Νέο Aperture 3 (64 bit)

 Νίκος

Supreme Member
overview-hero-20091020.png

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο Aperture 3 στα 64bit!!

Υποστηρίζει Faces και Places και περισσότερα από 200 νέα χαρακτηριστικά.

whatsnew-places-appscreen-20091020.jpg

whatsnew-faces-appscreen-20091020.jpg

http://www.apple.com/aperture/whats-new.html

whatsnew-presets-appscreen-20091020.jpg

..Καλό μεσημέρι σε όλους..

απ´ό,τι διαβάζω υπάρχουν πολλά κρούσματα κρασαρίσματος!!!

προσοχή σε όσους το εγκαταστήσουν σε trial!!!

Δεν έχω δουλέψει ποτέ το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Μιας και πρόσφατα αναβαθμίστηκα στο cs4 (πληρώνοντας 234 ευρουλάκια στην adobe), αναρωτιέμαι αν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω το aperture?

Το aperture είναι ένα κορυφαίο-κατά τη γνώμη μου-πρόγραμμα επεξεργασίας raw αρχείων...

Δεν έχει σχέση με το photoshop....το αντίστοιχο της Adobe είναι το Lightroom...αλλά επειδή έχω δουλέψει και λίγο το Lightroom το Aperture είναι σαφώς καλύτερο κατά την γνώμη μου!!!

οχι οτι προκειται να ασχοληθω σοβαρα με τα προγραμματα αυτα διοτι δεν ειμαι επαγγελματιας

αλλα τι διαφερει το photshop

απο το aperture ( το οποιο μοιαζει με το lightroom ) ?

το photoshop-by the book-είναι προσανατολισμένο στην καλλιτεχνική επεξεργασία των φώτο..

το Aperture έχει να κάνει με τεχνική επεξεργασία αρχείων raw...

πχ. ένας φωτογράφος κάνει μια δουλειά..την διορθώνει τεχνικά και την δίνει στο πελάτη για να διαλέξει τις φώτο και μετά μπαίνει το photoshop...

κανει και για χομπιστες ?

αν και δε θεωρουμαι χομπιστας της φωτογραφιας αλλα ειναι ενδιαφερον χομπυ ...

η επεξεργασια

Κανει και για χομπιστες... ειναι κυριως για οργανωση και επεξεργασια (κυριως χρωματικη), οχι καλιτεχνικη .
Δες και τα βιντεο για περισσοτερες πληροφοριες.
http://www.apple.com/aperture/whats-new.html

Tελικα εχει τα θεματακια του, σημερα μου κρασαρε 1-2 φορες !

Λοιπόν κατέβασα κι εγώ τη δοκιμαστική έκδοση και έπαιξα λίγο μαζί του με raw αρχεία.
Σαν πρώτη εντύπωση δεν μπορώ να πω πως μου έδωσε κάτι περισσότερο από ότι το photoshop (δεν έχω lightroom και δουλεύω μόνο στο photoshop τα raw αρχεία). Θα προσπαθήσω περισσότερο, αλλά δεν εντυπωσιάστηκα...

Δεν ειναι το ιδιο πραγμα με το photoshop.
Einai κυριως για οργανωση-ταξινομηση και μικρο επεξεργασια, οχι τοσο για retouching.
Εχει επισης τα πολυ ωραια και χρησιμα για μενα faces-places και μπορεις ευκολα και γρηγορα να φτιαξεις ΠΟΛΥ εντυπωσιακα slideshow με φωτο-βιντεο και μουσικη.