Νέο GPS - Ποιό το καλύτερο πρόγραμμα?

Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

καλησπέρα παιδιά,
επιτέλους βρήκα και κάτι καλό για gps...
έχω ένα mio moov 150, είμαι ευχαριστημένος, το έχω ξεκλειδώσει, έχω περάσει το igo με τους χάρτες, επίσης destinator 7. Θέλησα να περάσω το primo, αλλά δυστυχώς δεν τρέχει..
:furious3:
μήπως δεν το σηκώνει το μηχάνημά μου? καμία ιδέα???
:bigcry:

Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

καλησπέρα παιδιά,
επιτέλους βρήκα και κάτι καλό για gps...
έχω ένα mio moov 150, είμαι ευχαριστημένος, το έχω ξεκλειδώσει, έχω περάσει το igo με τους χάρτες, επίσης destinator 7. Θέλησα να περάσω το primo, αλλά δυστυχώς δεν τρέχει..
:furious3:
μήπως δεν το σηκώνει το μηχάνημά μου? καμία ιδέα???
:bigcry:

Ναι φίλε μου...δε το σηκώνει,είναι θέμα μνήμης.
Το Primo,ανάλογα βέβαια την εκδοση που προσπαθείς να τρέξεις,είναι απαιτιτικό πρόγραμμα και φορτωμένο με πολλά καλλούδια.
Το μηχανημά σου εχει 32ΜΒ Ram,ενω συνιστάται 64αρα και πάνω μνήμη.
http://eu.mio.com/el_gr/moov-150_specifications.htm
Δοκίμασε μια απο τις πρώτες εκδόσεις του Primo(1.0 π.χ) απενεργοποίησε μερικές δυνατότητες,και ισως τρέξει.
Εγω το τρέχω οριακά σε MioMoov 500 με 64ΜΒ μνήμη.(Primo v1.2)

Last edited:
Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντησή σου...
να σε ρωτησω, οι χαρτες οι οποιοι τρεχουν σε πριμο, τρεχουν και σε igo8??
αν ναι τοτε να τρεξω τους χαρτες σε igo8..

Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντησή σου...
να σε ρωτησω, οι χαρτες οι οποιοι τρεχουν σε πριμο, τρεχουν και σε igo8??
αν ναι τοτε να τρεξω τους χαρτες σε igo8..

Ναι..οι χάρτες είναι ιδιοι.
Μπορείς να τους τρέξεις και στο iGO8.
Προτίμησε της Epsilon και της Navteq

Last edited:
Geointelligence Greece New Map v2011.02G
gd2kd.jpg

Για συστήματα πλοήγησης Ginius Driver,Mireo Dont Panic.
Κατεβάστε τον απο το site της εταιρίας(όσοι έχετε δικαίωμα αναβάθμισης).
http://www.giniusdriver.gr/

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέο GPS - Ποιό το καλύτερο πρόγραμμα?

Και επίσημα πλέον η κυκλοφορία του νεου συστήματος πλοήγησης της Mireo
Dont Panic 4.0
http://www.mireo.hr/DontPanic.aspx
Με ολοκαίνουργιο χάρτη της GI v2011.02

lepeza.png

[/url]
Με το eshop του να δουλεύει μόνο στα κροάτικα, πολύ καλή υποστήριξη για τις υπόλοιπες χώρες...

Kαι αποκλειστικά στα καταστήματα Forthnet.
http://www.forthnet.gr/templates/corporatePrPostingView.aspx?p=318786
Πάντως πρόκειται για ενα πολυ απλό πρόγραμμα πλοήγησης πόλης,χωρίς τα πολλά extra αλλων προγραμμάτων πλοήγησης,με τον ταχύτερο χρόνο δρομολόγησης απο ότι σύστημα πλοήγησης κυκλοφορεί,
και τον καλύτερο χάρτη Ελλάδος μεχρι σήμερα.
Ετσι λέει η εταιρία..και στον δρόμο που το δοκίμασα το απέδειξε.
Πάντως εξακολουθω να παραμένω στο iGO8-Primo,ελπίζοντας οτι η GI θα βγάλει κάποια στιγμή χάρτες και για αυτά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Δεν είχα ποτέ (συρραφή εντυπώσεων από άλλα φόρα alert :flipout:) αλλά οι συσκευές της φημίζονται για κορυφαία ευαισθησία, και το ίδιο το πρόγραμμα είναι αρκετά καλό. Οι χάρτες του (της teleatlas αν θυμάμαι καλά) μπορούν να διορθωθούν και από τους χρήστες. Νομίζω όμως ότι οι συσκευές τρέχουν Linux, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις εφαρμογή αν θες.
Πάντως αν έχεις όρεξη, δεν κοιτάς λίγο και στο navimania.gr;

Δεν ξερω για Ελλάδα, αλλά Ιταλία που ειμαι ειναι πραγματικά κορυφαίο. Εχω το XL , και δωρεαν αναβαθμισεις χαρτών για 2 χρόνια. Το προγραμμα ειναι πολύ καλό, ενω μπορεις με μικρή εξτρα χρέωση (αν ενδιαφέρεσαι) να εχεις real time traffic info και προτάσεις για αυτοματη αναδρομολόγηση της διαδρομής με βαση διαφορα κριτήρια!! Επισης οντως με την υπηρεσια map share μπορεις να προτεινεις διορθωσεις στο χαρτη ή να κατεβάζεις αυτοματα (με το που συνδεεις το ΤomTom στο pc σου) τις διορθώσεις που εχουν προτεινει οι άλλοι χρήστες !!

