;
Παρά τους ευσεβείς πόθους - και την περί του αντιθέτου "ειδησεογραφία" του ΑΛΤΕΡ ο οποίος τα μάζεψε αργότερα-δεν τα κατάφεραν και χωρίς κανένα παρατράγουδο.
'Οσο για τους κούτβηδες προφανώς διακρίνονται σε καλούς -τους αποδώ- και κακούς -τους αποκεί.Κάτι μου θυμίζουν μμμ Χρουστσωφ ίσως; Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.Και ναι η ιστορία ευτυχώς μαθαίνεται ένθεν και ένθεν και σε όλες τις εκδοχές της. Βαριέμαι τώρα και δεν ερανίζω το Ν. Πουλαντζά. Η προδιαγεγραμμένη κατάληξη των ιδεών του για το κράτος -με πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες παρεμπίπτουσες παρατηρήσεις-είναι ενδεικτική. Προϋπήρχαν εν σπέρματι από το τέλος της 2ης Διεθνούς και απαντήθηκαν ήδη από τότε. Η συνακόλουθη χρεωκοπία του κινήματος στις χώρες που υιοθετήθηκαν κάτι σημαίνει. Αλλά δεν είναι της παρούσης-bye-
'Ενα τελευταίο για όλους αυτούς με τις κουκούλες:
Που είναι όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι, οργισμένοι και αυθόρμητοι όταν διαμελίζονται εργάτες στο μεροκάματο;
Όταν κάθε μέρα σχεδόν πεθαίνουν ή ακρωτηριάζονται άνθρωποι στο μεροκάματο τραγικά προδιαγεγραμμένα;
Όταν δέρνονται ανηλεώς στα τμήματα μετανάστες επειδή άκουσον άκουσον ζήτησαν το μεροκάματό τους;
Όταν εν μια νυκτί απολύονται εργάτριες και είναι στο δρόμο δυο χρόνια τώρα; Όταν η ΓΣΕΕ και οι φίλοι της υπογράφουν αυξήσεις 0,75 -1,00 ευρώ;
'Οταν αυτοί που τους χαϊδεύουν ομοθυμαδόν ψήφισαν ελαστικό ωράριο 65 ωρών την εβδομάδα;
Όταν υπάλληλοι στις Τράπεζες ενημερώνονται το πρωί να τους αδειάζουν τη γωνιά το μεσημέρι;
Όταν στη χώρα μας ισχύει το επαίσχυντο καθεστώς της δουλείας -ομηρίας των εταιριών που νοικιάζουν ανθρώπους με μηνιαίες συμβάσεις;
Και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Αυτά δεν είναι βαρβαρότητα; Δεν τσακίζουν όνειρα και ζωές;
Μάλλον δεν τα γράφει το Βήμα και η Ελευθεροτυπία αυτά. Και έτσι ξεχνιούνται πίνοντας τσίπρα με φράουλες Μανωλάδας.
Όσοι χτυπάνε μάγκες κάρτα απ' τις εφτά ξέρουν καλά τι πάει να πει ορθά -κοφτά.

ετσι ειναι φιλε μου.και επαναλαμβανω αυτο που εγραψα εδω 2 μερες πριν.η με τοση μανια αβαντα σ' αυτους και η λυσσασμενη αντιθεση τους σε διαφορετικες φωνες του ιδιου χωρου αν δεν ειναι πολιτικη ηλιθιοτητα ειναι υποπτη και δεν ξερω πιο απο τα δυο ειναι πιο επικινδυνο.

Παρότι ανήκω στο χώρο της αριστεράς (όχι του ΣΥΝ) θα διαφωνήσω με την απόδοση τέτοιων κατηγοριών στο ΣΥΝ (περί υπόθαλψης κουκουλοφόρων κλπ), καθώς δεν βλέπω το πολιτικό όφελος. Δε νομίζω ότι ο ΣΥΝ έχει συμφέρον να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς είναι ήδη στοχευμένος από όλα τα κόμματα τώρα και σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Και λυπάμαι πραγματικά που ακούω τέτοιες κατηγορίες να εκτοξεύονται από το ΚΚΕ. Είπαμε, ανησυχείς για την άνοδο του ΣΥΝ αλλά να καταφεύγεις σε τέτοιες πρακτικές και να ρίχνεις νερό στο μύλο της δεξιάς δεν το βρίσκω ιδιαίτερα επαναστατικό και κομμουνιστικό.

το προβλημα με τους πολιτικους στην ελλαδα..ειναι οτι φροντιζουν με εναν εξυπνο τροπο...γυρω απο το αυτονοητο..να ανοιγουν παραθυρα..και μονο το γεγονος..οτι ακομα και σε καποιους πολιτες που δεν εχουν πολιτικο οφελος απο τετοιες κατηγοριες..υπαρχει εστω και ως σκεψη ως συζητηση αυτη η αμφιβολια για το αν ειναι αληθεια..ειναι προβλημα του ιδιου πολιτικου λογου που εντεχνως αφηνει αυτα τα παραθυρα....αν προσεξατε σε ολους τους λογους των πολιτικων..η καταδικη της βιας ως μηνυμα ητανε τελευταιο σχεδον..στην σειρα των μηνυματων που εξεπεμπαν...οταν ιεραρχεις προτεραιοτητες...για το τωρα! εφοσον κρινεις ως πολιτκος..οτι η βια πρεπει να σταματησει..δεν το αφηνεις να χαθει..πισω απο κριτικες και επιδιωξεις. και για μενα..ως πολιτης αυτο που εξελαβα απο τους πολιτικους της αντιπολιτευσης..οσο αφορα την βια..ητανε κροκοδειλια δακρυα..και αν κανω λαθος στην εκτιμηση μου..τοτε ειναι δικο τους λαθος που δεν με πεισανε..