ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ......ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ?

Απάντηση: Re: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ......ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ?

Αντώνη το φαινόμενο αρχίζει και ξαναεμφανίζεται και στίς προηγμένες χώρες.Οι Αγγλοι πάλι προβληματίζονται,στην Ιταλία είχαμε πρόσφατα νεκρό στο Κατάνια-Παλέρμο,στην Γαλλια στο Παρί-Χαποελ Τελ αβίβ και παέι λέγοντας.
Η διαφορα είναι ότι εκεί τουλάχιστον προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν.Εδώ μόνον ευχολόγια.
Η βία στα γήπεδα,πάντως δεν είναι ξεκομμένη με την γενικότερη ´αγριάδα´που επικρατεί και εκτός γηπέδων.Εννοω στην καθημερινή ζωή δηλαδή.

Τα "ραντεβού" Άγιαξ-Φέγενορντ (για παράδειγμα) είναι φημισμένα. Δε βλέπω, όμως, μεγάλη προσπάθεια εκτός από κάτι ψιλοπρόστιμα και κάτι "κεκλεισμένων των θυρών".
Συνήθως την πληρώνει μόνο η ομάδα, ενώ αυτοί που πάνε με αποκλειστικό σκοπό να δείρουν και να καταστρέψουν, μένουν ανενόχλητοι.

Πάντως, με την τελευταία σου πρόταση συμφωνώ απολύτως! Η ζούγκλα πάντα έχει άγρια θηρία.

Re: Απάντηση: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ......ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ?

Το πρωτο βήμα ειναι η δια νόμου διάλυση των οργανωμένων.Και τα άλλα είναι γνωστά.Καμερες,αριθμημένες θεσεις,δια βίου αποκλεισμοί οπαδών ,με το πού θα συλληφθούν να ασχημονούν,κ.λ.π.
Βλέπει κανείς πολιτική βούληση γιαόλα αυτά???

έτσι όμως δεν είναι σαν να λες ότι το δημοκρατικό πολίτευμα αδυνατεί να δώσει κυβερνήσεις ικανές ακριβώς γι' αυτό, να κυβερνήσουν δηλαδή τον τόπο; Ειδικά όταν ο τόπος βρίθει αγρίων ιθαγενών.

Πόση πολιτική βούληση θέλει πια για να πιάσεις και να μηδενίσεις, μονοκονδυλιά, όλα τα τμήματα, αμφοτέρων των εμπλεκομένων ομάδων, σε κάθε άθλημα;

Ας βγεί κάποιος να πεί ότι η Ελλάδα αποκλείεται για όλες τις διοργανώσεις για την επόμενη 10-ετία...δυστηχώς ως λαός μου φαίνεται ότι έτσι μόνο θα βάλουμε μυαλό..

Δεν θα γίνει τίποτα, οι Ζουλού κάνουν πόλεμο και αναμεταξύ τους, δεν χρειάζονται Ευρωπαίους ή τις άλλες φυλές.

Μια θεωρία λέει ότι είναι ότι, αν δεν μπορείς να περιορίσεις την επιθετικότητα, καλύτερα να την έχεις συγκεντρωμένη μακριά από τον πολύ κόσμο. Αν εξαφανίζαμε τη βία από τα γήπεδα, ίσως να την συναντούσαμε στους δρόμους μας.

Ακούγεται σχεδόν λογικό...

Από τη στιγμή που υπήρξε νεκρός, δεν μπορώ να θεωρήσω την κατάσταση "παιδότοπο" για να ξεδίνουν "τα παιδιά".
Όλα έχουν και ένα όριο.

Η φατριοποίηση λειτουργεί ως παράγων επίτασης της εξαγρίωσης. Γιατί ότι μιλάμε για ζώα και όχι ανθρώπους το θεωρώ δεδομένο.

Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αρχίσει και παίρνουν άσχημη τροπή. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βγούμε εύκολα από αυτό το τέλμα.

Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις όσο και αν πονάνε.

