Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Αν η κοινή γνώμη ήταν με τον αστυνομικό σε κόβω να υποστήριζες το παιδί.

Mα αυτό το είχα γράψει και προχτές. Δεν είπα ΠΟΤΕ ότι υποστηρίζω τον φρουρό. Είπα ότι σε μια κουβέντα με ενοχλέι να γέρνουμε μονόπαντα, σχεδόν σε επίπεδο φανατισμού, γιατί χάνουμε τη μπάλα και δε μπορούμε να σκεφτόμαστε αντικειμενικά... Συζήτηση κάνουμε και χρειάζονται και οι δύο πλευρές. Και αφού δεν τολμάει κανείς να πει τα αυτονόητα φοβούμενος μην χαρακτηριστεί "φασίστας", κάνω εγώ τη βρωμοδουλειά, αφού οι χαρακτηρισμοί ποτέ δεν με πείραξαν, μόνο ο φανατισμός όσων έχουν παρωπίδες και δε μπορούν να δουν και τις δύο πλευρές.

Είπα ότι σε μια κουβέντα με ενοχλέι να γέρνουμε μονόπαντα...

Ναι αλλά σε μια περίπτωση σαν και αυτή είναι λογικό κάπως έτσι να συμβαίνει,
έχουμε μια δολοφονία ενός παιδιού από έναν αστυνομικό.
Η κοινή γνώμη δε μπορεί να είναι με αυτόν που έριξε τη σφαίρα αλλά με αυτόν που τη δέχτηκε. Λογικό δεν είναι;

Και επαναλαμβάνω, εδώ δεν είμαστες δικαστές. Δε θα βγάλουμε καμιά απόφαση για τον κατηγορούμενο.

μετά από λίγο ψάξιμο...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_17/12/2008_296336

τελικά φαίνεται οτι δεν πέθανε, χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι εντάξει όλα καλά...
η ανθρώπινη ζωή έχει αξία...
όσο για τον τρόπο που κάποιοι εκμεταλλεύονται ένα γεγονός καλύτερα να μη μιλήσω.

Μα κανείς δεν είπε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία (οκ, σχεδόν κανείς. Κάποιοι επιχειρούν να δικαιολογηθούν εξαιρώντας τους αστυνομικούς από το ανθρώπινο είδος).

Αυτό που είναι περίεργο είναι το ράδιο αρβύλλα. Θέλησε δηλαδή ο αντίποδας των κουκουλοφόρων να βρει και αυτός τον δικό του νεκρό ήρωα?
Φτάνει πια με τους ήρωες...

Αυτό που είναι περίεργο είναι το ράδιο αρβύλλα. Θέλησε δηλαδή ο αντίποδας των κουκουλοφόρων να βρει και αυτός τον δικό του νεκρό ήρωα?
Φτάνει πια με τους ήρωες...

Δε νομίζω ότι έιναι θέμα ήρωοποίησης, κάποιοι μάλλον σκέφτηκαν ότι αν "πεθάνει" ένας αστυνομικός (και μάλιστα αυτός εδώ που δεν έφταιγε σε τίποτα)
ίσως αντιστραφεί το πολύ αρνητικό για την αστυνομία κλίμα των τελευταίων ημερών.

Δε νομίζω ότι έιναι θέμα ήρωοποίησης, κάποιοι μάλλον σκέφτηκαν ότι αν "πεθάνει" ένας αστυνομικός (και μάλιστα αυτός εδώ που δεν έφταιγε σε τίποτα)
ίσως αντιστραφεί το πολύ αρνητικό για την αστυνομία κλίμα των τελευταίων ημερών.

Ή ίσως πάψουν να θεωρούνται αυτόματα όσοι είναι στο κέντρο και καίνε επαναστάτες και ήρωες.

Και στις δύο περιπτώσεις το ράδιο-αρβύλα είναι κατακριτέο, αλλά ακόμα και αυτό δείχνει την απόγνωση της άλλης πλευράς.

