Νεο Egreat ΝΜΤ - A1080

Απάντηση: Re: Νεο Egreat ΝΜΤ - A1080

Kαλοριζικο,το πορτα πορτα,για το δικο μου, λεει οτι βρισκεται στα χερια του διανομα στην Θεσσαλονικη, αρα αυριο θα το παρω.
Πήγε για καφέ ο διανομέας!!!

Επειδη δεν βλέπω να παρέλαβε κανείς άλλος και μέχρι να το δοκιμάσω το βράδυ, σας λέω πως το δικό μου ήρθε με αγγλική πρίζα, οπότε πάρτε καλού κακού ένα ανταπτοράκι, για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Επειδη δεν βλέπω να παρέλαβε κανείς άλλος και μέχρι να το δοκιμάσω το βράδυ, σας λέω πως το δικό μου ήρθε με αγγλική πρίζα, οπότε πάρτε καλού κακού ένα ανταπτοράκι, για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε.

και εγώ το παρέλαβα μόλις τώρα (ΕΛΤΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ πήγα και το πήρα ο ίδιος.. σιγά μην περίμενα τον διανομέα)...
και μπαταρίες για το τηλεκοντρόλ θέλει (ΑΑΑχ2)...

το βράδυ θα το τεστάρω.. ρίπαρα τον Άρχοντα σε BD ISΟ, θα το παίξω μέσω δικτύου να δούμε τι ψάρια πιάνει...

και εγώ το παρέλαβα μόλις τώρα (ΕΛΤΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ πήγα και το πήρα ο ίδιος.. σιγά μην περίμενα τον διανομέα)...
και μπαταρίες για το τηλεκοντρόλ θέλει (ΑΑΑχ2)...

το βράδυ θα το τεστάρω.. ρίπαρα τον Άρχοντα σε BD ISΟ, θα το παίξω μέσω δικτύου να δούμε τι ψάρια πιάνει...
Καλορίζικο!!!
Για δες τι γίνεται με τα Bluray μέσω δικτύου.
Όταν παίζω σκέτο το m2ts (από φάκελλο) μου το παίζει μια χαρά.
Όταν πάω να το παίξω ως Bluray μου κάνει σπασίματα και διακοπές.
Δεν έχω βάλει ακόμη άλλο firmware και εκείνο το 718 δε λέει να κατέβει.Το έχει κανείς;

ΥΓ. Αυτά μέσω smb.Νομίζω έχει και δυνατότητα για NFS, αλλά θέλει δίσκο εσωτερικό γι'αυτό;

Last edited:
Καλορίζικο!!!
Για δες τι γίνεται με τα Bluray μέσω δικτύου.
Όταν παίζω σκέτο το m2ts (από φάκελλο) μου το παίζει μια χαρά.
Όταν πάω να το παίξω ως Bluray μου κάνει σπασίματα και διακοπές.
Δεν έχω βάλει ακόμη άλλο firmware και εκείνο το 718 δε λέει να κατέβει.Το έχει κανείς;

ΥΓ. Αυτά μέσω smb.Νομίζω έχει και δυνατότητα για NFS, αλλά θέλει δίσκο εσωτερικό γι'αυτό;

Λογικά όχι... (πάντως μέσω NFS τα έχω λόγω Popcorn (HaneWin NFS Server όλα τα λεφτά))...

Μέχρι στιγμής μου άρεσε η κατασκευή του (στο γραφείο είμαι ακόμα και το "χαϊδεύω" πρέπει να πάω σπίτι σε λίγο για τεστάρισμα) ..
έχει το brushed μέταλλο σαν τα Lian Li ... στα οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία...)...

Το τηλεκοντρόλ είναι το ίδιο σχεδόν με το PCH .. (έχει πλάκα να δουλευει και του PCH πάνω του.. , θα το δοκιμάσω)...

Μου άρεσε επίσης το Slot για τον 2.5 δίσκο ... πιο εύκολο και από του PS3...

Άντε σε λίγο αρχίζει το "πανηγύρι"...