Η αστυνομία μας είναι πραγματικά για λύπηση. Εγώ παρατηρώ είναι ότι για όλες τις πράξεις της θα κατηγορηθεί. Αν δεν πιάσουν τους χούλιγκαν/κουκουλοφόρους, θα την καταγγέλουμε για ανικανότητα, αδιαφορία, ανοργανωσιά κλπ. Αν τους πιάσουν, θα καταγγέλουμε για δικτατορία, αστυνομικό κράτος, τραμπουκισμό κλπ.

Η ουσία είναι ότι έτσι όπως έχει πλέον η κατάσταση με τα καναλικά παράθυρα του δημοσιογραφικού παραλόγου, η αστυνομία θα βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο. Τουλάχιστον ας κάνει τη σωστή κίνηση και ας τα ακούει μετά για αυτό.

Ο νεκρός δεν θα γυρίσει πίσω, ας γίνει αφορμή τουλάχιστον να πάμε λίγο εμείς μπροστά...

Συγγνώμη, πόσες δυνάμεις της Αστυνομίας θα μπορούσαν να βρίσκονται έτοιμες για επέμβαση έξω από γήπεδο όπου γυναίκες έπαιζαν βόλλεϋ;

Ειλικρινά και χωρίς διάθεση για ειρωνείς ή πλάκα, μήπως πρέπει να αποσύρω την 10χρονη κόρη μου από το παιδικό τμήμα βόλει του ΠΑΟΚ? ( η επιλογή της ομάδας δεν έγινε με οπαδικά κριτήρια, αλλά επειδή εκεί πήγαιναν και οι φίλες της, και διότι άλλες ομάδες π.χ. Φιλαθλητικός, είχαν προπονήτρια που χαστούκιζε τα παιδιά).

Συγγνώμη, πόσες δυνάμεις της Αστυνομίας θα μπορούσαν να βρίσκονται έτοιμες για επέμβαση έξω από γήπεδο όπου γυναίκες έπαιζαν βόλεϊ;

Το γεγονός της συνάντησης ήταν γνωστό από το
προηγούμενο βράδυ. Το είχε τονίσει ο πρόεδρος
της Ομοσπονδίας, ο Δήμαρχος της Παιανίας αλλά και
γνωστό αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός. Το αστυνομικό
τμήμα απέχει μόνο 2 χλμ από το σημείο που έγιναν η φασαρίες.

Αλλού και αλλού ξέρουν να έχουν μόνιμη διμοιρία των ΜΑΤ
(π.χ. Βιβλιοπωλείο Γεωργιάδη),
εδώ που θα είχαμε να κάνουμε με ανεγκέφαλους και παιζόντουσαν
ανθρώπινες ζωές καθολική ανυπαρξία.

Γιατί το κουράζουμε ρε παιδιά?

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Ε, καλά, δε νομίζω Βλάση. Αν αρχίσει να έχει βλέψεις προς τον επαγγελματικό αθλητισμό, το ξανασκέφτεσαι.
Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν καλλιεργείται ο φανατισμός υπέρ της ομάδας, αλλά το βλέπω μάλλον δύσκολο.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιοι εκπλήσονται με το άκουσμα του ότι δινουν ραντεβού οπάδοί για να πλακωθούν... λίγο αν είσαι μέσα στα οπαδικά αυτό το γνωρίζεις.
Εξάλλου δεν είναι λίγοι αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα ή με μηνύματα σε τηλεοπτικά εκπομπές και τα "ανακοινώνουν"!!!!!
Ήταν θέμα χρόνου να γίνει το μοιραίο.
Στους συνδέσμους όλοι τους ξέρουν που τα κάνουν αυτά με τα παρατσούκλια τους... ο "κατσαβίδας", ο "σουγιάς", ο "άγγελος", ο "τοίχος" και καμαρώνουν!
ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!!!
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ (που να ισχύει, όχι τι θα θέλαμε να ισχύει)
και μετά λένε τον κοντό ρουφιάνο που τους δίνει στην αστυνομία!

