Νέο HC 7.1 - Συμβουλές σε αρχάριο

Karaman

New member
14 September 2010
92
Νέο thread απο μένα αλλά και νέο budget, νέο στήσιμο.

Λοιπόν, πάω για HC στο υπόγειο σε χώρο 25 τμ περίπου.
Το σετάρισμα θα έχει ως εξής:
TV http://www.philips.gr/c/cinema-21-9/17313/cat/
Ενισχυτής http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR608.html
Ηχεία Crystal Audio TX2῏7.1 BL http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/33186539-3974-4ada-b82e-fdd99779e02d.aspx

Ο ενισχυτής θα οδηγεί ένα PS3, ένα media player - λογικά τον WD TV Hub-, και μελλοντικά ενα Bluray player.

Η χρήση θα είναι 80% ταινίες, 10% nova hd (και ελπίζω και sky σύντομα) και 10% ps3.

Θα σας παρακαλούσα για τις συμβουλές σας στα κάτωθι, δεδομένου ένα budget στα 5000 περίπου. Και επειδή είμαι αρχάριος στον τομέα και μου έχετε κολλήσει το μικρόβιο, please help γιατί δε θα ήθελα να μετανοιώσω κάτι γρήγορα. Θα έρθει μεγάλη παντόφλα νούμερο 37, αν προβώ και σε άλλες αγορές μετέπειτα.

1. Ο onkyo νομίζω θα με καλύψει. Θέλω τις 1.4 hdmi θύρες του και προς το παρόν προτζέκτορα δεν σκέφτομαι οπότε δεύτερο out προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει.

Στο 7.1 λέω να βάλω surround back speakers. Άρα,

2. Δεδομένου ότι η πλάτη του HC βλέπει στο υπόλοιπο σπίτι, με τα καλώδια τι γίνεται;
3. Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για front high/wide speakers;
5. Όταν λέμε για επιτοίχια surounds,μπορούμε φαντάζομαι να τα βάλουμε και σε κάποιο stand;

4. Με τα καλώδια πρέπει να προσέξω κάτι; Ποιότητα, μπανάνες; (μη βαράτε, δεν ξέρω και οι νέες έννοιες είναι αρκετές)

5. Για φωτισμό έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο;

Αυτά μου έρχονται σαν πρώτη σκέψη, ελπίζω με τη βοήθειά σας να μου γεννηθούν και νέες. :ears:

Ηχεία Crystal Audio TX2῏7.1 BL http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/33186539-3974-4ada-b82e-fdd99779e02d.aspx

Ο ενισχυτής θα οδηγεί ένα PS3, ένα media player - λογικά τον WD TV Hub-, και μελλοντικά ενα Bluray player.

Η χρήση θα είναι 80% ταινίες, 10% nova hd (και ελπίζω και sky σύντομα) και 10% ps3.

Θα σας παρακαλούσα για τις συμβουλές σας στα κάτωθι, δεδομένου ένα budget στα 5000 περίπου. Και επειδή είμαι αρχάριος στον τομέα και μου έχετε κολλήσει το μικρόβιο, please help γιατί δε θα ήθελα να μετανοιώσω κάτι γρήγορα. Θα έρθει μεγάλη παντόφλα νούμερο 37, αν προβώ και σε άλλες αγορές μετέπειτα.

1. Ο onkyo νομίζω θα με καλύψει. Θέλω τις 1.4 hdmi θύρες του και προς το παρόν προτζέκτορα δεν σκέφτομαι οπότε δεύτερο out προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει.

2. Δεδομένου ότι η πλάτη του HC βλέπει στο υπόλοιπο σπίτι, με τα καλώδια τι γίνεται;
5. Όταν λέμε για επιτοίχια surounds,μπορούμε φαντάζομαι να τα βάλουμε και σε κάποιο stand;

4. Με τα καλώδια πρέπει να προσέξω κάτι; Ποιότητα, μπανάνες; (μη βαράτε, δεν ξέρω και οι νέες έννοιες είναι αρκετές)

Αυτά μου έρχονται σαν πρώτη σκέψη, ελπίζω με τη βοήθειά σας να μου γεννηθούν και νέες. :ears:

Ας εξαιρέσουμε την τηλεόραση γιατί με τα λεφτά που κοστίζει η Philips παίρνεις την καλύτερη Panasonic με καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Αφού το PS3 είναι και blue ray player γιατί αργότερα να πάρεις ένα ξεχωριστό player?

1,) Από ενισχυτή είσαι ΟΚ.

2.) Τα καλώδια για τα surround back speakers μπορείς να περάσεις κάτω από το χαλί και κάτω από τον καναπέ, οπότε το κομάτι καλώδιου που θα φαίνεται στο τέλος θα είναι λίγο.