Γενικά ειναι πολύ μπροστά σαν ποιοτητα χαρτών και προσφερόμενων υπηρεσιών στην Ευρώπη αλλά δεν ξερω τι απο ολα αυτά παιζουν στην Ελλάδα (Θα τα δοκιμασω το καλοκαίρι που θα κατέβω...)

Πάντως έχει μέλλον η δουλειά με την GeoIntelligence. Υπάρχουν φήμες για τη συνεργασία της με την Teleatlas. Αν η συνεργασία πάψει να υπάρχει τότε το ΤΟΜΤΟΜ θα χάσει σημαντικά.
Να δούμε τι θα κάνει και η Navteq που νομίζω ότι έχει καλύτερους χάρτες από την Epsilon. Πάντως αυτοί είναι ένα κλικ κάτω ακόμη από τους πρώτους.

εν το μεταξύ, ο τελευταίος χάρτης που έδωσε η tomtom μιλάει για κάλυψη 210.000 χλμ ενώ ο προηγούμενος χάρτης έλεγε 240.000χλμ...περίεργο!

....
Να δούμε τι θα κάνει και η Navteq που νομίζω ότι έχει καλύτερους χάρτες από την Epsilon. Πάντως αυτοί είναι ένα κλικ κάτω ακόμη από τους πρώτους.

Μη το λές αυτό Γιώργο..
Ο τελευταίος χάρτης Ελλάδος της Εpsilon Greece 83 Epsilon v2011.03 που τρέχω με το IGO8 και Primo είναι πολύ καλός σε σχέση με τον τελευταίο της Navteq τον Q4.
Ασε που εκείνο το ενοχλητικό τελικό σιγμα "σ" αντι για "ς" στις ονομασίες των οδών..σπάει καρύδια.
Παρα τις συστάσεις πολλών χρηστών για να το διορθώσουν...αυτοί εκει στην Navteq το βιολί τους.

Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιό το καλύτερο πρόγραμμα?

εν το μεταξύ, ο τελευταίος χάρτης που έδωσε η tomtom μιλάει για κάλυψη 210.000 χλμ ενώ ο προηγούμενος χάρτης έλεγε 240.000χλμ...περίεργο!

Από ότι διάβασα σε άλλα φόρουμ πρόκειται για λάθος σύμφωνα με την ΤΟΜΤΟΜ. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος και με τις φήμες να οργιάζουν σε σχέση με τη συνεργασία της με την Geointelligence. Σε κάθε περίπτωση με φήμες δεν πάμε πουθενά.

και εγώ σε ένα forum το διάβασα....συγκεκριμένα οι χρήστες του σύγκριναν τις πληροφορίες που έδινε η tomtom με τον καινούριο χάρτη με τις πληροφορίες του παλιού και έτσι βγήκε η μείωση των χιλιομέτρων κάλυψης...
φυσικά μπορεί και να είναι τυπογραφικό λάθος της tomtom

Εχοντας επιστρέψει πλέον απο την Ιταλία, και χρησιμοποιώντας το TomTom σε "πονηρές" διαδρομές οπου ειχα στο παρελθον προβληματάκια, ειδα με χαρά μου οτι το TomTom XXL που εφερα από την Ιταλία δουλεύει αψογα, οι χαρτες φαινονται να ειναι πολύ καλοί, ενημερωμένοι και με σωστά Ελληνικά (εχω ακομα 1 χρονο δωρεαν αναβαθμισεις) και η αποκριση του μηχανηματος αμεσότατη. Δυστυχώς δεν δουλεύει το real time info που με ειχε βολέψει αφανταστα σε Ιταλία και Γαλλία που το ειχα χρησιμοποιήσει, αλλά μικρό το κακό.

Γενικά πολύ ευχαριστημένος μεχρι στιγμής.
Συντομα θα ψαξω για καποιο προγραμμα που να τρέχει σε Android για να το δωσω στην γυναικα μου αλλά παράλληλα να κανω και καποιες συγκρίσεις ...

Για android αυτή τη στιγμή κορυφή είναι αν έχεις πρόσβαση στην εταιρική έκδοση του iGO και την παραμετροποιήσεις. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να αγοράσεις το πρόγραμμα, μπορείς μόνο να το βρεις σε εταιρίες που έχουν συμβόλαιο του iGO και τους έχει δωθεί σαν έκδοση υποστήριξης.
Του βάζεις μέσα από ελληνικό TTS, αρχεία ανάγλυφου εδάφους, παίρνει χάρτες και της TOMTOM, φορτώνει εύκολα κάμερες ταχύτητας, ρυθμίζονται τα πάντα όσο αφορά γωνία θέασης, πότε από 3D κατεβαίνει στις δύο διαστάσεις σε ένα σταυροδρόμι και μετά ξαναγυρίζει κλπ κλπ κλπ.
Κρίμα που δεν μπορεί κάποιος απλώς να το αγοράσει.

Δεν έχω δοκιμάσει την τελευταία έκδοση του CoPilot που επίσης πρέπει να είναι αρκετά καλή.