Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ναι αλλά δεν έχεις οριοθετησει μέχρι ποτε θες απάντηση :BDGBGDB55:

Α, εγώ είμαι υπομονετικός άνθρωπος, έχει όλη την εβδομάδα αν θέλει.

ΥΓ. Αν πέσει "καμπάνα" εν τω μεταξύ θα κρατήσω καθυστερήσεις.

:popcorn:

Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

λοιπόν ας το λήξουμε εδώ, Σπύρο αν σε έθιξα συγνώμη, αλλά εσύ το προκάλεσες. Λάκη, δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο...

φυσικα και δεν σκεφτονται ολοι το ιδιο,αλλα καποια πραγματα τουλαχιστον σε ανθρωπους που εχουν κριτικη σκεψη,ειναι αυτονοητα.

λοιπόν ας το λήξουμε εδώ, Σπύρο αν σε έθιξα συγνώμη, αλλά εσύ το προκάλεσες. Λάκη, δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο...

Δεν το ληγουμε μέλος ZACHARIS παρέα.

Την πρώτη φορά σού δώσαμε την ευκαιρία καί δεν πράξαμε τίποτα ως Δ.Ο. παρότι έγραφες και μάλιστα off topic σε τεχνική κατηγορία περί ''τών λευκών πού έμαθαν τούς μαύρους νά περπατούν '' καί άλλα τέτοια που εχουν μεταφερθεί αυτούσια σε νημα τής Cafe..

Σήμερα σέ διαγραμένο σου ποστ στό παρόν θέμα επικροτείς (και μάλιστα έμμεσα προτρέπεις κιολας) τήν βία πού ασκείται στην Μανωλάδα τού Ν.Ηλείας απο φραουλοπαραγωγούς κατά μεταναστών που αντιμετωπίζονται ως δούλοι..(Οσα γράφεις περί Πυργου Ηλείας σε αυτό το γεγονός αναφέρονται)..

Τρίτον και λιγότερο σημαντικό(μιάς και ειμαι συνηθισμένος σέ τέτοια ''επεισόδεια'' απο γνωστούς κύκλους)μπερδεύεις τίς πιθανές πολιτικές μου αποψεις μέ τον τρόπο πού ασκώ τό επάγγελμά μου ,τό οποίο μάλιστα ουδέποτε τό έχω εμπλέξει στο φορουμ και συγχρόνως δεν υπάρχει στό προφίλ μου οπότε νεω´τερα μέλη δεν το γνωρίζουν.

Ολα τά ανωτέρω θά μπορούσαν χαλαρά νά επιφέρουν ''ποινή'' αποκλεισμού γιά καιρό και οι λογοι προφανείς.

Παρά ταύτα έχεις μιάν ακομα ευκαιρία..

Τώρα θεωρείται το θέμα λήξαν,προς το παρόν.:smile:

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

φυσικα και δεν σκεφτονται ολοι το ιδιο,αλλα καποια πραγματα τουλαχιστον σε ανθρωπους που εχουν κριτικη σκεψη,ειναι αυτονοητα.
Στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής τίποτα δεν είναι αυτονόητο... όπως επίσης, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί.... αυτό που θέλει η εξωτερική πολιτική είναι ψυχρή λογική και το συμφέρον της χώρας... νομίζω πως, το επισήμανα σε προηγούμενά μου post..

Λάκη αν συμφωνούσαμε ολοι δεν θα είχε σασπένς και η κουβέντα θα ηταν τουλάστιχον βαρετή.
Δες το οτι αν δέχεσαι την άποψη του άλλου, άσχετα αν είναι λανθασμένη ή σωστή, είναι ενα καλό επίπεδο σκεψης και συμπεριφοράς.