πάντως χθες ένας από τους μαθητές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίες , συνεντευξιαζόμενος στην τηλεόραση είπε ότι διαμαρτύρονται εκτός της δολοφονίας και για την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος . Εχουμε ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας πλέον.

Εδώ σχολιάζεται και το ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι με αναστολή. Θα ξαναγράψουν οι μαθητές τον ποινικό κώδικα.

Ο δε Λαζόπουλος χθες (καλά, αυτός για πολιτικός ετοιμάζεται να κατεβεί; ), ενώ είναι πτυχιούχος νομικής και μάλιστα με μεταπτυχιακό στον Τομέα Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ, σχολίαζε το ότι κάποιες ποινές που επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς (νομίζω στην περίπτωση των γεγονότων στη Σίνδο), ήταν μετατρέψιμες σε χρήμα προς 5 ευρώ/ημέρα (βέβαια αποσιώπησε ότι με τις προσαυξήσεις διπλασιάζεται το ποσό της μετατροπής). Going with the flow....

Για το περιστατικό στη ΝΕΤ, παρατέθηκε μερικές σελίδες πιο πίσω αυτό το link, από το οποίο κρατάω τον σχολιασμό από τα κόμματα. Ευστοχότερη, κατ' εμέ, η τοποθέτηση του ΚΚΕ, που κατηγορεί το ανυπόγραφο της καταγγελίας και το περιεχόμενο των συνθημάτων.

Εδώ σχολιάζεται και το ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι με αναστολή. Θα ξαναγράψουν οι μαθητές τον ποινικό κώδικα.

Ο δε Λαζόπουλος χθες (καλά, αυτός για πολιτικός ετοιμάζεται να κατεβεί; ), ενώ είναι πτυχιούχος νομικής και μάλιστα με μεταπτυχιακό στον Τομέα Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ, σχολίαζε το ότι κάποιες ποινές που επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς (νομίζω στην περίπτωση των γεγονότων στη Σίνδο), ήταν μετατρέψιμες σε χρήμα προς 5 ευρώ/ημέρα (βέβαια αποσιώπησε ότι με τις προσαυξήσεις διπλασιάζεται το ποσό της μετατροπής). Going with the flow....

Ήθελα να 'ξερα, επιστήμονες (ο Θεός να τους κάνει) άνθρωποι, δε ντρέπονται να λένε κάθε λογής ανακρίβειες και μάλιστα πάνω στον τομέα τους, χάριν εντυπωσιασμού;

Από τότε που άρχισε το Αλ-Τσαντίρι, στο στομάχι μου καθόταν ο Λαζόπουλος. Πολύς λαϊκισμός, δε χωνεύεται με τίποτα...

Ορισμένα που λέει είναι πετυχημένα, γενικώς το χιούμορ του μου αρέσει. Και στους Μήτσους (ιδιαίτερα στα πιο πρώτα τους) τον έβρισκα ξεκαρδιστικό. Αλλά η παρένθετη κριτική του προς τα πράγματα βρίσκω πως γίνεται ολοένα φθηνότερη. Φυσικά λέει αρκετές αλήθειες, αλλά ο λόγος του τελευταία βρίθει σημείων όπως τα ανωτέρω, σε βαθμό να αναρωτηθούμε φωναχτά χθες, η σύζυγός μου κι εγώ ταυτόχρονα: "να κατεβαίνει στην πολιτική άραγε;".

Τα αυτά βέβαια ισχύουν και για την "κριτική" πολλών άλλων, μην το περιορίζουμε στον Λάκη.

Γιατί αμφιβάλετε αλήθεια ότι θα κατεβει??? Περνάν τα χρόνια παίδες, κάποια στιγμή θα κουραστεί να κάνει αυτό που κάνει τώρα, θα θέλει κάτι πιο light. Ως τότε βέβαια, σιγά μη χάσει τα εκατομμύρια που του δίνουν τα νούμερα...

