Νεο home cinema

rgpol

New member
25 December 2007
14
Καλησπέρα στην παρεά απο έναν νέο.
Αν και διαβάζω αρκετο καιρό το συγκεκριμένο forum δεν είχα ξαναγράψει κάτι καθώς προτιμούσα πρώτα να διαβάσω και μετα να ενοχλήσω.
Είμαι λοιπόν και εγω στην αναζήτηση για το στήσιμο ενος home cinema και συγκεκριμένα για tv, ηχεία και ενισχυτή av. σε πρώτη φάση.
Ο χώρος είναι περίπου 40 τ.μ η απόσταση θέασης περίπου στα 3 μετρα.Η χρήση θα είναι αρκετά για μουσική και TV και λιγότερο για ταινίες και παιχνίδια.
Τα χρήματα περίπου 3500 με 4000€
Από ηχεία βρήκα ενδιαφερόν το σετ της b&w 685 theatre.
(τα ηχεία δεν θα μπορόυν να είναι δαπέδου).
Ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει θα είναι κάποιος yamaha ή pioneer.
Τα δύσκολα είναι με την tv. το μεγεθος θα είναι 40-42''.
Κάποια μοντέλα που έχω στο μυαλό μου είναι κατά σειρά προτίμησης Pioneer 4280 xd, Samsung 40f86 (την έχω βρει σε πολύ καλη τιμη) και toshiba 40XF355DG.
Οποιαδήποτε ίδεα η παρατήρηση δεκτή.
Ευχαριστώ

μπορω να σε συμβουλευσω μονο στο εξης για την δυσκολη αρχη που κανεις.
TV ,AV ειναι τεχνολογιες που εξελισονται ταχυτατα και μοιραια χανουν γρηγορα την αξια τους ,οποτε μην ξοδεψεις σε αυτα παρα μονο τα απαραιτητα που σε κανουν χαρουμενο ΣΗΜΕΡΑ.
Αντιθετως δωσε χρηματα στα ηχεια αλλα προσεξε να ακουσεις αρκετα πριν καταληξεις. Και να θυμασε καλυτερα δυο καλα ηχεια παρα 5 και μετρια
Καλο ψαξιμο και εμεις εδω ειμαστε για οτι χρειαστεις

Έχοντας και εγώ προσφάτως παρόμοι δίλημα κατέληξα στα εξής και δεν μετάνοιωσα:
-Τηλεόραση Samsung 40'' HDTV (1080p), 1900 Euros (Aγορασμένη τον Σεπτέμβριο)
-Ενισχυτής Yamaha RX-V461, 360Euros. Πολύ καλός για τα λεφτά του, έχει θύρα HDMI αλλά όχι 1.3 (απο οτι διαβάζω εδώ για να πάς σε ενισχυτή ο οποίος έχει HDMI 1.3 και υποστηρίζει τα τελευταία format πρέπει να τα σκάσεις πιο χοντρά).
-Ηχεία Crystal Audio Plasma με 500 . Πολύ καλά και δυνατά για τα λεφτά τους. Το sub ειδικά τα σπαέι (τζάμια, αυτιά κτλ).
-Και φυσικά PS3. Αν θέλεις την γνώμη μου αγόρασε το οπωσδήποτε. Με τα updates με τα οποία σιγά σιγά το εξοπλίζει η Sony εξελίσεται σε πολύ δυνατό μηχάνημα με πολλές δυνατότητες. Πχ διάβασα οτι είναι έτοιμο ένα update το με το οποίο θα μπορείς να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου τηλεοτικά προγράμματα στον σκληρό σου.

Έχοντας και εγώ προσφάτως παρόμοι δίλημα κατέληξα στα εξής και δεν μετάνοιωσα:
-Τηλεόραση Samsung 40'' HDTV (1080p), 1900 Euros (Aγορασμένη τον Σεπτέμβριο)
-Ενισχυτής Yamaha RX-V461, 360Euros. Πολύ καλός για τα λεφτά του, έχει θύρα HDMI αλλά όχι 1.3 (απο οτι διαβάζω εδώ για να πάς σε ενισχυτή ο οποίος έχει HDMI 1.3 και υποστηρίζει τα τελευταία format πρέπει να τα σκάσεις πιο χοντρά).
-Ηχεία Crystal Audio Plasma με 500 . Πολύ καλά και δυνατά για τα λεφτά τους. Το sub ειδικά τα σπαέι (τζάμια, αυτιά κτλ).
-Και φυσικά PS3. Αν θέλεις την γνώμη μου αγόρασε το οπωσδήποτε. Με τα updates με τα οποία σιγά σιγά το εξοπλίζει η Sony εξελίσεται σε πολύ δυνατό μηχάνημα με πολλές δυνατότητες. Πχ διάβασα οτι είναι έτοιμο ένα update το με το οποίο θα μπορείς να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου τηλεοτικά προγράμματα στον σκληρό σου.

Ζητώ συγνώμη... η παραπάνω απάντηση πήγαινε σε άλλο thread! :damnyou:

Τελικά έγιναν κάποιες αγορές (tv pioneer xd 4280, av pioneer vsx 918 και ps3).
Οι πρώτες εντυπώσεις τόσο απο την TV οσο και από το ps3 είναι πάρα πολύ καλές.
Αυτό που απομένει για τα βασικά είναι τα ηχεία.
Αρχικά σκεφτόμουν την B&W 685 theatre, η οποία είναι ακόμα μέσα στα σχέδια αλλά μετα από λίγο ψάξιμο και μια βόλτα στα μαγαζιά η αλήθεια ειναι πως μπερδεύτηκα λίγο.
Ακούσα τα mb quart b-one τα οποία μου άρεσαν αρκετά αλλά αφενός μου φάνηκαν κάπως ακριβά (900€ τα μπροστινά και 500€ το κεντρικό σε piano black), αφετέρου δεν τα είδα σε κάποιο άλλο μαγαζι για να συγκρίνω τιμές.
Κάποια άλλη πρόταση ή παρατήρηση?
θα προτιμούσα 2 καλά μπροστινά (βιβλιοθήκης) από ένα μετρίο 5.1 σε πρώτη φάση.