3.) Μέχρι και σήμερα όλες οι παραγωγές ταινιών για οικιακή χρήση δεν έχουν dedicated channels για ήχο front height ή front wide. Αλγόριθμοι τρέχουν που εξάγουν την πληροφορία του ύψους από τα υπόλοιπα κανάλια. Λειτουργούν όπως λειτουργούσε το prologic πριν 15 χρόνια. Αν και δεν έχω ακούσει τετοιο σύστημα στημένο, νομίζω ότι τα ηχεία hieght/wide δεν θα σου λείψουν

4.) Για τα καλώδια μην δώσεις πολλά λεφτά. Με ~5Ε/m παίρνεις πολύ καλά καλώδια. Εγώ προτιμώ τις μπανάνες (banana plugs) λόγω ευκολίας βάλε βγάλε των καλωδίων από τα ηχεία τις μέρες που έχει καθαριότητα στο σπίτι

5.) Για φωτισμό δεν ξέρω. Οταν βλέπω ταινίες στο σαλόνι μαύρο σκοτάδι γύρω...

To PS είναι το παλιό, που δεν περνάει dts ήχο, από ότι έχω διαβάσει σε σχετικά νήματα.
Για την τηλεόραση, δεν πάω για plasma γιατί απλά αν λέιπω από το σπίτι, είναι πιθανόν να βρω το στατικό μενού του ps, του mp ή ότι άλλο ανοιχτό μερικές ωρίτσες.

Thanx for the info

To PS είναι το παλιό, που δεν περνάει dts ήχο, από ότι έχω διαβάσει σε σχετικά νήματα.
Για την τηλεόραση, δεν πάω για plasma γιατί απλά αν λέιπω από το σπίτι, είναι πιθανόν να βρω το στατικό μενού του ps, του mp ή ότι άλλο ανοιχτό μερικές ωρίτσες.

Thanx for the info

Η μόνη διαφορά μεςταξύ στο PS3 fat με το PS3 slim στα DTS-MA & TRUE HD είναι ότι με το fat (λόγω της αποκωδικοποίησης που κάνει το player εσωτερικά ) δεν μπορείς τους χαζούς ήχους στα μενού των BDdisks.

Ακουστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο.

Είναι πεταμένα λεφτά η αγορά επιπρόσθετου BD player ΙΜΗΟ.

Εκτός αν πάρεις κάτι σαν αυτό....

Η μόνη διαφορά μεςταξύ στο PS3 fat με το PS3 slim στα DTS-MA & TRUE HD είναι ότι με το fat (λόγω της αποκωδικοποίησης που κάνει το player εσωτερικά ) δεν μπορείς τους χαζούς ήχους στα μενού των BDdisks.

Ακουστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο.

Είναι πεταμένα λεφτά η αγορά επιπρόσθετου BD player ΙΜΗΟ.

Εκτός αν πάρεις κάτι σαν αυτό....

Αυτό με τους χαζούς ήχους δεν το κατάλαβα.
Για το pioneer ούτε λόγος, ξεφεύγουμε

Αυτό με τους χαζούς ήχους δεν το κατάλαβα.
Για το pioneer ούτε λόγος, ξεφεύγουμε

Συνήθως στο αρχικό μενού της ταινίας όταν επιλέγεις πχ υπότιτλους, τα pop up menus έχουν κάτι ήχους καθώς ανοίγουν. Αυτούς τους ήχους με το fat δεν τους έχεις ενώ με το slim τους έχεις.

Εκεί είναι η διαφορά μεταξύ bitstream kai lpcm στα PS3.

Οπότε γιατί να πάρεις και δεύτερο BD player???

Συνήθως στο αρχικό μενού της ταινίας όταν επιλέγεις πχ υπότιτλους, τα pop up menus έχουν κάτι ήχους καθώς ανοίγουν. Αυτούς τους ήχους με το fat δεν τους έχεις ενώ με το slim τους έχεις.

Δεν ειναι μονο οτι δεν ακους τους ηχους αυτους..Νομιζω οτι οταν το player δινει pcm στον ενισχυτη δεν εχεις την ιδια ποιοτητα ηχου σε σχεση με αυτη που θα ειχες αν εδινε bitstream και την αποκωδικοποιηση την εκανε ο ενισχυτης.

Επιπλεον, χρησιμοποιωντας το ps3 σαν παιχνιδομηχανη και σαν bd player υπαρχει το εξης προβλημα..Οταν θελω να δω ταινια θελω να εχω ηχο απο τα ηχεια μου,ενω οταν παιζω θελω να εχω ηχο απο την tv. Το hdmi ομως ειναι συνδεδεμενο με τον ενισχυτη και ετσι αναγκαστικα η θα πρεπει να βγαζω/βαζω το hdmi στην τηλεοραση ειτε να αναγκαζομαι να ανοιγω τον ενισχυτη..Πως θα μπορουσε να λυθει αυτο; Ισως με καποιο splitter;; Ανεξαρτητως αυτων, καλο το ps3 και το ξεχωριστο bd player μπορει να καθυστερησει, αλλα οχι να αποφευχθει.. IMHO

Δεν ειναι μονο οτι δεν ακους τους ηχους αυτους..Νομιζω οτι οταν το player δινει pcm στον ενισχυτη δεν εχεις την ιδια ποιοτητα ηχου σε σχεση με αυτη που θα ειχες αν εδινε bitstream και την αποκωδικοποιηση την εκανε ο ενισχυτης.