ε μα γι αυτο ανεφερα το φορουμ μας ως δειγμα,επειδη υπαρχει ενα πολιτισμενο επιπεδο αντιπαραθεσης,το οποιο ξεφευγει μερικες φορες βεβαια,αλλα ειναι φυσιολογικο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής τίποτα δεν είναι αυτονόητο... όπως επίσης, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί.... αυτό που θέλει η εξωτερική πολιτική είναι ψυχρή λογική και το συμφέρον της χώρας... νομίζω πως, το επισήμανα σε προηγούμενά μου post..
...και οι υπόλοιποι να πάνε να...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

το συμφερον της χωρας οπως λες,ειναι να απεχει απο τρομοκρατικα χτυπηματα και οχι να συμμετεχει σ'αυτα.

Αν ποτέ γνωρίσουμε "παράπλευρες απώλειες" από επεμβάσεις στο εξωτερικό, να στείλουμε κάποιον να παρηγορήσει τις χαροκαμένες μάνες με "ψυχρή λογική".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

...και οι υπόλοιποι να πάνε να...

ναι δυστυχώς έτσι είναι στις πολιτικές επιστήμες έχουμε αρκετές σχολές σκέψεις: 1.δύναμη του ισχυρού και ισορροπία δυνάμεων (εκπρόσωπος: kissinger, συνήθως δεξιά κόμματα υιοθετούν αυτή την πολιτική),
2. θεσμικά, και μέσα από οργανισμούς τύπου ΟΗΕ, ΕΕ κλπ να λύνονται οποιεσδήποτε διαφορές, ονομάζεται και soft power, κυρίως η Ευρώπη και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις υιοθετούν τέτοιες πολιτικές..
3. radicals, δηλαδή Μαρξιστική θεωρία των διεθνών σχέσεων, ...
αυτό δεν είναι απόλυτο... συνήθως αποτελεί μίξη των 1-2... επίσης πλέον μιλάμε για political economy of international relations... είναι αρκετά πολύπλοκα και αρκετά τεχνοκρατικά... ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι χαρασουν στρατηγική..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

ναι δυστυχώς έτσι είναι στις πολιτικές επιστήμες έχουμε αρκετές σχολές σκέψεις: 1.δύναμη του ισχυρού και ισορροπία δυνάμεων (εκπρόσωπος: kissinger, συνήθως δεξιά κόμματα υιοθετούν αυτή την πολιτική),
2. θεσμικά, και μέσα από οργανισμούς τύπου ΟΗΕ, ΕΕ κλπ να λύνονται οποιεσδήποτε διαφορές, ονομάζεται και soft power, κυρίως η Ευρώπη και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις υιοθετούν τέτοιες πολιτικές..
3. radicals, δηλαδή Μαρξιστική θεωρία των διεθνών σχέσεων, ...
αυτό δεν είναι απόλυτο... συνήθως αποτελεί μίξη των 1-2... επίσης πλέον μιλάμε για political economy of international relations... είναι αρκετά πολύπλοκα και αρκετά τεχνοκρατικά... ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι χαρασουν στρατηγική..
Μάλιστα...άσε δεν θα πάρω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Είναι παρωδία τελικά αυτοί οι Αμερικάνοι
Να τους δωσουν ενα οσκαρ
τι ενα....
να σαρώσουν τα βραβεία
Ακου πετάξανε το πτώμα στον Ινδικό.....

Φαντασου να το βρουν τιποτα ψυχοδυναμικοι και να τον επαναφερουν στην ζωη αλλα ινδουιστη :D

υγ

Πλακα πλακα ο Μπιλ εκανε 10 χρονια κατοικον περιορισμο και παιζει πλεον να ειναι σε καμια επαυλη στην Βραζιλια , ξυρισμενος και πλει μποι οπως ηταν παλια με ενα τεραστιο εφαπαξ.

ΜΙα χαρα....:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Πλακα πλακα ο Μπιλ εκανε 10 χρονια κατοικον περιορισμο και παιζει πλεον να ειναι σε καμια επαυλη στην Βραζιλια , ξυρισμενος και πλει μποι οπως ηταν παλια με ενα τεραστιο εφαπαξ.