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ευστοχότερη, κατ' εμέ, η τοποθέτηση του ΚΚΕ, που κατηγορεί το ανυπόγραφο της καταγγελίας και το περιεχόμενο των συνθημάτων.

Το ΚΚΕ όσο κι αν δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα το'λεγα αυτό, έφτασε στις περιόδους κρίσεων (βλέπε τώρα, όπως και τότε με τις πυρκαγιές) να είναι η όαση της αριστεράς...

http://prezatv.blogspot.com/2008/12/blog-post_4414.html

Περιγραφή: Ένας ΜΑΤατζής έχει ακινητοποιήσει στον δρόμο κάποιον τυπά, ΔΕΝ τον δέρνει, και τον κρατάει μόνος του, με κεφαλοκλείδωμα (o by the book τρόπος ακινητοποίησης) .......

To κεφαλοκλειδωμα, ακουγεται απλο, αλλα στην ουσια ειναι επικινδυνη λαβη στραγγαλισμου. Ο συληφθεις μπορει να μεινει στο τοπο. Υπαρχουν αλλοι τροποι ακινητοποιησης, ακινδυνοι για την ζωη του συληφθεντα, οπως το στριψιμο του χεριου πισω απο την πλατη, και βασικα η συμμετοχη περισσοτερων αστυνομικων στην διαδικασια, που οπως βλεπω στο βιντεακι, υπαρχουν αρκετοι γυρω-γυρω.
Η εικονα του αστυνομικου να κυλιεται στο χωμα με τον πολιτη, σφιγγοντας του τον λαιμο, ειναι απο καθε πλευρα απαραδεκτη.

To κεφαλοκλειδωμα, ακουγεται απλο, αλλα στην ουσια ειναι επικινδυνη λαβη στραγγαλισμου. Ο συληφθεις μπορει να μεινει στο τοπο. Υπαρχουν αλλοι τροποι ακινητοποιησης, ακινδυνοι για την ζωη του συληφθεντα, οπως το στριψιμο του χεριου πισω απο την πλατη, και βασικα η συμμετοχη περισσοτερων αστυνομικων στην διαδικασια, που οπως βλεπω στο βιντεακι, υπαρχουν αρκετοι γυρω-γυρω.
Η εικονα του αστυνομικου να κυλιεται στο χωμα με τον πολιτη, σφιγγοντας του τον λαιμο, ειναι απο καθε πλευρα απαραδεκτη.

Aν δεις προσεκτικά το video, νομίζω ότι παράλληλα κάνει και αυτό που λες με το χέρι στην πλάτη, έχοντας ρίξει παράλληλα και το βάρος του πάνω στον νεαρό για να τον ακινητοποιήσει. Δεν είναι κανενός είδους λαβή στραγγαλισμού το κεφαλοκλείδωμα, μην υπερβάλουμε, είναι κάτι που κάνουμε για πλάκα απ'το Δημοτικό κιόλας... με τη διαφορά πως κάποιος που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση (υποτιθεται τα ΜΑΤ σε αντίθεση με τους ειδικούς φρουρούς έχουν μια στοιχειώδη εκπαίδευση), τότε γίνεται ακίνδυνα.

Όσο για το δεύτερο που λες... αν έστω και ένας ακόμη τον κρατούσε τώρα θα είχαμε σπεύσει να τους στείλουμε και τους 2 μέσα, γιατί δύο άνανδροι μπατσοι με αριθμητικό πλεονέκτημα ακινητοποιούσαν έναν νεαρό.

Άρα είπαμε ,από δω και πέρα να τους εξοπλίσουμε με σαπουνόφουσκες...