Οριστε και το νεο fw της επόμενης εβδομαδας

newfw1.jpg

Επιτέλους το έφτιαξα.
Ας είναι καλά το manual του Dune Basic που λέει πως να βάλεις χειροκίνητα το NFS.
Το μηχάνημα πετάει με NFS και παίζει από δίκτυο οποιοδήποτε βαρύ αρχείο, είτε Bluray είτε mkv με HD ήχο.
Σε ένα μου έγραψε Max bitrate 72 Mbits/sec.
Παίζει από δίκτυο σχεδόν ότι κι από δίσκο (δεν είχα αρχείο με μεγαλύτερο bitrate να δοκιμάσω, αλλά κι αυτό αρκεί).

Το μηχάνημα δεν είναι ακριβώς Mediaplayer, γιατί στον τομέα της φωτογραφίας και της μουσικής κάνει μόνο τα πολύ βασικά.
Είναι όμως τέλειος Movieplayer και μάλιστα δικτυακός, αυτό δηλαδή που έψαχνα, για να μην πηγαινοφέρνω δίσκους.

Μπορεί να έχει περιθώρια για δοκιμές ακόμη, αλλά τα βασικά που ήθελα τα κάνει και με το παραπάνω.

Λοιπόν ....

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ενεργοποιήσω ακόμα το NFS.. ούτε να διαχειριστώ τον torrent client... (έβαλα δίσκο στο μηχανάκι..)...

οπότε μέχρι να τα ανακαλύψω θα πώ ότι είπε και παραπάνω φίλος..:
Blu ray μέσω SMB ... Π$Π$ΡΙ$...... ούτε σαν ISO ούτε σαν φάκελος... έχει σπασίματα...

έτσι μου έρχεται να το flasharo σαν c200... τεσπα... θα το ψάξω και θα επανέλθω...

Λοιπόν ....

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ενεργοποιήσω ακόμα το NFS.. ούτε να διαχειριστώ τον torrent client... (έβαλα δίσκο στο μηχανάκι..)...

οπότε μέχρι να τα ανακαλύψω θα πώ ότι είπε και παραπάνω φίλος..:
Blu ray μέσω SMB ... Π$Π$ΡΙ$...... ούτε σαν ISO ούτε σαν φάκελος... έχει σπασίματα...

έτσι μου έρχεται να το flasharo σαν c200... τεσπα... θα το ψάξω και θα επανέλθω...
Αφού σου λέω, λειτουργεί!
Όταν είσαι στην αρχική οθόνη, πάτα το κουμπί pop-up στο τηλεκοντρόλ και θα σου βγάλει μενού για να κάνεις New folder δικτυακό.
Βάλε ένα όνομα για το φάκελλο που θέλεις και μετά την IP του Server σου, επέλεξε NFS και δώσε τη διαδρομή του φακέλλου που θέλεις, όπως ορίστηκε στο havewin (του τύπου /c/Movies μόνο με μπάρες, χωρίς άνω κάτω τελείες).
Μετά επιλέγεις TCP και πατάς ΟΚ.
Ο φάκελλος θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα.

Για τα torrent για διάβασε εδώ,μπας και βρείς άκρη.

Last edited:
Αφού σου λέω, λειτουργεί!
Όταν είσαι στην αρχική οθόνη, πάτα το κουμπί pop-up στο τηλεκοντρόλ και θα σου βγάλει μενού για να κάνεις New folder δικτυακό.
Βάλε ένα όνομα για το φάκελλο που θέλεις και μετά την IP του Server σου, επέλεξε NFS και δώσε τη διαδρομή του φακέλλου που θέλεις, όπως ορίστηκε στο havewin (του τύπου /c/Movies μόνο με μπάρες, χωρίς άνω κάτω τελείες).
Μετά επιλέγεις TCP και πατάς ΟΚ.
Ο φάκελλος θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα.

Για τα torrent για διάβασε εδώ,μπας και βρείς άκρη.

Έγραψες

α) όντως μέσω NFS μπόρεσα και έπαιξα δικτυακά Blu ray ISO χωρίς σπασίματα... πάλι καλά...

β) για τα torrent θα ρίξω ένα διάβασμα και θα αναφέρω τα νεότερα..

γ) Μήπως ξέρεις πως αλλάζουν μέγεθος οι υπότιτλοι... στο κουμπί subtitle δεν ,,,,

γ) Μήπως ξέρεις πως αλλάζουν μέγεθος οι υπότιτλοι... στο κουμπί subtitle δεν ,,,,
Οι εσωτερικοί στα Bluray ΔΕΝ αλλάζουν.
Οι εσωτερικοί στα άλλα και οι εξωτερικοί αλλάζουν από το κουμπί subtitle.
Σου γράφει από κάτω,νομίζω, τις επιλογές.