Εχει γραφτεί πολλές φορές ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο.

Επιπλεον, χρησιμοποιωντας το ps3 σαν παιχνιδομηχανη και σαν bd player υπαρχει το εξης προβλημα..Οταν θελω να δω ταινια θελω να εχω ηχο απο τα ηχεια μου,ενω οταν παιζω θελω να εχω ηχο απο την tv. Το hdmi ομως ειναι συνδεδεμενο με τον ενισχυτη και ετσι αναγκαστικα η θα πρεπει να βγαζω/βαζω το hdmi στην τηλεοραση ειτε να αναγκαζομαι να ανοιγω τον ενισχυτη..Πως θα μπορουσε να λυθει αυτο; Ισως με καποιο splitter;; Ανεξαρτητως αυτων, καλο το ps3 και το ξεχωριστο bd player μπορει να καθυστερησει, αλλα οχι να αποφευχθει.. IMHO

Με ένα splitter θα είσαι ΟΚ.

Cod από τα crystal audio για μένα.
Όσον αφορά το ps ως media player, έχω βαρεθεί τα updates της sony να "χαλάνε" το server. Και επειδή έχω mac και το support καθυστερεί, γι αυτό σκεφτόμουν το wd hub να ησυχάσω

Εχεις απολυτο δικιο αν εξαιρεσεις το jitter.

Thank you fragoulisnaval! :a0210:

Μα jitter θα έχεις έτσι και αλλιώς είτε την αποκωδικοποίηση την κάνει το player είτε ο ενισχυτής. ΤΟ πόσο θα χεις και το ανα θα το ακούσεις είναι άλλο θέμα βέβαια....

Μα jitter θα έχεις έτσι και αλλιώς είτε την αποκωδικοποίηση την κάνει το player είτε ο ενισχυτής. ΤΟ πόσο θα χεις και το ανα θα το ακούσεις είναι άλλο θέμα βέβαια....

Εκτος και αν εχεις PQLS! :D

Λογικα το jitter που υπεισερχεται σε ογκο πληροφοριας x (bitstream) ειναι λιγοτερο απο το jitter που υπεισερχεται στον αποκωδικοποιημενο ηχο πχ 2x του player.

Γενικοτερα, εχεις δικιο, σιγα μη το ακουσεις...κουβεντα να γινεται!

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει το ανάποδο; Δηλαδή ότι ακούς αυτούς τους ήχους όταν είσαι σε PCM και τους χάνεις αν πας σε bitstream... :chinscratch:

Νομιζω απο TV, ενισχυτη και ηχεια είσαι ΟΚ.
Για το θεμα του BD player, στο ειπα και στο αλλο thread. Αν βλέπεις ταινίες (που ειναι το 80% του υλικου σου) απο ματρόσκες και media player έχει καλώς. Πρόσεξε μονον το media player που θα διαλέξεις να υποστηριζει subtitle shifting (ΔΕΝ το κανουν όλα, μην ακούς, διπλοτσεκάρισε το). Έτσι μονο θα απολαμβανεις πληρη 21:9 εικονα στην 58άρα σου.
Αν όμως προκειται να βλέπεις ταινιες απο BluRay discs, με οποιοδήποτε BD player πλην αυτών της Philips (πχ BDP9600), τοτε ξεχνα την πληρη 21:9 εικονα, θα βλέπεις και την κατω μαυρη μπαρα των υποτίτλων και παραμορφωμενη συμπιεσμενη εικονα (21:8 περίπου). Δεν είναι κριμα να χαραμισεις έτσι την 58αρα Cinema σου ? Το οικονομικο ειναι ζητημα, όντως, αλλά αν δεν ειχες σκοπο να παρεις αλλο BD player (πλην του πολυ καλου PS3, αλλα σαφως κατώτερου του BDP9600) τοτε γιατι πηρες TV 21:9 ? Aσε που το BDP9600 ειναι και εξαιρετικη ηχητικη πηγη (σαν CD player) με πολυ καλους ψηφιοαναλογικους μετατροπεις.

Oσο για καλώδια, ρίξε μια ματιά σε αυτά εδώ, απο ειδικο μαγαζι ειδικευμενο στα καλωδια, στέλνει και Ελλάδα. Εγω αυτα πήρα, έχουν διθυραμβικες κριτικες απο το ξενο ειδικο τυπο (δες το link). Μπορεις να τα παραγγειλεις με ετοιμες κολλημενες τις μπανανες πανω τους..

Για φωτισμο, το Ambilight σε σκοτεινο δωματιο ειναι απλα τελειο, το ξερεις ηδη...

Για οτι αλλο χρειαστεις, στείλε μου αν θελεις και PM

Nικος

Σ ευχαριστώ πολύ Νίκο. H αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά ασυμπίεστα mkv αρχεία και ήλπιζα ότι θα γλύτωνα για τώρα το player. Αλλά μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει κ ας γκρινιάζει η γυναίκα