Ας θυμηθούμε, η δουλειά των ΜΑΤ είναι η καταστολή, αποστολή έχουν το να σταματάνε και να συλλαμβάνουν, όχι να κάνουν ψυχοθεραπεία στα παιδιά. Κάποιον που πάει να διαφύγει, μοιραία τον σταματάς βίαια, το θέμα είναι να προσεχεις να το κάνει οπως πρέπει για να μην κινδυνεύσει ή τραυματιστεί.

Last edited:

Το ίδιο και η εικόνα που προηγήθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν, με τα "παιδάκια" να κλωτσάνε τον ματατζή στη μούρη. Αλλά αυτό αφαιρέθηκε απ'το βίντεο ως αδιάφορο.

το θέμα είναι να προσεχει να το κάνει οπως πρέπει για να μην κινδυνεύσει ή τραυματιστεί.

Και βέβαια, το ακόμη βασικότερο θέμα είναι να το κάνει εκεί που πρέπει. Αλλά όσο ανεχόμαστε τσογλάνια στις πορείες και δεν τα στέλνουμε οι ίδιοι απο κει που'ρθαν, πάντα θα γίνεται μπάχαλο, και πάντα θα συλλαμβάνεται ο πρώτος τυχών.

Ρε συ Maestro, θα μας τρελάνεις τελείως.
Τους ματατζήδες που κλώτσαγαν τα κοριτσάκια, τα εξισώνεις με τον ματατζή που τις έφαγε από κάποιους? Παίρνεις, για μια φορά ακόμα την εξαίρεση (δλδ. να φάει ο μπάτσος ξύλο) και την κάνεις κανόνα.
Όσο για την όαση της αριστεράς που λες, αποφάσισε τελικά.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Και βέβαια, το ακόμη βασικότερο θέμα είναι να το κάνει εκεί που πρέπει. Αλλά όσο ανεχόμαστε τσογλάνια στις πορείες και δεν τα στέλνουμε οι ίδιοι απο κει που'ρθαν, πάντα θα γίνεται μπάχαλο, και πάντα θα συλλαμβάνεται ο πρώτος τυχών.

Στα τσογλάνια, περιλαμβάνεις και τους ασφαλίτες που φοράνε κουκούλες?
Ο δικαστής Ντρεντ, δεν έχει νομική υπόσταση (ακόμα).

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Στα τσογλάνια, περιλαμβάνεις και τους ασφαλίτες που φοράνε κουκούλες?
Ο δικαστής Ντρεντ, δεν έχει νομική υπόσταση (ακόμα).

Ναι περιλαμβάνω κι αυτούς. Είπα κάπου το αντίθετο?

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ βολεύεσαι με ένα "φταίει η Δεξιά", ενώ εγώ προσπαθώ να βρώ έναν τρόπο να πάμε παρακάτω... να διορθωσουμε ότι εμείς μπορούμε... γιατί η Δεξιά θα είναι παντα εκεί, ειτε με Καραμανλή είτε με Παπανδρέου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ρε συ Maestro, θα μας τρελάνεις τελείως.
Τους ματατζήδες που κλώτσαγαν τα κοριτσάκια, τα εξισώνεις με τον ματατζή που τις έφαγε από κάποιους? Παίρνεις, για μια φορά ακόμα την εξαίρεση (δλδ. να φάει ο μπάτσος ξύλο) και την κάνεις κανόνα.
Όσο για την όαση της αριστεράς που λες, αποφάσισε τελικά.

Διαβάζεις τι λέω ή μου κατεβάζεις έτοιμες απαντήσεις σε πράγματα που δεν είπα????????

Είπα ότι προωθώντας ένα περιστατικό σαν αυτό στο βίντεο ως βία, χάνουμε την ουσία και το δίκιο μας, γιατί δε θα μας παίρνει κανείς στα σοβαρά ,όταν αναφερόμαστε σε βία σαν αυτή των ματατζήδων που κλωτσάνε κοριτσακια.

Όσο για την όαση της Αριστεράς δεν κατάλαβα τι ακριβώς δεν αποφασίζω???