ΥΓ.Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να διαβάζουμε το νήμα του Dune (Και είναι μεγάλο το άτιμο!!!)

εχεις link για το forum της dune....?

εντωμεταξύ το α1080 ποιο fw φοράει?... ξερω είναι της dune αλλά έχεις κάποιες διαφορές..

μου άρεσε το μηχανάκι πάντως... εμφανισιακά... ένα μόνο μπλε λαμπάκι φαίνεται για power on...
Sigma 8643 και παθητική ψύξη...

το χειριστήριο βέβαια είναι ΠΑΤΑΤΑ... (σαν τα χειριστήρια του Popcorn a100)... αίσχος...

θα αναμένω το fw της egreat (αν και φοβάμαι ότι θα είναι πατάτα.. γιατί δεν ξέρω τι εμπειρία έχει στον τομέα κατασκευής fw,μια και συνήθως "δανειζόταν" fw από δοκιμασμένα μηχανάκια...)...

και δεν μου αρέσει θα του βάλω το γνώριμο για εμέ c200...

Το φόρουμ και το κεντρικό.
Περισσότερες πληροφορίες ίσως μπορεί να μας δώσει ο vadergr, που το είχε.
Πάντως πρέπει να βρούμε το τελευταίο beta firmware (το 708 νομίζω) γιατί έχει επιπλέον λειτουργίες (όπως web browser).
Από το Link που είχε δώσει ο vadergr δεν κατάφερα να το κατεβάσω (κατεβαίνει ένα αρχείο rar 1,5 MB κατεστραμένο).

Απάντηση: Re: Νεο Egreat ΝΜΤ - A1080

Tι θελετε να μαθετε?
Αν πρόλαβες να κατεβάσεις το 708 firmware.
Αν χρειάζεται εσωτερικός δίσκος για να εγκαταστήσεις τίποτε εφαρμογές.

Last edited:
Δεν θυμαμαι αν το κατεβασα απο την δουλεια.Mαλλον εννοεις το 718.
Παντως σχετικα με τα fw του Α1080 υποψιαζομαι τα ακολουθα.
Το 521 ειναι λογικα ιδιο με το προτελευταιο.Που σημαινει οτι παιζουν ολα τελεια και ισως να υπαρχει ακομα το 1921χ1081.
Αν το 521 εμφανιζει dvb-t , web browser τοτε ειναι σαν το τελευταιο που εξαφανιζει και το ελαχιστο scaling.
Το 718 ειναι σιγουρα το τελευταιο αφου εμφανιζει web browser.Απο την στιγμη ομως που ειπε η ιδια η futeko οτι εχει θεματακια, μην το βαλετε σε καμμια περιπτωση.
Σε οτι εχει να κανει με το fw της egreat, αν δεν το δοκιμασει κανεις αλλος να επιβεβαιωσει οτι bd rips/iso/subs/hdaudio παιζουν αψογα οπως πριν και οτι το μονο που εχει αλλαξει ειναι το skin, εγω προσωπικα ΔΕΝ το βαζω...

Last edited:
Το 521 δεν έχει αυτές τις δυνατότητες που λες.
Δεν ξέρω αν μπορείς χωρίς πρόβλημα να γυρίσεις σε προηγούμενο firmware, αλλά γιατί όχι;Σε όσα είχα και έχω, αυτό γίνεται, χωρίς πρόβλημα.
Νομίζω ο djgeo gr στις φωτογραφίες που ανέβασε, αυτό το firmware περνάει (708) και αν το έχει κανείς, αξίζει να το δοκιμάσω.

Υπαρχει περιπτωση το 708 να ειναι το beta που εβγαλε η hdi πριν το τελευταιο που ειχε μια προβληματικη cinema επιλογη (μετα την εβγαλαν).
Αυτη η εκδοση ειχε και dvb-t,browser.
Αν αυτη επαιζε καλα στο Α1080 κατεβασε την και βαλτην, ειναι πολυ καλη αρκει να εχει το cinema mode απενεργοποιημενο.