Η έννοια οργανωμένος οπαδός είναι παρεξηγημένη κατά την δική μου άποψη...
Κ εγώ είμαι οργανωμένος οπαδός του ολυμπιακού ΑΛΛΑ μέχρι ένα σημείο ! Ποιό ? Μέσω συνδέσμου αγοράζω διαρκείας εισιτήριο κ παίρνω φθηνότερα εισιτήρια για αγώνες σε αθλήματα που δεν έχω διαρκείας. Αυτό σημαίνει οργανωμένος οπαδός. Από εκεί κ πέρα όμως δυστυχώς κάποιοι σύνδεσμοι ή κάποια μερίδα συνδέσμων ή κάποια μερίδα οπαδών κάνουν αυτά τα αίσχη...

Η έννοια οργανωμένος οπαδός είναι παρεξηγημένη κατά την δική μου άποψη...
Κ εγώ είμαι οργανωμένος οπαδός του ολυμπιακού ΑΛΛΑ μέχρι ένα σημείο ! Ποιό ? Μέσω συνδέσμου αγοράζω διαρκείας εισιτήριο κ παίρνω φθηνότερα εισιτήρια για αγώνες σε αθλήματα που δεν έχω διαρκείας. Αυτό σημαίνει οργανωμένος οπαδός. Από εκεί κ πέρα όμως δυστυχώς κάποιοι σύνδεσμοι ή κάποια μερίδα συνδέσμων ή κάποια μερίδα οπαδών κάνουν αυτά τα αίσχη...

Πρέπει να είσαι μέλος συνδέσμου για να πάρεις διαρκείας??
επίσης (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) όταν πας να πάρεις εισιτήριο από σύνδεσμο όχι μόνο δεν το παίρνεις πιο φθηνά αλλά βάζουν και "καπέλο" στην τιμή για να βγουν τα έξοδα του club.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ......ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ?

Πρέπει να είσαι μέλος συνδέσμου για να πάρεις διαρκείας??
επίσης (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) όταν πας να πάρεις εισιτήριο από σύνδεσμο όχι μόνο δεν το παίρνεις πιο φθηνά αλλά βάζουν και "καπέλο" στην τιμή για να βγουν τα έξοδα του club.
Για να πάρεις διαρκείας δεν χρειάζετε να είσαι συνδεσμίτης.
Απλά τα 'κανονικά' διαρκείας έχουν 700 περίπου ευρώ όταν τα συνδεσμιακά έχουν περίπου 350 ευρώ...
Τέλος στους συνδέσμους αγοράζεις εισιτήρια σίγουρα όταν αυτά έχουν εξαντληθεί στα ταμεία...κ πάντα τα φθηνότερα...

Η ιστορία μου φέρνει στο μυαλό το παρακάτω απόσπασμα:

Μια νύχτα, ένα διαστημόπλοιο εμφανίστηκε στον ουρανό του πλανήτη Dalforsas που ποτέ πριν δεν είχε δει κάτι τέτοιο. Έμοιαζε με ένα λαμπρό αστέρι που ταξίδευε αθόρυβα στον ουρανό.

Μια φυλή πρωτόγονων, που ζούσαν στις Κρύες Πλαγιές, το είδαν και ορκίζονταν ότι είδαν ένα σημάδι, ένα σημάδι από τους θεούς τους που σήμαινε ότι πρέπει επιτέλους να ξεσηκωθούν και να σκοτώσουν τους κακούς Πρίγκηπες της Πεδιάδας.

Από τα ψηλά παρατηρητήρια των παλατιών, οι Πρίγκηπες της Πεδιάδας είδαν και αυτοί το αστέρι, και το εξέλαβαν ως αναμφισβήτητο σημάδι από τους θεούς τους ότι πρέπει να εξοντώσουν τους καταραμένους Πρωτόγονους από τις Κρύες Πλαγιές.

Και μεταξύ τους, οι Κάτοικοι του Δάσους, κοίταξαν ψηλά και είδαν και αυτοί το αστέρι, με φόβο και αποστροφή. Γιατί, αν και δεν είχαν δει ποτέ κάτι αντίστοιχο, ήξεραν πολύ καλά τι προμήνυε και έσκυβαν θλιμμένα το κεφάλι.

Ήξεραν ότι, όταν έρχονταν οι βροχές, ήταν σημάδι.

