νεο htpc και ηχεια... (Logitech 5500..?)

radiopep

New member
11 September 2007
13
καλημερα σας

εχοντας προσφατως αγορασει μια plasma LG 50" (όχι full hd), εφτασε η ώρα να αγοράσω και κατι σε "πηγή". μετα απο αρκετες σκεψεις και αναζητησεις εδω στα forums κατεληξα οτι μαλλον με ενα htpc θα καλυπτομουν, τοσο για το αμεσο οσο και για το εμμεσο μελλον.

σκεφτομαι για κουτι silverstone, core 2 duo 6750, 2gb ram, 8500 gt στα 512 με hdmi. εχω ομως κολλησει λιγο στον ηχο. αν υποθεσουμε οτι παίρνω μια καρτα ήχου ("καλή" ή όχι) και τα logitech 5500 θα ειμαι ΟΚ? ή πρεπει να αγορασω και ενισχυτη, ηχεια κτλ.? ο χωρος ειναι 6x9 περιπου, με ετοιμη καλωδιωση για ηχεια.

(Ομολογω οτι σκεφτομαι και την ευκολη εναλλακτικη να πάρω ενα ετοιμο συστημα 5.1 τυπου dav και ενα δικτυακο Player τυπου netgear 8000, αλλα μη με κραξετε...)

οποιες σκεψεις δεκτες.

Φοβάμαι ότι για τον χώρο σου, ο οποίος είναι σχετικά μεγάλος, θα χρειαστείς "σοβαρά" ηχεία για να τον φορτίσεις σωστά. Καλά τα Logitech, ειδικά για τα λεφτά τους, αλλά δεν παύουν να είναι πλαστικά ηχεία υπολογιστή. Εάν τα αγοράσεις σήμερα, σε λίγους μήνες θα σε "τρώει" να τα αλλάξεις.

Όσο για την κάρτα ήχου, εάν είναι να την συνδέσεις με αυτά τα ηχεία, δεν χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβό. Τη διαφορά στην ποιότητα ήχου δεν θα την ακούσεις.

IMHO πάντα..

Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη.

Ο χώρος είναι μεγάλος και τα Logi δεν θα σε καλύψουν.

Φοβάμαι ότι για τον χώρο σου, ο οποίος είναι σχετικά μεγάλος, θα χρειαστείς "σοβαρά" ηχεία για να τον φορτίσεις σωστά. Καλά τα Logitech, ειδικά για τα λεφτά τους, αλλά δεν παύουν να είναι πλαστικά ηχεία υπολογιστή. Εάν τα αγοράσεις σήμερα, σε λίγους μήνες θα σε "τρώει" να τα αλλάξεις.

Όσο για την κάρτα ήχου, εάν είναι να την συνδέσεις με αυτά τα ηχεία, δεν χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβό. Τη διαφορά στην ποιότητα ήχου δεν θα την ακούσεις.

IMHO πάντα..

Ενδιαφερεται ενας φιλος μου να αγορασει τα z5500...για λιγο απο ολα υποτιθεται....αλλα επειδη τον ξερω ουτε ταινιες θα δει τοσο συχνα ουτε games θα παιξει...και τελικα θα ακουει μονο μουσικη με αυτα....

Και η ερωτηση ειναι ...για μουσικη τι λενε ? (Εγω ειχα καποτε τα z5400 δηλαδη ενα μοντελο πιο κατω...αλλα δεν με ειχαν αφησει καθολου ευχαριστημενο...νομιζα οτι ολο το συστημα ηταν ενα μπασο...και η συγκριση τοτε δεν ειχε γινει με σοβαρο συστημα αλλα με τα ...creative inspire::PP)

Aλλα επειδη για το συγκεκριμενο μοντελο ακουγονται μονο καλα λογια...εσεις τι λετε ? Ως προς την ενταση-την καθαροτητα του ηχου...και τα πριμα.

Αν εχεται να προτεινεται κατι αλλο ..αισθητα καλυτερο στα σημεια που ανεφερα θα πρεπει να ειναι αυστηρα μεχρι 350 ε πολυκαναλο...δηλαδη καποιο απο αυτα που κυκλοφορουν στην αγορα...sony ,pionner ,yamaha ,magnat...η οτι αλλο παρομοιο...
Kαποιο που να το εχετε ακουσει και να μπορειτε να κανετε συγκριση...

Ευχαριστω........

Πιστευω οτι οι απαντησεις σας βοηθουν και το φιλο στα ερωτηματα του..γιαυτο ποσταρω εδω...

Last edited:
CRAETIVE GIGAWORKS S750.TA EXΩ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ(ΜΙΚΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 15 ΤΜ)ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ Ζ5500 ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΗΟΜΕ CINEMA ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Δεν τα έχω ακούσει, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι:

1) Τα drivers είναι 3"
2) Δεν υπάρχουν tweeters

μάλλον δεν θα παίζουν και τόσο καλά (με HiFi standards - όχι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πλαστικά ηχειάκια που κυκλοφορούν).

Υποψιάζομαι ότι θα υπάρχει μια τεράστια "τρύπα" απόκρισης στα χαμηλομεσαία, η οποία θα ακολουθείται από ένα εξίσου τεράστιο peak εκεί που "μπαίνει" το sub. Όπως δηλαδή όλα τα ηχεία αυτής της κατηγορίας.

Με 350 δεν παίρνεις καλά καλά ούτε ζευγάρι ηχεία για μουσική, όχι πολυκάναλο με sub.

Δεν τα έχω ακούσει, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι:

1) Τα drivers είναι 3"
2) Δεν υπάρχουν tweeters

μάλλον δεν θα παίζουν και τόσο καλά (με HiFi standards - όχι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πλαστικά ηχειάκια που κυκλοφορούν).

Υποψιάζομαι ότι θα υπάρχει μια τεράστια "τρύπα" απόκρισης στα χαμηλομεσαία, η οποία θα ακολουθείται από ένα εξίσου τεράστιο peak εκεί που "μπαίνει" το sub. Όπως δηλαδή όλα τα ηχεία αυτής της κατηγορίας.

Με 350 δεν παίρνεις καλά καλά ούτε ζευγάρι ηχεία για μουσική, όχι πολυκάναλο με sub.

Δεν τα συγρινω με καλα ηχεια....θελω μια συγκριση με παρομοιου τυπου συστηματα..ας πουμε τα gigaworks που προτεινει ο φιλος..εχουν tweeter..ειναι μια διαφορα σημαντικη(μονο που τωρα τα βρισκεις μαλλον με 400+).....τα αλλα συστηματα της αγορας που προανεφερα...px sony dav , yamaha. pionneer klp kl;p...σε πολυ γενικες γραμμες εχουν γενικα tweeter ? Πως τα πανε ως προς τη μουσικη ?