ΜΙα χαρα....:a0210:

Μα πραγματικά, ένα ξούρισμα να έριχνε, άλλος άνθρωπος θα έδειχνε!

Υπάρχει καλύτερη κάλυψη από το να έκανε πλήρη αποτρίχωση, να έφτιαχνε τα δόντια του, να έβαζε εμφυτεύματα στήθους και να έκανε την ιερόδουλο σε κάποια οδό του κέντρου της πρωτεύουσάς μας; Ροζάνα Μπιγκ Λάντερν.

Μήπως ρε παιδιά έδωσαν αυτό το τέλος στο σήριαλ B.L. (προσέξτε, όχι "σκότωσαν", δεν έχει και σημασία άλλωστε) για να τονώσουν το ηθικό και να προετοιμάσουν τον αμερικανικό λαό να αποδεχτεί μια νέα επέμβαση?
Άλλο να λέει ο κόσμος "ώχου, πού πάμε να μπλέξουμε πάλι" και άλλο "εμπρός γερά με τσαμπουκά". Δείτε το κύμα ενθουσιασμού στο Αμρίκα...
Εδώ η Μεσόγειος φλέγεται, Ισραήλ και Τουρκία τα έχουν σπάσει και Συρία - Ιράν είναι στην ουρά.
Είναι λογικό να "ξεμπερδεύεις" πρώτα με τον έναν βάρβαρο, για να δείξεις στο καπάκι τον επόμενο. Δεν είναι? :chinscratch:

Συμφωνώ με τις σκέψεις σου και θα προσθέσω το κοινότοπο αλλά αληθές, "αν δεν υπήρχε ο B.L., τότε θα έπρεπε να τον εφεύρουν"...

Πάντως, η χρησιμότητα του μύθου του B.L., που μεθοδικά καλλιέργησαν οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί, είχε πάψει από καιρό να υφίσταται...

ΥΓ. Τώρα, αν για το φυσικό θάνατο του B.L. πανηγυρίζουν μαζί με τους καθαρόαιμους (sic!) Αμερικάνους και κάποιοι δικοί μας Αμερικανοτσολιάδες, προσωπικά δε με χαλάει... Πάντα υπήρχαν τέτοιοι "οπαδοί" και πάντα θα υπάρχουν. Αν είναι συνειδητοποιημένοι έχει καλώς και μπορεί να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων σε "υψηλό" επίπεδο...Αν όχι, τότε δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς...

Last edited:
Συμφωνώ με τις σκέψεις σου και θα προσθέσω το κοινότοπο αλλά αληθές, "αν δεν υπήρχε ο B.L., τότε θα έπρεπε να τον εφεύρουν"...

Πάντως, η χρησιμότητα του μύθου του B.L., που μεθοδικά καλλιέργησαν οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί, είχε πάψει από καιρό να υφίσταται...ΥΓ. Τώρα, αν για το φυσικό θάνατο του B.L. πανηγυρίζουν μαζί με τους καθαρόαιμους (sic!) Αμερικάνους και κάποιοι δικοί μας Αμερικανοτσολιάδες, προσωπικά δε με χαλάει... Πάντα υπήρχαν τέτοιοι "οπαδοί" και πάντα θα υπάρχουν. Αν είναι συνειδητοποιημένοι έχει καλώς και μπορεί να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων σε "υψηλό" επίπεδο...Αν όχι, τότε δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς...