Όταν έφευγαν οι βροχές, ήταν σημάδι.

Όταν φυσούσαν άνεμοι, ήταν σημάδι.

Όταν έπεφταν οι άνεμοι, ήταν σημάδι.

Όταν κάπου στην επικράτεια, μεσάνυχτα και με πανσέληνο, γεννιόταν ένα κατσίκι με τρία κεφάλια, ήταν σημάδι.

Όταν κάπου στην επικράτεια, κάποια στιγμή το απόγευμα γεννιόταν μια απολύτως φυσιολογική γάτα, ή ένα γουρούνι χωρίς καμία επιπλοκή, ή ακόμα και ένα παιδί με λίγο ανασηκωμένη μύτη, και αυτό συχνά θεωρείτο σημάδι.

Οπότε δεν υπήρχε καμία απολύτως αμφιβολία ότι ένα νέο αστέρι στον ουρανό ήταν σημάδι, και μάλιστα πρώτης τάξεως.

Και κάθε νέο σημάδι σήμαινε πάντα το ίδιο πράγμα: ότι οι Πρίγκηπες της Πεδιάδας και οι Πρωτόγονοι από τις Κρύες Πλαγιές θα ξανασκοτώνονταν στο ξύλο για άλλη μια φορά.

Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν κακό, αλλά οι Πρίγκηπες της Πεδιάδας και οι Πρωτόγονοι από τις Κρύες Πλαγιές διάλεγαν πάντα ως πεδίο μάχης το Δάσος, και αυτοί που έβγαιναν κυρίως ζημιωμένοι από τις εχθροπραξίες ήταν οι Κάτοικοι του Δάσους, παρ' όλο που, από όσο ήξεραν, κανείς δεν είχε κάτι εναντίον τους.

Από το Life, the Universe and Everything του Douglas Adams, σε πρόχειρη μετάφραση από εμένα.

Lepton for President!
Για άλλη μια φορά, ο συγχωρεμένος Douglas Adams μίλησε πριν από εμάς, για εμάς...

..και θα έχουμε πάλι τους ειδικούς και τους πολιτικούς στη τηλεόραση, και όλοι θα λένε τι πρέπει να γίνει, αλλά ως συνήθως δεν θα γίνει τίποτα, και σε μια εβδομάδα θα το έχουμε όλοι ξεχάσει..μέχρι την επόμενη φορά

