Νέο GPS - Ποιό το καλύτερο πρόγραμμα?

Απάντηση: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος του Navman f45.
Είναι το 1ο μου gps και γι' αυτό δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλα.
Είμαι εντελώς άσχετος με τέτοιου είδους προγράμματα - όχι όμως άσχετος με η/υ (προγραμματιστής γαρ).
Είμαι ευχαριστημένος από την οθόνη του.
Σε μένα κάποιες φορές κάνει λάθη (πχ. με στέλνει από δρόμους που απαγορεύεται ή ανύπαρκτους!!!).
Υποθέτω ότι είναι λόγω παλιάς ενημέρωσης του λογισμικού/χαρτών.

Τώρα ως άσχετος, έχω άπειρες απορίες.
Βαθιά ανάσα και ξεκινάμε.
Αν θέλω να βάλω πιο ενημερωμένους χάρτες, πρέπει να περιμένω τη mio να τους βγάλει;
Πού μπορώ να δω αν έχουν βγει;
Πώς μπορώ να δω ποια version είναι οι δικοί μου χάρτες για να συγκρίνω;
Αν θέλω να βάλω άλλους χάρτες πρέπει να αλλάξω και λογισμικό;
Αν εμένα πχ. δε μ' αρέσει η φωνή αυτού που μιλάει πώς μπορώ να αντικαταστήσω το αρχείο με τις φωνητικές εντολές;
Τι βοηθητικά προγράμματα υπάρχουν για το f45 και τι κάνουν (αφού μέσα στο cd δεν υπάρχει πρακτικά τίποτα χρήσιμο πέρα από το manual).

Αυτές είναι μερικές απορίες που μου ήρθαν πρόχειρα.
Ξέρω ότι κάποια απ' αυτά θα μπορούσα να τα βρω στο google αλλά επειδή με έχετε βοηθήσει αρκετές φορές, είπα να σας ρωτήσω.

Πάρε τηλέφωνο την GI,
Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 97, 11523
Tηλ: +30 210 6998687 , +30 210 6998688
Fax: +30 210 6998412
να σε ενημερώσουν!

Νέος Χάρτης Ελλάδος για Destinator MLS 2011 V.5013

2-115.png

Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Έχω κάνει αυτή την αναβάθμιση εδώ και μία εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, είναι μια χαρά στην Αθήνα. Περιμένω να κάνω και κανένα ταξιδάκι να δω τι παίζει και στην επαρχία.

γεια σας παιδιά.Πέτυχα αυτό το θέμα και είπα να σας ρωτήσω για το πρόσφατό μου δίλλημα.Θέλω να αγοράσω ένα gps και είμαι μεταξύ του mls talk&drive 500 του navigon 70 και του tomtom go 950. Όποιος γνωρίζει τίποτα θα ήθελα την γνώμη του. Αυτό που θέλω εγώ είναι να είναι εύχρηστο, να έχει καλούς χάρτες και να έχει κάποιες δυνατότητες σαν συσκευή.
Ευχαριστώ

γεια σου φιλε μου. Εγώ που χρησιμοποιώ το mls 500, με έχει βολέψει πολύ. Το talk&drive είναι πολύ καλή λειτουργία(αν και θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα) γιατί δεν χειάζεται να πληκτρολογείς την οδό, απλώς του την λες.

Βλέπω έχεις επιλέξει ακριβές συσκευές. Εγώ έχω δεί λίγο το navigon 70. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχει πρόβλημα με την συνδεσιμότητα του pc οπότε είναι κάπως δύσκολο να βάλεις δικά σου πράγματα. Δε ξέρω μέχρι στιγμής να έχει βγει κάποιο update για αυτό...

ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. από tomtom ξέρετε τίποτα?

γενικά η tomtom είναι σεβαστή εταιρία. Αυτό που εμένα δεν μαρέσει στις συσκευές της είναι ότι είναι λίγο παντόφλες(χοντροκομμένες)

Γενικά τα tom tom που είχα δει μου φαινόταν κάπως. Εκτός από το design (που προσωπικά δεν είναι παράγοντας απόφασης) μου φάνηκε πως το λογισμικό τους είναι λίγο δύσχρηστό.