Αυτό είναι αλήθεια... ο Λαντεν, και η εξτρεμιστική θρησκευτικότητα του ισλάμ, είναι δημιούργημα των αμερικανων, ως αντίβαρο στην προέλαση των πάλαι ποτέ σοβιετικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν... προφανώς για να έχει λόγω ύπαρξης έπειτα, από το δίπολο-κομμουνισμός vs καπιταλισμός, ο λαντεν το έριξε στους απίστους χριστιανούς και άλλους που έχουν πατήσει πόδι σε αραβικά εδάφη [sic] επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε πως, πλέον ζούμε σε έναν κόσμο όπου επεμβάσεις τύπου Αφγανιστάν και κανταφι θα είναι περισσότερες.... για αυτό θα πρέπει να χαραχθεί μια νέα εξωτερική πολιτική και να δούμε πως, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς, και ποια θα είναι τα οφέλη μας... έχει νόημα και σκέψου ρεαλιστικά, διότι, σε υψηλό επίπεδο, κάνουν τέτοιου είδους σχέδια, και δυστυχώς, λόγω οικονομικών συγκυριών και δίχως στρατηγική στην εξωτερική μας πολιτική είμαστε μακρυά απο τις ουσιαστικές αποφάσεις. Η Θάτσερ έλεγε κάποτε 'Ισχυρή οικονομία, ισχυρή εξωτερική πολιτική, εθνική ανεξαρτησία και διασφάλιση των συμφερόντων μας'...

Last edited:
Γιάννη να δοκιμάσω με την 17Ν?

Εχω την αισθηση οτι ο ''ηρωισμός'' και το δέος προς την 17Ν υπήρχαν κατά την περίοδο δράσης της.
Αν και μικρός τότε θυμάμαι που λέγανε οτι το μόνο που δουλεύει σωστά και με μεγάλη ακρίβεια σε αυτη τη χωρα είναι η 17Ν.
Από την παρωδία της συλληψης τους, η εντύπωση που έμεινε είναι οτι μαλλον απομυποποιήθηκαν.
Σημερα δεν νομίζω οτι υπάρχουν πολλοί που τους θεωρούν ήρωες.

Έκανα μία προσπάθεια :-))

επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε πως, πλέον ζούμε σε έναν κόσμο όπου επεμβάσεις τύπου Αφγανιστάν και κανταφι θα είναι περισσότερες.... για αυτό θα πρέπει να χαραχθεί μια νέα εξωτερική πολιτική και να δούμε πως, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς, και ποια θα είναι τα οφέλη μας...

Προφανώς αν η πλειοψηφία του δυτικού πολιτιμού μας που παίρνει αποφάσεις δεν είχε τις απόψεις σου δεν θα είχε τόσες ''αποικίες'', τόσες οικονομικές επεκτάσεις και λοιπά συμπαθητικά.
Προσοχή μονο γιατί συνήθως ερχεται από εκει που δεν το περιμένεις :ernaehrung004:

Αυτό είναι αλήθεια... ο Λαντεν, και η εξτρεμιστική θρησκευτικότητα του ισλάμ, είναι δημιούργημα των αμερικανων, ως αντίβαρο στην προέλαση των πάλαι ποτέ σοβιετικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν... προφανώς για να έχει λόγω ύπαρξης έπειτα, από το δίπολο-κομμουνισμός vs καπιταλισμός, ο λαντεν το έριξε στους απίστους χριστιανούς και άλλους που έχουν πατήσει πόδι σε αραβικά εδάφη [sic] επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε πως, πλέον ζούμε σε έναν κόσμο όπου επεμβάσεις τύπου Αφγανιστάν και κανταφι θα είναι περισσότερες.... για αυτό θα πρέπει να χαραχθεί μια νέα εξωτερική πολιτική και να δούμε πως, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς, και ποια θα είναι τα οφέλη μας... έχει νόημα και σκέψου ρεαλιστικά, διότι, σε υψηλό επίπεδο, κάνουν τέτοιου είδους σχέδια, και δυστυχώς, λόγω οικονομικών συγκυριών και δίχως στρατηγική στην εξωτερική μας πολιτική είμαστε μακρυά απο τις ουσιαστικές αποφάσεις. Η Θάτσερ έλεγε κάποτε 'Ισχυρή οικονομία, ισχυρή εξωτερική πολιτική, εθνική ανεξαρτησία και διασφάλιση των συμφερόντων μας'...
Τέτοιου είδους σχέδια τα κάνουν σε υψηλό επίπεδο δολοφόνων.