Νέο Aperture 3 (64 bit)

Προχθές που έκανα σε περίπου 650 raw κάποιες ρυθμίσεις, αντίθεσης, φωτεινότητας, κροπαρισμα, ευθυγράμμιση δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με την 3.0.1.
Πριν την 3.0.1 είχα κάποια προβληματάκια.
Είναι πραγματικά, ότι πιο εργονομικό σαν πρόγραμμα που θα μπορούσε να βγει, για αρχειοθέτηση και μερική επεξεργασία εικόνων.
Και προσωπική μου εκτίμηση, πιο λειτουργικό από το lightroom με αρκετά μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα που καθαρίζει πλήρως η εικόνα.

Απάντηση: Re: Νέο Aperture 3 (64 bit)

Προχθές που έκανα σε περίπου 650 raw κάποιες ρυθμίσεις, αντίθεσης, φωτεινότητας, κροπαρισμα, ευθυγράμμιση δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με την 3.0.1.
Πριν την 3.0.1 είχα κάποια προβληματάκια.
Είναι πραγματικά, ότι πιο εργονομικό σαν πρόγραμμα που θα μπορούσε να βγει, για αρχειοθέτηση και μερική επεξεργασία εικόνων.
Και προσωπική μου εκτίμηση, πιο λειτουργικό από το lightroom με αρκετά μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα που καθαρίζει πλήρως η εικόνα.

Σαφώς και είναι πιο λειτουργικό από το lightroom...θα συμφωνήσω μαζί σου!!!

Ενα πραγμα δεν μπορω να βρω ρε παιδια οπως στο lightroom !!!
Πως βλεπεις 1 φωτογραφια που εχεις επεξεργαστει , διπλα - διπλα με την original (πριν και μετα) ?

Αν δουλέψεις μια φωτο και θες να δεις άμεσα την διαφορά με την πρωτότυπη, επιλεγείς το master και βλέπεις αμέσως την διαφορά.
Τώρα, αν θες να τις έχεις δίπλα δίπλα, τότε κανε δεξί κλικ στην φωτο που θες και επέλεξε new version from master και αφου γίνουν δυο ίδιες φωτο, επιλέγοντας και τις δυο τις ανοίγεις, δουλεύεις τη μια και εχεις άμεσα την σύγκριση.
Μπορεί να υπάρχει και καποιος αλλος τροπος αλλα δεν τον εχω βρει ακομα...

το master ειναι το εικονίδιο που βρίσκεται δεξιά κάτω με τα πέντε εργαλεία και μοιάζει με φιλμάκι ή αλλιώς πατάς το ´Μ´

Aυτο τον εμμεσο τροπο το ξερω, θα ηθελα κατι πιο απλο και γρηγορο ομως, οπως στο Lightroom.
Επισης, κατι που δεν με ικανοποιησε πολυ, ειναι το noise reduction, δεν ειναι και πολυ αποτελεσματικο.
Τραβαω με την canon 7d se iso 3200 και δεν εχω και πολυ καλα αποτελεσματα.

Οταν λες οτι δεν εχεις καλα αποτελέσματα τι εννοείς?
Με την eos 50D διαπιστωσα οτι με το aperture εχω την πραγματικη χωρις μειωση θορυβου εικονα, ενω το DPP της canon κανει την μειωση αυτοματα και φαινεται λιγότερος θόρυβος, αλλα αυτο εγω δεν το θελω. Μηπως το Lightroom δουλεύει όπως το DPP?