Εγώ εχω εμπειρία από MLS και θα σου έλεγα πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με έχει βολέψει πολύ το Talk&Drive γιατί δεν χρειάζεται να πληκτρολογώ. Συνήθως κινούμε εντός αττικής και όλα καλά και με τους χάρτες.

Για τον φίλο που ενδιαφέρεται,αν η χρήση του προορίζεται αποκλειστικά για Ελλάδα θα του έλεγα να επιλέξει MLS Destinator.
Aν όμως θέλει και για ταξίδια στην Ευρώπη...το Navigon και το TomTom είναι μονόδρομος (κατα προτίμηση Navigon)

Θεωρητικά πάντως και το TomTom έχει επίσης καλούς χάρτες για Ελλάδα λόγω της συνεργασίας της Teleatlas (που ανοίκει στην TomTom) με την GI που δίνει τους χάρτες για το Destinator και μέχρι πρότινος ήταν οι καλύτεροι για Ελλάδα. Πάντως κανείς δεν ξέρει που βγαίνουν πρώτα τα δεδομένα με σιγουριά.
Όσο περνάνε τα χρόνια πάντως οι περισσότεροι χάρτες έρχονται σε πολύ καλό επίπεδο και δεν θα έχουμε τα προβλήματα που είχαμε μετά το 2005 όπου και ουσιαστικά το destinator με χάρτες της τότε NGI ήταν μονόδρομος.

Δεν βλέπω να ταξιδεύω στο εξωτερικό σύντομα οπότε αρχίζω και κλίνω προς το mls. Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Το live traffic δουλεύει κανονικά?
Συγγνώμη αν σας κούρασα.

Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Δεν βλέπω να ταξιδεύω στο εξωτερικό σύντομα οπότε αρχίζω και κλίνω προς το mls. Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Το live traffic δουλεύει κανονικά?
Συγγνώμη αν σας κούρασα.

Και βέβαια δουλευει κανονικά.
Απλά θέλει να προφέρεις τον προορισμό σωστα,καθαρά,αργά,και σε ήσυχο περιβάλλον..

μπορώ να πω ότι το χρησιμοποιώ συχνά το live traffic. Μια χαρά δουλεύει αλλά δεν του ρίχνω και τυφλή εμπιστοσύνη

Αν μένεις στην Αθήνα πως να του δείξεις; Η κίνηση δημιουργείται για τους πιο άσχετους λόγους (χαρακτηριστικό παράδειγμα: έχει γίνει τρακάρισμα και πάνε όλοι σα χελώνες για να δούν τι γίνεται)!!! :)

Αυτό το live traffic πως δουλεύει; Από που τη παίρνει την κίνηση ξέρει κανείς;

Αν μένεις στην Αθήνα πως να του δείξεις; Η κίνηση δημιουργείται για τους πιο άσχετους λόγους (χαρακτηριστικό παράδειγμα: έχει γίνει τρακάρισμα και πάνε όλοι σα χελώνες για να δούν τι γίνεται)!!! :)

Ισχύει ότι στην Αθήνα γίνεται της τρελής από κίνηση. Αλλά έχει τύχει το live traffic να με ενημερώσει για ατύχημα που έχει γίνει σε συγκεκριμένη οδό το οποίο το θεωρώ καλή φάση.

Αυτό το live traffic πως δουλεύει; Από που τη παίρνει την κίνηση ξέρει κανείς;
Λειτουργεί μέσω κινητής τηλεφωνίας. Βάζεις κάρτα sim στη συσκευή.

Η υπηρεσία ενημέρωσης προφέρετε για 6 μήνες. Μετά τους 6 μήνες μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια χρήσης των υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα που καλύπτει τις ανάγκες σας. Το κόστος χρήσης της υπηρεσίας κίνησης (TRAFFIC) και των άλλων live υπηρεσιών θα ανέρχεται στα 6,99/μήνα ενώ θα είστε σε θέση να επιλέξετε το πακέτο χρήσης που σας ταιριάζει.

Aπο MLS αυτά..