xaaxxaax ωρε που παμε........που παμε........:ernaehrung004:Εδώ και λίγες μέρες έχει εμφανιστεί ένα ακόμα CHID στη λίστα των entitlements της κάρτας Kappa. Έτσι μετά τα 0002, 0003, 00014, 0076 εμφανίστηκε και το FFB0. Ξέρει κανείς τι ρόλο έχει το νέο CHID; Μήπως για τα HD κανάλια;
Ερωτηση, για να μαθαινουμε και εμεις οι αρχαριοι
Τι ειναι το CHID ?
Προφανώς θα είναι για τα νέα κανάλια Πάνο... θα δούμε σε λίγες μέρες..
Κι εγω σκετη εχω σε δεκτη με αυθεντικο irdeto. Που το βλεπουμε αυτο στην καρτα;
Είναι ο τρόπος του Irdeto για να ξεχωρίζουν τα διαφορετικά πακέτα συνδρομής. Πχ κάποιος που έχει συνδρομή μόνο στο start pack μπορεί να ανοίγει μόνο τα κανάλια με CHID 0002 ενώ κάποιος με full pack όλα τα CHID. Δεν είναι ακριβώς έτσι, αυτό που αναφέρω παραπάνω είναι μία υπεραπλουστευμένη εκδοχή.
Αν είναι για τα κανάλια HD, τότε τα νέα είναι ευχάριστα γιατί πέρασε το CHID και στη δική μου συνδρομή που είναι παλιά κάρτα χωρίς ιδιοκτησιακό δέκτη. Συνεπώς μόλις ενεργοποιηθεί η εκπομπή σε αυτό το CHID, θα μπορώ να τα δω!!!
Στον δικο μου δεκτη παρατηρησα το εξης:
Ειχα το start pack της νοβα και εβλεπα οτι ειχα αρκετα chid (πιθανον πανω απο 10, δυστηχως δεν τα ειχα μετρησει).
Αποφασισα να κανω αναβαθμιση στο πληρες πακετο, εβαλα την καρτα σε panasat για να μην παρουσιασθει το οποιοδηποτε προβλημα, τους καλεσα, ανοιξανε τα καναλια και ξαναβαζω την καρτα στο dreambox.
Κοιταω τα chid και τωρα ειναι 5. Σαφως λιγοτερα απο πριν. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα, ειναι λογικο αυτο? Μηπως εκανα βλακεια που εβαλα την καρτα σε panasat και ανοιξα τα καναλια?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.