Πηγή : http://www.goalday.gr/article.asp?catid=5070&subid=2&pubid=465425

Οι αυτόπτες μάρτυρες πολλοί. Ολοι φοβισμένοι, παρακολούθησαν ιδίοις όμμασι το μακελειό που συντελέσθηκε στην οδό Λαυρίου και τη βαναυσότητα με την οποία συνεπλάκησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
«Πόλεμος»... Αυτή η λέξη έβγαινε από τα στόματα όλων, κατοίκων, ιδιοκτητών καταστημάτων και απλών περαστικών, οι οποίοι ακόμη και αρκετές ώρες μετά τα τραγικά συμβάντα παρέμεναν ανάστατοι και δεν πίστευαν στο μαζικό έγκλημα του οποίου έγιναν μάρτυρες.
«Από τον πόλεμο είχα να δω τέτοιο μίσος» λέει ο κ. Γρηγόρης και συνεχίζει «σήκωναν τα πουκάμισα, έβγαζαν τους σουγιάδες και μαχαίρωναν... σκοτείνιασε η περιοχή».
«ΗΘικοί αυτουργοί οι πρόεδροι των ομάδων»
Ο Γιώργος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, φωτογραφίζει τους, κατά την άποψή του, ηθικούς αυτουργούς: «Ρωτήστε τους προέδρους των ομάδων να σας πουν γιατί έγιναν όλα αυτά. Κάντε τον Νικολαϊδη ήρωα, που τουλάχιστον προσπαθεί, για να γλιτώσουμε από δαύτους», ενώ ο κ. Μιχάλης καταθέτει πως «πρώτη φορά είδα τόση ωμή βία».
«Παρούσα-απούσα η αστυνομία»
Οσοι είχαν τη... δυστυχία να δουν από κοντά το τι συνέβη, από την αρχή μέχρι το τέλος, ρίχνουν ευθύνες στην αστυνομία για την «αδυναμία της να παρέμβει» όπως καταγγέλλουν.
«Η αστυνομία ήταν εδώ, αλλά δεν έκανε τίποτα. Ηταν παρούσα-απούσα. Καμία προσπάθεια παρεμπόδισης των εγκληματικών αυτών ενεργειών» λένε οι αυτόπτες μάρτυρες. Καταστηματάρχης είδε «εκατοντάδες μηχανάκια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει να περνούν νωρίτερα (γύρω στη 1:30 μ.μ.) και να στρίβουν στο δρόμο «Σωτ. Απ. Χούντα», κάθετο στη Λαυρίου, «προκειμένου να κρυφτούν σε άλλα στενά και να στήσουν καρτέρι στους... εχθρούς τους», ενώ ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, μία... ανάσα από το σημείο τέλεσης του εγκλήματος, καταθέτει πως «οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την είχαν... στημένη σ' αυτούς του Ολυμπιακού περιμένοντάς τους στην οδό «Δημ. Σ. Χούντα» και όταν οι τελευταίοι έκαναν την εμφάνισή τους από την οδό Λαυρίου, όρμησαν κατά πάνω τους και ακολούθησε πανικός.
Ξέρω πως ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού αυτοί που είχαν στήσει το καρτέρι, καθώς είχαν περάσει νωρίτερα και μερικοί φορούσαν πράσινα κασκόλ. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών όμως κανείς δεν έφερε διακριτικά».
Ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη λαϊκής τέχνης αναφέρει πως: «Εχω να δω τόσα βεγγαλικά από το Πάσχα. Το τι φωτοβολίδα έπεσε, δεν μπορείτε να το φανταστείτε».
«Μαύρισαν όλα»
«Είδα περισσότερα από 200 άτομα, ντυμένα από την κορφή μέχρι τα νύχια με μαύρα ρούχα, να διασχίζουν τη Λαυρίου» λέει ιδιοκτήτης βενζινάδικου -το οποίο βρίσκεται σε σχετική απόσταση από την οδό Λαυρίου 110, τοποθεσία όπου συντελέσθηκε η τραγωδία- και συνεχίζει «μαύρισαν όλα. Μέχρι και τα κράνη που φορούσαν ήταν μαύρα. Τρομάξαμε όσοι ήμασταν στο βενζινάδικο. Μάλιστα περισσότερα από 20 άτομα όρμησαν στο περίπτερο του Θανάση και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν. Από νερά, μέχρι γάλατα και αναψυκτικά».

Βασικά δεν έχω ακούσει πως έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό με το θάνατο, αλλά ρε παιδιά.
Ραντεβού θανάτου. 1οι ποιοι φταίνε? Πας για ξύλο εσκεμμένα. Δεν ξέρεις οτι μπορεί έστω και κατά λάθος να σκοτωθείς?
2ον δε μένεις μόνο στο ξύλο εσύ και ο υποτιθέμενος αντίπαλος αλλά σπας και περιουσία του άλλου ή ακόμα βάζεις και σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της περιοχής και διερχομένων. Μετά λέμε γιατί? Μυαλό δεν έχεις στο κεφάλι? Όχι.

3ον Το κράτος αντί να σε πιάσει, όχι να σε ρίξει στη φυλακή να κάθεσαι (που δεν το κάνει ούτε κι αυτό), να σε βάλει σε καταναγκαστικά έργα για 5-10-20 χρόνια να δουλεύεις δωρεάν.

Είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα Αλέκοοοο. Το είπαν κι άλλοι πριν, τους συμφέρει να γίνονται τέτοια.

ε καλά τώρα . Εδώ όταν εκείνος ο εγκληματίας Ζιντάν , χτύπησε εκ προθέσεως τον Ιταλό αντίπαλο του , οι μισοί και πλέον βγήκαν να δικαιολογήσουν τον "μεγάλο" ποδοσφαιριστή . Ποιά η διαφορά με τους αλήτες χούλιγκανς ;