Νέο φορμά, καλύτερος ήχος?

To 32/384 είναι καλύτερο φορμά (παρά το τεράστιο μέγεθος του αρχείου)
Και σύμφωνα με τον φανατικό αναλογικό Tim de Paravicini θα στείλει οριστικά το βινύλιο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Πού υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες;
Ισως αν το διαχειριστούν σωστά να είναι υτό το format που οραματίζομαι..

Πού υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες;
Ισως αν το διαχειριστούν σωστά να είναι υτό το format που οραματίζομαι..

Tim de Paravicini told this in his latest Stereophile interview in November, 2007:

"you can record on ProTools at 24-bit/192kHz, but it's not compatible with CD. I did my own summation—and this is from 20 years ago—that if we did 384kHz at 24-bit, we'll have a system that will resolve on a par with the best analog. That's the holy grail. And the problem, for the computer people, is having the balls to go that whole hog. "

Last edited:
To 32/384 είναι καλύτερο φορμά (παρά το τεράστιο μέγεθος του αρχείου)
Και σύμφωνα με τον φανατικό αναλογικό Tim de Paravicini θα στείλει οριστικά το βινύλιο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

....άντε τώρα να κυνηγάμε τον Κινέζο να μας φτιάξει dac 32/384...
:flipout::flipout::flipout::flipout:
Πλάκα πλάκα η M2Tech έχει ήδη βγάλει τέτοιο...

Ασε που πλέον δεν θα λέμε "Θες να ρθεις να σου δείξω τα cd μου;;" Αλλά "...τους σκληρούς* μου... δίσκους" ... μιας και θα πρέπει να μαζέψουμε μπόλικους με τόσο μεγάλα αρχεία...!!!!

(*) Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό εεε ... θα το πω στον Captain!!!!-bye-

Αρκεί η διάθεση τους να γίνει πιο συντεταγμένα, μαζικά και με ρεαλιστικές τιμές ειδαλιώς θα πούμε κρίμα για άλλη μιά φορά.

Αλήθεια, έχει δοκιμάσει κανείς να αντιγράψει ένα γνήσιο SHM-CD και να συγκρίνει το αντίγραφο με το πρωτότυπο για να δει κατά πόσο συνεισφέρει το μάστερινγκ και κατά πόσο το νέο υλικό στο ηχητικό αποτέλεσμα;

Έχω γράψει εγώ το post της Bjork που βρήκα ριπαρισμένο απο shm cd ..Διαδικτυακώς...
Χωρίς να έχω το πρωτότυπο η ποιότητα ήταν εξωπραγματική για CD και κόντραρε στα ίσια για να μην πώ πήγε χέρι πόδι με το 45άρι metal master βινύλιο που έχω.
Δεν ξέρω αν παίζει το πρωτότυπο καλύτερα αλλα και έτσι να είναι μου φτάνει..

Έχω γράψει εγώ το post της Bjork που βρήκα ριπαρισμένο απο shm cd ..Διαδικτυακώς...
Χωρίς να έχω το πρωτότυπο η ποιότητα ήταν εξωπραγματική για CD και κόντραρε στα ίσια για να μην πώ πήγε χέρι πόδι με το 45άρι metal master βινύλιο που έχω.
Δεν ξέρω αν παίζει το πρωτότυπο καλύτερα αλλα και έτσι να είναι μου φτάνει..

Την μεγάλη διαφορά στο Super High Material CD δεν την κάνει το...High Material αλλά το εκπληκτικό Ιαπωνικό mastering.
Είναι απίστευτοι πλέον αυτοί οι τύποι σε αυτόν τον τομέα και όλοι οι άλλοι τρώνε την σκόνη τους.:grinning-smiley-043