Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,923
Μετα την (με μιση καρδια!) πωληση του Dac magic, βρισκομαι σε διλημμα οχι μονο στο ποιο dac θα το αντικατασΤησει στη ...κενη θεση, αλλα ποιο ειναι αυτο που ειναι ευκρινως ανωτερο και στοιχιζει απο 300 - 600+ .
Εχω βρει μεταχειρισμενα στο ebay, π.χ., τα Audiolab M-DAC (350 ) και TEAC UD501 (610 ), σαν παραδειγμα ακραιων (για μενα τιμων) αλλα και διαφορετικων τεχνολογιων. Βεβαιως το ΤΕΑC ειναι το...μελλον, αλλα το σημερα παιζει μονον flac διαφόρων αναλυσεων, οποτε το νεο διλημμα ειναι αν αξιζει η διαφορα των 300 περ.
Εχετε καμια καλη ιδεα επι του ζητουμενου με αλλες προτασεις;

μία εκκεντρική πρόταση, αλλά αυτήν έχω

http://www.nosminidac.nl/Octave_English.html

έχω την πρώτη έκδοση του Octave, που είναι λίγο κάτω από 600 ευρώ, στα (-) η αγορά από εξωτερικό , η πιθανότητα να μην παίζει 192 και η έλλειψη usb. Πάρα πολύ καλές κριτικές σε reviews και σχόλια χρηστών στο ίντερνετ αν και δεν είναι και πολύ γνωστό.

Πρόκειται για NOS dac, τα οποία σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι,
οι μεν λένε ότι έχουν πιο φυσικό αναλογικό ήχο και οι δε ότι έχουν έλλειψη στις ψηλές.
Εγώ πιστεύω τους πρώτους :2thumb22sup:

Είχα dacmagic πριν από αυτό.

και εγώ ήθελα xlr αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει στα λεφτά που ήθελα (<1000 ευρώ)
το dacmagic που είχα είχε xlr αν θυμάμαι καλά, αλλά προτίμησα τον ήχο του octave αν και δεν έχει

ποιο είναι το υπόλοιπο σύστημα;

αναλόγως μπορεί να ταιριάζει καλύτερα ένα dac από ένα άλλο που ταιριάζει καλύτερα σε άλλο σύστημα

επίσης προσωπικές προτιμήσεις παίζουν ρόλο

Απάντηση: Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

ποιο είναι το υπόλοιπο σύστημα;

Unico 100 ενισχυτης - Unico cdp - dune max media player - Opera seconda ηχεια - ακουστικα Sennheiser hd600

Re: Απάντηση: Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Unico 100 ενισχυτης - Unico cdp - dune max media player - Opera seconda ηχεια - ακουστικα Sennheiser hd600

ok! ας μιλήσουν και οι ειδικοί

είχα ακούσει σε συμφορουμίτη με Unico (100 ? 200? δεν είμαι σίγουρος) το δικό μου και το Mdac.
Μου άρεσε περισσότερο το Octave, αλλά είπαμε αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις, εσένα μπορεί να σου άρεσε το άλλο ......

Δεν "παιζω" με pc για ακροαση - αυτό σημαίνει πως κανω κατι λάθος σε σχεση με το ντακ;

Απάντηση: Re: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Οχι! Ειχα ( το εδωσα προχθες) το dac magic

Στο μεταξυ μου δινουν αμεσα μεσω ebay το Teac ud501 για 610 , ενω ειμαι κοντα και στο Audiolab mdac! Τι να προτιμησω;

Να προτιμήσεις να τα ακούσεις... δεν είναι ακατόρθωτο και οι τιμές αυτές θα ξαναεμφανιστούν πιστεύω.

ΑΔΥΝΑΤΟΝ για ακροαση εδώ - γουρουνακι στο σακκι αγοράζει η επαρχια:(

Δεν "παιζω" με pc για ακροαση - αυτό σημαίνει πως κανω κατι λάθος σε σχεση με το ντακ;

Οπότε Βαγγέλη μου δεν σε ενδιαφέρει η USB,έτσι;
Μπορεί τότε να βρεις πολύ καλό μηχανάκι στα λεφτά που λες από αυτούς που τα εγκαταλείπουν για να πάνε σε USB.
Για ψάξτο καλά...

Re: Απάντηση: Nέο DAC ...Αλλά ποιό;

Οπότε Βαγγέλη μου δεν σε ενδιαφέρει η USB,έτσι;
Μπορεί τότε να βρεις πολύ καλό μηχανάκι στα λεφτά που λες από αυτούς που τα εγκαταλείπουν για να πάνε σε USB.
Για ψάξτο καλά...

+1

+2

και αν αργότερα σε ενδιαφέρει παίρνεις και ένα usb/spdif που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλιά τιμών (μόνο που θα πρέπει να ψάχνεις και καλό καλώδιο)